Пет големи болници поемат спешната помощ в София?

Директори на големи столични болници са предложили по време на среща с министъра на здравеопазването Николай Петров София да се районира и спешна помощ да се оказва в пет лечебни заведения, а не както досега - в 41.

Обратно в новината

Коментари - Пет големи болници поемат спешната помощ в София? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

още го стега форажката? Нали е военен, поткара я като "Ала гер ком ала гер"! Сигурно и в ями ще ги погребва, падналите ? Бесплатно, а?

ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ ИСТИНАТА - МНОГО БАВНО МРЕМ. НЕ ДОСТАТЪЧНО БЪРЗО ОСВОБОЖДАВАМЕ ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ. ВСЯКА РЕФОРМА - Е РЕФОРМА ЗА БЪРЗОТО И КАЧЕСТВЕНО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. И ТОЗИ ПРОФЕСОР, КОЙТО ЕДИН-ДВА МЕСЕЦА ЩЕ Е МИНИСТЪР, РЕШИ ДА ДАДЕ СВОЯ ПРИНОС ЗА ТОВА. СРЕЩУ КОЛКО СРЕБЪРНИКА?????

От всяко дърво не става диспечер за Спешна помощ. Тези хора трябва да са със специална и специфична поготовка за да могат да вземат нужната информация от обаждащите се. В отделни случаи, ако се налага, трябва да могат да дават и съвети и ако трябва да останат на линия с обаждащия се докато пристигне екипа. Много често правилните действия в тези начални минути спасяват човешки животи...

Пропусна, че трябва и да са много навити на заплата от 600 лв за всички тия качества.

Това за заплатата е вярно, но на някой неззнаещ и неможещ и 6 000 да му дадеш пак няма да свърши работа.

Когато се звънеше на тел.150,станах неволен свидетел как един камион блъсна малко дете.Родителите му бяха с него ,но се паникьосаха и аз се обадих на 150.От там ме заразпитваха за трите имена на детето,на колко е години,а то горкото беше починало вече и го откара случайна кола до болницата.Една нощ и на мене ми се наложи да потърся на тел 150 спешна помощ,а дежурната лекарка на спешна помощ ми заяви:"Ние да не сме транспортна фирма,за да ти пращаме линейка?"Защото съм и нарушил съня. Това се случва в Нова Загора. Как да се разчита на малките болници?

Че ако имаш чувал с мишки, трябва периодично да го разклащаш (разбъркваш), защото иначе мишките по-лесно го прегризват и си намират пътя...

А, приятелю, не с лафовете за бай Тошо.

Началото на решението на проблема е всички, които викат линейка, а не са спешно болни след оказване на медицинска помощ да бъдат принуждавани да си заплащат курса и прегледа. Спешните състояния да бъдат регламентирани документално.

ДОСЕГА СА БИЛИ 41 И НЕ СЕ СПРАВЯХА,КАМО ЛИ С ПЕТ !!!

Не е проблема в тел.112 и в операторите - каквото им се подаде като информация - това приемат. Проблема е в тези които подават - искат да им иде на крак лекар, след това проблем е че има линейки но няма лекари които да обслужват адресите и трето - сигнала от тел.112 се приема в диспечерския пункт на спешна помощ след 2-3 мин. но от диспечера на СП се диктува на лекарския екип по преценка на диспечера. И не на последно място - да се изнесе спешна на повече места - поне като районните и там да приемат дигналите . Малко са и центровете на тел.112 и центровете на СП - забравих да кажа,че това е валидно за София, тъй като проблемите са там. А шефовете на институциите да спрат да вгорчават живота и па пациентите и на работещите . Асо могат, ако не да си ходят ...

Абсолютно съгласен с мнението на всички за бившата "Окръжна болница"-сега Св.Анна Отидох с 4 годишната ми дъщеря по спешност а ме изгониха като куче! Направиха и супер ремонт на болницата ,но отношението към пациентите на една част от персонала е ужасно!Малко останаха от тези,които можеш да наречеш с истинското им име-лекари!Добре,че има и такива все още!

Това,че е било по спешност ти ли го определи или лекар го установи.

В Окръжна е зле...Една вечер ми се наложи по спешност да търся медицинска помощ. Първо отидох в Студентска поликлиника, защото ми беше най-близо и знаех, че там има новооткрито звено на Спешна помощ. Оказа се, че спешна помощ с кола има само през деня. А през нощта има оставен един възрастен лекар, който е ограничен във възможностите си. Примерно няма как да измери кръвна захар. Той ме прати в Окръжна болница. Там чаках 40 мин. и си тръгнах. В това време никой от чакащите не приеха. Дори не излезе сестра да види кой с какви оплаквания и да реши кой е с приоритет. А идваха хора във все по-критични състояния. Докторите от нощната смяна имали спешен случай, а от стаята им се чуваше бурен смях. След 40 мин. висене реших да отида до ИСУЛ, а там пък се оказа, че нямали подходящия лекар и ме пратиха Пирогов. След над 2ч въртене по болници и в голям студа вече се бях освестила...А колко хора не са се освестили?!

Ами както описваш случаите нищо не ви е било спешно.Спешният случай не се освестя,а без лекарска помощ умира.Всички там сте били или неосигурени,или не ви се е чакало при джипито.Лекарите правилно са ви преценили,макар и с поглед.Ама е трябвало да ви прегледат с/у стотачка и така да се научите кое е спешност и че това го казва еднствено лекарят.

И КАТО ИМАТ 30 ЛЕГЛА НАКРЪСТ - ДА МОГАТ ДА ИЗРИТАТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ЧЕ НЕ СА СПЕШНИ ЛИ ?

преди 2 години по спешност и със съмнение за инсулт бяхме изпратени в софииската света анна.6 часа ни разкараваха по изследвания и аз собственоръчно бутах инв.стол в който беше съпругът ми. включително платихме и ямр.после за 3 дни лежахме в болницата ини изписаха с подобрение.след 5 дни съпругът ми бе опериран в пирогов по спешност с д.мозъчен кръвоизлив.а вие ми говорите, че св.анна е мощна болница!!!мощно взима пари от пациенти.

Лекарите правилно искат да се възстанови тел. 150, само че не разбират, че закриването му е целенасочено, точно с цел да става объркване и линейките да не стигат навреме, за да умират хора. Това е част от геноцида, заедно с бедността и неработещото правосъдие! Ето, вчера е арестуван полицай, който е застрелял крадец и то при самозащита, след като крадецът се е опитал да го убие с брадва! За какво да говорим!?

незнам колко спешни болници трябва да има,но здравната каса е една измислена институция.освен заплати да се получават,за друго не става.акаскви са тия клинични патеки по които се лекуват хора приети по спешност с 220/120 кравно налягане и за 3 дни да го излекуваш,да му смениш лекарствата и да си сигурен че точно тия ще му помогнат на човек да стабилизира кравното.моля ви пище мнението си за това дали сте доволни от здравната реформа.трябва да се вземат мерки относно качеството на лечение. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Върнете 150, който да е директно със СП.112 се обажда трудно, разпитват те 2 часа за кой е, какво му е, на колко години е и по тяхна преценка се обаждат до съответния район да дойде СП.То през това време човека все си е умрял.

такива са изискванията - не си мисли че с тел.150 ще те обслужат по -добре, даже както няма пари - пише се бегал ...Проблем е че няма лекари, има много хора, здравноНЕосигурени които звънят, защото това им е единствения шанс за мед.помощ а нямат и пари за такси до болницата, отделно всеки като е на зор звъни. Спешна помощ да не преглежда само да транспортира и да се разясни на хората и те ще спарт да звънят за цяло и нещяло.

Защо 5, нека да е само 1 супер ултра мощна болница, която ще стане нещо като Пирогов и ще е на същото дередже сигурно. Докато я има Здравната Каша, ще има подобни глупави предложения в стил комунистическо централизиране.

И като съпругът ми беше изпратен от личният лекар в "Св.Анна"- София една сутрин със силни стомашни болки се принудихме да чакаме дълго време лекар специалист.На всичко отгоре дежурния лекар хей така му поискал 10.00лв.Мен не ме пуснаха вътре защото той бил голям човек.Може би за да не виждам как се искат пари.А то 10лв.за какво не си ги дал.Но от тоз десет от оня десет и касичката се пълни.

Защо най-добрите болници,напр.Военна и правителствена-не са включени в тези разпределения.В Св.Анна много падна нивото-шефът им тича насм-натам,вместо да си оправи болницата!От опит ви го казвам!

Ами в Европаз за специалист се чака няколко мес.драга.И у нас ще стане така.

Къде е това,че ми е интересно?!?

Изобщо бил ли си някъде из Европа?Например....

Не включвайте ВМИ в този списък. Тя е за отстреляни мутри- добре плащат. От опит Ви казвам, не ходете там. Ще ви изритат арогантно. Не са от много работливите.

ако попаднеш там, без да си мутра, си загубен.

странно, нито съм мутра, нито бизнесмен, отидох по спешност и ми спасиха живота без един лев да дам, само си платих за дните престой колкото са по закон

Проблема на лекарите с телефон 112 е ясен. Преди на 150 те отсвирваха веднага, че не си спешен случай, а дори и да ти пратят линейка никъде не се отбелязва кога точно си се обадил. Сега вече това не е така и на тях не им отърва.

Пирогов е трън в очите на много !

Правилно решение! Вместо БП да се чудят къде да те карат по сегашното райониране - пет болници с всички възможности и точка.

Съгласна съм за телефона.Тоя 112 не е за нас.Не работи като в другите държави.Наистина,при спешност трябва да има и медик,който по телефона да ти каже какво да правиш,докато наистина дойде спешна помощ.Да не говорим за полицията.Докато предадат на съответното районно-ще те убият и ще те погребат даже!

Не по този начин ще се напълни отново Св Ана. В бившата окръжна отношението към хората не съществува. Само те гледат в ръцете!

стига експерименти с тоя болен народ