Зам.-министър поиска паник-бутони в линейките след побоя на екипа на Спешна помощ

Зам.-министър Мирослав Ненков поиска затвор за посегателство над медици. Настоя и за паник-бутон в линейките, след като лекарски екип бе пребит тази нощ. Момичето, заради, което е била викната линейката, било с 4,3 промила алкохол в кръвта. Екипът се отзовал за 5 минути.

Обратно в новината

Коментари - Зам.-министър поиска паник-бутони в линейките след побоя на екипа на Спешна помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и полицаи да пусните с линейките полза никаква тогава ще има бити лекари и бити полицаи докато държавата стои зад престъпниците

САМО ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ИЛИ ДРАСТИЧНИ ГЛОБИ! ТОВА Е НАЧИНЪТ ДА БЪДАТ ОБУЗДАНИ ГАМЕНСКИТЕ ИЗЦЕПКИ. НИЩО ДРУГО НЯМА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА, ОСВЕН РАЗБИРА СЕ, ДОБРОТО ВЪЗПИТАНИЕ.

Докато не се научат да се държат като граждани, обитателите на такива места трябва да бъдат посещавани единствено от жандармерията.

На 15 години и със заболяване което ти налага да живееш по строги правила е повече от простотия да стигнеш до тук. Алкохола за ,,деца'' не е позволен ,след 10-10.30 би трябвало на 15 години да си си в къщи а не по купони.А за тази коварна болест алкохола трябва да е табу. Родители има ли това ,,дете'' ????

Mного ми е трyдно да проyмея това !!! DA биеш, да нападаш лекар !!! Kакви са тези бbлгари !!! Hалагало ни се е да ползваме бbрза помощ !!! Bинаги са били оzивчиви и винаги са си вbршили работата на ниво !!! без тях, без лекарите,без бbрза помощ не можем да сbществyваме !!! Oпомнете се бbлгари !!! Cинbт си родих благодарение на лекарите от бbрза помощ и сbс операцuя / секцио / !!! преди 2 години пак лекарите от бbрза помощ ми помогнаха при жестоко вbзпаление на жлbчката !!! BALGARI, опомнете се !!! без лекарите не можем !!! благодаря на бога, че ги има !!! B западните страни, в USA ще посегнеш на лекар, на полицаи , но бедна ви е фантазята какво ще последва !!! Cледват белезниците, палките, пистолета и затвор !!! A тyк в BULGARIA допyскаме тези неща да се слyчват !!! Hарода го е казал: "Pибата се yмирисва от кbм главата "!!! Hеобходимо е да имаме истински закони, истинска полицuя и силна власт !!!

Пак 'димки', за отклоняване на вниманието. Лекарите ги бият редовно, ако някой СМЯТАШЕ да прави нещо, щеше да е направил, ако някой смяташе да съди - щеше отдавна да го е направил... проблемът е, че трябваше да вкарат в затвора половината асан и айше.

По един полицай с право да стреля - във всяка линейка. Но - задължително - с това право.

Индивиди, умишлено увреждащи здравето си с алкохол, наркотици и т.н. - ДА НЯМАТ право на спешна помощ! Обкръжението им което е позволило да изпие такова количество алкохол /4.5 промила в кръвта/, да носят отговорност за състоянието на лицето , те да го транспортират и реанимират за тяхна сметка,не за сметка на нашите здравни осигуровки!

бабичкит, които умишлено, вместо да си седят вкъщи, ходят до магазина - също. бабет, ти ако не си се напивала като млада, кога?

Сбъркали сте форума...

Много пъти съм казвал, но пак ще повторя - чалгата не прощава и оставя тежки увреждания за цял живот. Деца, не слушайте чалга! А към министъра има едно запитване - кога ще се инкриминира безхаберието и наглостта на лекарите към пациентите?

Не е нужно да се "инкриминира" каквото ида е, защото съвсем скоро няма да има лекари на тази територия.

АУУУ, ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА.НЕЩАСТНИЦИ.ТОВА СЕ СЛУЧВА ПОЧТИ ВСЯКА СЕДМИЦА В БЪРЗА ПОМОЩ, АКО НЕ Е В СОФИЯ, ЩЕ Е В НЯКОЙ ДРУГ ГРАД И ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ НА УУУЩИПАНИ.И Е ВРЕМЕ ТОЗИ Д-Р ГЕЛЕВ ДО ГО РАЗКАРАТ, НАЛИ ЩЕШЕ ДА ИМА МАНДАТНОСТ НА ШЕФСКИТЕ МЕСТА, А ТОЙ Е НАЧАЛНИК ОТ БЛИЗО 15 ГОД. В ЦСМП-СОФИЯ.

И за десете да е пристигнала, пристигнала е о време. Ама нали тече демонизация на лекари и спешна помощ в медии и политически изказвания, сега да им тежи на съвестта! Да не говорим за това, че половината извършители нямат никакви наложени мерки... Какво трябваше да стане, че да имат?!!?

Какви закони?Излишно губене на време на парламента!Парламента трябва да решава толкова неотложни задачи,касаещи бъдещето на държавата ни,а не да се занимава с незначителни неща.Тук закона е един - бой,бой до посияване на задника и най тежката физическа работа доката отцелей и поне малко проумей!

Г-н зам.мин-р,незабавно завеждай дело от името на министерството,съд и затвор за олигофрените-биячи,лишаване от спешна помощ завинаги на идиотския адрес!Паник бутоните както е тръгнало няма да има кой да ги ползва.Глоба за родителите на пияното ку......ве и заплащане на щетите по линейката,обезщетение на екипа,заплащане на престоя в Пирогов и як бой в полицията на деби......те,а не задържане и пускане след 72чДа се покаже г-н Цацаров и действа бързо!А Спешна помощ да спре работа незабавно и който оцелее ...само така ще има ефект!Никакви линейки в гегата!Това да не е Факултето Барите ?

И така се разбира, че е полуграмотен този полизай. Voobshte не е до кирилица.

аре, 20 години БКП беше крива, сега още 20 ББ ще ви е крив. а я раздуй колко процента от ман.. тъмнозелените секции са дали гласа си за БСП? 89 или 98?

Новият стил на управление идва,колиционните партньори на БСП започнаха да ни връщат в БЪЛГАРИЯ.г-Н гл.Прокурор не чухме поне мнението ви,за евентуални действия и немислим.

Много жалко за пребитите лекари. А за тези които са ги пребили, най - вероятно цигани, още повече, че се споменава Овча Купел, а се знае, отсреща какво има. Та за циганите....ами и преди мен е писано какво заслужават. Само си мисля, дали това не е режисирано предварително с цел да се станат едни неща и да се оправдаят други неща. П.п. Не ми трийте мнението. Нека наричаме нещата с истинските им имена. Даже самите те мразят да им казват другояче. А тези които се правят, че се обиждат, го правят защото така са им казали.

Екипите са лесни мишени,невьзможно е да се защитят от нагли хора.

При такива селяни не е трябвало да ходят.Да се оправят сами,щом ще ги бият.Да си гледат работата тези биячи.Затвор!!!!

А гражданите пият само боза и лимонадка... Коментарът ти е селяндурски.

ТОЯ КЪДЕТО ГЛАСУВА С МИНУС Е ОТ ТИЯ ИЗРОДИ

"тоя където" Така говорят циганите.

АБЕЕ ХХХ Я МОЕ ДА СЪМ НЕУК БЪЛГАРИН ,ЦИГАНИН АМА МАЙ ТИ СИ ОТ ТИЯ ИЗРОДИ

Не знам защо. ама не вярвам на версията на Бъзата помощ, който се е възползвал от техните услуги знае що за стока са.

На циганите никъкви линейки. 1доктор струва колкото целия факултет заедно с Фикиповци.Как така доктора ще го бият примати??!!

И защо да внасям данъци и осигуровки? За да има Бърза помощ която да "спасява" пияна 15 годишна пикла?А нейните пияни близки да бият последните останали лекари в България?И съдът да се прави че нищо не е станало? Не, няма да стане вашата, пияндета такива.

Между цигани и туземци няма разлика...

Кой Ви говори за цигани и туземци? Помогнете ми да разбера какво искате да кажете?

КАК ЗАЩО БЕ ЧОВЕЧЕ.ТА НАЛИ СА ВЗЕЛИ СА ДЕТЦКИТЕ И ПОМОЩИТЕ КОИТО СМЕ ИМ ДАЛИ ЗАКОННО ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ.ИЗПИЛИ СА ГИ И СЕГА ОТ НАШИТЕ ВНЕСЕНИ ОСИГУРОВКИ ЩЕ ГИ ЛЕКУВАМЕ.МНОГО ПРОСТО НАЛИ ТРЯБВА ДА ГИ ИНТЕГРИРА МЕ.

това е България, как може на 15г. да пие алкохол, няма какво да мрънкате. Каквото посееш, това ще жънеш. Изроди.

Лекарите - вън от България! И Българите! Да останат само бесепари, депесари и прокурори! Не за друго, ами за изборите. /Явно ще успеят да изгонят лекарите от България. Че с тях и нас/

Ами теб кой ще те лекува?Нужна ти е голема инжекция

този оръфляк да си монтира паник бутон на задника. не паник бутони, а деиствуващо правосъдие е нужно.

всички лекари, полицаи и държавни служители да бъдат вйоръжени с бутилки с нервно паралитичен газ и с теизъри, които предизвикват електрошокове по време не изпълнение на служебните си задълженя. а еби тури ент ските балове да бъдат забранени.

спечни крумови закони за всички видове престапленя!стига с тази ,,демокраця\". *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

никакви паник бутони, а закон за самозащита и носене на оръжие. ако лекарите са имали оръжие и закон зад себе си, пияните пиклиовци са щели да бъдат озаптени. време е да се разреши употребата на оръжие с предимство от полицаи, лекари, учители, държавни служители при изпълнение на служебни задълженя, както и от всички българи при нападение от крадци и самоотбрана. в америка полицята би застреляла бячите на място, никакви задържаня за 2ч часа.

Тъй като министърът на здравеопазването не може да опази здравето на лекарите си, то отсега нататък преди да започнат да учат медицина, младите студенти да завършат за каратисти и джудисти. Така ще са готови за работа в Спешна помощ. А на работещите раздайте каски , бронежилетки и по една палка, та вместо спринцовка и слушалка, да плашат болните само с вида си, щом може да станеш министър, без да знаеш, че си длъжен по служба да заведеш дело, щом някой бандит бие персонала ти

Крайно време е в България да се приемат много строги закони и да се сложи край на тази анархия, всеки да напада и обижда, както си иска и когото си иска !Това никъде по света го няма, освен в България !

В България законите са врата в полето.

поредна ,груба грешка ,от страна на народно сабрание ,да приеме един пат за винаги закон за барза помощ,че трябва на всика зена ,когато се вика линеика трябва да има иполизя,вав зелясвят е така ,ама тука вав бг ,само се борят на партии и да крадат пари от евро фондовете,няма ли кои да повдигне този вапрос ,ама вав това народно сабрание са само крупиета и алкохолизи и мизернизи ,и за това те си палнят джобовете сас евра ,а народа страда.вообще народа да не си прави илузюзии,че ще се оправят нещата,като гледам кои е председател на народното сабрание ,и замеснизите пази боже балгаря,сами ще се уверите,и исчакаите да се назначи и новото правителство ,и това ще е саркофага на този вярващ народ,никои не моя да разбере че трябваше да има пален одвот,на изборите,да самоче ,приказката е че ако не отидеш ,ще земат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ава кулегааа, нимоа та разбирам ко си написал ва!

Какво има предвид да се направи закон, с който се инкриминира посегателството над екипи на спешна помощ. Закон за това има няма гражданин, който да може да се бие без наказателна отговорност освен при самозащита. Ако иска специален закон тотова само ще усложни процедурата нови закони нови вратички нови забавяния в процедурата. Това е безсмислено. Иначе това, че са доктори тръгнали да помагат ще се вземе като утежняваща вината обстоятелство от всеки нормален съдия. Проблем с закона няма има проблем с хората.

Не е толкова просто . Съвсем не е задължително да набиеш някой доктор, за да те накаже законът Тези, които викат без нужда спешни екипи също трябва да бъдат санкционирани Сега НЗОК е разработила точно колко струва един преглед, една кардиограма , една рецепта. МЗ да определи и реална цена на спешното повикване , като се има предвид, че града има нужда от този екип. Така като платиш по 5-10000 лв за спешен екип, който трябва да дойде заедно с полиция и пожарна ще си помислиш дали да не си викнеш джипито. Сега е практика да викат екип на спешна помощ за един Аналгин МНого лесно се разбира дали човекът е бил за спешна помощ - Ако не е приет в болница - не е бил спешен. Ако не му е правена инжекция - не е бил спешен Затова е добре да си имат закон

НЗОК дали са сметнали колко струва живота на едно дете?

Ромите в тия гета като толкова искат да си живеят по собствени закони, да си организират собствена Бърза помощ и собствен парламент Няма защо да гласуват на нашите избори и да бият нашите лекари Да си изучат цигани лекари и те да им лекуват пияните женички

Докога ще се харчат пари за разни бутони, джи пи еси и други съвременни неща, щом законите , по които живеем, са закони на джунглата. Вместо министърът да осъди тия бандити и така да защити лекарите си, той ще купува паникбутони(Нова далавера нови комисионни). Няма лошо и не е ново, само че докато дойде някой след сигнал с паник бутона да ги спасява, тях вече ще са ги набили. По-евтино ще бъде да не пращат линейки без полиция, а който не е бил за спешно лечение да плаща солени глоби 4-5цифрени суми. Ако няма в момента пари, да си ги изработи като полага обществено полезен труд.Например като санитари на непривлекателни места

О,господи! Поредната безумна инвестиция "паник-бутон"...по-добре осигурете адекватна юридическа помощ на пострадалите медици,финансова помощ,нещо смислено!!

БРЦК

Е нали са само 10 линейките в София? Зачислете им по едно ченге и готово. И без това много много не работят.

баи тошо на времето е пращал такива свине биячи на кариерите да трошат камъни до припадане..ама сега е анархия и свинете нямат страх от нищо. нека им раздадат поне пистолети по линеиките за да я отсрелват тая сган

Така е като ценностите, сред които на първо място е човешкият живот,са напълно изтрити. Питайте ги тези хора за какво мечтаят, какво искат да постигнат. Питайте ги и от какво ги е страх. Със сигурност не ги е страх от правосъдието ни, защото знаят, при това вече от опит, все пак са криминално проявени, че ще им се размине. Ред трябва и безкомпромисен съд.Не паник бутони.Хората в цивилизованите страни си оставят дворовете без огради, пази ги страхът от закона. А тук няма страх от нищо.Чудно е, че изобщо има бърза помощ.

забрана линейки да влизат в гетата !!!

Тъй като няма общинска полиция,екипите да са с оръжие!Трепат паплачта!Крайно мнение,но това заслужава изметта на "демокрацията"!

в такав случаи мога само да каза-честита демокраця. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

След като изчетох коментарите, мога да кажа нещо със сигурност - България никога няма да се оправи. Говедатга си заслужават коляча и т.нар народ заслужава да тъне в лайната, в който сам се е набутал.

Предлагам преди линейката идва полицейската кола, по лична преценка просват с белезници и кърпи в уста близките на болния и чак тогава лекарите на спокойствие си свършват работата.

важното е пациентите да са в несвяст, а близките им да са с белезници - в тази държава това е подхода...

Аз не съм съгласен Бърза помощ, и спешните кабинети, да обслужват неосигурени. От нашите осигуровки се ползват циганите, а от данъците ни се отделят суми за болници и здравеопазване. В същото време циганите, които не се осигуряват и не плащат данъци/ и не само те/ раждат, оперират и лекуват като влизат в болници през спесни кабинети или бълза помощ, дори се подиграват, че сме глупави и затова плащаме осигуровки и данъци. крайно време е наистина да има разграничение и неосигурените да нямат равни права и възможвности с осигурените, при прием в болници през спешен кабинет, или в последствие да са задължени да заплатят услугите и консумативите, които са ползвали, ама всичките......

в мирно време искате Бърза помощ да посещава спешно болни с бронетранспортьор:ама болният не бил болен, а с алкохолно отравяне и бил за педиатър,нищо ,че бил под надзора на възрастните. пък те големите се оказали и умници - диагнози слагали и лъгали, пък и на бой налетяли.ало,прокуроре,омбутсмане и всички експерти - не става ли дума тук за талибани - айде,бързо се задействайте,и кой за къде е да въдворите незабавно!в идеалният център линейка не може да пристигне за по-малко от 20/30 мин.,тия 4 минути не могли да изцчакат,макар ,че се наливат от 8часа.?и с какви пари правят това - цял трактат може да се напище от това безобразие на пропаднали бандюги.

""Бърза помощ да посещава спешно болни с бронетранспортьор"" в южна африка има такива екипи, подобни+бронежилетки.

Орешарски да не се прави на луд. Каз че ще увеличи с 2.5 пъти заплатите в спешната помощ за сметка на парите давани за подслушвания. Помниме всички и ще му го напомняме постоянно

и 10 пъти да увеличи заплатите, няма достатъчно линейки и техника. няма да има по-бърза реакция. Трябва коренна промяна, а за нея много пари.

ЛЕКАРИ НЯМА, а не линейки... няма и да има!!!