Спасяват ли парашутите при скачане от самолет? Думата имат учените

Саркастично изследване демонстрира колко тенденциозни могат да са научните трудове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тези, които искат винаги да печелят на конните надбягвания могат да ползват модела за предсказване на резултатите. Приложим е при сферични коне във вакуум.

На тия брекзита съвсем им е изпил мозъка :).

Върховна простотия, скачали от стол с раница и НАУЧНО го сравнили със самолет и парашут. Толкова ли няма НОВИНИ ?!?!?!? Редактор? Аз мога да докажа така 20000 неща, ше скачам от стол от стълба, ще стъпвам в леген и ще мятам ябълка и ще ги сравнявам с нищо общо имащи ситуации.

Тва е майтап, ве. Подигравка.

ами истината е точно такава. каквото поиска поръчителя на някое изследване - такова пишат и учените. забравихте, как преди няколко години излезе изследване колко са полезни нитратите?

Е, по-голяма простотия скоро не бях чела. Даже, простотия на квадрат.Едни правили "изследване", а други пък го публикуват!

Тия поне са доказали че и срред научния свят глупостта не е рядкост!

Това е толкова остеа статия, че е по-тъпа даже от ръб на кръгла маса.

После поповите се занимавали с глупости.

Ш отучим "учените" да паразитират и онанират публично.

По 100 тояги на голо за тези "учени" идиоти.

Учениите се чудят как да си оправдаят грантовете.

това на руската пропаганда е в основата! Без парашути! Гладни е по-здравословно и миролюбиво е само с ракети и бомби, от най големите и на босия цървулите са най здрави! ако някой се съмнява, ще му обясним разбира се конечно!!!

Аман от тролове.

Не е добре човекът.

Никой не прочете статията, а :)

Като му скъсаш краката ,оглушава и не скача.

давай вица преди извода бре! накарали един чукча да тества - дали новото обучено граничарско куче е тренирано както трябва! замислилсе чукчата как да тества и накрая решил - отрязал опашката на кучето - викнал го после, давал команди - кучето изпълнява - така и записал. после отрязал единя крак на кучето - след това отново тествал с команди - то се още изпъклнявало. продължил докато накрая отрязал и четвъртата лапа. като резулат написал без крака - оглушава и вече не изпълнява командите!

Първият ми скок беше от 800 м, а последният от 3500 м. Щом пиша, значи спасяват живот парашутите. Само не зная кой ще спаси "журналята" пуснали тази поредна простотия на английски учени от собствената им глупост!

Нищо не си разбрал, да не кажа нещо по силно. Идеята на това "изследване" е да ни накара да се замислим (ако можем) и да осъзнаем, че повечето от информацията, която се публикува из нета е подобна на този "научен труд" особено когато доказателствата са "железни". Типичен пример е "кем трейлс" или там както се произнася.

Deus Vult

С такива глупости ли се занимават "учените"?

Това показва, че не учените са виновни, а журналистите. Журналистите, които търсейки новина са склонни да публикуват всяка глупост, защото самите те са некомпетентни и не могат да отсеят зърното от плявата. Не трябва да се смеем на учените, на на журналистите, които с гордост развяват глупостта си, пишейки "статии" за уж научни "открития".

Защо в пътническите самолети няма парашути за пътниците и екипажа?

Пътническите самолети летят твърде бързо и твърде високо. Парашутната екипировка е скъпа, тежка и заема място което може да се използва за пътници или багаж. Повечето инциденти стават при излитането или при кацането, така че пак няма да има плза от парашутите.

tonk11

Ами щото е безмислено да има по няколко пичини. Обикновенно катастрофите стават при излитане или кацане. Рядко в полет. При височина 10-12 хилади метра, -50 градуса и скорост от 900 км не може да скочиш. Дори и при малка височина и нормална температура не става от пътнически самолет. Евентуално при кацане скоростта може да стане за скок щото е около 200-250 км но става за опитни парашутисти. Друг въпрос е конструкцията на самолета и разположението на крилата и двигателите.

Никой не е длъжен да скача от 10-12. Като намали височината самолета, тогава. И като се снижи на по-толпо. Може да има авариен люк като на десантните самолети. Та ,не разбрах защо, не може.

Защото парашутите са тежки а инцидентите редки.

Една голяма тайна на парашутите е скоростта с която се приземявате с парашут. А тя е като да се скочи от около 3 метра без парашут. За по-тежките - повече. А сега да видим колко души без подготовка могат да скочат от терасата на втория етаж и да не счупят нищо.

Аз правих дисертация с ПАЯК! При определени условия хайванчето оглушава. Срещу заплащане ще ВИ го ПОдам за публикация У дир.

Като му откъснеш краката, нали...

Главата.