Православната църква чества Възнесение Господне/Спасовден

На 29 май тази година Православната църква чества Възнесение Господне (Спасовден). Празникът се отбелязва винаги в четвъртък, четиридесет дни след Великден.

Обратно в новината

Коментари - Православната църква чества Възнесение Господне/Спасовден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Припомнете по какъв повод е излязла приказката "Те ти булка Спасов ден!" Нещо беше свързано с овчарите. Явно сега се качват в планината със стадата. Е и?

Voilà madame, le jour de Spas (Те ти булка Спасов ден ;-) Честито на всички адашки и адаши.

Честито на всички!

Да са живи издрави всички който празнуват днес.

Исус е имал предвид не да спасява всички, а само 144 000 хиляди юдеи, като ги отпрати в земите на дедите им,там, където има много долини и реки и много планини. Самият той се преселва в тези земи и оттам, заедно с Осми Августовски Легион Веспасиан и Исус побеждават Вителий; Тит става император признат от Сената на 24 Октомври 69 г., а Исус сяда в стола на баща си-Август. Избухва Везувияй, на 24.08.79 г., умира Веспасиан и Исус не може да осъществи плана си.

Какво е имал в предвид Иисус? В интернет има неговите послания към нас, днешнте хора в темата "Посланията на Йешуа" - /Кой си ти Йешуа?/. В тези послания, са оборени редица митове и манипулации. Най-важното в посоченото от Него е, СПАСЕНИЕТО НА ДУШИТЕ НИ, от оковите на "плътната материя".

Я се аргументирай защо оценяш Йешуа с "минус", днес когато се празнува спасението на точно Неговата Душа?!

Големи фантасмагори са били едно време.

Кво да правим......... Родина -Спасе .

Патриарсите държат далече от хората Словото и се занимават с политика. Политиците избиват хора с войни и болести и лъжат, че това е демократично. Не можем с труд да изкарваме прехраната си и някои крадат. Походът срещу християнството е многостранен. Комунистите ни хулеха, а либералите насъскват друговерците да ни избиват. Изморихме се, Боже. Светла душа не остана, всичко посивя, защото се превърна в пари или страдание за ближните по плът. Вярно е, че спасението е във възнесението. Но, струва ми се, че толкова грозен и евтин животът ни никога не е бивал.

Спасе, честит имен ден ! За съжаление си прав - всичко в този живот е за пари! Навремето имаше прекрасна църква в София - "Свети Спас" (Св.Възнесение). Тя била построена на мястото на старата църква, която съществувала още през турско робство с разрешението на турските власти. Новата църква била една от най-красивите църкви в София, а в двора й почивали вечния си сън първият български генерал С. Муткуров и родителите на Иван Денкоглу, ревностен дарител и защитник на поробеното софийско население. При американските бомбардировки над София в края на Втората световна война едната част от църквата е разрешена. След войната оцелялата част е възстановена и в нея се свещенодейства до 1994г., когато банкерите я разрушиха за да построят на нейно място Външнотърговската банка (днешната "Булбанк"). Честит празник на всички именници!

Щом е празник -да празнуваме без да философстваме много.Живи и здрави всички именници.

Така е, комунистите се бориха с християнството, и водеха яростна атеистична пропаганда, но либералите, направо се стараят да унищожат до дъно християнството. Където има точки на планетата, в които, се допират християнството, с други религии, там либералите, поощряват жестоко, физическо унищожение, на християните.

Мир и покой на душите на починалите! Здраве, сила и разум на всички българи и политици!

Да не би да е национален празник?Аз не го празнувам.

Мангалите имате ли въобще религия, та да имате и религиозни празници?