Спасиха петима македонски сноубордисти, попаднали в улей в Пирин

Към 20 часа вечерта десет спасители извършват акцията по спасяването на бедстващите в планината

Обратно в новината

Коментари - Спасиха петима македонски сноубордисти, попаднали в улей в Пирин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българи спасиха петима българи с психически отклонения.

Не че нещо, ама не може концесионерът да е виновен, че някакви си решили безразсъдно и необмислено да търсят адреналин. Няма как да спреш ако някой тръгне да скача от седмия етаж, нали? Или и тогава ще е виновен, я Бойко Борисов, я някой друг

Не разбирам какъв ви е проблемът , за македонците е имало смъртна опасност и много добре са се справили банскалии и бързо са реагирали, природата е велико нещо и трябва да се внимава много с нея и силата й

ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА С КОНЦИСИОНЕРА В БАНСКО - ЮЛЕН! (Жерардели на Цеко...ха, ха, ха, ха...), заради това, че не могат да осигурят достатъчна охранявана зоната около пистите, където са карали хората. Отделно глобата за такива сноубордисти, трябва да започва от 5 000 лв., нагоре.

Вярно, концесионера не е в състояние да осигури безопасността на хората в съоръжението, което стопанисва. А проблемите са за държавните служби и организации. Може би Цеко трябва да поне да плаща повече.

Няма ли кой да се сети на подходите към тези улеи да опъне стотина метра мрежа, от оная, пластмасовата дето я слагат отстрани на пистите за спускане. През десетина метра табелка на три езика - " Неохраняема зона. Навлизате на собствена отговорност . Начална цена на спасителната акция - 10000 лева." Сто процента ще се намери някой баш юнак да прескочи и тази мрежа, но все пак инцидентите ще намалеят в пъти.

който е дошъл да кара по пистите - кара по пистите, който е дошъл да кара извън пистите - кара извън тях. това е решение което всеки взима за себе си много преди въобще да стигне до планината, някакви си мрежи и табелчици нямат грам шанс да разубедят когото и да е. тия 10000 ако ще и милион да са от чуждестранен турист няма как да ги събереш. той щи каже сега нямам пари, а излезе ли от рамките на България чакай от умрял писмо. трябва наказателна отговорност за незастрахованите (че и за застрахованите в зависимост от случая). затвор веднага. с престъпната си небрежност някои предизвикват лавини, които застрашават живота на останалите.

На мен ми се случи веднъж да падна в улей на Банско. Беше паднал метър сняг и нямаше никаква маркировка. Естествено видимоста беше много ниска. Първо, технически не беше проблем да спусна улея, но беше изключително опасно и страшно. В смисъл, от тогава не съм ходил да карам по пистите в Банско.

Както и онзи ден писах тези "улеи" не са никакви улеи а пропасти. Тръпката е невероятна ако имаш "дупе" да стигнеш до долу и да излезеш. Пишлигарите се правят на мъже, стигат до средата, хваща ги шубето и викат спасителите защото обратен път нагоре няма. Тръгнеш ли веднъж надолу за да излезеш трябва да стигнеш до края. Правил съм го много пъти със ските. Вече не го правя. Предпочитам да си пия вино до камината в кръчмата на Шилигарника.

В територията на тиквата липсва законност и заради това всеки си прави каквото иска!

Даже и македонските тикви идват у нас да тиквеят.

Кой закон забранява спускането по улеите? Там няма кашкавал за крадене, опасно е и там комунистически крак не стъпва. Зона свободна от комунизъм.

Тия улеи са много страшни. Само сато ги видя и замръзвам. Глупаво е човек да рискува там.

Тия като са разбрале че от днеска са севрномакедоци са решили да се самоубиват сиреч да правят галвички от пирин планина...

Абе тия дни само спасяват такива, които са карат извън обозначените места. Само за седмица има почти всеки ден спасителна акция. Въпросът е: на хора ли се обяснява, къде може и къде не да се кара? Или на някакви животни в човешка форма. За тази седмица нарушенията са от различни националности, но загинаха само двама българи. Трябва да увеличат цената за спасителна акция извън обозначените места. Така идиотите да си платя. Дори за това, че поставят в опасност живота на спасителите.

Македонци,Траки,древни Гърци,Древни българи,няма има Балканджии дебели глави!!!

Аре ся дебели глави. То хората са можели да пишат по това време бре. Нарича се Анали. Намери и прочети.

Пирин е доста опасна планина особено пък зимно време!

Tия да не са решили да се самоубиват заради натрапеното им от Зайко Зоран име.

Едно сега се чудя, как са успели да се разберат без преводач?

Македонци , но от коя Македония са?

От Пиринска Македония !

Северно-македонци имате предвид. Македонци няма. Имало е преди стотици години, хиляди даже.

Даже преди стотици хиляди и милиони години:-))