Спасиха дете със забита в главата градинска ножица (снимки 18+)

7-годишното момченце паднало върху инструмента, докато играело в градината

Обратно в новината

Коментари - Спасиха дете със забита в главата градинска ножица (снимки 18+) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази ножица как е стояла с острието нагоре, не мога да си го представя.

Браво на лекарите. Това са хората, които наистина заслужават да взимат големи заплати в България. Трябва да се разменят техните със депутатсктие заплати, и без друго от последните полза никаква.

Слава на Бога, че всичко е приключило добре! Браво на лекарите за усилията на златните им ръце! Бог да им наспори в полезните дела! Родители, не оставяйте такива опасни и остри сечива безразборно, където могат да се наранят деца!

Браво на лекарите!

Лекарите са добри, ама само за “тъмно зелените” ! Ако беше българче...и с пари нямаше да го спасят...даже а щети щеше да му нанесат за по-натам. А от моравите ядат бой и ги е страх, та затова... Още един морав като порасне да убива баби и дядовци по селата...

За толкова столетия лекарите се научиха да шият и лепят.Сигурно ще са им необхдими още хилядолетия за да се научат да се оправят и с не толкова ефектно изглеждащи проблеми - примерно да лекуват ефективно хипертония.Да,признавам,справят се добре с шевовете и кроиките (с управлението на финанси също),но за съжаление не се отличават особено от обикновения шивач и финансист.Какво са направили в случая? Извадили са чуждото тяло и са лепнали тук там. Спомням си и другата статия в която се боготворяха докторите - при русата мадама,на която гаджето и отнесе половината глава с 9мм почти от упор. И тогава били направили “чудо” и т.н.,а реално просто са почистили раната,изсмуквайки парченцата загоряла пихтия,евентуално са лепнали някои и друг разкъсан кръвоносен съд, отворили са така или иначе вече отворения череп за да има от къде да се изтича каквото има да се изтича и до тук.Дали с тези си действия са спасили пациентите - да определено,но според мен не това е висшия пилотаж в медицината.Колко хора умират годишно от забита ножица в главата? А колко хора умират годишно от бъбречна,чернодробна,сърдечна недостатъчност? А от лекарска некадърност и немърливост? А от лекарска алчност?

"Какво са направили в случая? Извадили са чуждото тяло и са лепнали тук там." Само това изречение доказва колко сте прост.

Да са живи и здрави лекарите и детето ! Слава на Бога ! Внимавайте всички! Винаги можем да застрашим нечий живот с действията си !

Евала на нашите доктори! Все още има тук там професионалисти на високо ниво, които за наш късмет не са напуснали България за по добро заплащане и по-добър живот.

голям цирк

И намен ми е странно - как може детето да се набучи на тази ножица. Тя трявваше да стои с дръжка забита в земята, иначе няма как тя до стои с острието нагоре.

Да са живи и здрави докторите.

Боже благодаря ти, че си спасил детето чрез лекарите.

Мерси, че макар и с второстепенна роля, все пак ги споменахте.

Твърдението Ви е невярно ! Хиляди благодарни на лекарите хора съм слушал. Та нали всички чакат да дойдат при Вас! Особено възрастните хора, които се занимават постоянно с болежките си, целият им живот е свързан с часа при лекаря - това не е ли доверие? И благодарност, и надежда ? Истината, че дори при дребно неразположение ставаш не особено адекватен и всички усилия е да се крепиш на крака, дори оплакванията си не можеш да опишеш пред лекаря, та винаги се нуждаеш от придружител. Може и да не Ви благодари болен, едва крепящ се човек, щото и малката болежка те сломява - дори едно нокътче да те заболи. От много хора и от народа, и от интелигенцията съм чувал признание за българските лекари. ПОЧИТАНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ! Естествено - не всички! С цели стъпала надвишавате германските си колеги ! БЛАГОДАРИМ ВИ ! Жалко, че Ви направиха писари! Жалко, че не получавате заслужените по 5-10 000 лв. заплати! Тогава нямаше да има неморални лекари, опериращи без нужда от операция. Нямаше да се източва Здравната каса, а щеше да има пари и за профилактика като в социализма. А некадърните /във всяка професия ги има/ лекари нямаше да цапат името на добрите ни медици, както и не биха взимали съответното добро заплащане. Тежко на народ, чиито лекари, полицаи, съдии, прокурори, министри, военни и учители са на ниски заплати! Такъв народ стократно им плаща с бедността си, с болестите си, с неправдите, корупцията, загубите, с неграмотността си ! Разбира се, принципът на конкуренция и професионализъм може да бъде приложен във всички тези професии.

Ако ми се наложи, бих платил най-скъпия експресен полет до България, за да бъда в ръцете на българските лекари! Нищо, че заради газове ще ти направят и ядреномагнитен резонанс.

Уточнявам - тук, в Европа заради газове ще ти направят най-скъпото и ненужно изследване. Пациентът си мисли, че го обгрижват, но ....стигне ли се до лекарски професионализъм, резултатите са в пъти по-надолу от тия в България. Да са живи и здрави лекарите ни ! Борете се, подкрепяйте тяхната борба за статут и заплащане, но не в сегашната несправедлива и недодялана Здравна система, каса ..... С поздрав !

Коментар при благоприятен изход: - Боже благодаря ти, че си спасил детето чрез лекарите. Коментар ри неблагоприятен изход: - Няма кой да ти погледне, ако нямаш пари, само за пари мислят, търгаши, проклети да са.

Ти оставил ли си семейството си на всеки празник и да караш дневна или нощна смяна ? А след нощната смяна за картофи на пазара или за месо ще ходиш ? И тепърва ще готвиш, та чак тогава да ядеш, а? С 1000-1200 лв заплата ? Или с 2-3 000 лв с добавки за хирургични и нощни ????? Така ли бе, прост българино ? Щото твоя г-з и твоята болка и тази на хилядите в живота на един лекар е много важна ли ? Ами аз НЕискам да ме оперира един гладен, недоспал лекар, прежълтял и треперещ от бедност, при което ръката, ако му трепери с грешка 1 мм, означава, че съм мъртъв ! Ама освен, че трябвало да спи, да яде/за да е годен/, трябва и да си уважи жената и децата, щото е все пак човек и полов индивид. Но и .... Той, Докторът трябвало и да чете всеки ден, за да знае новостите в медицината и развитието ѝ, но и .... трябвало да чете и да знае всички нови лекарства, приложението, резултатите им... Но и да работил, и да бдял над всеки миризлив, кървящ, агонизиращ... все неприятни гледки , човек, щото бил положил Хипократова клетва !!!!! Ха-ха-ха--- Какво малоумие! Значи ние, обикновените не можем да спазим един светофар, не си поздравяваме дори съседите, но един лекар трябвало да бъде свръх-човек, копнеещ да е на разположение 24 часа на всеки миризлив, неграмотен, алкохолизиран, дрогиран, етнически озлобен, на всяко наше дете, на всеки и на всичко, без да има право на личен живот и внимание към собствените си деца и жена ?????

ПЛОДЪЛЖЕНИЕ: Та питам те теб, Българино, ти готов ли си да подкрепиш едно високо, високо заплащане на лекарите ни или ще хвърляш пяна от слюнки по форумите ни, ако се предложе 5 000 лв минимална заплата на лекарите ? Знаеш, ли ? Аз съм жена. Трудно родих. И не спирах да се изумявам кога тия хора се прибираха, спяха, храниха и отново бяха на работа в супер стресови ситуации, операции, спешни случаи, пристигащи спасени около моето легло. Аз видях с очите си и чух стреса им да ме спасят . ПОКЛАНЯМ ИМ СЕ ДО ЗЕМЯ ! ПОКЛОН ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ - ЛЕКАРИ, СЕСТРИ, АКУШЕРКИ! Иаз имам много критики към тях, но като зная за какво работят, оправдавам озлоблението им и бездушието им. НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ИМ ДЛЪЖНИЦИ. Нищо, че всеки от нас си изпълнява служебния дълг срещу ниско заплащане и произвежда продукт за всички тия медици. ВРЕМЕ И ДА СЕ ВДИГНЕ РЯЗКО МИНИМАЛНОТО ЗАПЛАЩАНЕ! КАК ТАКА в Македония минималните пенсии са по 400 лв., а тук по 200 лв. ??????

Всичко е ясно, само не ми е ясно къде е другата половина от ножицата. Как трябва да е лежала тази половин ножица, че детето да се набучи на нея падайки... Според мен има нещо гнило в историята...

Нещо не са наред тези снимки - рентгеновите. Има 2 долни челюсти, и на моменти две горни, но не консистентно. Това не е от движение на главата - тогава щеше да има и две сянки от ножицата а няма. Така че тази рентгенова снимка е пипана

Ти от кога разбираш от образна диагностика, та пък и компетентно мнение изказваш. Снимката е правена от такава гледна точка, че да може да се види къде точно минава острието. В случая на рентгеновата снимка се виждат и горната и долната челюст, но тъй като апаратът е снимал главата погледната не директно отпред, а отгоре и отпред, горната челюст се вижда отдолу, а долната -отгоре и отвътре, защото детето не е с обратна захапка и по принцип горната челст идва по-напред от задната при затварянето на устата. Колкото до ножицата - отиди до специализираните магазини за градинарски инструменти и ще видиш всякакви модели ножици и разни други там инструменти, на които също им викат ножици.

Цигане е имало късмет! Браво на лекарите. Все още се намират кадърни лекари в Бг.

Тъпанар! Пожелай си да не попадаш на немски лекар!

А бе, вие нормални ли сте в популярна медия да публикувате такива снимки на дете!!! Не мислите ли за родители, семейство, приятели на детето!!!! Отвратен съм от редакторското решение!!! По никакъв начин снимките не добавят стойност към материала, излишни са! Нулева професионална етика!!!! Ако бях в семейството бих накарал снимките да се премахнат от интернет доброволно или със съдебно решение!!!

Ае стига мрънка е!

"...Не мислите ли за родители, семейство, приятели на детето!!!!..." То родителите не мислят за собственото си дете, та друг да мисли. И пак се е намерило кой да го върне към света на живите. "..Отвратен съм от редакторското решение!!! ..." Като си направиш твой сайт, тогава ела и се изкажи. "...Ако бях в семейството бих накарал снимките да се премахнат от интернет доброволно или със съдебно решение!!!..." Ако беше родите на това дете трябваше да те съдят за престъпно нехайство. В развитите общества дори трябваше да ти отнемат родителските права, що не можеш да се научиш къде е мястото на косата, на брадвата, на ножицата за подстригване на живия плет. Не едно и две деца са си заминали по време на игра във висока трева която се коси в момента. Хубаво е да се показват такива снимки, за да могат примати като теб, да се научат къде си играят децата и къде седят острите режещи ръбове. Изгорените от волтова дъга и пораженията от екстремните селфита също трябва да бъдат обнародвани, за да може примати като теб да знаят какъв е риска от престъпното родителско нехайство.

Ами явно от сега са го гласили за градинар някъде из европейските градини, амя не е възприемало матряла, и его резултата- ножица в главата.

Ефектна травма, но смъртоносният момент е приключил в момента на спирането на пенетрацията на ножицата. Само косвени щети

А разследване ще има ли дето да докаже че детето наистина е "паднало" върху ножницата?....

Поклон пред тези лекари и кураж за детето и родителите !

Снимките не нараняват достойнството на детето защото лицето му е заличено както трябва.. има къде по-лоши снимки.... или видеозаписи... виждал съм видеоклип на масово обезглавяване на пленени от ИДИЛ сирийски войници, плюс това реализиран от изродите на ИДИЛ с професионални видеокамери... е това е нещо което не бих искал да гледам пак.

Респект!

Моето дълбоко уважение към екипа успял да спаси живота на детето! Кураж на родителите! Аз също смятам, че публикуването на тези снимки в сайта е недопустимо и нараняващо достойнството на детето! Но от този долен жълт сайт не може да се очаква повече!

Редакторите са бъзливи инфантили. Тези снимки 18+ ли са??? Нали няма извадено око и парчета мозък?? Детето е юнак, ще се оправи.

Само най-добри думи за БЪЛГАРСКИТЕ лекари, направили тази уникална операция!!! НО не бих вярвал и на една дума на ЦИГАНСКИТЕ родители на това момче, отделно, че трябва да носят и наказателна отговорност за случилото се и нещата да бъдат проверени! "инцидентът" просто смърди на лъжа, дори и през монитора... пак мерси, че не са довлекли в болницата цялата си НЕОСИГУРЕНА И АГРЕСИВНА глутница, за да тормозят лекарите, както го правят почти всеки ден! п.п. цигането е от айтос, има го в по-откровените сайтове, които поднасят новини, а не набор от думи, за да се леят общи приказки. ОЩЕ ВЕДНЪЖ-браво на българските лекари!

Хайде сега про-активните форумни тролчета стил бг мама да започнат да плюят пак лекарите! ПОКЛОН към тези лекари които са спасили това детенце! Вие сте ГЕРОИ!

Лекарите като цяло са най-големи боклуци - по-долни от най-долния наркопласьор - изключения правят хирурзите до някъде, тези с травмите и бързата помощ. Най-долни са онколозите продаващи химиотерапия - а това че си прост и слагаш всички под един знаменател е твой проблем.

очевидно е че не позанваш изобщо материята и работата на това съсловие много тъжно е когато тотално некомпетентни хора слагат етикети... вероятно си изгубил някой роднина или приятел от което си афектиран .. или просто ти е такъв манталитета - както и да е живей си живота и дано не ти се налага да ползваш "услугите" на онколози ...

На кого викаш "буклук"? Ако си мислиш, че много разбираш, лекувай се сам. На тези хора нито си им на акъла, нито на образованието.

Адмирации за лекарите! Мен обаче ме гложди въпросът по какви закони на физиката ножицата е забита толкова дълбоко през целия череп от неволно падане? Не ми се вижда много правдоподобно.

Успокой се, Хорейшио

При падане и още по-дълбоко може да се забие. Падни по лице върху ножица и ще се убедиш.

Ти с твоята мозъчна клетка ми обясни как ножицата е стояла навирена като сутрешен ...й и детето е паднало отгоре!!!! Вече излезе истината, че детето и родителите му са тъмнозелени, та ....

възможно е да се случи, но в конкретния случай, не виждам как. Ножица дълга 60 см. трябва да е била забита в земята и върху нея пада дете на 7 г. колко е високо то и как да падне, за да се наниже на 60 см. високо острие? Лекарят сравнява трамвата с военни действия, това говори достатъчно. На война хората не падат върху пушките си.

Кошмара на родителя. Добре че са го спасили.

Благодаря от сърце на д-р Св. Тодоров, д-р В. Кравченко и всички, дали от себе си, за да спасят дете! Позор е да публикувате снимки! Дали е наказуемо не знам, но вие морал нямате ли?

Кой ИЗРОД е направил снимките и ги е пуснал в нета? Кой ви дава право да изкарвате пари като показвате огромна трагедия? Кой въобще ви е допеснал да снимате детето, гадни лешояди???????

А на цигарите снимки може, така ли? Не прочете ли, че случаят ще бъде изложен в медицинските среди - сигурно в публикацията няма да има снимков материал. Да не мислиш, че някой дирник специално е отишъл да снима?

Снимките на цигарите са снимани в студио и обработени, не в болница истински случаи без някой да пита ошашавените родители дали позволяват журналята да предизвикат СЕНЗАЦИЯ, ШОК, ЗРЕЛИЩЕ със сполетелия ги ужас??????

Абе малоумник, ти да не мислиш, че някой журналист се е наврял там да снима?!

Малоумник ще викаш народителя си, че не е ползвал презерватив като те е правил.

Пази Боже!!!

Изтръпнах виждайки снимките. Адмирации за лекарският екип. Пожелавам на детенцето пълно възстановяване. Ръката на Бог го е докоснала.

Дано да се възстанови бързо детенцето...Трябва да се внимава постоянно, белите стават от нищо...

Слава Богу и дълбок поклон пред лекарите !