Спасиха 16-годишен скиор край писта в Пампорово

Младият скиор е карал по пистата, а не извън нея по необработен сняг

Обратно в новината

Коментари - Спасиха 16-годишен скиор край писта в Пампорово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 21 при едно "овнешко " спускане по една заледена урва на Витоша помлях лявото коляно ! Крака ми се завъртя на 360 градуса от коляното надолу . След операцията приключих със ските и футбола завинаги . Но до 50 бях в залата по кикбокс .Сега съм на 70 и всеки ден минавам с бързо темпо 10-на километра . Коляното обаче е с ластичен бинт иначе няма стабилност .Пазете се ! Лошото идва за секунда !

Пай се борче иде скиорче! Без майтап, дано момчето да е добре. Случват се такива работи. Дал Господ, след години да си спомня със смях за случката.

Щом може да се обади може и координати да прати.

Леле. Това голям полет е било извън пистата - часове наред издирване. Да не е бил колега ?

Тук на Боровец е същото. Пикльовци дето едва се крепят на ските летят като бесни накъдето ги закарат летвите тъй като не могат да ги управляват. Същото като на пътя. Говедото не знае колко педали има в краката си но натиска педала на газта на БМВто до дупка. Ски патрулите са се хванали за главата. Но те и нищо не могат да направят. Ски полицията обичайно си почесва тестикулите. Всеки оцелява на пистата както може и както намери за добре.

Ото Скорцени е най-великя скиор и всички са длъжни да му правят място !

Да изхвърчиш от "Малина" е човешко падение. Да се люснеш в дърво на "Малина" а да изпратиш спасителите на Снежанка е чиста проба олигофрения. Всякакъв биологичен отпадък щъка по пистите напоследък. В случая хубавото е, че говедото се е люснало в дърво а не е нацелило някой човечец на пистата та да му натроши кокалите. По пистите стана като на пътя. Не знаеш кой идиот от къде ще излети да те претрепе. За това е по добре човек да си пие винцето в Котарака вместо да се пуска в приключения с олигофрени.

Ски патрулите и ПСС пречат на естествения подбор.

Ако ти се случи нещо подобно ще те видим колко си адекватен и къде ще пратиш патрула тъпак нито знаеш случая нито нищо

Аз съм късогледа, пробвала съм се да карам с очила под маската, но не се получава... преди седмица бяхме на Банско... просто отидох в края на пистата в необработения сняг и на крачка от пропастта!

Еми карай без маската тогава!!!

Продоват се лещи за очи все пак. И с макка и очила се кара без проблеми.

а тей!

Да кажа на разбирачите по-долу, че миналия уикенд бях на пампорово, почти и до снежанка и на няколко места пробвах да засека координати. До метър ме засече.

Точно защото има такива инциденти трябва всички да бъдем чипирани. Колкото по скоро толкова по добре. И да се знае мястото на всеки до сантиметър.

Никаква култура и инстинкт за самосъхранение нямат младите. За какво му е тоя телефон на мухльото, за селфита ли? Ми да пусне гпс-а да му засече координатите и да ги изпрати на техните. Щяха да го открият за минути.

Мечтатели не, некомпетентни много. Явно писти само на картинка сте виждали. Хубавото е че всичко е с добър край...На минусови температури като затънеш в снега извън пистата и си се преметнал през няколко бончета примерно не се дават така координати както на топло пред клавиатурата...

ПСС има приложение за телефон. Нямаше да е много трудно.

да паднеш на малина, и да кажеш че си паднал на снежанка си е дебилизъм! едното е на долна станция на лифта, другото на горна! около 3 километра разлика!

голем спец си, ама с празна кратуна

GPS не работи под листа и борови иглички. Ако облаците са плътни също няма да работи. Триангулация пък с една GSM клетка е кръг, с две клетки са две точки. Колко клетки си мислите, че има под Снежанка. Бас ловя, че е само една на кулата.

Беше 2003-та или 2004-та, бях в Пампорово на тим билдинг в края на ноември. С група колеги (единия от които беше планински водач) решихме след вечеря да се качим до Снежанка (понеже нямаше сняг). Нямаше и луна защото имаше накъсани облаци, и беше под нулата. Та в 20:45 тръгнахме от хотела и вървяхме нагоре по пистата. Колегата който беше водач имаше ръчен гармин, почти последен модел за онова време. Нямаше никъде никакъв проблем да хванем GPS, около 23:20 бяхме на Кулата на Снежанка после решихме че ще слезем по друг път защото GPS-a работеше. Телефоните бяха без GPS тогава, в групата бяхме със сименси и нокии (a50, m55, s55 и 3310) обхват имаше от страната на пистите навсякъде. Това го помня защото един от другите колеги които остана долу беше спасител и се чувахме през 30 минути да докладваме местоположение. Та не може да ме убедите че с допотопната ни техника на 20 години сме имали по-добри шансове от някой с модерна техника сега.

Ако помислим да умрем! Що са ти координати?

Тъп коректор програмата.

Хубав коментар, обаче за да пуснеш координати първо трябва да имаш програмиста, а и да знаеш че трябва да го направиш. А първото нещо е да излизаш със зареден телефон.

Добре бе лапе, имал си сили да се обадиш, поне едни GPS координати да беше продиктувал! Половината програми позволяват да пращаш местиположението кати SMS. Толкова ли не можа да спестиш малко работа на спасителите, след като изобщо си бил в кондиция да работиш с теледона!?

Ела да ти изиграя една щека по празната кратуна и после давай GPS координати колкото си искаш...

Когато си в шок е ТРУДНО да се очакват логични действия, но ... като млад човек, все пак, можеше да си инсталира приложението на ПСС