България с жълт картон заради парите за ромите

България е нарушила Европейската социална харта като не е успяла да изпълни задълженията си да обезпечи правото на всеки, който няма достатъчно доходи, да ползва социалното подпомагане, предоставяно от държавата.

Обратно в новината

Коментари - България с жълт картон заради парите за ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е нарушила Европейската социална харта като не е успяла да изпълни задълженията си да обезпечи правото на всеки, който няма достатъчно доходи, да ползва социалното подпомагане, предоставяно от държавата. ПРАВОТО НА ВСЕКИ, КОЙТО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОХОДО (доходи, а не имущество). Излиза, че по силата мна тая харта, всеки, който няма достатъчно доходи да покрива достойно живеене, следва да е подпомаган от държавата. Излиза че ако в семейкство с двама безработни, но със собствено единствено жилище, месечният доход е О (нула) или поличава толкова (минимална заплата), че да не може да покрие екзистенц минимума, без да задлъжнее на монополистите, държавата е ДЛЪЖНА, да му додаде разликата, за да живее достойно. Ами търсете си правата по това направление. Ако сте с обезщетение за безработица 120 лева , според държавата не подлежите на социално подпомагане, а пита ли ви някой с колко лева на ден СЗО определя границата на биологичното оцеляване? Държавата е за съд, цялата социална нейна система е ситуирана върху опорочени мерки, не подпомага, а само унижава, докато усвоява едни пари за социални помощи. Как е възможно да се живее със 120 лева (60 евро) месечно? какво да си купи за ядене безработният, за когото са внасяни осигуровки на пълен размер на заплатата (напр. 720 лв). Кого лъжат социално-трудовите ведомства и министерства? работниците - че достойно ги обезщетяват ли, ЕС - че се грижат за човешкия ресурс ли, пенсионерите - че не ги чакат да самоизмрат ли, децата - че ще ги лекуват ли, кого и защо лъже нашата държава, обгрижвайки незаслужено мързеливите и лъжливи цигани и унижавайки недопустимо невиновните че са остарели или останали без работа останали свои граждани?Налице е геноцид над всички създаващи благата в страната ни, унижаващ всякакво човешко достойнство геноцид. Социални помощи трябва да се дават само, ако се отработва определено време общественополезен труд срещу тях, но не и в области, където има вече организирана фирмена дейност (чистотат например). Няма унизителна общественополезна работа. Крайно време е циганите да спрат с поголовния си етно-традиционен промискуитет и да се ориентират към уважение на работещите хора и към спазване на държавните закони.

Нещо не е излязъл имейла ми, както трябва. zcreator777gmail.

Предлагам законно наказание върху шефа на БХК - Красимир Кънев. Той явно има мерак да унищожи българския етнос. Който иска да помогне и да се включи нека ми пише на zcreator777gmail. му обясня за какво става въпрос.

Проблемът с високата раждаемост е основен и е причина за високата преждевременна смартност -ето по-подробно -ромка на 15 г с 1 дете -не може да се издържа и иска помощи за двама ,след една године-иска за 3-ма, на 18 години има 4 деца и иска да ги храним и да има построим къща,тя не работи,мъжът пие и проси -ние всичките се впрягаме да има плащаме за новите апартаменти и къщи в Столипиново, за тока, за здравеопазване,за ражданията и за лечение на децата -това се удържа от данъците внесени от данъкоплотците, но не е достатъчно и често от фонд работна заплата се удържа за техните ГОЛЕМИ НУЖДИ и неспособност да учат и работят, но нашите заплати остават по-малки от помощите за тях и с тези заплати ние купуваме по-малко от нашите си продукти/материални и интелектуални/ отколкото тях -затова ние раждаме по-малко!!!!!!!!!!!! социализма заплатата на ром е била 700 лв ,дори и да лежи повече от половината време и да дава ниско качество, а в някои случаи са получавали заплата,но не са свършили задачите въобще,а нащите заплати бяха 200 лв -и тогава те имаха по 8 деца, а ние -1-2 деца, сега продължава същото,но вече няма как въобще да се реализира ниско-квалифициран труд,тъй като е губещо за всички,ако се плаща много пари за малко и зле свършена работа, а на нас -квалифицираните СРЗ е по-малка от средната помощ за една многодетна ромка -това води до диспропорционално висока консумация от страна на неактвните -с парите от помощите за всяко дете от 5-20деца ромката купува по-голяма част от хранат, бензина, жилище,отколкото тези,които работят и остават обременени и некомпенсирани от огромната маса на помощи от много години и с много деца-математика с натрупване до тежка криза!!!!!!!!

Тук средната работна заплата от 550 лв и минималната работна заплата от 240 лв не позволяват с достойнство да живеят квалифицирани и високо-образовани кадри, дори при производителен и ефективен труд това мезерно заплащане не осигурява покупателна способност за достоен живот, а живот с мизерия и лишения оприличаващи българите външно на циганите,като последните са вече по-охранени и заможни на помощи в 99% -какъв е изводът -толкова десетилетия на помощи ромите вече живеят добре,не са лишени от храни ,отопление ,помощи и здравеопазване,за тях се грижи държавата,но за това време силно се занижи стандарта на живот на българите,за които държавата не полага адекватни грижи за реализация и дори нямат достъп до социалното подпомагане при по-тежки случаи от ромските,което като че ли е запазена сфера за консумация от ромите /ромите се подпомагат по няколко направления -комплексно, и прекалено дълго -от раждането до смъртта им са на помощи някои, а имат по десетина деца,стотина внуци и правнуци,но грижата за всеки от тях е на държавата -нито един ром или ромка от подпомаганите 99% не изпълняват задълженията си по закон, а ги женят децата за пари и помощи...

Всички тези правозащитни организации, защитаващи правата на циганите трябва да бъдат закрити. Те всъщност създават расова дискриминация на един етнос спрямо други. Това е неморално и незаконно. Така както партията ДПС е за ПРАВА И СВОБОДИ, ама на кой ??? Не на целия български народ, а само на онези, дето се самоназовават ТУРЦИ !!! Така и с циганите, не може да има комитети и организации, които защитават само нечии права. ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ СПРЯМО ОСТАНАЛИТЕ !!!

Interesite na romite sa svurzani s nashite, zashtoto i te i nie sme rabotnata sila v ikonomikata. Vsichko v osnovata si opira do tova kak resursite sa razpredeleni mejdu elitite i ne-elitite v ikonomikata. Vie tuk , a i kudeto da e drugade ne chetete za romskiya vupros v konteksta na resursi i eliti. A i kaka shte chetete sled kato tova ne e v interes na elitite. Ima li edna golyama grupa s mnogo nisuk jiznen standart-vsichko opira do resursi. Edinstveniyat nachin da postignem po-chestno razpredelenie na resursite e da se zaemem s problemite na romite. Vuprosut ne e -zashto te imat visoka rajdaemost, a zashto nioe imame niska. I te i nie-samo miinavame pokrai resursite.

Доган да ги храни с окраденото ! Те за него гласуват. Мойто на крадлив циганин не давам ! Ако има Бойко да дава.

От приятел чух един лаф, който страшно много ще ти пасне : НАЙ МРАЗИМ ВЪШКАВ ДА МЕ ПОЩИ. Та вурни се от чужбина и си спри колата в някой ромски квартал. Иди за 10 минути да пиеш кафе и след това би ми бил интересен речника ти за състоянието на колата ти (ако е още там). Циганите имат собсвена народо психология, насочена срещу народа, който ги храни - живеят в родово общинен строй и приемат човещината за глупост. Имаше много програми за приобщаването им, но... без успех. Официално те нямат нищо - ни жени, ни къщи (те са построени без разрешителни ),ни работа(официална). Така че не могат нито глоби, нито конфискации да им се наложат (Холандците затова ги репатрираха). А отделно те се отличават едни от други по родове и религии, а също и по национален произход. Чувал съм, че най-мръсните (в прекия и преносен смисъл) цигани са от румънски произход. Има цигански села известни с професионалистите си а други, където българи и турци се обединяват, за да се противопоставят на агресията им. Като цяло разбират само от твърда ръка или здрав закон, какъвто за съжакение в момента БГ не разполага.

Социални помощи трябва да се дават само на болни хора! На всички останали, които физически са в състояние да работят, но са съкратени, напр. и са останали безработни, пари трябва да се дават само срещу положен труд! Могат да се грижат за чистотата на селището, в което живеят, да почистват корита на реки,да залесяват подходящи терени - изобщо да извършават , докато си намерят работа по специалността, всякаква обществено полезна работа ! Но пари без труд да не се раздават!!!! Същите пари, които сега се дават като социална помощ, да се отпускат само срещу положен труд! Който не иска, да си стои у дома и да си търси работа спокойно, но никакви помощи! Докога ще издържаме мързеливците?

То ако тръгнем да раздаваме на ромите, преди това трябва да дадем лепта /милостиня/ на...учителите, бременните, пенсионерите, военните до капитан, глухите, недъгавите, комшиите ми...комай, на всички нормални хора! И айда-а-а - продъни се бюджета-а!!! Абе, я да си кютим както досега, не ни е чак толкова лошо, все има копривка и лападец тук-таме за чорбица, пък и още е топло навън....Направо - европейско щастие ме е обзело, че и оптимизъм.......

Защо ли става така, че което излезе навън от тази страна започва да се мисли за ментор и всезнайко и почва да дава акъл на всички. Но не само в това е бедата, а най-паче, че дават акъл, който за жалост нямат. Помнете драги очилата не значат непременно интелигентност!!

Аз лично на драго сърце ако имах тази възможност давам на братята европейци всички цигани от нашата държава. Вземете ги и се оправяйте вие с тях .

Решението е било продиктувано от факта,че преди искаха с ко-финансиране със заем от Световната банка да получат евро-пари по проекти,за които се изисква ко-финансиране от собствени средства.СВ не дава заеми на държави,които раздават помощи на безработни и неграмотни,а само се допуска -обезщетенията от внесени осигуровк по ЕС +3месеца...А и тук тези неграмотни вече натрупаха и много други дългове от над 20 години,което доказва,че не може да се получи заем и трябва да се кандидатства към ООН с различните мирни и т.н. опции

Ако някоя държава харчи толкова и дава социални помощи,то тя не може да квалифицира за заем от Световната банка,което е добре,че и с него щеше да се злоупотреби и да се обременят рязко малкото останали работещи данъкоплатци...От друга страна, обаче, няма начин да се издържан на помощи толкова много роми- 99% от 1-2 млн роми са на помощи от няколко десетилетия,тъй като и по време на социализма повечето не са работили, а тези от тях,които са работили тогава работят и сега...всичко това ще доведе до банкрут и в крайна сметка -до съд на виновните в злоупотреби със социалното подпомагане,които с коли искат помощи и живеят в по-широки жилища от много българи, а и са прехранени , а българите-недохранен и имат нужда от защита от експлоатация от недобросъвестни с 10-20 деца,с коли и сараи от помощи

До всички които ме опонират, пускам ви един постинг който пуснах преди време до Интеграл//////// е нивото на познание на българите относно отношението към ромите в другата Европа. Защо бе, умници, предлагате затвор и линучване, прекратяване на безумната социална политика , а не предлагане нищо в замяна на това? Аз живея една такава развита европейска страна, където има също цигани, но това високо развито материално, цивилизовано и с демократично мислене общество е намерило начини да ги интегрира и то със силна социална политика, насочена към всички без никакви привилегии за малцинствата. Привилегиите не са практика и приоритет на демократичните общества, а само на тоталитарните. Социалната им политика се състои в ИКОНОМИЧЕСКИ МЕРКИ за създаване на силна икономика, която произвежда от пиле мляко и по този начин се трудоустрояват всички, предварително се квалифицират и преквалифицират хората на разноски на държавата. Циганите са наши и с тях ще живеем в бъдеще, трябва да имат право да живеят като всички останали, но социалната политика да бъде еднаква към всички и много силна, да бъде свързана като скачените съдове с резултата от икономиката и взаимно да се обясняват, т.е каквото идва от ръст на БВП да отива за развитие на социалната сфера. Това е мисленето на високо демократичната държава. Едва ли бат ви Бойко има представа от такава социална политика,защото тя е само приоритет на развитото демократично мислене, на демократа от висока класа- такива качества олигарха Борисов аз не вижда и не познавам олигарх , който да е работил пряко във властта за обществени интереси-справка преди това бай Симо мадридски, който във властта използваше само да си граби държавни имоти. Сега олигархията мимикрира и се мъчи с всички средства да задържи политическата власт в свои ръце и взета с измами от вас Не се ли научихте българи от предишни държавници та гласувахте за олигарх пак? Да, социална политика към циганите и малцинствата трябва да има, но каква се пита в задачката? На първо място трябва да се премахната всички правозащитни организации за цигани и малцинства, създадени с цел да смучат еврофондовете за да пълнят някои лични джобове.После да командирова социалния си министър в Германия или Швеция или коя да е друга западноевропейска страна( без Италия че там всички са цигани) да се научи на социална европейска политика, че не вярвам такова животно да в видял в Хамериката или в световната банка. Не правете сравнения с германия ,Чехия ,Словакия и положението на циганите там,нито слагайте под общ знаменател Германия с Чехия/Словакиа. Социалната политика на Германия е коренно различна от тази на Чехия или Словакия. Чехите и словаците за също като нас, със затворени очи защото и там чичо Сам е наложил същите норми на новата си студена война след 1989 г и ги е направил пълни свои сателити,без да могат да познават другата, социално развита Европа . В България няма социална политика въобще, защото нищо не се вкарва в икономиката за да роди нови производства( в момента България няма икономика, тя а напълно разрушена. Целия западен свят живее с основното правило БИТИЕТО РАЖДА СЪЗНАНИЕТО т.е западняците най голямо внимание отделят на икономиката и вследствие на икономиката се създава и социалната политика и демократичното мислене на една държава- това са свързани като скачени съдове неща. В България ням икономика, няма и държавност. Липсват напълно съдебна система, вътрешни право охранителни органи, антикорупционна законодателство и въобще правилно и ефективно законодателство, липсва външна и вътрешна национална сигурност от там идва и страшната корупция по във върховете и продължава със страшна сила- вече олигархията политическа мафия прегърнала се с организираната престъпност е завзела пряко политическата власт. Щом липсва тотално държавата в тези институции и въобще циганите няма да работят, ще ползват безплатно транспорта, получават необосновано помощи, добавки, ваучери...ще смятат българите за хора второ качество.Ето това е генезиса на проблемаЧехия/Слова са същите слаби държави като България( ние обаче сме най зле защото сме стигнали дъното), но Германия е силна държава и има страхотна икономика и от там страхотна социална политика- сравнение не може да има. ИБ да

Преди да коментираш за липсата на прираст на циганите направи посещение в някой родилен дом (като си дедо сигурно си забравил къде се намират ). Та там съотношението между родилките е 2-3 към 1 в полза на циганките. като се има в предвид сегашната численост на циганите става ясно, че някои цигански семейства имат за поминък превенето на деца (за това акъл не се иска). Съгласен съм с факта, че не всички цигани са калпави, но и закона не пише за расова дискриминация, а група хора , които търсят само социални помощи. Усилията на държавата трябва да се насочат за стабилизиране на икономиката, а не увеличаване социалните помощи.

Сега Норвегия като спести пари от това, че румънските полицаи ще дебнат румънските цигани в Норвегия, да ги даде за социални помощи на нашите мангали, защото работещите българи вече сме много малко и не можем да изкараме за пияните мангали, дето се чудят какво да правят и само трошат патрулки и други общественополезни дейности!

Не всичко,което пишеш е вярно относно циганите преди и сега - в Пловдив преди 1989 г в Тракия имаше много цигани,които не бяха грамотни и не пращаха децата си на училище,колкото и да ги убеждавах постоянно да си пращат децата -имаме три училища наблизо-не само,че не,но и трудно говореха български -дори след 20 години живот сред българите ,като ромите бяха около 25%,но след като започнаха да изскват да си плащат дълговете за ток,вода и наем,които възлизаха на стойността на 2-3 жилища,те се изместиха в Столипиново.Някои работеха,но повечето лежаха отпред или отзад на блока и играеха на хазарт с алкохол +кебапчета..За съжаление ние не сме се хранили толкова добре ,въпреки ,че сме работили и в чужбина,но хронично крадени като се върнем и винаги нас трудно ни вписват за ре-интеграция в Б-я след чужбина и не бяхме подпомагани въобще,въпреки,че мизерствахме повече от ромите тук,които караха коли,ядяха лакомства,пребиваха дори служители на реда,преди да се преместят,но бяха доста неизрядни в задълженията си и преди -по време на социализма -заради неплащане се наложиха някои промени -не можеше да се поддържа жилфонд без постъпления от наеми..По време на социализма циганите са получавали по 700 лв заплати, а ние- 200 лв,но заработвахме и в чужбина,от което държавата тогава получаваше втори данък от нас в размер 30-70-85% от доходите ни в чужбина като данък за Б-я, но ромите явно не са заработвали стоки за тези 700лв, защото заводите не произвеждаха конкурентно-способни стоки на ниски цени, а себестойността е била например 30 лв, а се продава за 10лв ,при световна цена 5 лв/преведено на езика на Маркс работната заплата е била по-голяма отколкото трябва да е ,ако е според количеството и качеството, и е вид нео-експлоатация ,при което работникът експлоатира с висока тарифа или получава добавка за 9 деца -270 лв детски добавки в заплатата, а какво остава за квалифицираните тогава -пиши ми ,ако пресметнеш.....?

това ограничаване на помощите е било умно решение и доста смело предвид факта, че циганите са основен електорат на бившите

Не знам с какво ти пречат кучетата, те не крадат, не убиват не късат българското знаме, не крещят смърт на българите. А не знам да се плащат огромни суми за тях.

К,ви са тия боклуци че да постановяват какво да прави България с тия некадърни и мързеливи престъпници. Щом много ги искат да си ги вземат и доживотно да ги издържат. Тия бюрократи от Брюксел се чюдят само как да присвояват парите от държавния ни бюджет. Аз не плащам данъци да отиват в джоба на оялите се бюрократи от Брюксел и да изхранвам некадърните цигани. За какво членуваме в ЕС тия само да ни изнудват за пари. Имаше ли референдум за това българите искат ли да са членове на ЕС по-точно донори на богатите страни.

Една птичка пролет не прави. Ако си циганин, който поддържа достатъчно контакти със своя етнос ще знае, че например в Пловдив има няколко квартала, в които има десетки хиляди, които нито работят, нито учат, но пък имат по много деца. Баща ми си е правил опити с такива. Казвал му, че ще му плаща еди колко си за някаква елементарна работа на ден. Този същия дойде работи един два дни като вземе парите после една седмица го няма.

Защо им дават детски,ако не ходят на у-ще!На моя син не даваха,ако не учи!Преди години на предишната криза,когато бях безработна социалните не ми дадоха помощ,че бях с 5% над границата/на инвалид с 1гр. пенсия на майка и мойта/останахме на грах и леща с моя син тогава ученик и майка ми инвалид!Оттогава и не съм питала дали има социални помощи!За мен те са престъпници,които дават мизерни помощи/ако дадат/и си отглеждат мангали за изборите!Ние българите пасти /или друго/да ядем!Този циганин дето пише-Много добре знаеме ,че има и др. цигани,които нямат нищо общо с тия боклуци,но те са проблема и Волен Сидеров тях има предвид!На пазара повече колеги цигани имах и не съм имала проблеми!Нали това говориме всички да живеят според едни закони-няма значение какви са българи,цигани!Защо тези цигани,където биха полицаи не са в затвора,а българина веднага го съдят!Защо на циганите им плащат тока и парното,а аз мръзна!Аз по-долно същество ли съм!Защо тогава да плащам данъци,а нищо да не получавам от тая сбъркана страна!Аз с хиляди трудности съм отгледала сина си и съм го изучила,за да работи,а не да краде!Защо циганите не раждат по едно,максимум две деца и не ги карат да учат!Нали е престъпление да използваш детския труд!Защо не ги съдят за малтретиране на деца!Това е Престъпната България!Само потоп или супер земетресение ще ни оправи!Господ всичко вижда!Лошото е,че ние ще плащаме за много чужди грешки!Дано Господ да се смили над нас!АМИН!

Приятел, ела да ги видиш как работят мангустите. Днес на пл. Св.Неделя имаше една групичка от 4 мангалки и 2 мангала(явно охранителите), тия постоянно сновяха по пешеходната пътека и чакаха случай да преджобят някой. Направи ми впечатление че се бяха изтупали доста добре, явно за да не будят подозрение. Като в играта Assassin's Creed - Pickpocket mission

Алооо,Евросъюзаа,кат толкова ги жалите защо не ги приберете вие бре?Оревахте орталъка от набезите им,ама се правите на хуманисти.

За много неща не си прав. До 1989 г. плановата икономика осигуряваше работа за всички и всички имаха доходи, а разходите бяха по-ниски заради ниските цени на ток, вода, парно и др. Освен това образованието (и то средното) беше задължително. Много малко бяха неграмотните или с по-ниско образование. Що се отнася до сегашната популация на циганите тя със сигурност се увеличава, понеже те масово почват да раждат на 15-16 г. и имат по 4-5, а някои и по десетина деца - разчитат само на детски и соц. помощи за да се издържат. Имам пред очите си нагледен пример с комшии - цигани в селото, където са родителите ми. Този, който е от средното поколение (52-53 г.) има средно образование и макар, че сега няма работа по специалността, работи като козар и изкарва единствените доходи в семейството. Има 5 деца и най-големите (вече пълнолетни, а единия и женен с дете) нямат и основно образование, нямат професия, по цял ден лежат в къщи и не работят, не искат да похванат и някаква временна и сезонна работа. Тези явления са масови и само до 20-на години нещата ще станат страшни, ако нещо не се промени. По-малките му деца дори открито казват, че държавата трябва да ги издържа и храни. Коя обаче е държавата? Това сме всички ние, някои от които работим, плащаме данъци, както и сметките си, а други - не. Тези други дори се гордеят с това и някои нагло и открито говорят, че те се веселят, правят деца и след време ще ни управляват, защото ще станат повече от нас. Че ще станат повече от нас е ясно, но как ще ни управляват като са неуки, мързеливи (държавата ги поощрява!), нямат професии и квалификации и т.н. Така, че аналогиите, които правиш са силно спорни.

Не е в това решението,все пак са живи същества,хора.На мене пък ми пречат кучетата,ама харчим пари за тях ,защото не е хуманно да се избиват.Не са виновни циганите,просто нямаме държавна политика,което не означава само права.В училище те са добри деца,ако се работи с тях както трябва.След това,нямат пари и не продължават след 8 клас.И тогава се ,,вциганяват яко.Не ходят на училище,защото нашите деца са ,,лъскави и им се подиграват.Те,цигани се защитават първично и така става омагьосан кръг.

Значи ония от скандинавия неможе да ги издържат румънските мангали,и викат полиция,а ние да ги хрнтутим.Няма ли евро комисари тази България и да ударят по масата.Какъв е този двоен стандарт.ИДЕ МИ ДА КРЕЩЯ ОТ ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ.Има ли пилот в самолета,т.е президент или министър-председател да поискат обяснение.

Тази европейска концепция да се помага на нуждаещите се докато това се налага- явно отдавна е остаряла и трябва основно да се преосмисли и промени.Тя е показала дори в Европа ,че помощта която се дава само при наличието на това условие ,създаде огромни маси от хора които вече не едно поколение не работят но живеят напълно прилично на гърба на данъкоплатците.Дори се достигна до абсурдното положение групи младежи ,от тези общности,организиран да извършват погроми ,уж борейки се за някакви права.Не бих сложил циганите в една група(много от тях особено ако са наглеждани и мотивирани работят дори работи за които малко българи биха се захванали).Съществув обаче огромна част от тях които винаги търсят най-лесния и направо престъпен начин да печелят.Те именно най -активно се ползват от услугите на социалното подпомагане макар,че живеят много по-богато от средните българи.Те са същите и които чрез различни фондации и трикове смучат пари от Европа като използват своите лумпенизирани сънародници за да просят пари и се обогатяват.Необходим е в Европейския парламент да се разглежда този въпрос защото той е бомба със закъснител която цъка и в Европа а не да пречат на нашите опити да го решим в България.Когато само малка част от нашите цигани се стовариха на главите им те бързо забравиха европейските ценности и побързаха да се отърват от тях не особено ласкаво.

Бас давам, че циганите не са се увеличили повече от преди 1989 г., а проблема е в изнасянето на българската популация навън и обезлюдяване на страната.Не ви ли идва това на ум?Преди 1989 защо нямахме тези проблеми с циганите., в мойто село циганите живееха като другите, имаха работа и имаха хубави къщи, плащаха си тога и водата без проблемно! Сега българите реват, че циганите се били множали двойно е и това било геноцид над българите. А циганите имат същите социални проблеми като българите, но още п зле- нямат 90% от тях нямат работа и от това доходи и за това не могат да си плащат тока. И всичко идва от унищожението на българската икономика и липса на производства,нито пък някаква политика за вложение в икономиката и възстановяване на производствата по европейски.Писах вече по-долу, че привилегии за малцинствата не трябва да има ,а силна икономическа политика за възстановяване на икономиката и даване хляб и доходи на всички. Това ще върне и емиграцията вече достигащ над 2 милиона, поне половината от над 1 милион ще върне, намираща се сега като нелегални гурбетчии в страните Италия, Испания, Гърция А всички правозащитни организации на малцинствата трябва да се ликвидират, като генерация на огромна корупция.ИЧ

Поредната доза илюминатски цинизъм, с която ни се казва в очите, че трябва да търпим антисоциални, мръсни, мързеливи елементи да ни изпояждат, грабят и унищожават абсолютно безнаказано. И да си плащаме за това. Точно като по техните филми: карат жертвата сама да си изкопае гроба.

Стига сме раздавали помощи на тези мангали. Време е да се научат , че всичко струва пари и труд. Само те получават детски надбавки и помощи по различни програми. На нас българите - нищо. Ние сме дискриминирани.

Izob6to ne mogat da me razvulnuvat tezi hlen4ove za pravata na ciganite. Ciganite purvo triabva da se nau4at 4e zaduljeniata kum ob6testvoto sa PREDI pravata. I 4e za da ima respekt kum tiah..toest da gi uvajavat :) tozi respekt triabva da bude zaslujen (a ne se pridobiva po rojdenie). Otkude nakude 6te uvajavam niakakuv negramoten, kradliv, negovore6t bulgarski i nahalen mango, koito ne jelae da raboti no iska da polu4ava socialni pomo6ti i da ne pla6ta danuci i osigurovki..za tok i voda da ne govorim - te sa dar boji! Kato dokajat 4e zaslujavat respekt OK..dotogava 6te gi ma4kame kato gnidi!

Щом тази помощ трябвало да им дава възможност да живеят според човешкото си достоинство, значи нашите лумпенизирани и крадливи циганори нищо не трябва да получават от държавата! Тяхното човешко достойнство предполага да могат да крадат от деца, да раждат безброй циганета като поотраснат, да лъжат и мамят, да си оставят приплода по домове да им го издържа държавата, да не спазват нито един закон, най-личните измежду тях като Цар Киро да правят алкохол-менте, или да оглавяват банди разбойници като дон Цеци, да убиват и да тормозят всичко живо с идиотските си чалги, да принуждават към проституция и да продават бели робини, да организират мрежи за детска порнография, да крадат и осмърдяват села и градове и да избиват собствениците на градини и просто мирни жители ... За това тяхно достойнство получават от Доганоглу и от Гоцевата партийна шайка пари по избори и незнайни сили им плащат по някоя сметка, а всички ние им плащаме всички останали ... Тия умни европейци с техните мъдри съдебни решения срещу държавата ни да си вземат достойните цигани при тях и да си ги издържат и дундуркат колкото си искат!!!

циганите са обществен тумор..коя е тази Европа да ни кара някой да живее с тумор???

Такава СВРЪХВИСОКА РАЖДАЕМОСТ НЕ може да се поддържа дори от богати и енергично работещи модерни държави,тъй като те прахосват много средства ,но без добър резултат/ефект/произ и след разпад на държавата следва разпад на здравеопазването /ромите в 99% НЕ внасят здравни осигуровки и данъци, а работещите данъкоплатци /всяка държава образува бюджета си от данъци/,та работещите данъкоплатци умират със свръх-висока смъртност/-ще последват епидемии ,които ще редуцират броя по естествен път -не е ли по-добре да се вразумят сега -преди епидемиите,които отнемат живота на милиони ,исторически винаги е така, ако има раждаемост без икономика -от небето пада проклятие

В изпратено по електронната поща съобщение британският клон на друга неонацистката групировка - Борба 18 - се изказва благодарност на всички истински лоялисти за прогонването на румънските цигани и поляците от домовете им централната част на Ълстър. Според текста на съобщението всички имигранти в страната представлявали заплаха за британския характер на страната

ГРАБВАЙТЕ СОПИТЕ И ВЕРИГИТЕ И ДА ГИ ИЗТРЕБЕМ ДО КРАК.

РОМИТЕ ТУК СЕ ДЪРЖАТ НЕЧОВЕШКИ С ХОРАТА,КОИТО ИМ ПЛАЩАТ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА ИМ-ПО 6-20 ДЕЦА , ПЛАЩАТ ИМ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК И ВОДА, ЗА НАЕМ И КОЛИ,А РАБОТЕЩИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ХОДЯТ ПЕША,ЖИВЕЯТ ПО-МИЗЕРНО И ЕДВА СМОГВАТ ЗА ЕДНО ДЕТЕ, А СА ПРИНУДЕНИ ОТ НЕХУМАННИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА ПЛАЩАТ ПОМОЩИ НА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИ СЪС СОЦИАЛНОТО ПОДПОМАГАНЕ РОМИ,КОИТО САМО РАЖДАТ ВСЯКА ГОДИНА И НЯМАТ ПЛАНОВЕ ДА УЧАТ ИЛИ РАБОТЯТ, А САМО ПЛАШАТ,СЪДЯТ ЖЕРТВИТЕ СИ И ЛЪЖАТ И КЛЕВЕТЯТ,ИЗВЪРШВАТ И ОБИРИ,УБИЙСТВА, ПОБОИЩА,ПРАДАВАТ НАРКОТИЦИ И ПРОСТИТУИРАТ -ТЯХНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЯВНО Е СЪУЧАСТНА В ТЕЗИ ТЕХНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,ИНАЧЕ НЕ БИ ПОКРЕПЯЛА КУЛТУРА НА НАСИЛИЕ,ЛЪЖА И НЕВЕЖЕСТВО И ПРЕСТЪПНОСТ /70% ОТ РОМИТЕ ИМАТ РЕГИСТРИРАНИ И ДОКАЗАНИ МНОЖЕСТВО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВКЛ ГРАБЕЖИ С УБИЙСТВА, ЗЛОУПОТРЕБИ В ГОЛЯМ РАЗМЕР И ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ/

Нуждата от модерен и ефикасен метод за редуциране на циганската популация е огромна!

Това от страна на разни комитети е гавра с народа ни (смятай не само българи, но всички, които с труд си изкарват прехраната). Така е - циганите ще живеят на наш и европейски гръб, но имат злато да дават на продажни адвокатчета, които забиват брадвата под кръста на българина. Защо тези европейски циници не отида на разклона за Банкя за да видят как бедните и работни цигани са накичили сателитни антени - по 4-5 на фургон.

Не всички цигани получават така наречените облаги както и не всички българи са крадци . Аз съм с много добро образование , децата ми също работим както и всички други хора и мога да Ви кажа ,че за кражби и злоупотреби не може да става и дума защото това е/ срамота/ разберете ме както искате/. Както ВИ писах и предишният път не всички цигани са мръсни и необразовани. В родът ни / ние 50-60 годишните 50/50 средно и висше образование а младите около 90/95 % и с повече от едно више образование . Вижте какъв боклук е навсякъде само цигани ли цапат . Кой изкрадна пенсионите фондове ,кой изкрадна парите по ФАР,САПАРД и всякакъв вид пари от чужбина / батко и братко ,Вальо топлото и баба Цецка и много други крадци да не би да са цигани ? / Аз смятам ,че трябва да се предлага работа на всички хора , не зависимо какви са по народност и този който не иска да работи да му бъде отказана всякакъв вид парична помощ . Много от циганите са интегрирани в българското общество и това не е никак лошо /вместо да ходиш мръсен може да ходиш и чист , вместо да те командват може и ти да си началник , вместо да крадеш ти може да получаваш и доста добре заплата и да ти е хубаво . Не самно циганите трябва да се интегрират но и българите трябва да се интегрират в обществото наречено Европейски съюз не е лошо това е само за хубаво ще се наложи да живеем по правила . А за шофирането какво да ВИ кажа , ако шофираха само цигани да ги задължиш само каруци да карат , но не е така никаква култура на пътя едно варварско шофиране чак ме хваща страх . И ако Обама беше се родил в България щеше ли да стане президент ??? А колкото до забележката за правописа на / И и Й благодаря /

То помощи ли бе или свадби незнам но в момента само те правят сватби. Отпускат пари за отопление нееееееееее за пиршествоооооооооооо

Когато вземат та се потрудат малко тогава да ходят да си търсят права, пари и др. Не стига че им се опростяват месечните данъци ми пък и пари без нищо да им се дава.

Защо няма ЕЦЗР ( европейски център за задължения на ромите) ? След това да се разглежда положението с техните права. В САЩ Кенеди беше казал крилата фраза Не питай какво Америка е направила за теб, а се запитай какво ти си направил за Америка. Циганите само плачат и искат БГ да работи за тях, а като цяло те дори бйлгарски не желаят да научат. О.К. нека България дава помощи на хора, коиро говорят български и покажат документ, че имат средно оразование (спазват закона за задължителното средно образование ), не са осъждани (за мейки под 16 години да се приема за престъпление - може и условно ) .

Az predlagam evropeiskiq syiuz da si vzeme romite pri tqh 6tom nie taka gi o6tetqvame...

На следващото преброяване цялото ни семейство в графата народност ще се пишем цигани!