Социалният министър: Вдигането на пенсиите от юли няма да покрие отпадането на COVID добавката

Осъвременяването на пенсиите с 6,1% няма да покрие и инфлацията за първите шест месеца на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нищо де! нали изчегъртахме герб, и ония няма вече да обикаля с жипката!

Кои са тези ония?

Работете по сближаване на минималната с максималната пенсия, за да настъпи равновесие и да няма трусове в системата, но изравнете и осигуровките.

От къде на къде.....не работил и не внасял с голяма пенсия

То само наивните фенове на Корни са вярвали, че ще е по друг начин!

Като няма хляб, яжте безглутенови торти.

Колкото по-бързо я подадете и се разгури седянката, толкова по-добре за всички. Само ръжете. По-често сменяте мнението си, отколкото биби.

Ох стига са ми увеличавали пенсията,че от много увеличения се намали.

Кирчо Канадеца дава по 75 лева на тройно ваксинирани пенсионери .

А една торта, дето продава жена му в сладкарницата си, струва 150лв - с тези пари може да се купи 1/2 торта еднократно.

""По сметки, които не претендирам, че са точни мога да кажа, че със 100% ..." Чувайте се какво говорите.! И не ставаше въпрос за "намаление", а за увеличение "средно 12%". Може ли някой да ми бясни, ако повечето нямат увеличение изобщо, и максималното е 12%, как стана средното 12%?

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА планира нова пенсионна система, КОЯТО ДА УСКОРИ КАМБАННИЯ ЗВЪН ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ , подчерта социалният министър !!!

с една дума така ще осигуряват достойни старини, като намалят пенсиите.

И каква е целта на Ковид добавката? Вместо да се мислят "добавки" да вземат да индексират пенсиите по адекватен начин. И да падне "тавана"! Всеки трябва да получава според приноса си! Дори и да значи индивидуални партиди! Време е за промяна! Не може да работиш 40 години и да се окаже, че получаваш колкото някой, който е работил 20 години!

И според вноските които е правил. Ако се е осигурявал 40 години с минимални вноски, резултата ще е видимо различен и по-лош от резултата при осигуряване за 20-тина години при максимални вноски...

Някой да е очаквал ДРУГО. ,,Новите" са майстори на обещанията. Знаем ги от преди много години... хахаха. Само не знам кога ще метем пак, за да върнем спокойния и сигурен живот.

Живота е гаден и жесток - такъв е бил винаги, такъв ще бъде во веки. 'Спокоен и сигурен' живот е някаква извратена измислица.

БГ-пенсионерите да пият по ена студена чешмяна вода и кой откъде е.

От къде ли се взимат пари в нои за увеличение на пенсии и добавки? За помощи на "едни специални социално слаби"? А, да, спомних си, от повишаването на осигуровките за бачкащите денонощно ай ти специалисти, които единствени в тази държавица си плащат всички данъци и осигуровки! Отврат! Типичен комунизъм! Ще изгоните и останалите работещи, само и само да си раздавате бонуси и да крадете! Оставка на този абсолютно врвден кабинет!

"... възрастните хора ще получат и още една четвърта ДОБАВКА, която ДА им КОМПЕНСИРА РАЗЛИКАТА през януари." РАЗЛИКАТА се получи ЗАРАДИ решението на НОИ ДА АКТУАЛИЗИРА ПЕНСИИТЕ през 2021 г. с ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД през 2018, а НЕ с ОСИГУРИТЕЛНИЯ доход през 2020 г. ПОСЛЕДНАТА актуализация на ПЕНСИИТЕ беше ПРЕДИ векуването на ГЕРБ - през 2008 г. с ОСИГУРИТЕЛНИЯ доход през 2007 г. / през ПРЕДХОДНАТА година /. ... Така че, НОИ ЗАБЪРКА КАШАТА с ПЕНСИИТЕ, а не министърът на финансите.

РАЗЛИКАТА се получи ЗАРАДИ решението на НОИ ДА АКТУАЛИЗИРА ПЕНСИИТЕ през 2021 г. с ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД през 2018, а НЕ с ОСИГУРИТЕЛНИЯ доход през 2020 г. Нищо такова няма, осигурителният доход не се пипа! От НОИ работят чрез индексиране на действителното осигуряване с 1,35. Когато си с 1 и 2 категория, превърнато към трета, разликата между действителния осигурителен стаж и превърнатия се умножава по 1,2.

дори не ми се коментира

А къде е 12.5 процентното увеличение на пенсиите, с толкоз ли се увеличиха реално. Поредната лъжа.

Говорил съм с десетина пенсионери от нашата уличка. Един няма да е получил повече от 5%. И ако средното е наистина 12.5, значи някъде другаде са взели по 25%.

„Ако кажеш достатъчно голяма лъжа и я повтаряш, хората евентуално ще повярват. Лъжата може да бъде поддържана само толкова, колкото държавата може да скрие от населението нейните политически, икономически и военни последствия. Поради това е жизнено важно държавата да използва всичките си сили за подтискане на недоволството, тъй като истината е смъртен враг на лъжата, а от това следва, че истината е най-големият враг на държавата.” - Йозеф Гьобелс Пенсионерите са най-голямото бреме на държавата след 1988 година. Затова към тях всички държавни институции упражняват ХУМАНЕН ГЕНОЦИД и икономически терор. Обаче Космическите Закони, които са вечни, позволяват на самозабравилите се управници "хубаво да се омазнят с пари", за да може със сигурност да отсеят зърното от плявата. Такава е ролята ба COVID 19, за да се отърве земята от "ОТРОВНАТА ПЛЕСЕН" обединяваща алчните, хипохондриците и Йезуитските 'УПРАВЛЯВАЩИ" ЛИЦЕМЕРИ.

Планира се нова пенсионна система, КОЯТО ДА УСКОРИ КАМБАННИЯ ЗВЪН ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ , подчерта социалният министър !!!

Значи, на мен 60 лв добавка и на собственика на ТЕЦ Варна пак 60 лв ?? На собственика на два хотела, заедно с ресторант и фитнес, пак 60 лв .??? Социалните добавки трябва да се разпределят справедливо, и то не само на най ниските пенсии. Жена с 5 пет !!! Години трудов стаж взема пенсия и била бедна ??? А колко пенсионери вземат пенсии от Гърция, Испания и др.???? И те бедни, горките ????

Много от рано с оправданията! А бяха обещания, бяха лъжи.

Условието да ПРОДЪЛЖАВА ИЗМАМАТА е, НЕВЕЖЕСТВОТО на управляващите и управляваните. А най-невежи са пенсионерите, затова ние всички теглим ярема на мизерията. В Библията, глава "Изход на евреите от Египет", Мойсей и Арон са влачили това племе 40 години в пустинята Негев, заради отмирането на робските им навици. Такава е и българската съдба, с клин, клин се избива - COVID 19 и НЕВЕЖЕСТВОТО на българите, вече 33 години. Тоест, робуването на така нареченият "комунизъм" и индивидуален бунтулук срещу робската система, наречена "демокрация".

Време беше пенсионерите да разберат, че бившите комунисти за които гласуват те ги лъжат вече 35 години.

Някои не доживяха за да се осъзнаят.

Те са ,,нови". И друго има. Много от избирателите не помнят 1996-1997

Аз ги помня тези години, все още сънувам кошмари с празни рафтове по магазините и пенсия от 3$.

След 10 ноември 1989 година, сънувам кошмари вследствие на правителствената ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, Москва - 1988 г . . Така след "ДЖУЛАЯ* това лято, отново намаляването на покупателната ми способност (В случая от ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА, чрез 6,1% "осъвременяване на пенсиите) мизерията ще ми продължи да генерира кошмари. И така ще е, докато тоягите не излязат на улиците, за да си потърсят парите в "чекмеджетата".