Рекорден откуп за пленен кораб с българи

Рекорден откуп от 15 милиона долара поискаха сомалийските пирати за освобождаването на товарния кораб "Ейшън глори", на борда на който има 8 българи.

Обратно в новината

Коментари - Рекорден откуп за пленен кораб с българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СПИТЕ ЛИ?!? ТО НЕ БЕХА МЕД. СЕСТРИ В ЛИБИЯ?!? ТО НЕ БЕХА ЗАКЛАНИ ШОФЬОРИ В ИРАК?!? КВО ПРАВИТЕ БЕ ФУКЛЬОВЦИ?!? ПАЧКИ ОТ НАРКОТИЦИ И ПРОСТИТУЦИЯ ЛИ?!?

Яхък ! Корейски автомобили, направени в Сингапур за пазара на Саудитска Арабия . За Саудитска Арабия . И като добавим невероятната сума за откуп (да не забравяме участвуващите в миманса) - май прастарият анекдот за заплащането на най-прастарата професия (доларес-фалшификаре и ке-те-факе-...) ще излезе в основата (макар и в превърната форма) .

Не разбрахте ли - Рекорден откуп за пленен кораб с българи Май цяло Столипиново е на кораба- пленен. Не нам - дръжте си ги и без пари, ПИРАТИ ! Може и още няколко корабчета да им се изпратят - та да мирне РОДИНАТА.

Опсааа...ако не сте гледали пуснете си BLACK HAWK DOWN...да видите за какво става въпрос :)

Някой от Вас неграмотници да е учил история? САЩ са влизали в Сомалия и изхода е бил много КЪРВАВ! А сега си представете гъста джунгла - после си представете хиляди маймуни по дърветата и всяка маймуна държи КАЛАШНИК, а някои държат и РПГ-та - КАК МИСЛИТЕ ЩЕ СВЪРШИ ЕДНА ВОЕННА ОФАНЗИВА В СОМАЛИЯ??? Ако можете да мислите разбира се :)

новичките корейски автомобили- толкова пари за коли да да ама не - то и затова израза е в кавички - ще платят и още как.Кой знае колко и какво оръжие има на борда

Да прочетем статията още веднъж и да посмятаме малко - искат откуп от 15 000 000 долара за да освободят кораба с 2300 автомобила (хайде да не издребняваме за 5 коли). Исканата сума била колкото цената на товара и застраховката на кораба. Не знам колко е застраховката на един кораб, затова ще я броя 0. А сега да разделим и получаваме средна цена на кола - 6521 долара. Толкова максимум струва една корейска кола натоварена на кораб. А сега да поясним как е определена цената на откупа - ами ако ги разтоварят колите на брега из Африка все ще успеят да ги продадът, затова искат пълната цена на товара. А за да не потапят кораба му искат и един откуп, колкото биха искали за празен кораб.

Абе, ясно е, че не може такъв бизнес да процъвтява без подкрепата на суперсила... А и Баракчо си е малко църен..

тия примати бая пара искат...жалко за морячетата....

Даите ми 15 милиона и ще организирам запасняци с които ще отърва света от тези. Това не е партенка.

За тези пари може да се изпратят 10 великолепно обучени и въоръжени взвода, които за два месеца да изтрепят цялата маймунска сган и да наложат ред, мир и любов! Дано да ударят някой руски кораб (т.е. не само руски екипаж, но и да плава под руски флаг) и чудо ще настане... Путин преди няколко години пое ангажимент да наказва терористите, независимо къде са потърсили убежище... А руснаците имат и възможности, и желание за това!

Ако Сомалия съдваше проблеми на Щатите по същия начин, вече щеше да е изтрита от лицето на земята. Все повече се увеличава усещането ми, че тези пирати работят за икономически силна страна (която, разбира се, не е Сомалия!). Иначе вече щеше да им е потърсена сметка. Дир, защо не публикувате тук една хронология на отвличанията и откупите край Сомалия? Кога, кои кораби, чия собственост и с какви националности хора на борда? Прави ми впечатление и нещо друго - медиите пишат пиратите в Сомалия. Ама тези пирати си имат имена. Имат жени, любовници, родители, деца. Имат имоти, личен живот. Защо ние нищо не знаем за хора, които редовно ни тормозят с откупи? Да им видим лицата! Да прочетем психологическите им портрети! Твърде много проблеми създават, за да не знаем нищо за тях като личности.

Не се заблуждавайте. Всичко е бизнес и то доста добър и изгоден бизнес и той не е в ръцете на нещастните сомалийчета. Сега всеки един корабособственик чийто кораб преминава през пиратския район събира тлъста такса пиратски риск А за вас остава ефтиното шоу , което ви предлагат медиите.

Цирка продължава . Да наемат някой 13 годишно дете дето си пада по стратегии да им реши големия проблем с пиратите в гумени лодки

Има решение - една яка ракета над Сомалия и толкоз, ама нбали сега световната мода е хуманизма и защита на всякакви примати дето знаят единствено да се плодят и крадат.

Черничките сбъркаха.......Ше си обръсна брадата ,ако им платят такъв откуп. За половината пари ще им пратят наемници.

Баси, стадо маймуни години наред правят целият свят смешен. С 10 000 армия може да се окупира цялото крайбрежие на Сомалия - какво чака НАТО, не стана ли ясно, че не може да се разчита на ООН-то. Тази организация е много дейна единствено в защитата на световното маймунско стадо.

Интерсно САЩ защо не въведат ред в Сомалия, както това правят в Афганистан?! Предполагаме, че има причина: в Сомалия не произвеждат апетитни наркотици....

Така КПД-то e по-голямо. Големи вноски ама по рядко и разходите са по-малко!

ДАНС да го затворят! Защо все от руски и украински източнииц научаваме за българските моряци?

Аз очаквах да поискат голям откуп. Все пак 2300 коли ако струват по 20000лв едната това са 46 000 000лв. Вероятно колите са по скъпи тъй като там където отиват евтини коли не се карат.

Тези пирати щяха да ми харесат, ако не бяха със Щатски протекции

В двадесет и първи век пирати! И светът се е предал! Ебати!

Никога на никого да не се плащат откупи. Да се забрани със закон по цял свят. Така ще се отървем от скапаните пирати и всички, които се препитават с отвличане.

da plaschat gerb 8 balgari sa tam kakto platiha sa gorbadjiikite med.sestrite s bojadisanite kosi v satvora i s ebatschite arabi skapani dolni libiizi

Тези животни черни искат една ядрена ракета и да се освободи света от тази гнилоч.

еврейте имат пари

еврейте имат пари

palia4ovci 4erni samo kala6nika 6te gi opravi tezi pirati