Софийският колодрум се руши

Бетонът на съоръжението е повдигнат и е опасно да се кара на скорост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Бургас колодрума от 20 години е паркиг, а в столицата яво още го подготвят за такъв. Пък може и сгради да изникнат скоро там. Все някой с власт знае...

Това, което Тато е построил, както и казваше той, няма да могат даже да го боядисат. Е така и става.

Не съм татовист, но и истината не може да се отрича.

Гъгнещата даскалица чака да стане опасен и да го обяви за разрушаване. Такъв прекрасен затворен комплекс ще изникне след това. Велосипедисти ли? Да карат по АМ Тракия - там не друса!

пък е поредния стадион! :-(

Да си събират пари и да си оправят колодрума.

Как се създават легендите за Т.живков. Дали той го е простоил, а? "Приемо-предавателния протокол е подписан окончателно на 3 януари 1922 г. По този повод сп. "Български колоездач" пуска следната дописка: "Българското съюзно колоездачно дружество е получило от Столичния Градско Общински съвет 60 декара место в Борисовата градина, в местността "Пустинята", в замяна на отнетия му колодрум. Интересно е в случая да се отбележи, че комунистическите съветници не са гласували за отпускане на това място, като смятали колоездачното дружество за буржоазно, Управата на софийското колоездачно дружество обаче е амбицирана да направи модерен колодрум с бетонна писта заради Балканиадата през 1931 г. За целта "са откупени специални планове и детайлни чертежи от знаменития капацитет на колодруми - парижкия архитект Ламберг". Така между 27 септември и и 4 октомври 1931 г. Балканиадата се провежда върху едно наистина свръхмодерно за времето си съоръжение"