Коментари - Водата поскъпва първо в София, после и в другите градове | Днес.dir.bg

Водата поскъпва първо в София, после и в другите градове

На открито заседание КЕВР ще обсъди предложението водата в столицата да поскъпне с 18%. Предстои обаче поскъпване на водата навсякъде в страната.

Обратно в новината

Коментари - Водата поскъпва първо в София, после и в другите градове | Днес.dir.bg

Коментари

Напред се развиваме към средновековиетo \ тъмните векове. Хората няма да се къпят от раждането си та чак до гроба си и няма да се перат и няма да ползват канализация. Обикновените хора ще станат крепостни селяни на наложения феодален бизнес режим.

Само АТАКА му е майката.

Той увери, че целта е в дългосрочен план да бъдат намалени огромните загуби на вода и да бъде подобрено качеството на услугата, както и цялостното подобряване на състоянието на сектора. Всяко увеличение е с това оправдание.Резултат-леки подобрения ,луксозни офиси,големи печалби изнесени в чужбина.Със същия успех можеше дружеството да е управлявано от българската държава.Поне печалбата щеше да е за нас. В бъдеще-чистоплътността ще е лукс.Благодарност към ГЕРБ за:винетки,за билетчета,за тол такси,за паник бутон в асансьорите,за лунните улици в квартала,за нагънатите плочки на тротоара(дал съм 5 пъти сигнал на СО)и за СКЪПОЦЕННАТА ВОДА

"Той увери, че целта е в дългосрочен план да бъдат намалени огромните загуби на вода и да бъде подобрено качеството на услугата, както и цялостното подобряване на състоянието на сектора." А в краткосрочен - усвояването и потъването на едни пари.

Не виждам защо се тревожите, другаря Радев ще им наложи вето, според повелята на Партията...

Единствената цел е група търбуси да си напълнят гушките! При толкова много вода , преливащи язовири и реки и много по-лошо качество на водата в сравнение с това при соца, нещата са ясни. Но един ден и на хората ще им прелее или ще напуснат територията!

Всяко нещо си има цена. Демокрацията-също. Само дето матряла повярва, че на него демокрацията му я дават безплатно и от добри чувства.... Е, имаше и има хора, които осветляват заробващия замисъл на глобализма, ама тях ги обявяват за луди, а матряла се кефи.... ...и пак ще си избере слугите на дявола - герб....

Ами матрЯла може би предпочита слугите на Дявола, пред слугите на Путин. Той не е чак толкова прост матрЯл...

ставайте, овце!

100% Путин е виновен ...

А може и Дони Тръмп...

това е европейския просперитет обещан ви от яловата, но крадлива десница. Честито.

е как за повишаване на заплати пари няма, а за увеличение на водата ние трябва да им осигурим задължително

Докато си траем и само плючем във форумите ще бъде така. Като излезем няколко хиляди пред ДКЕВР, бързо ще запеят друга песен. Но трябва някой да го организира, а това най-много липсва в България - водачи, които да поведат народа...

Само едно стадо има нужда от водачи, че да тръгне. Кой поведе румънците? Ама как да си признаем, че сме оФце...

да си подаде оставката и сега започва масово вдигане на цените . вода, ток, топлофикация. Ще се изпъчи ББ и ще каже - по мое време това не можеше да се случи. Трагикомедия.

На 02.02.2017 водата беше авариино спряна в красно село и белите след аварията стотици кубици кафява вода източихме за наша сметка отделно перални мияни и т.н. кой ще възстанови разходите и за капак 18% -иванов ти си идиот и си ходи в пловдив

Ами нормално! Ето една прясна новина "Спецзвено Антикорупция образува досъдебно производство срещу ръководни лица от Напоителни системи за безстопанственост, като са нанесени щети за 800 000 лв."

Демокрация - стрижи стадото до кръв.

а качеството кога ще се вдигне с 10% поне

Единственото нещо по-лошо от държавния монопол е частния монопол! Цените ще са винаги на границата на търпимостта.

Има ли персонално отговорен за това решение, или "еди коя си комисия реши това"? И вълкът сит и агнетата цели.

Ковчезите да ви поскъпнат на изродите които се канят да увеличават водата..........

+++++++++++++

Установих, че за миналия месец, въпреки отчитането на водомерите, сметката която получих не е изравнителна , а ежемесечната с фиксираните кубици вода и освен допълнително увеличена. Зимното ми потребление е по-ниско, но фактурите ми не го регистрират! МОШЕНИЦИ И РЕКЕТЬОРИ НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ!

Гарантирано от ГРОБ. Те направиха приватизацията и на ЕРП-тата и на Софийска вода. ДОКОГА ще ги търпим тея крадци и прикрити комунисти ??

Не комунисти а КАПИТАЛИСТИ

Приватизацията на соф. вода я направи Ст. Софиянски като кмет на София. ГРОБ нямат нищо общо.

Дупе да ви е яко, ако знаете какво ще стане след изборите.

До това води циничното извратено използване на думите "демокрация" и "пазарна икономика и приватизация", за пред "неразбиращите", с цел трупане на огромни печалби и отслабване на държавата -едни за сметка на други! Чисто и просто закон/постановление: енергетика, вода, ток, природни изкопаеми стават изключителна държавна собственост, конфискува се прилежащият промишлен фонд и нещата ще се оправят! Другото нещо е безсмисленото раздробено банкиране, на десетки банки с картелни споразумения и то при валутен борд! Има енда БНБ, нямаме нужда от частни банки: конфискуват се всички клонове и се преструктурират на клонове на БНБ - няма да има изсмислена печалба от измислени услуги товарещи всекидневно обикновения портебител!

Това означава ли, че и водата оттичаща се в канализацията ще поскъпне. По малка употреба на вода, по малко къпане, по малко пране, по малко инвестиции, по голяма печалба и по смрадлив народ. Концесиите са машата на колониализма. Водните ресурси трябва да са държавна собственост и не само те, а и другите такива. Сега народа освен беден става и смрадлив. Те това, ще стане в София и не само. Боко, нищо чудно да излезе прав, че в градовете трябва да живеят богатите, умните, красивите и чистите, а останалите на село при прасетата, ако не са си продали къщите и не забравяйте картофите... Следва увеличение на газта, тока, храните, лекарствата и... и така до безкрай па, кой оцелее. Те това е този вид демокрация и пазара на този строй, и ние си го избрахме без никой да ни бие та камо ли да питат всички дали искаме точно това. Едно е сигурно, че се постигна тоталната разруха на държавата и икономиката и. Срив в образованието, науката, здравеопазването, сигурността и... По младите тепърва, ще видят дебелия, но още не го осъзнават напълно, в какво ги моделират и за какво. Какво следва при тази разбита държава и този обществено-политически строй..... Хей, борете се, че си нямате на представа, какво се задава за вас и тези след вас. Бягството в чужбина не е решение на проблема, нито за вас, нито за държавата. Борбата няма да Ви се размине, и колкото по бързо , някои го осъзнаят толкова вероятността да се пооправят нещата е по голяма, защото бъдещето на вашите деца е заложено на карта и от вас зависи дали и те, ще са роби като вас или наистина, ще са свободни хора в една демократична държава, а не псевдо, каквато е сега.....

Ще мрете в адски мъки, олигарси!

Тия май си мислят, че ще ни скубят до безкрайност. Жестоко се лъжат да се вдигнем на протест слогана ще е ваща мама на кой му се мре ние идваме да ви ебем ке вр то и тъпите лобисти.

Поредното ограбване на народа!

Национализация и "Васил Левски" по предназначение.

И 3лв. да я направят пак не могат да спасят водопроводните системи. След 30 години популизъм и супер ниски цени на водата всичко се разпада.

КОЛКО ПАРИ ВЗЕ ЗА ТОВА ИВАНЕ? КАЖИ СИ ИВАНЕ! БЯХ ПОЧТИ ЗАБРАВИЛ, ЧЕ ИВАН КОСТОВ КОЙТО НАЗНАЧИ НИЩО ХУБАВО НЕ ИЗЛИЗА! СПРАВКА ЛЕВОН ХАРПАНЦУНЯН!

Eеее, а имаше време, когато водата струваше две стотинки и си изстудявахме бирата на течаща вода.

Прагът на поносимост бил 5 лв/кубик! Значи магарето ще се товари докато може да носи! Да знаете, че ще дойде ден, когато някои хора ще висят по стълбовете!

Да се оправдава повишението на цената с инвестициите е абсурдно, по простата причина, че увеличението на цената е кумулативно през годините. Инфлацията е нулева, а цената расте непрекъснато. По тази логика излиза, че и инвестициите трябва да растат непрекъснато. Ако една година са сменени 10 км тръби, следващата година трябва да са повече, и така да стават все повече и повече. В един момент ще се получи, че всяка година се сменя цялата мрежа! Т.е. увеличението от предишната година остава и през настоящата и покрива тазгодишните инвестиции!

не само, единствената причина да се оправдае концесия на държавен ресурс като водата на частни фирми са инвестициите, които фирмата гарантира при сключване на концесията (докато държавата не иска да прави) - да се оправдава увеличение на цената с инвестиции е престъпление и ппричина за разваляне на концесионния договор.

Не разбрах само с какво оправдават поскъпването!!????

Ще има БОЙ БОЙ и пак БОЙ

скоро ще плащаме най скъпия ток, най скъпите горива, най скъпата вода.... тъй се работи с роби.... мачкане до край...

България не е африканска държава, за да има такива двуцифрени увеличения на каквото и да е. Това означава, че нас ни управляват некадърници, затова КЕВР на бесилото.

Ей блеещи овчици, можете ли да ми отговорите на въпроса ; Каква организация е КЕВР, кой я избира и чии интереси защитава, срещу ОГРОМНИТЕ заплати, които се получават там !

Държавна и държавата плаща.

Само да питам противниците на ветото на Радев. Радев ли окраде милиардите от ВиК и загубите са по 80 процента след кражбите и смяната на тръби. Осъдени няма. Радев ли е виновен, че сме трети произодител на злато в Европа, ако не и втори, а сме бедни църковни мишки от концесии. Радев ли взема по 10 лева за чадър на плажа или мутрите ? РАдев ли прави така, че държавния ТЕЦ в Марица да продава на загуба за да покрива кражбите на американските Марици. Радев ли закри ТЕЦ Варна за да работят други, не толкова евтини бих казал мощности. Радев няма как да спре поскъпването на водата, но може да осветли някои моменти в дългогогишните кражби от ВиК, да извади някои цифри, някои обещания на концесионери и т.н. Става все по зле ВиК сектора. Преди нямаше инвестиции и беше по-добре. Съжалявам - факт. С пари у нас става по-зле отколкото без пари, защото се краде безмерно.

Написал си 1000 глупости и откровени лъжи. ВИК са държавни там където течовете са 80% В София са 49% което е чуствително намаление. Злато се добина за 1 милиард, и от този милирд в България остават 6-700 милиона. Това няма как да те направи богат. Всъщност заради тъпанари като тебе в България не оставят още едни около 200 милиона от този милиард. Държавната ТЕЦ Марица 2 не продава на загуба и не покрива кражби на американските марици, защото те не крадат. Крадат червените боклуци като тебе. ТЕЦ Варна е негоде наз употреба и трябва основен ремонт на стойност стотици милиони. А употребата му е съмнителна предвид достатъчния студен резерв. Т.е. цената от него на практика ще е огромна и по-скъпа от уж скъпите мощности. Преди инвестициите на концесионера в София загубите бяха 60% сега са 49%. Само че общата консумация на вода е нарастнала неколкократно. Изобщо това са сложни неща за тъпа глава като твоята. Никой не е обвинил Радев за тези неща. Те не са му и работа. Нито пък може да осветли каквото и да е.

ако са намалили загубите по трасето, това означава, че с по-малко ресурс могат да доставят и пречистват потребяваната вода, което е печалба за концесионера и основна причина да прави инвестиции не за сметка на цената а за сметка на ефективноста... единствената причина да дадеш държавен ресурс на концесия са инвестициите и стопанисването, които частника залага при подписване на концесионния договор - да се иска увеличение на цената за инвестиции е неизпълнение на концесионния договор и би следвало да се разглежда като причина за прекратяване... отделно от това, ако потреблението се е дигнало 3 пъти, цената би следвало да спадне, тъй като има икономии от мащаба - влизат три пъти повече приходи а някой разходи са фиксирани...

КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ БЕ ЛОБИСТ!!! ВиК София - т.е. Концесионера по план трябваше да има загуби от около 30% през 2012г - ТИ КАКВИ 49% ми показваш сега и се гордееш? - КЕВР са за уволнение веднага и затвор за лошо управление!!!

Да вземем пример от Румънците, иначе така ще продължава!

Нещата ще се оправят, когато всеки от управляващите започне да носи персонална съдебна имуществена отговорност! Трябва нов, напълно независим, специализиран разследващ орган и съд (различен и независим от настоящият съд), който да се занимава само с политици.

Фактите: В Добрич водата е доста по-скъпа, защото там се изпомва от дълбочина, което е скъпо. Друг проблем е там, че се губяг 80% от "течове", вкъщност основно кражби. Все пак са успели да намалят тези течове от 86% на 80% В София тръбопроводите особевно в центъра са отпреди повече от 100 години. Въпреки това "течовете" са намалени от 60 на 49%. Основният теч обаче се явяват циганските катуни, където нито се плаща нито се спира водата. Там чешмите си текат 24 часа в денонощието. Не са ни проблем Софийска вода иил който и да е, а точно циганите. Софийска вода без помощ от държавата не може да се оправи с тях. И все пак нещата са малко обърнати. Би трябвало те да инвестират за да намалят разходите и оттам да спечелят средства, с които да си изплатят инвестицията, а не с вдигане на цената. Обаче като се замисля мангалите стават повече, което води до още по-големи "течове", а такъв проблем се решава единствено чрез увеличение на цената на изрядните потребители. Т.е. докато не се реши основният проблем на обществото ни - циганският, тока ще расте, водата ще расте, данъците ще растат и т.н.

Проблемът с краденето на вода в циганските квартали може да се реши лесно. Така, както загубите в един вход на блока се разпределят като общо потребление между клиентите, пропорционално на отчетеното по водомерите, така и в един цигански квартал може да се сложи общ водомер на входа на квартала и всички загуби се разпределят между всички клиенти след него. Елементарно е.

проблемът за водата свързан с циганите е елементарен за разрешаване, но за разумните и за можещите... За елементарно мислещите некадърници е проблем! За съжаление управляват ни алчни, некадърни и продажни либерасти ...

Крайно време е да се вдигнем на бунт срещу наглото ограбване!!! Ние издържаме изцяло семействата та концесионерите, плащаме им огромни заплати, те нищо не правят, само крадът и с всеки изминал ден стават все по-нагли и алчни!! Гробокопачите на БЪЛГАРИТЕ ОТ ГРОБ-ГЕРБ ОТ ДЖОБА СИ ДА ПЛАЩАТ!! НИКАКВО ПОСКЪПВАНЕ, ПОЕВТИНЯВАНЕ ТРЯБВА!!!

либерализъм плюс концесии. След като герб се оказаха тотални крадци и некадърници и няма как да им расте икономиката действат точно така - по закон вдигат цени. Прикриване на кражби и корупция със закон. МИлиарди опапани и окрадени - връщане от народа по закон. Сега нова фаза - по европейски закон се крием, че на става по нашите закони вече, не минава номера. 29 закона се променят за да синхронизира герб кражбите си с европейското законодателство и то само по повод закона за концесиите. Концесия - как добре звучи. Собствеността оставала държавна. Давам ти златна мина, вадиш златото за 50 години по над милиард годишно, а аз си оставам с 2 процента дял и всичката мизерия, химикали, хвостохранилища, болести, астми, рак... Баира е мой, златото го нема. Кеф а. Оставало държавно - кое, мизерията.

ДКЕВР се управлява от Иван иванов от ДСБ...тези които продадоха водата и сега си търсят комисионната.Това е само част от бедите с които ни натовари Иван Костов. Американски тецове, Кремиковци, Балкан, Нефтозаводите на Лукоил и т.н. т. Корумпиранат и роднинска съдебна система...

КЕВР от 4 години се управлява от черепа. Яко, нали :)

kirchevo

ФАНДЪК на никой не се пуска.Ш'е плащаме и ш'е си траем.

По тяхната логика след като инвестират сега и оправят течовете трябва да намалят цената защото няма да се губи вода.

свирките под вода ще се правят по етапно до пълно исъхване....

увеличението се налага за да се компенсират безконтролните кражби на работещите в тези държавни хранилки

Коментари - Водата поскъпва първо в София, после и в другите градове | Днес.dir.bg

Водата поскъпва първо в София, после и в другите градове

На открито заседание КЕВР ще обсъди предложението водата в столицата да поскъпне с 18%. Предстои обаче поскъпване на водата навсякъде в страната.

Обратно в новината

Коментари - Водата поскъпва първо в София, после и в другите градове | Днес.dir.bg

Коментари

Напред се развиваме към средновековиетo \ тъмните векове. Хората няма да се къпят от раждането си та чак до гроба си и няма да се перат и няма да ползват канализация. Обикновените хора ще станат крепостни селяни на наложения феодален бизнес режим.

Само АТАКА му е майката.

Той увери, че целта е в дългосрочен план да бъдат намалени огромните загуби на вода и да бъде подобрено качеството на услугата, както и цялостното подобряване на състоянието на сектора. Всяко увеличение е с това оправдание.Резултат-леки подобрения ,луксозни офиси,големи печалби изнесени в чужбина.Със същия успех можеше дружеството да е управлявано от българската държава.Поне печалбата щеше да е за нас. В бъдеще-чистоплътността ще е лукс.Благодарност към ГЕРБ за:винетки,за билетчета,за тол такси,за паник бутон в асансьорите,за лунните улици в квартала,за нагънатите плочки на тротоара(дал съм 5 пъти сигнал на СО)и за СКЪПОЦЕННАТА ВОДА

"Той увери, че целта е в дългосрочен план да бъдат намалени огромните загуби на вода и да бъде подобрено качеството на услугата, както и цялостното подобряване на състоянието на сектора." А в краткосрочен - усвояването и потъването на едни пари.

Не виждам защо се тревожите, другаря Радев ще им наложи вето, според повелята на Партията...

Единствената цел е група търбуси да си напълнят гушките! При толкова много вода , преливащи язовири и реки и много по-лошо качество на водата в сравнение с това при соца, нещата са ясни. Но един ден и на хората ще им прелее или ще напуснат територията!

Всяко нещо си има цена. Демокрацията-също. Само дето матряла повярва, че на него демокрацията му я дават безплатно и от добри чувства.... Е, имаше и има хора, които осветляват заробващия замисъл на глобализма, ама тях ги обявяват за луди, а матряла се кефи.... ...и пак ще си избере слугите на дявола - герб....

Ами матрЯла може би предпочита слугите на Дявола, пред слугите на Путин. Той не е чак толкова прост матрЯл...

ставайте, овце!

100% Путин е виновен ...

А може и Дони Тръмп...

това е европейския просперитет обещан ви от яловата, но крадлива десница. Честито.

е как за повишаване на заплати пари няма, а за увеличение на водата ние трябва да им осигурим задължително

Докато си траем и само плючем във форумите ще бъде така. Като излезем няколко хиляди пред ДКЕВР, бързо ще запеят друга песен. Но трябва някой да го организира, а това най-много липсва в България - водачи, които да поведат народа...

Само едно стадо има нужда от водачи, че да тръгне. Кой поведе румънците? Ама как да си признаем, че сме оФце...

да си подаде оставката и сега започва масово вдигане на цените . вода, ток, топлофикация. Ще се изпъчи ББ и ще каже - по мое време това не можеше да се случи. Трагикомедия.

На 02.02.2017 водата беше авариино спряна в красно село и белите след аварията стотици кубици кафява вода източихме за наша сметка отделно перални мияни и т.н. кой ще възстанови разходите и за капак 18% -иванов ти си идиот и си ходи в пловдив

Ами нормално! Ето една прясна новина "Спецзвено Антикорупция образува досъдебно производство срещу ръководни лица от Напоителни системи за безстопанственост, като са нанесени щети за 800 000 лв."

Демокрация - стрижи стадото до кръв.

а качеството кога ще се вдигне с 10% поне

Единственото нещо по-лошо от държавния монопол е частния монопол! Цените ще са винаги на границата на търпимостта.

Има ли персонално отговорен за това решение, или "еди коя си комисия реши това"? И вълкът сит и агнетата цели.

Ковчезите да ви поскъпнат на изродите които се канят да увеличават водата..........

+++++++++++++

Установих, че за миналия месец, въпреки отчитането на водомерите, сметката която получих не е изравнителна , а ежемесечната с фиксираните кубици вода и освен допълнително увеличена. Зимното ми потребление е по-ниско, но фактурите ми не го регистрират! МОШЕНИЦИ И РЕКЕТЬОРИ НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ!

Гарантирано от ГРОБ. Те направиха приватизацията и на ЕРП-тата и на Софийска вода. ДОКОГА ще ги търпим тея крадци и прикрити комунисти ??

Не комунисти а КАПИТАЛИСТИ

Приватизацията на соф. вода я направи Ст. Софиянски като кмет на София. ГРОБ нямат нищо общо.

Дупе да ви е яко, ако знаете какво ще стане след изборите.

До това води циничното извратено използване на думите "демокрация" и "пазарна икономика и приватизация", за пред "неразбиращите", с цел трупане на огромни печалби и отслабване на държавата -едни за сметка на други! Чисто и просто закон/постановление: енергетика, вода, ток, природни изкопаеми стават изключителна държавна собственост, конфискува се прилежащият промишлен фонд и нещата ще се оправят! Другото нещо е безсмисленото раздробено банкиране, на десетки банки с картелни споразумения и то при валутен борд! Има енда БНБ, нямаме нужда от частни банки: конфискуват се всички клонове и се преструктурират на клонове на БНБ - няма да има изсмислена печалба от измислени услуги товарещи всекидневно обикновения портебител!

Това означава ли, че и водата оттичаща се в канализацията ще поскъпне. По малка употреба на вода, по малко къпане, по малко пране, по малко инвестиции, по голяма печалба и по смрадлив народ. Концесиите са машата на колониализма. Водните ресурси трябва да са държавна собственост и не само те, а и другите такива. Сега народа освен беден става и смрадлив. Те това, ще стане в София и не само. Боко, нищо чудно да излезе прав, че в градовете трябва да живеят богатите, умните, красивите и чистите, а останалите на село при прасетата, ако не са си продали къщите и не забравяйте картофите... Следва увеличение на газта, тока, храните, лекарствата и... и така до безкрай па, кой оцелее. Те това е този вид демокрация и пазара на този строй, и ние си го избрахме без никой да ни бие та камо ли да питат всички дали искаме точно това. Едно е сигурно, че се постигна тоталната разруха на държавата и икономиката и. Срив в образованието, науката, здравеопазването, сигурността и... По младите тепърва, ще видят дебелия, но още не го осъзнават напълно, в какво ги моделират и за какво. Какво следва при тази разбита държава и този обществено-политически строй..... Хей, борете се, че си нямате на представа, какво се задава за вас и тези след вас. Бягството в чужбина не е решение на проблема, нито за вас, нито за държавата. Борбата няма да Ви се размине, и колкото по бързо , някои го осъзнаят толкова вероятността да се пооправят нещата е по голяма, защото бъдещето на вашите деца е заложено на карта и от вас зависи дали и те, ще са роби като вас или наистина, ще са свободни хора в една демократична държава, а не псевдо, каквато е сега.....

Ще мрете в адски мъки, олигарси!

Тия май си мислят, че ще ни скубят до безкрайност. Жестоко се лъжат да се вдигнем на протест слогана ще е ваща мама на кой му се мре ние идваме да ви ебем ке вр то и тъпите лобисти.

Поредното ограбване на народа!

Национализация и "Васил Левски" по предназначение.

И 3лв. да я направят пак не могат да спасят водопроводните системи. След 30 години популизъм и супер ниски цени на водата всичко се разпада.

КОЛКО ПАРИ ВЗЕ ЗА ТОВА ИВАНЕ? КАЖИ СИ ИВАНЕ! БЯХ ПОЧТИ ЗАБРАВИЛ, ЧЕ ИВАН КОСТОВ КОЙТО НАЗНАЧИ НИЩО ХУБАВО НЕ ИЗЛИЗА! СПРАВКА ЛЕВОН ХАРПАНЦУНЯН!

Eеее, а имаше време, когато водата струваше две стотинки и си изстудявахме бирата на течаща вода.

Прагът на поносимост бил 5 лв/кубик! Значи магарето ще се товари докато може да носи! Да знаете, че ще дойде ден, когато някои хора ще висят по стълбовете!

Да се оправдава повишението на цената с инвестициите е абсурдно, по простата причина, че увеличението на цената е кумулативно през годините. Инфлацията е нулева, а цената расте непрекъснато. По тази логика излиза, че и инвестициите трябва да растат непрекъснато. Ако една година са сменени 10 км тръби, следващата година трябва да са повече, и така да стават все повече и повече. В един момент ще се получи, че всяка година се сменя цялата мрежа! Т.е. увеличението от предишната година остава и през настоящата и покрива тазгодишните инвестиции!

не само, единствената причина да се оправдае концесия на държавен ресурс като водата на частни фирми са инвестициите, които фирмата гарантира при сключване на концесията (докато държавата не иска да прави) - да се оправдава увеличение на цената с инвестиции е престъпление и ппричина за разваляне на концесионния договор.

Не разбрах само с какво оправдават поскъпването!!????

Ще има БОЙ БОЙ и пак БОЙ

скоро ще плащаме най скъпия ток, най скъпите горива, най скъпата вода.... тъй се работи с роби.... мачкане до край...

България не е африканска държава, за да има такива двуцифрени увеличения на каквото и да е. Това означава, че нас ни управляват некадърници, затова КЕВР на бесилото.

Ей блеещи овчици, можете ли да ми отговорите на въпроса ; Каква организация е КЕВР, кой я избира и чии интереси защитава, срещу ОГРОМНИТЕ заплати, които се получават там !

Държавна и държавата плаща.

Само да питам противниците на ветото на Радев. Радев ли окраде милиардите от ВиК и загубите са по 80 процента след кражбите и смяната на тръби. Осъдени няма. Радев ли е виновен, че сме трети произодител на злато в Европа, ако не и втори, а сме бедни църковни мишки от концесии. Радев ли взема по 10 лева за чадър на плажа или мутрите ? РАдев ли прави така, че държавния ТЕЦ в Марица да продава на загуба за да покрива кражбите на американските Марици. Радев ли закри ТЕЦ Варна за да работят други, не толкова евтини бих казал мощности. Радев няма как да спре поскъпването на водата, но може да осветли някои моменти в дългогогишните кражби от ВиК, да извади някои цифри, някои обещания на концесионери и т.н. Става все по зле ВиК сектора. Преди нямаше инвестиции и беше по-добре. Съжалявам - факт. С пари у нас става по-зле отколкото без пари, защото се краде безмерно.

Написал си 1000 глупости и откровени лъжи. ВИК са държавни там където течовете са 80% В София са 49% което е чуствително намаление. Злато се добина за 1 милиард, и от този милирд в България остават 6-700 милиона. Това няма как да те направи богат. Всъщност заради тъпанари като тебе в България не оставят още едни около 200 милиона от този милиард. Държавната ТЕЦ Марица 2 не продава на загуба и не покрива кражби на американските марици, защото те не крадат. Крадат червените боклуци като тебе. ТЕЦ Варна е негоде наз употреба и трябва основен ремонт на стойност стотици милиони. А употребата му е съмнителна предвид достатъчния студен резерв. Т.е. цената от него на практика ще е огромна и по-скъпа от уж скъпите мощности. Преди инвестициите на концесионера в София загубите бяха 60% сега са 49%. Само че общата консумация на вода е нарастнала неколкократно. Изобщо това са сложни неща за тъпа глава като твоята. Никой не е обвинил Радев за тези неща. Те не са му и работа. Нито пък може да осветли каквото и да е.

ако са намалили загубите по трасето, това означава, че с по-малко ресурс могат да доставят и пречистват потребяваната вода, което е печалба за концесионера и основна причина да прави инвестиции не за сметка на цената а за сметка на ефективноста... единствената причина да дадеш държавен ресурс на концесия са инвестициите и стопанисването, които частника залага при подписване на концесионния договор - да се иска увеличение на цената за инвестиции е неизпълнение на концесионния договор и би следвало да се разглежда като причина за прекратяване... отделно от това, ако потреблението се е дигнало 3 пъти, цената би следвало да спадне, тъй като има икономии от мащаба - влизат три пъти повече приходи а някой разходи са фиксирани...

КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ БЕ ЛОБИСТ!!! ВиК София - т.е. Концесионера по план трябваше да има загуби от около 30% през 2012г - ТИ КАКВИ 49% ми показваш сега и се гордееш? - КЕВР са за уволнение веднага и затвор за лошо управление!!!

Да вземем пример от Румънците, иначе така ще продължава!

Нещата ще се оправят, когато всеки от управляващите започне да носи персонална съдебна имуществена отговорност! Трябва нов, напълно независим, специализиран разследващ орган и съд (различен и независим от настоящият съд), който да се занимава само с политици.

Фактите: В Добрич водата е доста по-скъпа, защото там се изпомва от дълбочина, което е скъпо. Друг проблем е там, че се губяг 80% от "течове", вкъщност основно кражби. Все пак са успели да намалят тези течове от 86% на 80% В София тръбопроводите особевно в центъра са отпреди повече от 100 години. Въпреки това "течовете" са намалени от 60 на 49%. Основният теч обаче се явяват циганските катуни, където нито се плаща нито се спира водата. Там чешмите си текат 24 часа в денонощието. Не са ни проблем Софийска вода иил който и да е, а точно циганите. Софийска вода без помощ от държавата не може да се оправи с тях. И все пак нещата са малко обърнати. Би трябвало те да инвестират за да намалят разходите и оттам да спечелят средства, с които да си изплатят инвестицията, а не с вдигане на цената. Обаче като се замисля мангалите стават повече, което води до още по-големи "течове", а такъв проблем се решава единствено чрез увеличение на цената на изрядните потребители. Т.е. докато не се реши основният проблем на обществото ни - циганският, тока ще расте, водата ще расте, данъците ще растат и т.н.

Проблемът с краденето на вода в циганските квартали може да се реши лесно. Така, както загубите в един вход на блока се разпределят като общо потребление между клиентите, пропорционално на отчетеното по водомерите, така и в един цигански квартал може да се сложи общ водомер на входа на квартала и всички загуби се разпределят между всички клиенти след него. Елементарно е.

проблемът за водата свързан с циганите е елементарен за разрешаване, но за разумните и за можещите... За елементарно мислещите некадърници е проблем! За съжаление управляват ни алчни, некадърни и продажни либерасти ...

Крайно време е да се вдигнем на бунт срещу наглото ограбване!!! Ние издържаме изцяло семействата та концесионерите, плащаме им огромни заплати, те нищо не правят, само крадът и с всеки изминал ден стават все по-нагли и алчни!! Гробокопачите на БЪЛГАРИТЕ ОТ ГРОБ-ГЕРБ ОТ ДЖОБА СИ ДА ПЛАЩАТ!! НИКАКВО ПОСКЪПВАНЕ, ПОЕВТИНЯВАНЕ ТРЯБВА!!!

либерализъм плюс концесии. След като герб се оказаха тотални крадци и некадърници и няма как да им расте икономиката действат точно така - по закон вдигат цени. Прикриване на кражби и корупция със закон. МИлиарди опапани и окрадени - връщане от народа по закон. Сега нова фаза - по европейски закон се крием, че на става по нашите закони вече, не минава номера. 29 закона се променят за да синхронизира герб кражбите си с европейското законодателство и то само по повод закона за концесиите. Концесия - как добре звучи. Собствеността оставала държавна. Давам ти златна мина, вадиш златото за 50 години по над милиард годишно, а аз си оставам с 2 процента дял и всичката мизерия, химикали, хвостохранилища, болести, астми, рак... Баира е мой, златото го нема. Кеф а. Оставало държавно - кое, мизерията.

ДКЕВР се управлява от Иван иванов от ДСБ...тези които продадоха водата и сега си търсят комисионната.Това е само част от бедите с които ни натовари Иван Костов. Американски тецове, Кремиковци, Балкан, Нефтозаводите на Лукоил и т.н. т. Корумпиранат и роднинска съдебна система...

КЕВР от 4 години се управлява от черепа. Яко, нали :)

kirchevo

ФАНДЪК на никой не се пуска.Ш'е плащаме и ш'е си траем.

По тяхната логика след като инвестират сега и оправят течовете трябва да намалят цената защото няма да се губи вода.

свирките под вода ще се правят по етапно до пълно исъхване....

увеличението се налага за да се компенсират безконтролните кражби на работещите в тези държавни хранилки