Ново земетресение в Перник

Нов трус с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер бе усетен в Перник и София в 10,23 ч., съобщиха от Геофизичния институт при БАН. Според Германския сеизмологичен център и Геологическия топографски институт на САЩ (USGS) земетресението е със сила 4,5 по Рихтер.

Обратно в новината

Коментари - Ново земетресение в Перник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аззз

КВО РЕВАТ ТИЯ ПЕРНИЧАНИ СТРОИЛИ СА НАВРЕМЕТО С ФАЛШИВИ КРАДЕНО ПРЕЗ КОМУНИЗМА МАТЕРИАЛИ НЕКВИ КЪЩЯ ПАЯНТОВИ И СЕГА ПАДАЛИ БИЛИ ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ПЛАТО АНЕ АРЕ БЕГАЙ ШЕ МИ СВИРИТЕ НА СВЕТОФАРА НА ВИ СЕГА ПАРИ ГОЛФЕРИ ТАКИВА :)

е най-важното нещо! Горещо ви препоръчвам да видите първия час на това видео: Идете на сайта на vtv, Предавания, Eко арена- предаването от 28 май! Много полезно е- ще разберете много неща за земетресенията и какво да правите, ако се случат!

Бойко а къде ще отиде едното милионче от подписаното от теб като цц каза че щетите са за 4 милиона????

Американците според мен са прави за степента на земетресението - кой друг, ако не самите те ще знае за коя степен са настроили HAARP? Това е защото хората са против добива на шистов газ... сега плана е да ни затрият.

Да бяха го нажежили НААРПА. Сега малко са го поспрели.

Здравейте възможни ли са и в България такива затихващи трусове с магнитуд над 5 степен по скалата на Рихтер, каквито вървят в Италия моля вземете отношение по темата.

Хайде , за разнообразие , вместо да сипем простотии , да вземем да се смирим и да поискаме прошка от Природата. Уплашени сме и се чувстваме безсилни , това е ясно. Добрата мисъл прави чудеса и може би точно от това имаме нужда. Със здраве : )

Не знам доколко ме бива в мисленето на добрата мисъл :- )... но каквото-там мога -- подкарах го вече . Дано има Резултат !

Май всички сме така...

и в Италия така ама там не си го видял и по логиката на умните граждани значи не е така щото не си го видял. Ти и маика ти казва че ти ее маика ама ти видел ли си от каде си излиазал

На твойто село. Или ти си отт гражданите. И в Япония ги тръска ежедневно обаче..? Ти си от умните граждани, което не променя факта че италианските строители и архитекти или са гола вода (некадърни) или крадат повече от при нас.

Отчавайщо незнание лъха от поствете ви.

Е така е обаче най важна е конструкцията и изработката обаче това пак никой не го казва и никой не се сеща а се излиза с номереа какжо се рушало и какво било важно. Браво умен си. Обаче това не променя факта че италианското строителство е на нивото на турското. Става докато го разклати малко.

ПП На село има къщи по на два века ама не са паднали.

Мисля, че българите не бива да се страхуват от земетръси. Нали, леля му на Дянков е европейски полит-комисар по бедствията? Тя всякак ще ги оправи.

Наистина аз-лично не знам да му е леля . ... Ама че от завчера се мотка като знаете-какъв съветник -- определено го Виждам .

От това което се показва по медиите виждам, че разрушения има на сгради без конструкция, на зидовете над таванската плоча където няма укрепване на зидовете с ж.б.пояс. Повечето сгради са строени преди 1970г. Чудил съм се през 1980-81г. в с. Заножене край гр. Вършец три етажни жилищни сгради да се строят без конструкция, а междуетажните ж.б.плочи лежат на зидове от тухла четворка, които нямат носещи функции.

Отново да напомя 5,8 в БГ и 5,8 в Италия. В Италия отново жертви, при нас не особено сериозни щети. Преди'ния път ми излезе някой с номера че в Италия било поне 10 пъти по силно земетресение. Сега може да пеши някой че са се разрушили вече повредени от предишното земетресение сгради. Аз мисля обаче, че истината е - в Италия строят много по-зле от при нас (макар че за новото строителство не съм сигурен). И не само в Италия. С икономии и кражби (от ЕС Италия е държавата в която се дават едни от наи големите рушвети под формата на комисионни, за затваряне на очите за нарушения) така ще е. Важни са икономиите а не сигурността, във всички области.

човече, в София имаше голяма разлика в кой квартал си. Ако ги е тръснало 5,8 под къщата, може да е много зле. ПОД нея а не на 30 километра.

точно така, вижте на нашия саит, там пише, че е нямало земетресение, затова не е нужно властите да задеистват системите си

Днес около 13 часа някакъв доцент сеизмолог каза по радио Хоризонт-"Трябва да се разучат разломите ,което може да отнеме години и да се доведат до знанието на хората и всеки сам да реши какво да прави при едно бъдещо земетресение" Пълни глупости говорят,като че ли досега са спали, щом науката не може да предвижда,да го кажат ясно,не дай си бог,ако се случи днес,утре или след 1000 години всеки един може да оцелее или да умре или да бъде ранен или осакатен. Това е истината,а не да дрънкат глупости. Да се надяваме всичко да бъде ОК и всеки да си живее живота както сам си го определи. За всяка възраст има хубави неща,стига да не се вживяваш излишно или както е казал някой "Гледай философски на нещата" каквото дойде,дойде!

2012-05-29 07:23:32 4.5 42.61N 22.98E 5 Km Bulgaria 2012-05-29 07:00:04 5.8 44.94N 11.07E 10 Km Northern Italy

Свалям Ви шапка !

В аржентина,6,4 по Рихтер преди малко.......

що тей?

Хора отворете си очите, зад всички тези катаклизми стои САЩ а именно ХААРП в Аляска.

Стига ги надценява тези американци. По вероятно е да стои подреждането на планетите и сила наречена гравитация.

За този министър Игнатов явно външната оценка за 13 годишни деца е най-важното събитие макар и по време на земетресение. Този нещастник не можа ли да разбере че психиката на нашите деца е по-важна от неговият инат и от "желязната му система "

От повечето коментари си личи до колко може да деградира един народ.Поне тези,които пишат разни небивалици.Това с повредените къщи са лични трагедии,които отстрани не изглеждат страшно.Но когато ни дойде яйцето до едно място,се сещаме за някои неща.Колко сме незначителни и жалки в ежедневните бутаници за повече имане и богатство,което в един миг става незначително.Но човешката природа е такава,алчна и безкрупулна.Този преход ни направи зли и нехаещи за чуждото нещастие.

Вероятно съм и по-мнителен от Вас ... ама я Вижте какво Ни Каза Колегата от БАН в 14:49 ! ( Простете, ама е Наложително да Изградим Заедно Име ... и на БАН и Наистина-Работещите там, а и на Всичко у Нас )

Ейййй американски и германски учени съобщават......ами нашите българските, защо никой не ги споменава!?!Големи "салфетки" излезнахме на чужденците, че и нещо друго...

Какво да ги споменаваме - да си оправят сайта. От сутринта не се зарежда. Не да разправя шефът им по tv-то, че всичко им било наред и нямали нужда от пари. С тая скапана техника дето имат какво да ги споменавам - пълни смешници.

пък се моля именно господ да се събуди най-сетне и да сложи край на дерибействането на българите по тая земя,наживяха се и наживяха

Според мен до два дни и в Перник ще има земетресение около 6 степен.

а според мен около 05.06 когато се подредят планетите и след това така докато сланцето прекоси равнината на галактиката.

Като си такъв гадател къде беше преди 22 число на месеца. Защо тогава не се обади. Аман от познавачи, гадатели и тем подобни.

и на мен ми писна да слушам хленча на разни лигльовци,нали няма съборени къщи,а и да има вместо да имат по 10 къщи ще им останат по 9,какво толкова сте ревнали

Абе какви са тея - Германския сеизмологичен център и Геологическия топографски институт на САЩ - наще са най големите шперцове , некви германци или американци ще им казват колко е бил магнитута - хахахахаха

Ей сега, към два и нещо, пак яко е клатило в Италия.

Жалко, май останаха малоумни, неграмотни драскачи по форумите!!!!

Latest Earthquakes in the World - Past 7 days 5.6 2012/05/29 10:55:58 UTC NORTHERN ITALY

И 9 да тресне па че останат бугари,старите ги маани,младите пак че се наплодът!

Ало малоумни живуещи в София , не се радвайте за трагедията на Перник, Витоша спи но не се знае , кога ще се пробуди!Не бъдете злобти, всичко се връща!!!!!Тази злоба ще погуби българите!!!!

"Трус с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер беше регистриран към 7 часа по Гринуич тази сутрин в Североизточна Италия, съобщи Франс прес. Поне 10 души са загинали, има и затрупани под развалините, предаде Ройтерс, като се позова на източник от Червения кръст. "

Да отиват да живеят в Разград

Искра Фидосова да спре да играе хоро притеснява всички!

+1

По скоро лилето играе хоро. Ако фидоска тропне едно 6 по рихтер не ни мърда.

Хубаво се молиш и искаш от Господ. Но правиш ли това, което ни напътства? Ако не - си просто поредният лицемер.

Докато не се застрахова Перник,няма да спрат земетресенията.

И тоя парад на хомосексуалисти на 30 май не е добра идея.Такива паради предизвикват земетресения.Играенето на йога също.Това не е съвместимо при европейците.

Трусът с магнитут 5.8 в Италия е в 7 часа по UTC, т.е. 10 часа българско време.

Уточнение: разликата е един час! Назад

1) магнитуД 2) UTC=GMT=Гринуич ние сме +3 в момента т.е. 10 българско време 3) и двете сте патки.

Ти как разбра? Направи едно бързо обследване на жилищния фонд в София ли? Не забеляза ли, че повечето и по-големите поражения са ИМЕННО ПО СЕЛСКИТЕ ТУХЛЕНИ ПОСТРОЙКИ? ...дори не и кооперации, а ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ, които хората би трябвало да са строили КАТО ЗА СЕБЕ СИ.!

И на мен EMSC не ми се отваря, както и при предишните по-силни трусове. Може би някои разполагат със "супер" интернет, но аз не съм от тях, жалко!

Жертвите в Италия са вече 13... Хайде де, медиите...подавайте информация своевременно!

господи незабравяаи за мирослава!!!

Аман от малоумни писачи. Има земетресения, има и щети, може и още да има, но къде и кога - това никой не знае! Ако някъде можеха да ги предвиждат, това щеше да е Япония, но и там не могат. Не ми е ясно защо писачите за апокалипсиси, военни заговори и подобни глупости направо не ги прибират и да си ги лекуват!

Продавай имота в София ,докато може да се вземат някакви пари и бягай ,братко,бягай !

Какво да правим ние от провинсията ,дека се набутахме у София ? Да бегаме ли, бре ??

Жилищата в София са вече във все по- тежко състояние .Опасно е да се живее в тях !

Исках само да посоча защо са разликите от 4.5 и 3.8, просто различни скали на измерване.

Това че форума не позволява поставянето на хипервръзки и java-scripts е с цел по-голяма сигурност и защита от вируси, какъв Бойко намесваш. Като не разбираш и си мислиш че някой си играе да те цензорира, все едно че си супер значим и ще издадеш голямата тайна. -А нещо да кажеш за извънземните?!