Скандални привилегии за София предвижда проектозакон

Скандални привилегии за финансирането на Столичната община предвижда проектозаконът за София, изготвен от общинската група на ГЕРБ по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Скандални привилегии за София предвижда проектозакон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са така наречените представителни пари. За съжаление, когато идват гости от чужбина, не отиват в Каспичан или Радомир, а в София. От село също отиват в София и то не заради красотата и, а заради работата. Затова и столицана ни заприлича на клошарник. Това е и причината да и трябват повече пари.

Тези както се засилиха да продават земите ни на Китай и Израел, май искат само София да оставят българска и за това само там насочват парите на всички българи. В останалите градове и села българите не се ли нуждаят от по-сносен начин на живот? На тях улици и стадиони не са им необходими. Това пак се прави с цел: разделяй и владей! Който гласува за нас, ще папка!"

Каролев обеща да ходи ГОЛ. Хох

Аааа... разбрах най-много ще се краде в София защото е голяма и ще е незабележимо . Друго си е едно малко село където всичко ще се вижда ...

А ти "Истинския българин" откъде си по-точно и на какво "аристократично" кръвосмешение си плод ?! Или не знаеш може би..... Извинявай, ако въпроса е бил нетактичен!

да се отделят шопята от нас ,българите и да си правят отделна държава начело с Бибито.Ние ще си живеем и без тях.Ама да идват при нас само с визи.И защо си мислят,че като се тъпчат в тая мръсотия и цигания са нещо повече от другите?Аз ходя на работа пеш за 20 минути,имам къща с двор,градина, изляза и си откъсна пресен зеленчук и плод,оня се завира в една миризлива панела,диша смог и лапа турски краставици и си мисли,че е човек и половина,защото бил от столицата...Забравих да кажа,че отива на работа за часове и виси в задръстванията.Само не ми излизайте с номера,че всяка вечер сте на опера и на театър,че като ви гледам колко сте грамотни...Нещастници.

Та точно вие, селяните го докарахте на власт.

Ами да приемат закон, тия от провинцията направо да ни застрелват! Какво да се мъчим? И без това софиянци прилапват всичките пари на България, а ние правим свирки. И после се чудят защо аджеба всички искали да отидат в София! Само не знам после, когато няма кой да произвежда храна, дали софиянци ще се научат да ядат жълти павета!

ЧЕТА И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ. НЯМА РАЗВИТА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА СЪЗДАВА ПРИВИЛЕГИИ НА ЕДИН ГРАД. НАПРОТИВ ИНВЕСТИЦИИТЕ СА ПРЪСНАТИ ИЗ СТРАНАТА В ПО-ГОЛЯМА СТЕПЕН.ТИЯ ПРИМАТИ НЯМА ДА СЛЯЗАТ ОТ ДЪРВЕТАТА. ЕТО ЗАЩО ТОВА НЕЩО ББ СЕ ПЪНЕ ВСЕ ЗА ТАЯ МАГИСТРАЛА.НЯМА КАК ДА ПРЕМЕСТИ МОРЕТО ДО СОФИЯ.

ББ изчезни, само поразии вършиш.

Доообре, ама нека и двоен данък да плащат: като всички граждани, плюс, като столичани, а ако искат да са и най-чистия град, двойна такса смет.Това, ако се приеме, може най-после да се отървем от ГЕРБ.

Кан КРУМ Ювиги,заселва узи ,кумани и други цигански(за онова време)племена по западната граница на Царството.Това са днешните шопи.Те не са Българи и е нормално да не мислят за истинска България и за нас-БЪЛГАРИТЕ!

дано по-скоро подобен законопроект бъде приет. София има нужда от него. Трябва й самостоятелно управление като големите столици - Париж,Лондон,Рим. Сигурно е криво на хората който не живеят в София че подобни закони тръгват от София, но това е абсолщтно нормално. След като подобен закон проработи в София, той ще бъде наложен и в други големи градове

Съвсем нормален е този проектозакон... Все пак София е СТОЛИЦА!!! Навсякъде по света Столиците са с привилегии!!!

ТАМ КЪДЕТО НЯМА ПРИСТАНИЩЕ Е ПРОВИНЦИЯ - ХЕМИНГУЕЙ . ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ МИНИСТЕРСТВАТА ЧЕ ИНАЧЕ СТОЛИЦАТА ПРЕДИ 120 ГОДИНИ СИ Е БИЛА КАЛНА КОЧИНА И КОКОШКИТЕ СА ХОДЕЛИ ПО КАЛНИТЕ УЛИЦИ КОИТО СА НЯМАЛИ ДОРИ КАЛДАРЪМ ИМА МНОГО КРАСИВИ ГРАДОВЕ НО СТОЛИЦАТА НЕ Е ОТ ТЯХ

Все по-уверена съм, че ГЕРБ и Г-н Борисов не успяват да заслужат гласуваното им доверие. Хората в провинцията гладуват, а в столицата плащат данъци чуждите инвеститори и големите български фирми... Освен това ако ще се прави такова нещо, нека се изчислява пропорционално и за останалите градове, защото и във Варна има музеи, театри, опера и т.н.

Население към 01.02.2011 г. София (столица) общо 1 359 520 мъже 647 132 жени 712 388 Някой не може да смята,но не съм аз.

Ти май нарочно се правиш на "ударен"... това са официално регистрираните в София!!! Колко обаче са НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ, които само пребивават, никой не може да каже, НО със сигурност са по не още толкова, така че София през седмицата е поне 2-2,5 милиона (минимум)!!!

Тебе са та е.ли лудите,имаш спешна помощ от психиатър! 2-2.5 МЛН.....Абе най-добре да са 10 бе цървуло скъсан със селски манталитет.

със "сигурност" София е по голяма от Рим ,който е 2.7 милиона.А оставя далеч зад себе си разни "малки" европейски градчета като Варшава,Прага,Виена и Букурещ ,които са има няма по 1.5-1.7 милиона жители.

Според теб в София живеят 3 млн души ????!!! Или в България живеят 3,5 млн души !!?? Кое е вярно ??? Или просто ти е писнало от "селяни",но още си пазиш царвулите на баща си на тавана и си спомняш ваканциите при баба на село !!?? Само преди 120 години София е било малко гарнизонно селище от военни и продавачи в дюкянчета с население от 10-20 хиляди души !! Откъде се появиха тези милиони "кореняк" софиянци ??!! По спокойно,пускат ви мухата и ще се изядете едни други !!

Нищо скандално няма, нали това е общината на столицата, тук живеят най- много хора и т.н. , доколкото ззнам това е практика за всички по-големи столици!

Това е много добро решение на Бойко, защото София е най-лошото място за живеене в страната и има нужда от пари да стане един нормален град. Парите на софиянци отиват по провинцията, а града се задъхва инхраструктурно. Щом тук живее повече от 1/3 от населението, редно е с неговите пари да се подобри средата му на живот.

Галя,да не си руса?Колко имаш по смятане?В София не живеят една трета от жителите на страната.Но и така да е защо другите да и плащат комфорта?

Важно е и е много полезно, Общината и Правителството да играят ръка за ръка.

Предлагам Велико Търново за столица на България. Освен, че това е историческата ни столица, така ще се спре и неконтролируемото струпване на хора на едно място и столицата ще може да изпълнява административните си функции спокойно.

Това трябва да стане! София носи нещастие на България!

Поздравления! Вашето мислене е най-толерантно,явно сте интелигентен и широко скроен човек.Наистина само в банановите републики,Албания и подобни хората се струпват в столицата за да оцелеят,не по собствена воля.Може би София нищо няма да загуби от една нова столица в сърцето на България,но преди това ни трябва нова конституция и ново поколение политици,за да живеем близко до децата си, а не да проклинат родината си че ги е прогонила като мащеха...И техният гняв ...един ден ще връхлети ненаситно алчните твари,които нямат морал и страх от Бога...дано е скоро този ден и политиците ни са по-смирени и по-далновидни и поне малко милеят за обикновените трудови хора,на които се креои държавата.

Нито здравните, нито социалните, нито комуникационните услуги могат да се изравнят-не можеш да правиш болница или да прекарваш Интернет и т.н. в малко планинско селце.За тях е най-важно да имат път, вода и ток редовно, канализация и магазин,в който да могат да си купуват най-необходимото.И да им се осигурят пощенски услуги.

странно как всички "от други градове" са възмутени?няма лошо да се финансира софiя,която се задъхва!съмнявам се че тези субсидии ще стигнат софiя да се превърне в модерен и красив европеиски град!но поне е нещо!без пари няма нито ред нито чистота!!!възмутително е как се възмущават някои за доплнителното финансиране на столицата!самнявам се че от това имат нужда варна бургас пловдив и други градове..просто защото са с много по-малко население...по малко деца...по малко стари хора и т.н....софiя има нужда от допълнително финансиране и това е безспорно!маи пак пресловутата завист и злоба на българина изпарява елементарня разум от главите на протестиращите!

Абе, умник, става дума за субсидии на човек. Не може в София да получават по 1.3 пъти повече.

ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ФИРМИ ДА ПЛАЩЪТ ДАНЪЦИ ПО МЕСТА КЪДЕТО СА ОБЕКТИТЕ ИМ БИЛО ЗАВОД,ХОТЕЛ,РЕСТОРАНТ,ТЕЦ,АЕЦ, ТАКА Е СОЛИДАРНО И РАЙОНИТЕ ЩЕ СЕ ВЪЗРОДЯТ А НЕ ВСИЧКО ДА ОТИВА В СОФИЯ БИЛЕТ НА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ В ГРАДА ИЛИ ОБЩИНАТА КЪДЕТО Е ЗАКУПЕН А НЕ В МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ -СОФИЯ ЗА СУБСИДИЯ НА СОФИЯНЦИ КОИТО ДОРИ НЕ СИ КУПУВАТ БИЛЕТИ А СА С НАЙ РЕДОВНИЯТ ГР.ТРАНСПОРТ

Герб протягат мръсните си Алчни ръце към Софийските избиратели ! Софиянци са реалната заплаха за Герб защото са по-активни политически и социално, те могат да се организират и да пометат Сбирщината Герб от властта !!! Затова им се Предлага Подкуп !!! За да си траят и да не променят Положението в София !! Защото,нов кмет от друга партия в София ще Бръкне Дълбоко в 8 годишната Кал на Герб !! И това което ще намерят ще Събори Правителството им !!! И удобен момент да се РАЗДЕЛИ обществото ,сега на Провинция и София !!?? Герб като типични Мутри няма да се спрат пред Нищо ,за да Подлъжат Отново наивните хора !!!

вече София да си отдели от България и да стане град-държава и софиянци да влизат в другите гласове само с контролни листове:)))

Защо.....Цяло лято софиянци са на морето, ако могат и него биха го закарали до София.Какво ще стане с малките общини?

Да се отдели София от останалата част от държавата. Да си направят Берлински дувар. Ще им продаваме от-до на "изгодни" цени. Президент-премиер- кмет да е ББ. Ще си изберем Перник за столица.

това би било изклучително глупаво и би нарушило още повече дисбаланса между градовете.

Защо да е скандално? Ако законът беше приет преди 20 години, бих казал че не е правилно. Но сега когато София се напълни и с хора от всички крайща на страната, това е необходимо. София заприлича на катун, из улиците можеш да чуеш всякакви диалекти и да се нагледаш на всякакви простотии. И важното е,че тези който идват не пазат, рушат и не милеят за София като роден град и столица на България. Все пак столицата е лицето на цялата страна.

да но така никога нема да се реши проблема със преселването на всички хора в София - нали дългосрочната цел е да се развият и другите градове, райони за да може да има хармонично разпределение на населението .... с този проект София просто става магнит за цяла българия и накрая ше имаме една супер запусната и изостанала провинция и една много пренаселена и мръсна столица...това ми прилича на индия...или бангладеш... но то треа се мисли напред а не само за вечерята довечера...и тва с представителното лице на държавата е толко застояло мислене - идеята е да си направим живота хубав и да сме доволни - тогава в чужбина ше оценят тва .... едва ли ше ги впечатлим с големите молове ...мислете малко деее

Лондон е пълно с хора от целият свят, но докато бях там не съм чул за такива простотии:) Така че излез от харлупичката си и се огледай! Може да предложиш и отделяне на София от България дори:)

Не търси вината у тези които търсят прехрана за семействата си в София.Защо стана така,какво стана,че града заприлича на катун?Кой е виновен?Във всеки случай не са хората търсещи по добър живот.

Смяна на столицата! Смяна! София не е проектирана за голям град, както се разбра, а за по-голямо село. Така че, решението е: да се смени. Какво ще кажете? Тъкмо ще си отдъхнат софиянци.

Предложението се приема с гласове пет към едно,закривам заседанието и излизам с ново предложение Велико Търново.Къде е казано в столицата да е концентрирана цялата промишленост на страната?

много лошо - провинциaлисти управляват софия и явно като доидат тук, забравят откъде са тръгнали.... сега тук е лудница, но с тази простотия мисля, че градът направо ще изчезне от картата след свръххипермегаултрапренаселването, което следва логически... може би целта е именно да настъпи краят на софия...

Вместо да се мисли как да се отпуснат повече пари за София, нека господата управляващи да направят и другите градове и села привлекателни за живот и бизнес та народа да си стои там и да не "цапа" столицата.

винаги сте били преливегировани ,тъпи шопи,но сега прекалихте.Нека чакате по цели нощи да си записвате децата на детски градини и училища, и това ви е малко.

хаи-накрая герб да излезе с нормално предложение.селянтите във форума няма какво да врещят. истината е че в момента данъците постъпващи от софиянци се разпределят и за провинцията. това не е правилно. този закон до някаква степен коригира това

Защото прекалено много вонящи цървуланковци нахлуха след отмяната на софийското жителство! Хвърлят си боклуците от балконите, плюят по улиците и се возят гратис в градския транспорт...

Трябва да сме световни шампиони по хвърляне,да измине тоя боклук стотици километри и да се паркира под твоя балкон.

Да ви завиди човек на "възпитанието" на вас - софиянци. Ако си поогледате родословното дърво, със сигурност имате деди с цървули, т.е. от село. Не се надувайте, защото ако някога столицата пак се смени, ще си станете провинциалисти.

Вие софиянците си хвърляте боклука в другите градове!

Ей смешник, това си е Вашия боклук, който си донесохте с Вас от село в последните 15 год. - всички партакеши + буркани и блажни хартии от домашна създърма! Щом половината държава живее в София боклука на града е НАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ и е редно да се извозва обратно по родните места на постоянно пребиваващите "гости на столицата". Няма аз да плащам на апартамент по 1 000 лв. за смет за 3-ма живущи, щом в съседство има 10 провансалци под наем, в едно жилище, които на ден пълнят по един контейнер без зор! Ако не Ви харесва, айде Референдум за нова столица - да се изриват пришълците оттук, а и аз ще дойда под наем при Вас - да си хвърлям боклука, ще докарам и колата - да стане задръстване, а и ще започна да се размножавам - да не останат за вашите деца места по градините!

Браво!!! Продължавайте да задълбочавате разлика между София и "Провинцията" и се чудете после защо половината население на България се е струпало там. После какво ще последва? Въвеждане на "софийски жителство", за да се ограничи имиграцията на населението? А кой ще храни столичаните (в повече)?

Тя белята вече стана. В София живеят толкова души колкото в цялата страна. Вече и софийско жителство не помага. Абсолютна простотия се получи. Софиянци реват, че са гъз до гъз и от толкова паплач и коли не можеш да се обърнеш. Останалата България пък е обречена на никакво развитие, поради причина че в много области населението отдавна е под необходим минимум.

Наивен си, Бойко, наивен до будалък- щом позволяваш да си правят такъв бъзик на твой гръб "общинските съветници на София". Жалко...!

И сигурно живеят в безплатни убежища за клошари. Сигурно само ти имаш 3 апартамента, които даваш под наем.

За улеснение на бюджета и намаляване на разходите - открита е набирателна сметка /във всяка българска банка/ за закупуването на бомба с достатъчна мощност да затрие София , софиянци , дупетати и всички тем подобни хрантутници . Организирана е и томбола - печелившия натиска копчето . Поради многото желаещи - повече от три дарения не се приемат .....

НЕ! Благодаря! Предпочитам сегашното статукво. И к`во??? Ще започнат да хвърлят пари за София, още повече ще се задълбочи разликата София-провинция, всички ще дойдат в София и тук ще стане лудница...

Айде пак ни насъскаха бедни срещу бедни.Оголвайте зъбите и в атака а после докато се усетим всички задници нахапани.

Предлагам в закона да се включи и следният текст: - Всички на бюджетна издръжка, живеещи в провинцията да получават с 50% по високо възнаграждение от живеещите в София. мотиви: в София заплатите са с минимум 20% по-високи, а храната ес минимум 30% по- евтина.

като е скандално. всички селяни беж на село да копат. заради всички селяндурници дето се нанесоха в София е заприличала на кенеф... а защо вие селяни тогава негодувате срещу това решение? марш на село. ама всеки на село си мисли че в софия парите растат по дърветата и са готови и "метачи да станат, ама в София да останат"

Е те съга ше видите кво се казва селендури! Сичките ше дойдат у София.

А защо аз да ти чистя кенефа,като идвам в София веднъж годишно? А пък ако става въпрос за цапане да видиш какво чистене пада след престой на Софианци в провинцията,ум ще ти зайде.

Вашето мнение е скандално. Що за привитимизъм? Да не се смятате за по-висша раса? P.S. Когато човек се наема да пише нещо, би трябвало горе-долу за знае правопис.

Момчета, не се връзвайте. Медийте умират да създават напрежение и да насъскват хората един срещу друг. Имам доводи и в двете посоки и съм против и съм за. Никой не ми е виновен и на никого не се сърдя.

Вземи се лекувай от шизофрения тогава!

Празни приказки! Такъв закон не може да мине, все пак градовете-държави отдавна не са на мода...

Сигурно с това се цели да се почистват повечето лайна в София. Като се почне от кучешките по улиците, та до дупетатските...

Щом ще е така, да спрат да ми отдържат данъци на село, тъй като и без това не живея там и за половин човек не ме броят!

За пореден път предлагам да се смени столицата. Много държави го направиха. Ве е нужно столицата да е най-големият град. Нека се смени и то не с някой следващ по големина град а с някой малък град в затънтен район, за предпочитане в централната част на страната. Това ще реши много проблеми както на страната, така и на столицата. Съвсем сериозно! Помислете!

Ако можеше да мислиш, нямаше да напишеш такава глупост. Нали ако се премести столицата, ще трябват огромни инвестиции - административни, правителствени сгради; инфраструктура, транспорт. Ще има прилив на стотици хиляди хора - както администраци, така и гурбетчии. Тъпо, тъпо...

За улеснение на бюджета и намаляване на разходите - открита е набирателна сметка /във всяка българска банка/ за закупуването на бомба с достатъчна мощност да затрие София , софиянци , дупетати и всички тем подобни хрантутници . Организирана е и томбола - печелившия натиска копчето . Поради многото желаещи - повече от три дарения не се приемат .....

ПРАВИЛНО!!! СОФИЯ ИС ДА СИТИ!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.