Пускат ”зелен билет” за 1 лев при мръсен въздух в София

Столичният общински съвет прие част от мерките за справяне с мръсния въздух в София. Сред тях е еднодневна карта за цялата градска мрежа на цената на един лев.

Обратно в новината

Коментари - Пускат ”зелен билет” за 1 лев при мръсен въздух в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам общинарите ако имаме служебен паркинг в центъра на София,т.е. в офис сградата ни,пак ли няма да можем да стигнем до поркинга си ???? при положение ,че затворите целият център???

Искам да попитам гласувалите продажни и крадливи общинари - как ще компенсирате хорицата, които са си закупили дългосрочни карти? Ако днес случайна траспорта вози без билети, как ще върнете паритеи на хората с карти например за 3, шест или една година абонаментни карти?? Голямо крадене , по всяко време, във всякаква форма, безкопромисно съдиране на кожите на хората останали в България. Докога, ще ги търпим?

Целият шум е заради председателството.Щом приключи ще забравят за мръсния въздух.Всичко е демагогия на ГРОБ!

Сиреч тоя, който не си е купил така активно рекламираната от общината абонаментна карта за градския транспорт, ще има възможност да си купи евтина карта за деня, а онези, които са избрали да се "абонират" (или са били принудени след повишената цена на билетчето), биват санкционирани, като са си предплатили пътуването по по-скъпата тарифа. Т.е. за това, че избрахте да не бъдете гратисчия, и заедно с това да допринасяте за чистотата на въздуха, ви награждаме с по-скъпо пътуване в сравнение с ония, които не са го направили. Евала и мярка, типично в стила на Дъки.

ти па си егати скрънзата....

Факт! Когато общината демонстративно плюе на това, че съм редовен, а аз на всичкото отгоре пак си дишам мръсен въздух, съм безумен скръндза и дребнав до стотинка!

A га получи отстъпката за пътуване с абонимент ни рива нали?

Напротив, ривах, защото допреди това ползвах електронен билет, който е минимум десет пътувания, т.е. пак е вид абонамент, само че ми излизаше много по-изгодно, отколкото месечната карта за метро. Само че с поскъпването на билетчето не знам по каква логика увеличиха и цената на десетте пътувания, базирано на всяко от тях. Апропо, отстъпката, от която се ползвам като редовен пътник, какво общо има с факта, че си оставам наказан от общината заради това, че съм редовен?

Както става ясно ,по- добре е да с живеем на село,докато не им светне как да стане зелена столица

Браво на общината това решение е истински благодат- купуваш билет за 1лв и всеки с работа и без работа ще щъкат.Градския транспорт претъпкан митинг пред банята за вода и по-бързо ще се погълне замърсени въздух от което погребалните агенции са на далавера.

Това "незаконно горене на метали" наистина много ме впечатли. Досега не знаех, че металите са гориво, при това незаконно.

Видиш ли статия от Лилия Чалева, задължително ще има подобни глупости и недомислици в нея. А правописните грешки са бонус.

За мръсния въздух са лошо ремонтираните и зле поддържани улици и тротоари, които поради тази причина задържат прах и боклуци, които не могат да се изчистят и се превръщат в постоянен източник на замърсяване. На това никой не обръща внимание. Общинарите да се разходят из големия център на столицата (заедно с журналисти)и да видят за какво става въпрос.

Още от времето на Тошара започна презаселяването на града. Поради съсредоточаването на цялата дейност на страната само и единствено в един град. София беше фантастичен град в средата на 60-те, глупаците от тогава та до ден днешен развиват всички дейности единствено в София. София в момента стана една помийна яма, в която напрекъснато прииждат селяните, за да намерят работа. Тя трябваше да бъде ограничена до осоловръстната ж.п. линия, а не провинцията да опустее и всичко да се стовари в столицата. В западните страни няма никакво разлика между провинцията, селата и големите градове, ношите идиоти явно още са зелени тикви и кратуни.

по добре да пуснат този зелен билет за 1 лев постоянно?

Нещо не разбирам, същите тези кретени, които направиха билета 1.60 и качиха всички на коли сега борят мръсния въздух? Същите тези дето от години държат данъка на нови автомобили в рамките на 200-300 лева, а кочини на възраст над 20 години плащат 9 лв? Същите дето махат вело алей, трамвайни трасета и прочие... По дяволите София е единствената столица дето няма билет за 60 (90) минути... Мерки ли?

Щом ще спират всички коли, нищо че не мърсят еднакво, искам данък като на 20-годишен дизел без филтър.

Тази Кака вече е за смяна !Истинската цена на билета е 1лв. Което означава че си плащаме нормално возене и че няма да има справяне с мръсният въздух.Таксата 1.50лв за билет си е чиста кражба,ама то Господ си знае работата бегане от там нема .

Аз пък мисля, че цената е 6 стотинки както беше до 1989. От къде го сметна този 1 лев? Автобусите Мерцедес са турски и не са толкова скъпи за ремонти. Горивото и то не е скъпо. Заплатите по-добре да им ги намалим на шофьорите, защото само ни тормозят с чалга

Трудно май можеш да смяташ или си общинарче което иска да краде???Парите за новите трамвай втора употреба знаеш ли от къде идат??МОГА да развия една тема ако си навит да види6 колкок утива за подрайка заплати гориво и колко се краде???

В др. столици се пътува безплатно нап. в Париж

Скопие може да предложи безплатен градски транспорт при замърсяване на въздуха, а софия 1 лв. Даскалицата от сомоковско още иска да краде.

Добре. Но да се въведе и нещо, което го има в градския транспорт на Мадрид- принципно, не непременно в дните с голямо замърсяване на въздуха-билет с 10 талона /или талон с 10 билета/ да може да се ползва от няколко човека едновременно, а не се налага да си купувате по 1 комплект за всеки.

акумулиращи печки почти във всеки дом.....дневна 3 ст.,нощна 1 ст......реакторите на АЕЦ работеха на макс. Е,имаше режим но изнасяхме за зелено.

Всички столици в Европа страдат от замърсяване. И са го решили еднократно и завинаги - плащаш си и мърсиш въздуха с 20 гидишна кочина, от която не може да си отделиш 4 букви, за да може с тези пари да се чисти! Товарищ Файдъкова за кво оди у Лондон на гости на кмета, там не ти ли обясниха как точно се прави или английския ти е слаб? Стига си се правила на зелена не си зелена червена си...

Когато видя Фандъкова и онова недоразумение Крусев да се возят в тролея на път за Столична община, обещавам да почна да ходя на работа с градския транспорт. Днес пробвах да се предвижа от Сточна гара до метро именно с него. Щях да пукна от студ на една спирка. Тръгнах към Университета, за да хвана метрото, но при -13 не беше оферта. Взех такси, вместо да си спестя пари се набутах двойно. Ще сляза от колата, но друг път. Когато направят нормално метро, за достъп до което не трябва да се лови транспорт за 3 спирки, тогава.

Рядко ми се случва да ползвам градския транспорт (работя на 10 минути от нас), но понякога го ползвам. В понеделник се качвам и като съвестен гражданин си дупча билет. На следващата спирка се качват контроли и проверяват, всичко е нормално, докато не попаднаха на групичка от 4 сънароднички от по-тъмните. И 4-те бяха без билети, но какво мислите направиха контролите? Смятате че ги глобиха? Или че ги свалиха от автобуса? Не, пратиха ги при шофьора да си купят билети! Двете почти се навиха, но другите две твърдо отказаха, тогава и първите две отказаха! А контролите просто слязоха на следващата спирка. При такава ситуация трябва ли и аз да си купувам билет за 1.60? Или за 1 лев? Май просто ще се возя гратис, щом и така дават!

защото си българка, уважаема Елена! Контрольорите ще те направят на луда, но ще ти вземат глобата! За тях ние, българите, сме тези които трябва да си плащаме всичко, а циганите и "бежанците" могат да се возят безплатно, защото контрольорите ги е страх от тяхната наглост и безочие и агресивност! Това е истината!

Един лев за ден е добре, но това ще е, когато въздухът е мръсен. А кога ще оправите недоразумението да се плаща по 1.60 за всеки транспорт, а да няма билет за час, както е по всички нормални държави? Значи ако живея в Дианабад и работя в Редута трябва да пътувам с авобус 88, после авобус 280 и накрая автобус 72 (общо 4.80, близо 1 час), но ако живея в Западен парк и работя до х-л Плиска пак ще пътувам един час но само с автобус 72 , двойно по-голямо разстояние, но само за 1.60. Е, аз живея в Дианабад и работя в Гео Милев, лятото ходя пеша или с колело, но кажете ми как да сляза от колата, през зимата? И как е възможно пътуването с градски транспорт с билети да излезе по-скъпо от пътуването с кола???

При положение че 90% ползват карти /според инфо на общината/, ще е голям стимул да ползваш евтин билет от 1 лева.

Лицемери. Какво ще правите, когато се затворят дупките на метрото, от където излиза праха? Тогава какво ще затворите? Не виждате ли, че герберското време изтича със страшна сила? Те са по- лоши от комунистите, защото не могат без насилие. Педалите, които за една бройка не ни набутаха Истанбулската конвенция да плаща народа за всяко сексуално посегателство сега отново бълват тъпотии за праха. ГЕРБ не спират с тъпотиите си от известно време насам и по този начин готвят властта за преминаване към бсп. Тия помии никога няма да спрат с номерата си, а сините са долна плява, която предаде целия народ. Затова и тъпотиите с мръсния въздух са си чиста гавра със собствениците на стари коли.

Ненаядохте се от този Столична община, какъв билет какъв един лев. Еее си ма*ката

компирът от Белчински бани продължава да се прави на интересен обаче

Ами тези с картите? Най-изрядните-прецакани,нали?!

При положение че 90% ползват карти /според инфо на общината/, ще е голям стимул билет от 1 лев, но за 10% от пътуващите.

за покриването на тези транспортни разходи?! От бюджета на общината?! Да, но този бюджет е от заделен, чрез данъците и другите държавни такси, от парите на всички български граждани! Тогава какво излиза?! Излиза че всички живущи извън София ще плащаме транспортните разходи на софийската община и ще осигуряваме целодневно пътуване по цялата градска мрежа на всеки софиянец само срещу 1 лев от него и около 30-тина лева от всеки от нас, които може да са и повече с разходите за горива, електроенергия и други включени в цената на билета разходи, защото маршрутите са с голяма дължина и маршрутите на цялата мрежа на градския транспорт е над 2500 километра (над 300 км трамвайни линии, над32-3 км метро, над 190 км тролей и около 2300-240 км автобусен транспорт)! Да ходят пеш или да си намерят начин да ползват повече градския транспорт и екосъобразни горива за битови нужди, а да не се диплят по един-максимум двама в лека кола, защото един автобус от градския транспорт е дълъг около 10-тина метра, и побира около 40 човека, а тези 40 човека по двама в кола са 20 коли по 3 метра всяка и по толкова още дистанция между тях са някъде около 100-120 метра от пътното платно, че са близо три пъти повече по изгорели газове от един, макари димящ като печка автобус!

ремонти, кап разходи иииииии европроекти ...ся познайте от три пъти кое перо е най-голямо))))

а и това че ежедневно градския транспорт превозва над 2,5 милиона пътници, с други думи всеки ползва повече от един път този градски транспорт и с цената на билата, картата, не само се покриват разходите, но се осигурява и печалбата от този градски транспорт...

...такованкана днеска гу видях аз тоз билет - наистина беше зелен пишеше 1 лев и имаше ден и дата - шестък, 31 февруари...

Билетът от 1.60 лв е незаконен, а мръсниците и престъпниците на власт ни предлагали евтин билет от 1 лв. 1лв е цената на билета бе, мафиоти, а евтин ще бъде, ако стане 0,60 стротинки. Но с тия психопати и убийци на власт всичко е пълен хаос

А не искате ли да е 0.06 стотинки като по времето на милиционер-социализЪма? Направо да връщаме СеСеСеРе и любимата партия на власт! Союз нерушимый...

Съдът обяви цената на билетчето за незаконна. Следователно, купувайки билет и плащайки глоба вършите престъпление.

Нещо малко яко глюпаФ се явяваш ! Билета от един лев се явява за цял ден , за цялата градска мрежа в случаят . Демек ако имаш ищах да се пущиш сто пъти по транспорта ще ти се върже по една стотинка на курс :-)))

Интересно какви мерки ще вземат в почивни дни в които трафик на автомобили няма, а и пътници в градския транспорт липсват. За сметка на това почти всеки такъв зимен ден е с превишаване на нормите за ФПЧ. Как ще накарат къщите в Бояна, Драгалевци и Симеоново да спрът да се отопляват с отработено моторно масло, което копъват по 15 лв. за 50 литра от автосервизите.

С тия условия билет по 1 лев ще има 3 пъти в годината. А и не знам още да сме стигнали до там всяка сутрин човек да проверява качеството на въздуха, така че даже да има промоция, повечето хора няма да разберат. От тия които ще разберат, малко ще сменят колата с автобус защото трябва да излязат за работа 1 час по-рано и да си планират различен маршрут от всекидневния. Поради тези причини каквито и да е еднодневни мерки няма да имат ефект. Вчера имаше статия че софийския бюджет е стигнал исторически максимум 1.5 милиарда лева, да вземат да направят транспорта постоянно безплатен. И сега един куп хора пътуват без билет, а така ще се спестят пари от заплатите на контрольорите.

Трябва отново да се въведе софииското жителство, в София да живеят само родените там, всички пришълци да вървят по родните си места, това е разковничето. А циганите да бъдат принудително изселвани в провинцията.

София трябва да бъде обособена само около идеалния център, и квартали като Дървеница, Разсадника-Коньовица, Слатина, Княжево, Орландовци, Подуяне и т.н. да възвърнат селския си статут отпреди (новите квартали са само провинциалисти т.е. селяндури), и в София да останем само ТОП гражданите.

София от 15 години насам са единствено топ Селяците на БГ..... не се самозаблуждавай....

аз куту ви казвахме че каруца и кон е наи - чисто не вервахте - сига пу 1 лев билет - ми то пак скапо бе-по дубре биз пари да гу праят - цел ден в втобуса ши са возим с чаветата ! утивам в бурисовата да набера драва за кюмбето стот голям бахар в каста ни моя си пия ракиита кат бял човек!

Много слаби мерки, само за отбиване на номера.

Предлагам Фандъкова да обикаля над София с хеликоптер, за да издухва смога! Все колите и били проблем? Лятото колите пак се движат, но проблеми с въздуха няма, смог също!

В момента има двукратно и по-голямо превишение във всички станции без Копитото. Утре предлагам Данчето да пуска билетите и да затваря центъра, че то зимата свърши докато се натуткат с мерките.

Идиотите ментърджии пак се доказа...Ами ако пътувам от Орлов до дружба трябва две билетета ли да дупча или само да донаждам 0,60 лева че на орлом може да не е замърсено ама в дружба ще е..

"Когато 2 станции прогнозират, че за следващите 2 дни нивата на Финни Прахови Частици /ФПЧ/ са до 3 пъти над нормата ....." - как г-жо Фандъкова станциите които само регистрират , ще ги научите и да прогнозират два дена напред какви ще бъдат нивата на замърсяване.

на нея самият ТОЙ и е казал ... а всеизвестно е, че ТОЙ знае всичко...

"... на цената на един лев ..." А каква е цената на един лев, Чалева?

До работата имам 3 превоза х 1.60! Направете едночасов билет и оставям колата!

че кой купува билети на тези времена

Аман от простотиите на тия общинари! И кога ще се натутат с тия палиативни мерки, които нищо не решават?! Значи, освен всичко друго, всеки ден да им четем сайта и да следим инфо за "евтин билет", така ли?! Ами тия, дето си купуват карти - на тях какво им остава - ще им връщат пари, може би?! ... Дааа, вервамееее, верваме! На данчето и подобните ѝ само това остана - да им верваме, като на Господ, щото те нали никога не лъжат ... Иначе точно те не слизат от служебните си коли, не се съобразяват с никого, не вършат нищо друго, освен безсмислени заседания и кражби по проекти ... А за населението - "евтин билет", ама не сега, а някога - когато пукне пролет и проблемът отпадне сам поради смяната на сезоните, а след това може и да се забрави - зер, нещо друго ще изскочи дотогава ...

искам безплатен билет..

Ако хората искаха да имат чист въздух в София, нямаше да чакат общината да им казва какво да правят, а щяха да проявят самоинициатива и в дните в които се очаква температурна инверсия, щяха да слязат от колите и да се придвижват с градски транспорт. Факта, че нито един човек не каза, как сам ще даде пример и в такива дни ще прояви здрав разум и ще слезне от колата показва красноречиво, че в София сме едни празнодумковци и нищо повече. Реално погледнато всички ще си държим ръцете в джобовете, но никой не иска да си мръдне пръста. Все едно пушача да чака общината да му дръпне цигарата от устата и да го откаже вместо той сам да го направи или да вземе бутилката от алкохолика. Егати странното мислене имат хората. Чакат, чакат, чакат, ама са с големи претенции иначе...

Ела да видиш в газифициран квартал, какво излиза от комините на къщи с по четири коли пред тях! Българина е тарикат по рождение и не знае колко губи, докато си мисли че печели...

въздухът в София "ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ЧИСТ", и билетът за градския транспорт все ще си е 1.60 лв.

Гейберасти.

т.е ще махат бедните прослойки от богаташкия център - така разбирам аз тази манивра, освен за събиране и крадене на пари.

Баш. А с конвенция искат да ни правят обратни.

Бегайте в Перник, Пекин, Чикаго или Мурманск - там е кристално чист, при това под безплатно налягане. Аман от идиотщини. Ако някой действително е загрижен, щеше да спре ТЕЦ-овете и заводските комини на първобитното производство, сечка и разграбването, пестицидите и фреоните, гумите, пластмасите, цигарите, найлонът, азбестът и какво ли не, но интересите са огромни сега и веднага. Майната му на утре-то, лапай сега докато може и си жив. После оцелелите да му мислят. Само вижте Княжевската гора - та тя вече е изсъхнала и проядена, една мъртва зона! Какво сте ми се загрижили за места на м...ата си, това е под носа ви и...нищо. И спрете безкрайните колони от завръщащи се коли с пернишки номер, като напаст от скакалци са, навсякъде са - нагли, бълващи чернилка от трошките си. Е какво да дишат хората тук, миазмите им ли?

Те понеже в София са само чисто нови коли...

Ганьовски манталитет не се променя с морков само. Трябва си и тояга. Предимно тояга. Никой няма да си слезе от колата, защото въздухът бил мръсен.

От такиа разбирачи като теб сме толкоа щастливи. Ай отивай да управляваш тогава.

Пускат зелен билет за 1 лев при мръсен възух в София Заглавието трябва да е -Пускат"нормален" билет от 1,60 лв. при чист въздух.

По време на грипна епидемия,да си оставиш колата и да се навреш в градския транспорт,да ти кифа и кашля всеки в лицето не е признак на здрав разум. Но от столична община толкова. В това време циганските гета,горят кабели,гуми и дрехи...това обаче не е по силите да бъде спряно от общинските хрантутници. Оставка на Фандъкова.

Друго си е да хванеш рак от помията която излиза от ауспуха на изтърбушените дизели.

рак не се хваща,а? Лицемерие.

Така ще придобиеш имунитет вместо да си дишаш незаразен въздух в колата.

а циганите и при мръсен и при чист въздух си се возят без пари,.да ви еба зеления билет за мангалите