Системата на БАН не отчела замърсяването на въздуха

Прогнозата за ранно информиране за мръсен въздух на Столична община не е отразила високите нива на замърсяване, признаха от института по метеорология към БАН.

Обратно в новината

Коментари - Системата на БАН не отчела замърсяването на въздуха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Информацията на сайта е истинска. Властите в Германия приемат тази мрежа като спомагателна към техните официални уреди, поясни още Димитров" Спомагателна какво значи ? Просто си има официални сертифицирани станции. А за тази "мрежа" са казали - а, гут, гут четете си я. Защото тази "мрежа" си е абсолютно дилетантство. Никаква сертификация, никаква настройка, софтуерът затворен. Усредняването тяхна си измислица, в пълно противоречие със стандарта, европейски между впрочем. Инсталирани кой където свари, датчиците монтирани в PVC тръби от клозетни канали. Триумф на дилетанщината над професионализма. И крещят, крещят и плашат хората. Да се всява страх и несигурност у хората, недоверие към професионалистите и институциите.

Този пък. Ти на Луната ли си? Нос имаш ли? Какво дишаш тия дни?

И кьорав ли си? Въобще, слуша ли те главата? Професионалист...

Кога, най-после, Боряна Маркова от БАН ще се научи в прогнозите за времето да произнася ...от Академията..., а не ...от .кадемията??? Мила Борянке, бъде в тон с всички правила на българският език и култура.

Значи в София можеме да затваряме в буркани чист въздух и да го продаваме на места с лош въздух

Искаш да кажеш обратното.

НЕ чети показателите на БАН

Помияри лъжливи,вчера София до обяд беше лилава,всеки може да си свали приложението Дишай от телефона и да види за кво иде реч

Не им се вързвайте, тези "станции" абсолютно не съоветстват на стандарта за измерване на ФПЧ. Не усредняват за 24 часа, а за няколко минути. И дават максималните стойности, не тези, които са по стандарта за измерване на ФПЧ.

Понеже на Фандъкова и се наложи да реже лентичката за пътя към летището в непрогледна мъгла, сега измислиха че БАН са виновни, щото програмата им е смотана! А това че в Банишора, където разшириха Зелената Зона улиците на са мити от 10 години не го споменават, нали!Ами прибират парите от зоната! Улиците трябва да се мият ежеседмично като преди 89-та година, за да не се раздига праха във въздуха!

Хора, не ви ли е ясно, че в момента Столична Община си измива ръцете с БАН.Опитват се да изкарат виновни за своето бездействие БАН! НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ!

Пичове от БАН, дъните се много яко. Оправданията че видите ли вие мерите нещо друго са излагация. Ако не знаете как да мерите да ви пратя 10 годишният си син да ви научи. Даже и софтуер ще ви напише. А и да ви светна 2018 година сме а не 1818 година. Парният локомотив отдавна е открит.

Ако билета струва 1 лев за неограничено ползване на целия градски транспорт съм съгласен да плащам, но ако трябва да дам 6 лева(тъй като до работата си сменявам автобус, метро и тролей) за да се бутам в транспорта и пак да ми излиза по-скъпо от колкото с колата, ще почакат! ЕЙ НЕ СЕ НАЯДОХА, АМИ И ОТ ТОВА ИСКАТ ДА ИЗКАРАТ ПАРИ НЕЩАСТНИЦИТЕ!

Според "системата" дето била по-вярна от системата на БАН, в момента въздуха на София е най-чист спрямо цялата страна. Също така един от най-чистия въздух в Европа. Погледнете скандинавските страни колко им е "мръсно" ...

.. сутринта въпреки това започнаха да реват , ама до вчера беше мръсно. Ами мръсно е, природа, като няма вятър излизате пред входа и започвате да духате в една посока, за да исдухате мвъсния въздух.

Това е целенасочена акция, целяща да се изхарчат едни пари за "опазване" на въздуха. КОЙ стои зад това ?!

не отчете защото бан няма как да усвоят парите а герб в лицето на селската пръчка ще ги усвоят

Даваха по Господарите снощи, системата на БАН е да изследва мелнишко вино, и от избата си го изследват и цоцат феодалните старчета.

Браво на академиците! Поне от вино разбират, ха дано да запазят поне мелнишкото вино, което е характерно за България!

Какви са тези в БАН и защо ни занимавате с глупостите им. НИМХ??? За какво ни е? Прогнози за времето в момента има в интернет, много по-точни от техните, замърсяването на въздуха се мери от мрежа доброволци в интернет и е достъпно за всеки по всяко време.

Характерно за хората с посткомунистическо мислене е, че все гледат да угодят, да натаманят, да донагласят, да свършат работа ама не съвсем докрай и съвсем баш точно. Схеми, пари, схеми'!

Как няма да мълчат от БАН?Нали им дадоха допълнително от бюджета сума ти и милиони!А Брънзов че е недоразумение НИМХ е ясно от самата му приземяване там!Успя да си продаде СВОИТЕ авт.станции...прекрати наблюдения правени 100 год. преди това ...некадърна калинка сложена да ликвидира НИМХ!

СРЕЩУ ДРУГ !!! НО НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА ЙЕЗУИТСКОТО РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !!! НАМИРИСВА НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !!! ТОГАВА ЩЕ СЕ ЗАТВЪРДИ ДИКТАТУРАТА !!!

Гответе се за данък въздух!!! Винаги в София като има мъгла е гадно, но е нерешим проблемът. Ако забранят човечеството , вероятно ще се оправят нещата. Щом ГРОБ натискат по темата въздух , очаквайте да ви ударят с пари, такси или глоби за нещо.

коя от националните системи за защита на населението може да отчете нещо. Нито относно замърсен въздух или вода, нито за опасни язовири при валеж, нито за радиация, нито за севернокорейски, руски или ирански ракети...

Системата за ранно предупреждение, която общината представи преди около месец, е разработена от специалисти от БАН. еми това че са от бан, не значи че са добри

Бано си е работата в БАН

няма полза от тези мързеливци. Веднъж се захванаха с нещо полезно и не можаха да го направят.

Ей сега погледнах - най-чистото място в Пловдив е кръстовището на Сточна гара, най-мръсно е в Тракия и в Шекера. Значи това да спират колите от движение ще даде ефект точно 0!!!

За какво въобще им плащаме милиони на БАН? Какво са допринесли за обществото? и Кой нормален учен ще отиде да работи там? Да се закрива.

А ЗАЩО ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ НА СОФИЙСКА ГОЛЯМА ОБЩИНА !!! ТАМ РАБОТЯТ САМО ЗА СВОЯ СМЕТКА !!!

Пенсионерите били плащали нещо си......селяндури,10 милиарда от моите данъци и от тия на работещите ви хранят за да може да влезете в тази клоака и да храчите....малко ви остава но като з.зелев искаше "мирна революция" така ви спаси от линч

БАН ПОЛЗВА НАУЧНИ МЕТОДИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ СГО, КЪДЕТО ИЗПОЛЗВАТ САМО ПОЛИТИЧЕСКИ !!! СГО - ЛОБИСТИ !!!! ВЪН !!!