Пореден протест срещу мръсния въздух в София

Отново недоволство срещу мръсния въздух в София. Жители на столичния квартал "Красна поляна" излязоха на протестно шествие.

Обратно в новината

Коментари - Пореден протест срещу мръсния въздух в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фандъкова си каза, че не може да се справи с проблемът, защото не можело да се влезе в частна собственост и да се спре горенето на отпадъците, които замърсяват в София. Срещу кого трябва да се рпотестира? Срещу мрусният въздух ли, или срещу кемта и останалите управляващи в София, че не могат да се спарвят с проблема? Питам и отговор не чакам.

Дааам. В Бургас и Варна духа ветрец от морето. В Пловдив не знам как е. Но в София сме направо уникални - виждаме, можем да помиришем, а даже понякога и да пипнем това, което дишаме...

спрете готвенето по терасите то също замърсява с вредните изпарения и създава лоши отношения

"Петицията ще бъде изпратена на Мая Манолова"! Само една Мая Манолова в тази държава! Браво на тази жена! Трябват повече хора като нея! Тези дни изгледах дебата в СУ на тема ИК -единствено Мая остана до край, седнала пред хората и изслуша мненията на абсолютно всички говорители! Респект!

Има друго искане, въздухът е само претекст за по-сериозни неща. Някога така с екопротести започна и нещо друго в Русе, толкова ли ви е къса паметта?

Да ги накарат тия лентяй да засаждат дървета -по голям ефект ще има .

мими, мими като си отвориш устатата и хубостта ти си отива. Мини някоя вечер през Красна Поляна около 9-10 часа и се опитай да вдишаш.

Тоз мръсния въздух, да ви ева... аз съм в люлин и нямам грам мръсно въздухче. Ама не, като чуете люлин и завръщате глави. Ами завръщайте ги. Люлин си е един от най сносните квартали. Айде бегайте да се душите във лозенец, изток, младост, и всичкара ви новозастроена площ. У всите централни квартали...

Принципно си прав като факти, но като отношение си пълна нула. Преобладаващите въздушни потоци в Софийското поле идват откъм Банкя, минават през Люлин, Горна Баня и т.н. и излизат през Дружба и Кремиковци. Поради тази причина навремето Кремиковци е бил построен точно от тази страна на София. Та е нормално въздуха в Люлин да е чист, същото важи и за Горна Баня. Следващите квартали дишат това, което са обогатили предишните.

Проблема със замърсяването в София и липсата на свеж полъх ще се задълбочава все повече, хората трябва да протестират не срещу това или онова общежитие, а срещу цялата политическа класа!Не е нормално от лакомия да съсредоточиш всички възможности за бизнес и добри приходи в един град, където да се събере една трета от населението на страната.Резултатите не закъсняха - половин България обезлюдява, а София се задушава.

Танту за тунту. Живееш в София имаш работа и пари но пък дишаш мръсен въздух. Живееш в провинцията в България нямаш работа и пари но пък дишаш чист въздух. Май най-добре е в чужбина където и двете ги има.

Така е, там само нас чакат и навсякъде въздуха е кристален. Човече попътувай и после пиши глупости.

Масови мероприятия организирани от не успелите да влезнат в парламента

Ама няма кой да види. Сега Боцо е европредседател и ГОЛЯЯЯЯМ ЕВРОПОЛИТИК. КАКВО СТАВА У НАС,СЛАБО ГО ИНТЕРЕСУВА.

Защо не покажете колко са и кои са, че да се разберат целите им!

надежда е наимрусня квартал! вуздуха там е винаги наимрусен! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

що пишеш на лайнуница бре отпадък

А преди когато бяха Икарусите по чист ли беше въздуха и когато поради липсата на метро всички с колите си се събираха в центъра , сега намерили да протестират?! Нагласени партийни мероприятия.

Чиба пес селски!

проблемът с красна поляна е че циганите се греят като палят дърва и боклуците коит намират в кофите. там е факултето, там е татарли, там са и виетнамските общежития.

Добре де, но братята къде ще живеят? Имат деца, на улицата ли да останат.

браво,яко протести срещу всички свинщини в тая страна !!!!!

Протестирайте срещу малоумните управляващи, а не срещу въздуха! Състоянието му е последствие от некадърно управление!

Много добре протестират хората! С ясна причина и най- важното предлагат ясни мерки за справяне с проблема! Това дайте да протестираме щото сме зле и щото някой ни е виновен, пък дано нещо се оправи, дано някой ни опвави ГО ЗАБРАВЕТЕ! Проблеми- причини - решения! Както хората от северозападна БГ излязоха с точен проблем, причина и решение! Правителсва колко имахме? До сега все различни правителста, все различни хора, все същата смрад! Проблемът на БГ не са правителствата!

Софийското поле е затворено и просто не може да поеме такова население със всичките му нужди от транспорт, отопление и т.н. Презастрояването взима застрашителни размери отдавна. Специално в Красна Поляна на всяко междублоково пространство вмвсто градинки вдигнаха и вдигат нови блокове. Но това е навсякъде. Ако нещата се оставят в ръцете на лакомите чиновници и строителни фирми, скоро и с противогаз няма да може да се ходи. И мерките не трябва да са с насилие над бедните. А със облекчения за транспорт, отопление и рязко повишаване на данъците за жилищно строителните фирми. Огромна част от запрашаването е от разнесената кал от строежите и разбития от бетоновозите и огромните самосвали асфалт.

Сама София ли е България бе дайба вашта м..а?

ами протестирай си и ти на село, някой да те е спрял??

Ъъъ, ако ми позволите да попитам. Защо на този протест я няма Ска Келер? Защо от коневръза не се обадиха ни Лео ди Каприо, ни Тед Кочев, ни Ал Пачино, ни Робърт де Ниро, ни Рамбо, ни Тарзан, даже и Индиана Джоунс си мълчи. И папата и той не се обажда. Нима не ги вълнува чистият въздух за 2 милиона човека? Че какво тогава ги бърка някакъв си баир, където хора не живеят?

Бас държа , че след европредседателството ни от Юли нататък всичко ще се оправи. :))

Тези и денонощно да протестират, няма сила, която да спре ци*аните от Виетнамските общежития и ФакултетО, да горят боклуци и гуми

Поредния политически организиран протест!

София е такава, каквато с я направят софиянци. На кого се сърдят - на Радневци ли??

Настанените по порутените общински виетнамски общежития са от общинарите в красна поляна,те не са се самонастанили..

Толкова години преди въздуха беше много по мръсен никакви протести нямаше , сега от началото на годината протест след протест! За мен е ясно че тези протести са нагласени и политически!

Управляващите забравиха кой им плаща заплатите, кой си плаща данъците, кой си плаща ток, вода и пр. и кой в крайна сметкадундурка и децата на тия, дето ни тровят. Може би е време да им се напомни...

Нали ревяхте, че при соца сте чакали по 10-20 години за нова кола? Е сега без да чакате имате веднага нова СТАРА кола на 10-20 години. Преди сте чакали за чисто нова кола 10-20 г, а сега имате веднага кола на 10-20 години/ Що не подскачате от радост, а? Голяма работа, че въздухът ви бил мръсен! Малко мръсотия не пречи. Вие пък у софето откога станахте такива чистници? Забравихте ли онази поговорка за водата? "Ти софиянка ли си? Или просто така си миришеш?"

А къде са Ска Келер и платените превдо-еколози? Няма ги, защото тук не им се дават пари, нали?

даваха и ВМРО и Фандъкова за Виетнамскити общежития че ще бъдат премахнати но нищо не се случи.... Кметът на Красна поляна си пази електората на виетнамските и нищо не прави.Този гербаджия ако си мисли че пак ще е кмет....се лъже яко.

Е, радвайте се, че в софето има толкова много коли де! Що не се радвате?