Откриха реконструираната Централна гара в София

На 2-3 дни даваме на българите това, което са мечтали да видят. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриване на обновената Централна жп гара в София.

Обратно в новината

Коментари - Откриха реконструираната Централна гара в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не остана ли някой лев,или всичко ОПОЛЗОТВОРИХА,ЧЕ ДА ИЗЧИСТЯТ ТИЯ ВАГОНИ ОТ ГРАФИТИТЕ-СРАМОТА!

Скавам кондуктор...

На 2-3 дни даваме на българите това, което са мечтали да видят. Това заяви премиерът-евреи (бахур бехер) познат на гоите като Бойко Борисов

Докато стадото умира от умиление, че ЖП гарата в София с огромния капацитет от 15 хиляди души дневно била ремонтирана и станала лъскава, хубава, Бойко прокарва откачени изборни закони, пенсионни реформи с явна кражба на парите за втора пенсия. Ама стадото не се интересува от такива неща - важното е, че ТОЙ открива ремонтирана гара и спортна зала и градинки. Това все пак са далеч по-важни неща за хората и бъдещите пенсионери- да е чистичко на столичната гара. Може да не могат да отидат до София щото пенсията я няма, ама това няма значение.

Московски и той се тупа в гърдите, че ще развиват жп трасетата в Южна България. А нещо за оттатък Балкана чува ли се ? Има ли планове ? Евентуално една Варна щели да я оправят (и цялото правителство се изреди да обещава). А другите места ? Щото имаме и един Дунав Мост 2 при Видин, ама май щото го откри злия Орешарски и Бойко ги заряза там да се оправят.

Искаме си старата гара, със стария площад, окичени с трансперанти "С БКП напред към светло бъдеще"

Плакатите няма да ги върнат, ама до една година ще се върне част от атмосферата на старата гара. Дотогава евентално ще излезе малко инфо за откраднатите пари и ще се видят резултатите от некачествените материали.

Ако се слушат изказванията на Бойко, сякаш той не е бил кмет на София и премиер преди сегашния си мандат и само предните били виновни, че около ЖП гарата било мръсно.

Просто цялата работа е смешна. Правят се най-нормални неща - ремонт на важна инфраструктура и други такива, а не се строи мегазавод насред голо поле бе. То бива биене в гърдите ама направо не се усеща колко е смешен. Край ЖП гарата открил и спортна зала, с ръка в джоба изрита топката в лицето на едно от лапетата, дето едва успя да се защити и всички се смеят. Че той ако вземе трети мандат, всяка сутрин ще открива изметеното пред МС.

прочетох част от мненията в този форум - не можах да издържа да прочета всичко. То бива критикарстване, но това минава всички граници- погледнете снимките и не си кривете душата - чисто и красиво изглежда! Пожелавам на гаровата администрация да организира и обслужването на добра висота и за дълго време. Пътувам често и виждам да се работи по трасето в Искърския пролом - добре е . Лошото да остане в миналото - 20 години разруха стигат! Успех железничари ! Дано скоро да намерят пари и за нови локомотиви! Недоумявам само защо в подлеза има нов магазин за продажба на оръжия?!- то бива слободия в търговията, но чак пък да продават оръжия в гаровия подлез?!?!.....

Само да не се разпаднат плочките, че имат този навик след грандиозно откриване.

Викаш, да не придираме много за 60000000 лв., понеже чистичко изглеждало и си доволен.

Пуф-паф, пуф-паф кинти Боко лапна пак!

РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ УСВОЯВАТ ПАРИ ЗА БЕЗМИСЛЕНИ РЕМОНТИ!!! ЦЕНТРАЛНА ГАРА Е ПО-СКЪПА И ЛУКСОЗНА ОТ ГАРАТА В БЕРЛИН!!!!!!!!!!! ГЕРБ = КРАДЕЦ ДО.... ПАРТИЗАНСКА ВНУЧКА, СЪЩО КРАДЕЦ!!!

Kalin

Реконструирана не бих казал по изглежда като ремонтирана.Иначе на снимките си е все същата както когато я откриха.виж четейки цените....по ми звучи като разрушена и на ново построена че утроена;-)

За пътуващите с БДЖ българи се предлагат различни развлечения: може да им бъдат пукнати главите от малки, тъмнозелени човечета, които редовно хвърлят камъни по влаковете, да стане пожар някъде из влака, да е открадната някъде релса от големите тъмнозелени човечета и пътешествието да се превърне в дъъълго изживяване... Може да продължите още списъка от удоволствия от пътуването с влак в БГ, ако се позамислите...

Забравили са поставят една кофа с клацуни за бежанците от Провинцията....

А клоаката под ЦГ какво става с нея?! Някой облажи ли се, за да я поочовечи малко?!

- сега продават оръжие - какво общо има тази продажба с пътуващите с влак не ми е ясно. Ако някой е наясно с такава търговия - напишете за незнаещите и те да разберат новите особености на българската търговия.

Бойко всички го знаем как изглежда. Дайте повече снимки на служителките от НКЖИ.

Зала Арена Армеец-РЗП 69 000 кв.м, построена за 90 милиона лева.РЕМОНТ на Централна гара РЗП 29 000 кв.м за 60 милиона лева.

браво на крадците от герб и дпс и лично на огледалото на бойко пееевски,голяма хапка

хората в българия умират като кучета без доходи и без здравеопазване. но имат гара

Видяхте ли как Боко дръпна лентичката си от ръцете на Фъндъчето? Колекционер!!!

беше хубаво, на тази нова и хубава гара, да вземат един достатъчо дълуг влак, на които да натоварят всички русофили, и да ги карат в москва

ти вместо да пишеш минуси, отиваи на влака да не закъснееш

Явно не си нито българин, нито никакъв, някакъв некадърник, който пише супер неграмотно! Бегай в турско, че само там са такива!

Там е работата, че на гарата не идва кьорав влак. Преди години изпращах едни украинци, та чакаха 3 часа да намерят "жив" локомотив, който да ги закара до Русе.

Айде ся ти и останалите от племето герберасти, мятайте се на автобуса и към Банкя, да му пеете пред стената и да му принасяте жертвоприношения.

Или си пил прекалено малко хапчета, или прекалено много!

Шегува се той. Нима не долавяш сатиричния патос?

Софийската Централна гара изобщо не е обновена. Тя е приведена в първоначалното и състояние, от времето на Тодор Живков!

тодор живков - живял по времето на братя аргирови

Поне махнаха "гащите на Софиянски" от входа на гарата.

Това за гащите на Софиянски може да го каже само Боко! Да ни е жив и здрав ерудита!!!

Дайте още снимки със служителките!

пресни!

Кои са тези "злосторници" не разбрах? Тези, които не харесват Борисов?

На тая стара маса и на тая стара гара, много ракия се изпи и още ще се пие!

Нова гара, но по комунистически модел- нищо общо със съвременните европейски проекти.

Каква е тая цена от 1500 ЕUR на квадрат бе, крадци? За справка това са около 4 кг сребро за квадратен метър ,за тези пари можеше да обшие цялата гара в сребро.Усилване на колони и фундаменти-ако има 20 колони по 1 милион на колона (което е невъзможно,освен ако не са усилени със злато) =20 милиона.10 милиона за фасади.10 за вътрешни ремонти и остават 20 за настилки.20 милиона за 20 000 квадратни метра настилки т.е 1000 лв на квадрат настилка.Намерете ми такава настилка от 1000 лв на квадрат, от слонова кост ли са тези настилки или имат платинено покритие?Или парите отидоха на друго място?

За справка всеки може да съпостави зала Арена Армеец и Централна гара.Залата струва 90 милиона като сигурно и там е крадено и е изградена от 0.Ремонт на Централна гара -60 милиона.Всеки сам да си направи изводите.

но ми криво.Много е хубаво да се ремонтират и обновяват сградите. Но покрай последният случай с софийските ,,спирконавеси",се чудя колко ли от тези 61 млн. лв. са ,,щипнати" от техни хора.

Може би около 60 млн. щипнати :) без майтап!

Какви 2-3 дни, бе Баце, всеки божи ден си ни пред очите и ти се радваме... хайде стига толкова, че накрая да не заплачем !

НОВА ГАРА - МАЛКО ВЛАКОВE. При старата гара пътуващите с влаковете бяха в пъти повече. ЗАЩО ИЗХАРЧИХА ТОЛКОВА ПАРИ?? Лошо направени разчети. Повечето хора пътуват с коли и им излиза по-евтино.

Едни откриват ремонтирани гари, други - ремонтирани джамии в центъра на Москва.

Именно, именно...кажи сега нещо и за путин...

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Аз не знам кой краде, но знам на чии правителства им спират европейските фондове и при чии правителства ги пускат... Фактите са си факти.

Факт е също, че си платена НПО прост....тка, която виси тук от сутрин до мрак за да сипе лъжи. Факти!

Подкрепям "Архитект" цената за кв.м е безумно висока, а самото изпълнение отговаря най-точно на думата мърлявщина!

Пък аз си мислих, че той бил Господ, хмммм, явно не е той...Нищо не става без Господ... Сега и вярващ ще се изкара. Егати пошлото его.

Този човек няма ли по-важни неща, от това постоянно да реже ленти някъде? Иначе гарата е хубава, браво на изпълнителя, да видим колко ще изтрае...

Защо мислите ГЕРБ се хвърля да прави обекти по 50-80 милиона, а в същото време инфраструктурата на града тъне в разруха? Защото в тези проекти може да се краде много, фирмите които ги правят са едни и същи проверени и доказали коректност в отчитане на %.Освен това психологическият ефект е по-голям и може да се размахва непрекъснато пред хората-ние направихме този ремонт или тази зала.Борисов копира бившият кмет на Москва-Лужков, откраднал милиарди именно чрез подобни далавери в строителството и ремонтите.

Направиха гара, все едно ще обслужва терминал "малпенса", а не бг железниците с локомотиви на 40 години. Инфраструктура на 50 години.

Ще има отсечка от 100 метра, на която влаковете ще вдигат 200 км/ч. А пътуването с влак от София за Пловдив ще става за 6 часа и 58 минути! През зимата ще има бели мечки и пингвини, както обикновено!

Доколкото разбирам от статията, цената на квадратен метър излиза около 2600евро!!!!Честито преди всичко на печелившите!!!Ще кажа само,че в свойта практика не съм работил по сграда, която има строителна стойност по-голяма от 450Е/м2,а и според колеги рекордната за България е 700Е/м2.Това разбира се е в частният биснес-държавата ни(доколкото я има въобще ) очевидно е на друго ниво!!!

Хм, Вашата логика е доста странна, защото ремонтът положително не включва само смяна на подовите настилки, че така да смятаме цената на квадратен метър. Но нищо, една ушанка рубли премия! Нелош опит, като се има предвид нивото на руските тролове. Все някой може и да се върже и да забрави например, че има сменена дограма и кой знае още колко други работи са подменени и ремонтирани.

Кой ти говори за смяна на настилки бе, занесен? Смяна на настилки е примерно 10-20-30 евро на квадрат.

Той говори за цени за СТРОИТЕЛСТВО, които са МАКСИМАЛНИ. Никой ремонт не може да е по-скъп от строителство, момченце.

Разбира се ,аз говоря за цялата инвестиция а не за някакви ,настилики,тавани ,фасади и прочее.Относно "премията" и "троловете" ,мога да каза само ,че си имам достатъчно работа в своята сфера и пиша по нещо -2-3 пъти годишно в и-нет,ако имам свободно време и нерви(което е доста трудно)!

А сега като се умножи разликата по броя на квадратните метри, може да се оповести и минимална стойност на кражбата/ злоупотребата.

министърче направо счупи глупомера с тези 200 км...:)))) Че и след само 4 години....:))

Право дума Боко, кое си е верно - верно е. Минали-неминали 2-3 дни и хоп - пак ни явят нещо, дето сме били петимни да го видим., най-вече според них. А сполай ви, писна ни да го гледаме и вие все да ни го подавате. Фани свършете нещо, дето могат да се обяснят с 5 приказки, дето верно да ви речем "Аферим". Например: Фанааме 5 айдука и ги заключихме, Спрееме финансовия министър да не дърдори глупости, озаптихме здравния да не му приглася. Това му викам аз работа, а жп гарата я оставете на началник гара и стрелочниците...

"На 2-3 дни ДАВАМЕ (с пари от еврофондовете) на българите това, което са мечтали да видят". Не знае ли, че българите (злосторници) вече мечтаят тоя нагъл троглодит да се пръждоса!

кат излезна от гарата да гледам бакшиши срадци ченчаджии и най вече капанчета за секи наш човек.. грозно е! и изглежда опасно. по добре слизайте на по предна гара...

сички павлиончета да озеленят и да продават култура дестинации и реклами донекаде. и фонтанчета до пейки с навеси. гарата да я обслужва общинска таксиметрова отговорна към гости служба. стига цигании.

Се потърси наказателна отговорност на всички онези, които за последните 25 години докараха БДЖ-то до тази клинична смърт, в която се намира.

От 25 години само през 4 БСП (ДС) не са били във властта и не са държали всички ключови позиции и финанси в ръцете си! И все се оправдават с Костов...

някой може ли да каже колко реално струва ремонта и какво би могло да се направи с толкова средства ?

Бойко не пуска случайни фирми.Имало е шарене на преди,по време и в края на ремонта.Поне едно 15 милиона са ''усвоени''.

Такова безочие е да съобщят "цената" на "ремонта". И ненормален може да си направи сметката. Задниците им са лъснали като пълни месечини.........

комплексите ти и хвалбите нямат край. Забравяш обаче, че и Софиянски някога открива нова гара, която така и не се запомни. Макар за времето си да беше добра. Може би защото беше по скромен.

Южна Америка/Ю.България/ е в пъти по-богата , от Северна Русия/Северна България/.