Токът не е причината за авариите в Топлофикация

Не е възниквала повреда в съоръжения, собственост на "ЧЕЗ Разпределение България", захранващи помпената станция на "Топлофикация София ", съобщиха от ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - Токът не е причината за авариите в Топлофикация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма дя се изненадам, ако сметките за парното през февруари бъдат намалени с 20-30 лева, за да ни замажат очите. Обаче след 4-5 месеца ще дойдат изравнителните сметки и тогава дупе да ни е яко! Топлофикация-София ще ни го върне тъпкано. Те загубиха 90 млн. в КТБ и сега цепят стотинката на две.

ТЕЦ = Толо-електрическа централа. Дефицит на газ = Дефицит на толо и Дефицит на електро...

Авариите в Топлото се симулират, за да се пести ГАЗ. Пестим от валутата за газ, за да плащаме заемите на Тиквон-Лъжон...

ВСИЧКИ електронни електромери и топломери са манипулируеми. Колкото е по-сложен един уред, толкова ПО-ЛЕСНО се манипулира. За да пипнете механичен уред, трябва да го отворите. Електронните си имат директно оптичен приемо-предавател за връзка с компютър. Освен Инфрареда, имат и вградени модеми по силовата линия. Имат блутуут, GSM, GPRS, PLC, Scada, каквото се сетите. Имат и СОФТУЕР. Никой никога в България не е сертифицирал нито един процесор, нито един чипсет, нито един ред от софтуера! Със софтуера се правят логически процеси или входно-изходни точки за манипулиране на електромерите. Същото важи и със 100% сила за топломерите в абонатните станции, където всички до един са електронни уреди, понеже в тях се извършва умножение на дебита по температурната разлика по топлинния коефициент. Така че всеки електронен или умен уред е основна отправна точка за тероризъм от страна на имащите достъп. Свалане на правителства, блокиране на икономиката, извличане на спекулативни облаги, подпалване на ел-таблото, кражба, кражба и продажба на лични данни, физически грабеж на имота, когато ви няма, нещо което се разбира чрез тези електромери, това са само много малка част от терора, за който с тези уреди сме отворили врати.

Нещо много елементарно, дали са си дали труда да си проверят измервателните уреди. Почти навсякъде го приемат като досадно заяждане, но както описват някои от форумниците необичайно горещи радиатори, неизправни измервателни уреди биха могли да доведат до аварията също.

Я да се разкарате от тука лапачи с лапачи такива. Само гледате как да издоите хората . Мира няма човек от вас чантаджиите с печатите.

социалистическо малоумие от ТЕЦа до нас над 10 километра ръждиви тръби без добра топлоизолация и с огромни загуби увеличават глобалното затопляне за сметка на плащащите парно а безумното и некомпетентно ръководство плюска големи заплати и никакви инвестиции, а само безумни жалки кръпки и КРАЖБИ същото е и със Софийска Вода над 50% огромни загуби на докарана от Рила, помпана, филтрирана, хлорирана и озонирана вода а икат по-висока цена никакви инвестиции, безумни жалки кръпки и КРАЖБИ ако си намалят загубите на вода ще могат да намалят и цените !

Така е, слагат ръждясали тръби, какъв ремонт е това. Всичките шефове на ТоплоФекация са си уредили живота за 100 г. напред, един от шефовете е на почивка в Италия, а ние ще студуваме , защото сме свикнали да сме животни, ако имахме позиция до сега да сме ги изгонили лично, или поне да ни дойдат на гости в студените къщи, не се умориха да повтарят за някакви 48 часа, но нуе вече цяла седмица сме без парно, а ще става по- студено. Роби сме, и такива ще си останем!

ЧЕ ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ХОРАТА, ЖИВУЩИ В СОФИЯ ДА ГО ПРАВЯТ КАКТО ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ВЗИМАШ СИ САПУНА И ГЪБАТА И ОТИВАШ НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНЯ ПРЕД ХАЛИТЕ, АЗ ЛИЧНО ВЕЧЕ ГО ПРАВЯ, ТЪЙ КАТО НЕ МОГА БЕЗ КЪПАНЕ

Когато имаше режим на тока се оказа, че това допринасяло за повишаване на раждаемоста. Така де, като няма какво да се прави на тъмно... Като имаше режим на тока в момента на угасването му в Студентски град се чуваше едно мощно -Ураааа! А в момента на пускането - У-ъ у-ъ... Така де, отново почваш да четеш, да учиш, стига карти на свещи и това онова... Съвет към софиянци: Като нямате парно си намерете нек'ви приятни занимания! :))

Току виж топлофикация вземат, че оправят демографията

симо

Разбира се, че не е токът...Причината е ГЕРБ...

Само БСП никога и за нищо не са виновни.

Прочетете статията "Звъните в ЧЕЗ, обажда се ГЕРБ". ЧЕЗ е чешка фасада на местната енергийна мафия на ГЕРБСП. Затова директори там са и престъпници като Митко Каратиста, Пашата, Айсел Доган и други.

Егати Държавата , Егати Европата ; Егати Ценностите !!! Топлофикация те държи на студено , за което разбира се ПЛАЩАШ тлъсти пачки , МРЪЗНЕШ , ама да се откажеш - НЕ МОЖЕ ! Съдия изпълнителите ВИДИТЕ ЛИ НЕ БИЛИ ДЛЪЖНИ да проверяват автентичността на документите , като така всяка хвърчаща хартийка със заглавие "Записна заповед" , може практически ДА УНИЩОЖИ живота на всекиго , при това съвсем законно ! Звучки като виц , ама за съжаление е истина ! Последното "Ново Двайсе" е да се спират от движение колите БЕЗ катализатори ! При положение , че 90% от продажбите на дърти трошки става чрез автокъщи ! Виновен е , разбира се ПАК крайния клиент ! Нищо , че не знае КЪДЕ се намира тоя пусти катализатор и има ли го изобщо ! А иначе Еко-таксата си върви ... Еееееееех , колко добре си живеехме при Тошо , барабар с Трабанчетата БЕЗ катализатори ; Без Винетки ; БЕЗ енергийна и друга мафия ; Без да мръзнем , и без да треперим за утрешния си ден ! И без тунелите да се срутват на главите ни ; И БЕЗ да се страхуваме да пътуваме с БДЖ ...

Изказване на шеф от Козлодуй по повод някакъв инцидент: -Събрахме се виновните, за да накажем невинните и да наградим неучаствалите.

В Студентски град хората пуснаха парното. Ами случва се

БСП виновни )))))))))))))

Интересен технически проблем. Хидравличен удар в голяма система. Има място за много анализи и поне три дисертации. Нека не търсим конспирация, има наслагване на фактори, довели до тази голяма авария.

В днешно време дисертациите се купуват и продават, не се пишат на базата на наблюдения върху аварии и тяхното отстраняване! Да не си мислите случайно, че някой е записвал какво точно се е случвало, кое е избило и накъде, колко вода и пара са били замесени в процеса, кои тръби колко са корозирали и с какво са били заменяни?! ... Какви дисертации, като днешните "управляващи" не могат да говорят правилно на български език, та камо ли да пишат на него?! Какво друго, освен "баах мааму" могат да кажат по въпроса - с няколко интонации?! А с политически лакардии и взаимни обвинения едва ли могат чак три дисертации да се напълнят, една - може и да стане, но за три - трудничко ми се вижда ... Кой знае?!

Оказва се, че топлоносителят - водата е много мокра!

Моля някой,ако знае да обясни каква е връзката на авариите в Младост,Надежда и Люлин.Благодаря!

Пиян диспечер.

Адска некадърност на шефовете на градско ниво, която е всеобщо зло във всичките общински предприятия!

Ами сите са у София. Язе на кюмур се греАм и ми е през дедовия. :)

Сега пък трябва да будуваме до след полунощ когато ще го пуснат. Моля се само блока да не потъне.

Току що пуснаха най-после топлата вода в Младост, проверете и при вас.

Софиянци що ревете за 4 дена без отопление? Знаете ли, че във Варна има блокове които трябваше да ги санират лятото обаче ги санират през зимата. Проблема е, че им демонтираха климатиците и повечето хора не се отопляват, а други почнаха да се отопляват с печки с реотани. Като ви слушам изцепките че и искате компенсации от 30-40 лева какво да кажат варненци със сметки по 200 -300 лв. вече 4-ти месец и края на работата по блоковете не се вижда.

Я не сакм на мене да е добре а на Вуте да е зле

Фандъкова, като принципал на общинското дружество Топлофикация- София, още ли не е подала оставка?

Направо Радев да подава оставка.

Ясно е, че си искате БСП-то, ама ще трябва да изчакате до следващите местни избореи за евентуална, малковероятна промяна.

не е виновен токът. колко жалко... но.. сещам се! може би е виновна водата! или не, лошото време ще да е, но може пък и хубавото време да е било... нека да помислим заедно и да намерим виновника, за да освободим от отговорност безотговорните другарки и другари, които днес са дами и господа. каква ирония на Съдбата...

Преди бяха другарки и другари, а сега са гробарки и гробари.. За 30 години преход - толкова. Те толкова си могат, както казваше Емилия Масларова за едни изоставени деца в някакъв детски дом.

Всеки ден има по няколко токови удара в София. ЧЕЗ се прави на ощипана ученичка.

Такива глупости за токов удар може да ги приказва само литератор. Няма начин при проектиране на мрежата да не е предвидено спиране на електрозахранването и процедура за повторно пускане. Друг въпрос е дали са останали грамотни хора, които да могат да го изпълнят

Топлофикация се чудят с кой да се оправдаят! Не че ЧЕЗ са по-цвете, но всяка ел-инсталация има бушони, които предпазват от токови удари!

След трагедията в тунел Ечемишка чешма, само за една седмица за втори път лъсна голото д... на Герб. Ами то не може само да крадеш и да имитираш дейност и накрая да не излезе на яве.

ГЕРБ не е на власт и държавата се разпада.

Дори и природата риде и протестира за нестраведливостите казани за Герб. Плачете, Герб е невинен. За два мандата само колко магистрали се построиха, колко сгради се санираха.

МАМКА ИМ И КОМУНИСТИ. СТРОИЛИ, СТРОИЛИ ТА СА СЕ ЗАБРАВИЛИ, СЕГА НЯМА КОЙ ДА ГО ПОДДЪРЖА.

Те не могат дори да го боядисат!

то под НАЛЯГАНЕ :-, вместо да бъде с легким паром.....

Забравете всичко, не мислете за компенсации, оказва се че ни е постигнала голяма беда. Ислямска държава е поела отговорността за аварията в топлофикация София.

няма ли дда се научите да пишете: повредата/повредите ВЕЧЕ са се случили - те са възникНали, нали, в строго специфично време през зимата, а не просто си възникВат през цялата година. Няма да се учудя, ако бяхте написали и забежки в разпределителната мрежа :-

Високо налягане + амортизирани тръби = аварии

В "Топлофикация" от много отдавна вече няма специалисти-оператори, кое ли правителство поред уволнява "предишните" и назначава "свои" хора ... А съоръженията са откакто са построени по времето на развития социализъм - не случайно точно в по-новите квартали се изпукаха тръбите - тогава вече се работеше както дойде, след това - още по-малко ... И какво да очакваме - силен студ, учителката-кметица издава заповеди да се засили парното, те вдигат температурата, без да мислят колко може и колко вече не може ... и стават белите! Управлението на такива сложни съоръжения с остаряло и неподдържно оборудване, каквото е парното, не е като да викаш из парламента някакви лозунги като комуноидите или да мрънкаш по студиа глупави обяснения като селската даскалица, набедена за кмет на столица!

Наистина по време на най-студените дни бяха надули парното много яко, и изключително гореща вода течеше. А, както знаем - това е предпоставка за аварии.

Те и Янчулева я бяха надупили яко, ох искам да кажа Софянска, не бе Фандъкова, ама дали това е причината?

за животните от топлофикация. умряхме от студ и смрад

ГРАНДИОЗЕН САБОТАЖ, от който ще изсмучат нови милиарди. Ще се наложат 1- 2 милиарда за ремонт на мрежата на ТОПЛОФИКАЦИЯ. СПЕШНО! БЕЗ КОНКУРСИ!!!! ТАКА Е! ТАЗИ ГОДИНА ПРЕДСТОЯТ поне 2 пъти избори! Мътна вода - големи шарани. А цацата гине от студ и глад.

Само с лапане не става ! Още от Вальо топлото се назначават само партийни лапачи ! Специалистите ги изгониха !

При такива заплати специалистите сами и биха камшика. Никой не иска да бачка без пари. Ревящите във форумът да ходят да бачкат в Топлофикация.

Просто всичко е пълен понтак в тая държава...

Причината са амортизирани тръби и амортизирано оборудване отпреди 30години. Без драстично увеличение на цената на топлоенергията и подмяна на тръбите и оборудването Топлофикация хлопва кепенци и столичани остават на студено.

Според мен е грешка на оператора. Ама не си признават.

Няма как да пуснат пара.

Парата тръгва първа! Проблемът е да не я пуснеш, защото след нея всичко гърми!

Фалит, одит, съд !!!

И че се грееш на дедовия ми!

и съвременни и икономични методи за отопление, а не тази остаряла и скъпа технология от 20 век.

СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ/МАФИЯ/ ЕНЕРГИЙНАТА, КОЯТО Е НЕДОСЕГАЕМА НЕ ОТ СЪД АМИ ОТ ГОСПОД

че НА никой не му се студувааааа - изнежени СОфиянци, забравиха циганските кюмбета