Коментари - Няма да махат климатици от сгради в София, а да ги подреждат | Днес.dir.bg

Няма да махат климатици от сгради в София, а да ги подреждат

Нямаме намерение да гоним гражданите за климатиците, но искаме да въведем ред при поставянето им, каза пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

Обратно в новината

Коментари - Няма да махат климатици от сгради в София, а да ги подреждат | Днес.dir.bg

Коментари

Не климатиците,а вие да се махате мамицата ви гербовска-нереализирани комунисти.

Тъкмо вчера съборих терасата и изхвърлих климата... и сега гледам че едното било ТЪРПИМО,а за другото се бил объркАл... тюх да му се не види..... Явно наред са държавни пари за климатизация на обществени сгради да се усвояват /окрадат/ /санирането явно няма да се случи щото без бой не знам как ще накарат някой да вземе кредит да олепи панелката /

Ей хора не разбрахте ли ,че всичките тия простотии ..климатици,осъкляването на балконите и тем подобни е за отвличане на внимание от другите много по важни неща ,които стават в България.Започваме да се кахърим,ядосваме се...и тогава ни успокояват ,че няма такова нещо..не сме ги разбра ли пак точно...така е ама през времето на нерви сме забравили за другите явни неща ,които стават ..ами това си е тактика и то доста стара и успешна.

1chovek

Премахнете незаконните сгради на мафиотите от центъра на София, това е основната ви работа, а не да махате на хората климатиците!

аззз

тоя смешник направи с триста зора на Сердика 5 вътрешна инсталация за четвърт милион дето можеше и за два пъти по-малко пари да се направи и сега гражданите иска да оправя баси и наглеца а кой допусна софия да стане такъв бардак две с две сградите да не си приличат?

А кога всички софийски улици със сметоизвозване ще станат проходими за съответната техника?По витошките реки ли да си хвърляме боклука?

Айде и тоз неразбран остана. Ми говорете така, че да Ви разбират, бе, господа другари.

Ти като гледаш една картина на Пикасо разбераш ли нещо. Щото аз не. Те експресионистите / архитектите/ са така. На проекта има и дървета и ливади и всичко а на обекта няма място за саксия с цвете. Правят ливади на покривите и други диващини. На хартия рисуват и не се разбира а ти искаш да го разбираш като говори

А знаете ли колко фреон ще изтече при преместването? Годината, когато се преместят, ще се увеличи озоновата дупка и ще застане точно над архитект Диков.

Фреонът се събира, климатикът се откача и няма проблем.Така че нсе се филмирай друже .

НО МОЖЕ И ДА СЕ СМЕНИ С ПО МОДЕРЕН ,БЕЗ ДА СЕ СЪБЕРЕ!

Повечето климатици са с ферон R410A който, поне по спецификация, се води екологичен и не уврежда озоновия слой.

От кометата няма да избягате,тя идва!Нищо че не я виждате!

МОЖЕ И МЕТЕОРИТ!

ебаси точно си ги махнах мойте, до обяд това правих тюююю, като ветропоказатели сте

Никакви климатици.Ено време баба ви само на климатик е стояла.Парното ви е слабо лятото ви е топло снега ви не е изринат пред входа ееееее не се чудете защо сте умекнали като градински маркуч.

Нямало да се махат климатиците , нямало да се махат остъклениете балкони....дааааа , правилно , иначе на кУро ми ли ще ги слагат. Бах ти и изрода , някой му е свил перките ...ето така трябва . Ами да били подредени климатиците отвън , то и аз искам да ми са подредени стотачките в портмонето , ама ги нямаааам .

аман от простотии правете квото знаете вече не ни пука

те че и журналистите не са в час е ясно, ама защо па все не го разбират тоя архитект, явно има проблем с изразяването човека, като не може да говори, да а вземе да замълчи, че все глпупости приказва. Или важното е да се говори, а не какво се казва, днес едно казваме, а утре опровергаваме

Дали господина Дикова ни забаламосва, за да пропуснем някоя друга новина за неизгодни за хората решения?

Последно! Кажете сега ще ги махат ли или няма, а другари журналисти?

Като дойде време да му се търси сметка за свършената работа,вземе че измисли някоя глупост,та да се отклони вниманието.

Човека е гл. архитект на София от 2006г.Преди това бяхме поробени от бандата на Софиянски .Гл.архитект беше "Стуци".Тоя какви вреди нанесе на София...

Махнете го тоя боклок Диков от общината, няма никаква идея, нищо не прави, само прибира комисионни от незаконни разрешителни и като цяло е вреден за града. Докарайте млад архитект с идеи и импулс за работа.

Съгласна съм, че градовете ни заприличаха на гета. Съгласна съм, че панелките са в окаяно състояние. И зад всичко това стои немотията ни, от която няма къде да се скрием. По-възрастните помнят, че преди 1989 нямахме право да си купим жилище, а тези на които все пак "разрешиха" им дадоха маломерни кутийки, в които трябваше да се напъхаме някак си всичките. Сега се чудим как да ни излезе по-евтино отоплението (тези, които все още плащаме, защото доста хора просто не плащат), остъкляваме, изолирами, санираме. И няма ден, в който някой да не заплаши с нещо-ей тъй, за да нямаме време да се замислим кой е виновен за нашето панелно НЕщастие.

ВСИЧКОТО ПРОВИНЦИАЛИСТ да си купи апартамент в градовете. Но нашите / баща ми гражданин по рождение, а мама от село / са получили ТРИСТАЕН, ПРЕХОДЕН В ЛЮЛИН, от ЖСК на предприятието,в което са работили, и са го ИЗПЛАТИЛИ за 10 ГОДИНИ ! А сега познай ? Аз изтеглих кредит за 70 кв. ново строителство, значи 57 кв. реално за 32 години !! 1990 България е била в челната десетка на ООН по собственици на жилищата, в които живеят. А сегашния панаир е резултат от мизерията налегнала хората в последните 20 г., която принуди млади и стари да живеят заедно ! Да правят от кухнята стая, от коридора кухня или кухнята на балкона !

СОЦИАЛИЗЪМ !! Тогава се чудехме какво е това лизинг, кредитна карта / ние имахме по 5/6 влога - аз специално имах детски, и по един от дядо и баба , значи общо три !! / , заеми , а не кредити и.т.н. И се чудихме как може в САЩ да изплащат по 25 год.дом ! На сега го рабрахме , с тази разлика,че в САЩ и на всякъде другаде има работеща икономика , а у нас САМО АЛЪШ ВЕРИЖ !

И тоя като всички настоящи некадърни управляващи не са разбрани правилно кокво са искали да кажат.

Абе всички ли изперкаха в тази държава-вчера ще махаме,днес няма да махаме.Досега не съм вярвал,че и лудоста е заразна.

Ами да ги декорират! Като текат на хората по главите, обледяват зимно време всичко под тях. Наводняват на хората санираните жилища!Бучат! Като Анадолада изглеждаме, не като Европа, това ни харесва.

Някои казват, че съм неприкосновена!

А вълшебната думичка "неотложност"?

А БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА КОГА ЩЕ ПОДРЕДИШ?

Бойко ли ти опъна ушите мазник такъв ?

Погледнете фасадата на сградите в които се помещава хотел Шератон - цивилизовано решение, красива фасада с много цветя в другите сезони, и Президенството - нашенско решение със сандъци - климатици по фасадата. Това е емблематична сграда в центъра на столицата при която ясно се вижда разликата между БГ и Цивилизацията. Да не говорим за красивата архитектура на МФ, която не се вижда от безразборно накачени сандъци по фасадата. ...

Така е като няма ПЪРВА ДАМА ,липсва естетика!

Много бързо забрави Зорка.

Каквато главата такъв и г.з. от сутрин до вечер празни приказки.

Аз също искам да има ред, герберастите-крадци да бъдат подредени в колонка и надлежно екзекутирани с протокол от общината и под надзора на дружеството за защита на животните, ама на, няма!

Само не разбрах за какво е протокола - СЛУЧЕЯТ Е НЕОТЛОЖЕН - ПРОТОКОЛ НЕ СЕ ИЗИСКВА

Е как без протокол? Ако не се иска протокол, как от общината ще искат рушвет за партийната касичка на ГРОБ?

Като се подредят климатиците един над друг, те няма да може да се ползват за отопление. Ще капят един на друг, ще се обледеняват, единият ще пуска вече охладен въздух на другия и т.н.. Тракането не само няма да престане, но ще се увеличи, поради постоянното обледеняване. Да сте виждали климатик, на който отворът му за изтичане на кондензата при охлаждане да е предназначен за отвеждане на водата? Ако тази вода се отвежда в улука, улукът трябва да се отоплява, за да не замръзва. Енергия на вятъра. Ползата от климатиците ще е нулева. Има си начини да се размразяват климатиците, за да не тракат. Трябва да се следи за технически неизправни климатици, които пречат на съседите, а не климатиците да са подредени в колонка.

Да, прав си. Олука се напълни с лед при мен. Това си е проблем.

Хммм Защо им гориш на отговорните другари с такъв високо научен език. Плашиш ги

Като ти прочетох коментара и си казах , Боже този Г-н "разбира много" хахахааха

на мене не ми е кеф да ходя и да гледам гета в сОФия . За това - декоративни пана ще свършат работа. Така по целия свят.

Има начин да няма толкова шум и да не капят климатиците един върху друг. В нашия блок съседите си направиха обща отводнителна система за климатиците с тавички и подгряване на тръбите да не замръзва зимата но е доста скъпо удоволдтвие

Кой плаща за подгряването?

абе много сте алтави бе!Едно решение досега не сте взели от първия път-е,гати некадърниците,пфуу

Това е характерно за нашите управници. Всяка заповед е предпоследна и всеки на другия ден обяснява какво искал да каже вчера. Пробват ни кое ще мине...

Това като в онзи виц където клиент викнал сервитьора и го попитал: -Какво е това в сметката 'Ако мине' - 5лв. Сервитьора го погледнал: -Е, не мина.

Хората не разбраха ли, че с климатик не можеш да се грееш, камо ли при -20, единственото което прави климатика е да не дава на целия блок да спи. Защо фото волтаици като са неефективни, а не панели за топла вода, които са ефективни?

От климатик до климатик има голяма разлика. Не говори глупости.

Друго си е на дърва и въглища, нали :-) Пък при -20 какъв кеф е в банята с гореща вода от панела на покрива- не е истина.

Имам 4 климатика, и те прекрасно ме отопляваха, без да създават проблеми на съседите. Имаше 2-3 пъти, когато някой започваше да трака, но веднага прилагах лесна процедура за форсирано размразяване - стаята се загрява силно с климатика и с духалка, а после климатикът се пуска на максимално охлаждане за 10-тина минути. . Апартамент с изолация с 3 външни стени. Едната стая почти не я отоплявам. Сметка за ток през януари - 98 лева. Къде са 98, къде са 300, ако бях на парно?

Абе може ли да си чак толкова глупав? Че не разбираш нищо от климатици е ясно, но защо го демонстрираш не е ясно! Отоплявам се с "Дайкин" и не съм имал проблеми дори и в най-големите студове - нито трака, нито се тресе! Поддържах си 25 градуса, когато навън беше -17 и си ми беше екстра. И сметката за ток не беше голяма и комфорта беше налице.

Абе намирисва на поредното крадене на евро пари ами да видим...

Когато махнете автомивката под балконите ни оправите ямите и си приберете кучетата , забраните изграждането на обекти без необходимите паркоместа обещаваме,че сами ще си преместим климатиците.

Абсолютно правилно. Хора, не се връзвайте. Първо всяка ГЕРБерска идея е до пладне. Второ държавата е абдикирала от всичко-нали не мислите, че ще успее да изпълни каквото и да е решение? Анархията не е толкова лошо нещо в крайна сметка ;)

Най-добре да съборят всички панелки!

АБЕ НА ТОЯ КРЕТЕН НЕ БИХ ДАЛ ПЛЕВНЯТА ДА МИ ПРОЕКТИРА, ВИЕ ГЛАВЕН АРХИТЕХТ МИ ГО ДЪРЖИТЕ!!!!!!!

Живей си в нея с кравата.

а бре той си пада по козата, тя му е на сърцето, от кравата се опитва да избяга :)

На прекрасния блок в който живея му развалиха фасадата и направиха една катакомба на последния етаж. Жалвахме се в общината и там ни отговориха, че има проект, одобрен от главния архитект на София ....

OK - няма лошо в тези идеи - саниране, декориране, фотоволтици, енергийна ефективност и прочие, но има едно голямо НО - за тези проекти трябват пари - а ние нямаме пари за подобни дейности ! Просто българина е беден и нямам нищо против всичко това да стане ако държавата плати всичко на 100%!

Съм ЗА!!!

Този несретник не зане какво говори ! Веднъж така, веднъж иначе... Колкото до фотоволтаиците,... абе архитектче дребно... не се ври на коня в краката... за какви фотоволтаици говориш.. кой ще ги плати.. познаваш ли ЗЕВИ и наредбите за присъединяване към мрежата .. Пореден идиотизъм на поредната НЕкопмпетентна личност..

Знае знае...от всеки сиромах по 10-20 лв е много повече отколкото от 2-3 богаташа по 10 хил.

Абе Куку, Оправете първо дупките, тротоарите, рушащите се къщи, помиярите, хаоса по улиците, паркирането, мърсотията, непочистения сняг и още и още... Интересно каква ви е далаверата с даскалицата, която се изживява като кмет.

Далаверата е с кодовото име "саниране" - климатизация. Санират ти жилището, а ти ставаш клошар. КАПИШ?

ахахахахаха ти ме разби. еваларка :)

те гражданите се оплакват от какво ли не, някои виждат и летящи чинии. а един дядо беше срязал въжето на алпиниста, защото му пречел да спи.

ЕЙ, ТИЯ ОТ ГЕРБ-МУТРИ ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ КАТО НАЦИЯ !ТОЯ С БОЛНИЯ МОЗЪК МНОГО БЪРЗО ДАДЕ НАЗАД !

Пак са виновни хората, че всеки е длъжен да се спасява сам. Какво да правят, като е скъпо централното топлоснабдяване и няма изградени системи за отопление и охлаждане на сградите. Е, в момент на криза ли трябва да въвеждаме подобни хубости?

И този е "посъветван", като Нели Нешева.

За чия сметка ще ни пренареждаш бре????? Местене на външно тяло знаеш ли колко струва???? А мерси от декориране и подреждане!

бе. Грозното не ми харесва. Нека ги декорират. Така е по света.

КРАДЕЦ КРАДЕЦ ТОЯ Е ЗА СТАДИОНА НА ПИНОЧЕТ

Коментари - Няма да махат климатици от сгради в София, а да ги подреждат | Днес.dir.bg

Няма да махат климатици от сгради в София, а да ги подреждат

Нямаме намерение да гоним гражданите за климатиците, но искаме да въведем ред при поставянето им, каза пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

Обратно в новината

Коментари - Няма да махат климатици от сгради в София, а да ги подреждат | Днес.dir.bg

Коментари

Не климатиците,а вие да се махате мамицата ви гербовска-нереализирани комунисти.

Тъкмо вчера съборих терасата и изхвърлих климата... и сега гледам че едното било ТЪРПИМО,а за другото се бил объркАл... тюх да му се не види..... Явно наред са държавни пари за климатизация на обществени сгради да се усвояват /окрадат/ /санирането явно няма да се случи щото без бой не знам как ще накарат някой да вземе кредит да олепи панелката /

Ей хора не разбрахте ли ,че всичките тия простотии ..климатици,осъкляването на балконите и тем подобни е за отвличане на внимание от другите много по важни неща ,които стават в България.Започваме да се кахърим,ядосваме се...и тогава ни успокояват ,че няма такова нещо..не сме ги разбра ли пак точно...така е ама през времето на нерви сме забравили за другите явни неща ,които стават ..ами това си е тактика и то доста стара и успешна.

1chovek

Премахнете незаконните сгради на мафиотите от центъра на София, това е основната ви работа, а не да махате на хората климатиците!

аззз

тоя смешник направи с триста зора на Сердика 5 вътрешна инсталация за четвърт милион дето можеше и за два пъти по-малко пари да се направи и сега гражданите иска да оправя баси и наглеца а кой допусна софия да стане такъв бардак две с две сградите да не си приличат?

А кога всички софийски улици със сметоизвозване ще станат проходими за съответната техника?По витошките реки ли да си хвърляме боклука?

Айде и тоз неразбран остана. Ми говорете така, че да Ви разбират, бе, господа другари.

Ти като гледаш една картина на Пикасо разбераш ли нещо. Щото аз не. Те експресионистите / архитектите/ са така. На проекта има и дървета и ливади и всичко а на обекта няма място за саксия с цвете. Правят ливади на покривите и други диващини. На хартия рисуват и не се разбира а ти искаш да го разбираш като говори

А знаете ли колко фреон ще изтече при преместването? Годината, когато се преместят, ще се увеличи озоновата дупка и ще застане точно над архитект Диков.

Фреонът се събира, климатикът се откача и няма проблем.Така че нсе се филмирай друже .

НО МОЖЕ И ДА СЕ СМЕНИ С ПО МОДЕРЕН ,БЕЗ ДА СЕ СЪБЕРЕ!

Повечето климатици са с ферон R410A който, поне по спецификация, се води екологичен и не уврежда озоновия слой.

От кометата няма да избягате,тя идва!Нищо че не я виждате!

МОЖЕ И МЕТЕОРИТ!

ебаси точно си ги махнах мойте, до обяд това правих тюююю, като ветропоказатели сте

Никакви климатици.Ено време баба ви само на климатик е стояла.Парното ви е слабо лятото ви е топло снега ви не е изринат пред входа ееееее не се чудете защо сте умекнали като градински маркуч.

Нямало да се махат климатиците , нямало да се махат остъклениете балкони....дааааа , правилно , иначе на кУро ми ли ще ги слагат. Бах ти и изрода , някой му е свил перките ...ето така трябва . Ами да били подредени климатиците отвън , то и аз искам да ми са подредени стотачките в портмонето , ама ги нямаааам .

аман от простотии правете квото знаете вече не ни пука

те че и журналистите не са в час е ясно, ама защо па все не го разбират тоя архитект, явно има проблем с изразяването човека, като не може да говори, да а вземе да замълчи, че все глпупости приказва. Или важното е да се говори, а не какво се казва, днес едно казваме, а утре опровергаваме

Дали господина Дикова ни забаламосва, за да пропуснем някоя друга новина за неизгодни за хората решения?

Последно! Кажете сега ще ги махат ли или няма, а другари журналисти?

Като дойде време да му се търси сметка за свършената работа,вземе че измисли някоя глупост,та да се отклони вниманието.

Човека е гл. архитект на София от 2006г.Преди това бяхме поробени от бандата на Софиянски .Гл.архитект беше "Стуци".Тоя какви вреди нанесе на София...

Махнете го тоя боклок Диков от общината, няма никаква идея, нищо не прави, само прибира комисионни от незаконни разрешителни и като цяло е вреден за града. Докарайте млад архитект с идеи и импулс за работа.

Съгласна съм, че градовете ни заприличаха на гета. Съгласна съм, че панелките са в окаяно състояние. И зад всичко това стои немотията ни, от която няма къде да се скрием. По-възрастните помнят, че преди 1989 нямахме право да си купим жилище, а тези на които все пак "разрешиха" им дадоха маломерни кутийки, в които трябваше да се напъхаме някак си всичките. Сега се чудим как да ни излезе по-евтино отоплението (тези, които все още плащаме, защото доста хора просто не плащат), остъкляваме, изолирами, санираме. И няма ден, в който някой да не заплаши с нещо-ей тъй, за да нямаме време да се замислим кой е виновен за нашето панелно НЕщастие.

ВСИЧКОТО ПРОВИНЦИАЛИСТ да си купи апартамент в градовете. Но нашите / баща ми гражданин по рождение, а мама от село / са получили ТРИСТАЕН, ПРЕХОДЕН В ЛЮЛИН, от ЖСК на предприятието,в което са работили, и са го ИЗПЛАТИЛИ за 10 ГОДИНИ ! А сега познай ? Аз изтеглих кредит за 70 кв. ново строителство, значи 57 кв. реално за 32 години !! 1990 България е била в челната десетка на ООН по собственици на жилищата, в които живеят. А сегашния панаир е резултат от мизерията налегнала хората в последните 20 г., която принуди млади и стари да живеят заедно ! Да правят от кухнята стая, от коридора кухня или кухнята на балкона !

СОЦИАЛИЗЪМ !! Тогава се чудехме какво е това лизинг, кредитна карта / ние имахме по 5/6 влога - аз специално имах детски, и по един от дядо и баба , значи общо три !! / , заеми , а не кредити и.т.н. И се чудихме как може в САЩ да изплащат по 25 год.дом ! На сега го рабрахме , с тази разлика,че в САЩ и на всякъде другаде има работеща икономика , а у нас САМО АЛЪШ ВЕРИЖ !

И тоя като всички настоящи некадърни управляващи не са разбрани правилно кокво са искали да кажат.

Абе всички ли изперкаха в тази държава-вчера ще махаме,днес няма да махаме.Досега не съм вярвал,че и лудоста е заразна.

Ами да ги декорират! Като текат на хората по главите, обледяват зимно време всичко под тях. Наводняват на хората санираните жилища!Бучат! Като Анадолада изглеждаме, не като Европа, това ни харесва.

Някои казват, че съм неприкосновена!

А вълшебната думичка "неотложност"?

А БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА КОГА ЩЕ ПОДРЕДИШ?

Бойко ли ти опъна ушите мазник такъв ?

Погледнете фасадата на сградите в които се помещава хотел Шератон - цивилизовано решение, красива фасада с много цветя в другите сезони, и Президенството - нашенско решение със сандъци - климатици по фасадата. Това е емблематична сграда в центъра на столицата при която ясно се вижда разликата между БГ и Цивилизацията. Да не говорим за красивата архитектура на МФ, която не се вижда от безразборно накачени сандъци по фасадата. ...

Така е като няма ПЪРВА ДАМА ,липсва естетика!

Много бързо забрави Зорка.

Каквато главата такъв и г.з. от сутрин до вечер празни приказки.

Аз също искам да има ред, герберастите-крадци да бъдат подредени в колонка и надлежно екзекутирани с протокол от общината и под надзора на дружеството за защита на животните, ама на, няма!

Само не разбрах за какво е протокола - СЛУЧЕЯТ Е НЕОТЛОЖЕН - ПРОТОКОЛ НЕ СЕ ИЗИСКВА

Е как без протокол? Ако не се иска протокол, как от общината ще искат рушвет за партийната касичка на ГРОБ?

Като се подредят климатиците един над друг, те няма да може да се ползват за отопление. Ще капят един на друг, ще се обледеняват, единият ще пуска вече охладен въздух на другия и т.н.. Тракането не само няма да престане, но ще се увеличи, поради постоянното обледеняване. Да сте виждали климатик, на който отворът му за изтичане на кондензата при охлаждане да е предназначен за отвеждане на водата? Ако тази вода се отвежда в улука, улукът трябва да се отоплява, за да не замръзва. Енергия на вятъра. Ползата от климатиците ще е нулева. Има си начини да се размразяват климатиците, за да не тракат. Трябва да се следи за технически неизправни климатици, които пречат на съседите, а не климатиците да са подредени в колонка.

Да, прав си. Олука се напълни с лед при мен. Това си е проблем.

Хммм Защо им гориш на отговорните другари с такъв високо научен език. Плашиш ги

Като ти прочетох коментара и си казах , Боже този Г-н "разбира много" хахахааха

на мене не ми е кеф да ходя и да гледам гета в сОФия . За това - декоративни пана ще свършат работа. Така по целия свят.

Има начин да няма толкова шум и да не капят климатиците един върху друг. В нашия блок съседите си направиха обща отводнителна система за климатиците с тавички и подгряване на тръбите да не замръзва зимата но е доста скъпо удоволдтвие

Кой плаща за подгряването?

абе много сте алтави бе!Едно решение досега не сте взели от първия път-е,гати некадърниците,пфуу

Това е характерно за нашите управници. Всяка заповед е предпоследна и всеки на другия ден обяснява какво искал да каже вчера. Пробват ни кое ще мине...

Това като в онзи виц където клиент викнал сервитьора и го попитал: -Какво е това в сметката 'Ако мине' - 5лв. Сервитьора го погледнал: -Е, не мина.

Хората не разбраха ли, че с климатик не можеш да се грееш, камо ли при -20, единственото което прави климатика е да не дава на целия блок да спи. Защо фото волтаици като са неефективни, а не панели за топла вода, които са ефективни?

От климатик до климатик има голяма разлика. Не говори глупости.

Друго си е на дърва и въглища, нали :-) Пък при -20 какъв кеф е в банята с гореща вода от панела на покрива- не е истина.

Имам 4 климатика, и те прекрасно ме отопляваха, без да създават проблеми на съседите. Имаше 2-3 пъти, когато някой започваше да трака, но веднага прилагах лесна процедура за форсирано размразяване - стаята се загрява силно с климатика и с духалка, а после климатикът се пуска на максимално охлаждане за 10-тина минути. . Апартамент с изолация с 3 външни стени. Едната стая почти не я отоплявам. Сметка за ток през януари - 98 лева. Къде са 98, къде са 300, ако бях на парно?

Абе може ли да си чак толкова глупав? Че не разбираш нищо от климатици е ясно, но защо го демонстрираш не е ясно! Отоплявам се с "Дайкин" и не съм имал проблеми дори и в най-големите студове - нито трака, нито се тресе! Поддържах си 25 градуса, когато навън беше -17 и си ми беше екстра. И сметката за ток не беше голяма и комфорта беше налице.

Абе намирисва на поредното крадене на евро пари ами да видим...

Когато махнете автомивката под балконите ни оправите ямите и си приберете кучетата , забраните изграждането на обекти без необходимите паркоместа обещаваме,че сами ще си преместим климатиците.

Абсолютно правилно. Хора, не се връзвайте. Първо всяка ГЕРБерска идея е до пладне. Второ държавата е абдикирала от всичко-нали не мислите, че ще успее да изпълни каквото и да е решение? Анархията не е толкова лошо нещо в крайна сметка ;)

Най-добре да съборят всички панелки!

АБЕ НА ТОЯ КРЕТЕН НЕ БИХ ДАЛ ПЛЕВНЯТА ДА МИ ПРОЕКТИРА, ВИЕ ГЛАВЕН АРХИТЕХТ МИ ГО ДЪРЖИТЕ!!!!!!!

Живей си в нея с кравата.

а бре той си пада по козата, тя му е на сърцето, от кравата се опитва да избяга :)

На прекрасния блок в който живея му развалиха фасадата и направиха една катакомба на последния етаж. Жалвахме се в общината и там ни отговориха, че има проект, одобрен от главния архитект на София ....

OK - няма лошо в тези идеи - саниране, декориране, фотоволтици, енергийна ефективност и прочие, но има едно голямо НО - за тези проекти трябват пари - а ние нямаме пари за подобни дейности ! Просто българина е беден и нямам нищо против всичко това да стане ако държавата плати всичко на 100%!

Съм ЗА!!!

Този несретник не зане какво говори ! Веднъж така, веднъж иначе... Колкото до фотоволтаиците,... абе архитектче дребно... не се ври на коня в краката... за какви фотоволтаици говориш.. кой ще ги плати.. познаваш ли ЗЕВИ и наредбите за присъединяване към мрежата .. Пореден идиотизъм на поредната НЕкопмпетентна личност..

Знае знае...от всеки сиромах по 10-20 лв е много повече отколкото от 2-3 богаташа по 10 хил.

Абе Куку, Оправете първо дупките, тротоарите, рушащите се къщи, помиярите, хаоса по улиците, паркирането, мърсотията, непочистения сняг и още и още... Интересно каква ви е далаверата с даскалицата, която се изживява като кмет.

Далаверата е с кодовото име "саниране" - климатизация. Санират ти жилището, а ти ставаш клошар. КАПИШ?

ахахахахаха ти ме разби. еваларка :)

те гражданите се оплакват от какво ли не, някои виждат и летящи чинии. а един дядо беше срязал въжето на алпиниста, защото му пречел да спи.

ЕЙ, ТИЯ ОТ ГЕРБ-МУТРИ ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ КАТО НАЦИЯ !ТОЯ С БОЛНИЯ МОЗЪК МНОГО БЪРЗО ДАДЕ НАЗАД !

Пак са виновни хората, че всеки е длъжен да се спасява сам. Какво да правят, като е скъпо централното топлоснабдяване и няма изградени системи за отопление и охлаждане на сградите. Е, в момент на криза ли трябва да въвеждаме подобни хубости?

И този е "посъветван", като Нели Нешева.

За чия сметка ще ни пренареждаш бре????? Местене на външно тяло знаеш ли колко струва???? А мерси от декориране и подреждане!

бе. Грозното не ми харесва. Нека ги декорират. Така е по света.

КРАДЕЦ КРАДЕЦ ТОЯ Е ЗА СТАДИОНА НА ПИНОЧЕТ