Нови 5000 места в зелена зона в София от юни

Зелената зона за платено паркиране ще бъде разширена с още 5000 места в четири столични квартала, реши комисията по транспорт към Общинския съвет в сряда.

Обратно в новината

Коментари - Нови 5000 места в зелена зона в София от юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО КОГА ще ги търпим????

Тези граждани нещо мазохисти ми се струват. От една страна искат да им дерат по още няколко кожи за да си паркират колата, а от друга страна никак не искат отчет къде отиват събраните от тях пари. Онзи деб.л от общината ако пак ми излезе да ми обясни, че променили часовете на платеното паркиране заради гражданите лично ще отида да го оплюя. Ако толкова мислехте за семействата с деца, то трябваше зоните им да важат от 8:30 до 17 часа. Заради сегашното увеличение от 19 на 19:30 трябва да им снеса такса за втора кола на общината, иначе алтернативата е да ми откраднат по половин час на ден с децата ми. Та така ме стимулира общината за децата ми като краде от парите, които иначе биха отишли при тях.

Предлагам Центъра за градска дебилност да разграфи и околовръстното на София.Партийната касичка трябва да се пълни здраво ,Скоро се задават избори и ще трябват пари за стимулация.Може да направите още велоалеи, както снощи около 18 часа на ул.Г.С.Раковски.Задръстването беше от бул.Дондуков до бул.Витоша.Тролея се движеше с пет километра в час а колите бълваха ли бълваха чист въздух за другарката от Сепарева баня и придворните общински съветници.

Бедни ми Ганьо. Искаш пред входа ти да има платена паркиране, за да не идват "селяните". А същото време ти с кеф паркираш по свободните квартали. Доброволно робство?! Явно 500 г. не сме си научили урока

Ей общинарчетата ... Да Ви Е.. П...... М.....а!!!

ОчевАдно е, че за София ни трябват подземни или многоетажни паркинги, за стотици хиляди коли и че на София Сини, Зелени или Пембени зони за платено паркиране не ни трябват. Лошото е, че в общината са Калинка до Калинка начело с фандъкова и не виждат очевАдното.

ОчевАдно е, че за София ни трябват подземни или многоетажни паркинги, за стотици хиляди коли и че на София Сини, Зелени или Пембени зони за платено паркиране НИ трябват.

те го виждат, ама не смеят да пуснат поръчка за строеж, щото правата партийна линия иска едни пари да се усвоят, а общественият ще следи много внимателно разходите. В момента, в който измислят как да ги откраднат парите ще направят и паркинги.

Чрез умело манипулиране, 80-те процента искат нови зелени и пембени зони. Дали осъзнават, че са ги манипулирали да искат да плащат за нещо, което им се полага и без да плащат?

И как ти се полага общинската собственост? Аз имам 3 ТИРа пред блока, а някакви съседи имали претенции да паркират на моите места, даже и приходящи искат.

Те пак ще си паркират, само че по-често ще се сменят, ще пуфкат, ще свирят, ще псуват, просто гараж за краткотрайно паркиране! Сигурен съм, че и ти ще псуваш, но полза няма да има!

в кой закон или наредба пише, че ми се полага паркомясто на улицата пред блока??? щото мога да ти цитирам закон, който казва, че ново строителство е задължено да има паркоместа в гараж или около сградата според бройката на апартаментите. Това съвсем свободно се тълкува, като че улицата също може да е парко място, а всъщност закона предвижда парко места от тип отворен паркинг, като пред мол.

Във всичките стари и настоящи градоустройствени закони се прави предвиждане кой и как ще ползва територията на населеното място. А отделен въпрос е колко се мисли за правилното обособяване и спазването на някакви правила. Преди 25-30 години в новите Овча купел-2 и 1 нямаше много коли, а сега и там почна да не достига място. Щото се доразвиха кварталите и все пак вече не е лукс, а нормално да имаш кола. Проблема е как общинарите правят нещата да са рационални.

Ами супер, мафията, дето си има град, ще си увеличи приходите. И да не забравяме, че да техните коли ограничения няма.

И никой не си зададе въпросът къде отиват тези пари? Става дума за милиони ....

Много хитро пълзи тази зона. Първо правят един квартал зелена зона. После "ааа, ууу" съседният на него и все още безплатен се бил напълнил. Жителите се били жалвали и сами поискали платено паркиране. И така квартал по квартал платеното паркиране ще стигне до Околовръстното.

в това няма нищо лошо... планът от преди Борисов да стане кмет беше цяла София да се зонира на един път. Не знам защо не мина.. но сега нещата се случват квартал по квартал.

Това не са НОВИ места. Ментета такива

нови места в Зелена зона, не по принцип.

В кв. Крива река ще може да се паркира спокойно вече!

Що? Ти през деня къде си слагаш колата?! Безплатно пред моя блок!

кв. Иван Вазов ще стане зелена зона ?

Във София,трябва така да се направи,че да е много скъпо да си платиш за да спреш във центъра на София,и така ще може всеки да си прецени,за колко часа ще може да си свърши работа,или да остави колата на паркинк на някой от метростанциите и да си хване метрото,или пример давам по 10лв на час синя зона,и 8лв зелена,и да видите резултата,селяндурите тогава къде ще паркират.а тези които паркират във зелените площи и разкалват градинките и чупят тротоарите,да им свалят регистрациите на колите,и яка глоба,и три месеца лишаване от управление на автомобил,при повторно нарушение затвор 1г и колата на Надин за преработка.и парите във общината за нови плочки и дървета,така се прави дами и господа във белите страни,а тука във София всичко е мърсотия и спрат на Фекали..

и като ми дойдеш на село да ползуваш спа центъра ще ти се върне жестоко ...

Трябва да ти кажа, че в Хисаря вече го направиха. Платено паркиране 7 дни в седмицата и яко жулене на почиващите. А там няма кой да те напсува даже, по улиците е толкова спокойно, има места за всички. Да се готви село Долно Уйно

Ако дойда.

По неграмотно написан текст не съм виждал! То са правописни, то са пунктуационни, то са стилистични грешки... Нищо не се разбира! Ходете малко на училище, понаучете се на нещо, после давайте акъл кое как да се направи!

gangnam style

Това е,защото много бързо пиша,а и клавятурата ми е за смяна,забива,и така се получава,но благодаря ви все пак за съвета,като сте толкова учена що не станете депутат/ка,има хора са също неграмотни,и нито един език не знаят,а са ни премиери,нали така?

По този начин не се решава НИЩО. след твоите предложения СЕЛЯНДУРИТЕ ще започнат да ПАРКИРАТ в аварийната лента на МАГИСТРАЛИТЕ, дето водят до София. Има една еквадорска приказка, за умното и тъпото село. Старейшината на тъпото село заповядал на съселяните си да му построят паметник. Съселяните изкопали на нмегдана дупка, за да съберат глина и да направят статуята. Обаче нямало с какво да запълнят дупката. "Умният" старейшина предложил да изкопаят друга дупка и с изкопаното да запълнят първата дупка. Да, ама НОВО ДВАЙСЕ. Имали пак дупка, ама на 10 метра от предишната. После имали ТРЕТА ДУПКА, ЧЕТВЪРТА, ПЕТА, докато дупката не "стигнала" до УМНОТО село. Където умните запълнили дупката с боклука си. Колкото и Зелени , Сини и Пембени зони да се направят, 700 000 автомобила НЯМА КЪДЕ да ПАРКИРАТ. ЩОТО ОБЩИНАТА НЯМА НИТО ЕДИН СОБСТВЕН ПАРКИНГ.

Това го обясни на хората, които живеят в тези райони, когато някой трябва да дойде при тях, примерно някакви майстори да оправят водопровод, парно или някакви плочки. Спират на километър-два-три от човека и започват да мъкнат материали и инструменти. Нали се сещаш, че това няма как да стане. И разбира се не става въпрос за парите, а за времето и възможността да се паркира.

Предостатъчно високи са данъците за да искат още пари за това да паркираш пред дома си и то ако намериш място въпреки плащането...

Честито!Да се готвят Люлин и Младост.Пак по искане на граждани.Така след някоя и друга година където и да отидеш с колата в София ще трябва да плащаш на мафията.Естествено когато паркираш пред къщи също ще плащаш.Докато гражданите са просто едно стадо овце ще ги стрижат до голо!

не са доволни от зоната само селяци, който си мислят, че всичко е като едно време, когато дядо им си е връзвал крантата на коневръза пред кръчмата без пари.

да даваш пари за НИЩО.

Давам пари, за да не спираш пред нас като ходиш на работа или в центъра на кръчма.

в кв. "Иван Вазов" - кога ?Ул "Петко Каравелов" си е направо паркинг, колите са една върху друга...ул. "Бурел" и тя е така." Учениците" от Търговско-банковата гимназия сутрин се чудят къде да паркират, горките. Да не говорим, че и тротоарите са плътно покрити с коли и ЗЕЛЕНИ площи не останаха

Аре ПЪК и "учениците". "ГОРКИТЕ". Имат БЕЗПЛАТНИ карти за грАДСКИя транспорт. И откъде изкарват "учениците" доходи, за да поддържат автомобил. Всичкото Мара втасала, сал не се сресала. Има и вариант: сал не СИ Я сресала.

Не на тея зони! Искаме свобода за колите!

Добре де, няма къде да се паркира, а защо тогава кмета на възраждане не вдигне изоставените коли в района си? Поне 30-40 така си стоят там дето паркирам. Има подадени сигнали в Гражданите включително и от мен, но никой не си мръдва пръста в тази община. Предполагам това е била целта. Да пропищят живущите и да направят зоничка.

до гражданите на горната част на Лозенец, дали искат да стане зелена зона. Там живея и работя. Паркираните коли в отсека между бул. "Джеймс Баучер" и бул. " Никола Йонков Вапцаров" станаха в пъти повече отколкото бяха преди долната част на Лозенец да стане зелена зона. И са паркирани къде ли не, но поне предимно по тротоарите! Очаквам да започне да се паркира из горите около бул. " Никола Йонков Вапцаров", след като и горната част на Лозенец стане зелена зона. След това колите ще влачат кал и листа из квартала, който се мие 1 път и се мете основно 2-3 пъти годишно.

А Аз предлагам на автомобили със чужди регистрации от С.и ,СА,СВ,да не се допускат да взлиат на територията на София,да паркират до магисралата на околовръстното,и да влизат със Градският транспорт,че селяните станаха много изобретателни,возят се по 4-ма и си делкат безнинеца и си отиват до вратата на работното място със колата,и хи1 не им пука че ни замърсяват въздуха със тяхните пернишки голфове и аудита.Бариери и строг контрол,и да се върне Софийското Жителство,който не е роден във София,да си хваща пътя,че вече не се търпи,кучцо,кьораво и сакато,всичкото е тука във София да работи и цапа улиците на София,като си хвърлят фасовете,и хартийките от баничките които обядват,поради липса на пари на друга храна от ресторант,Бива ли драги селяни да мизерувате,вместо да си се приберете по родните ви места,и да обработвате нивите,да садите зеленчуци,пък ние ще ви я купуваме продукцията,във това не трябва да има и съмнение,станете фермери.

ти май си от по.рано дошлите селяни и сега плюеш по новодошрлите !! ще ядеш дървото !!

Те всичките се кефят зверски, че някой ги биба в устата.. Едно време гледаха и си казваха:"Мен ще ме отмине! а тъпаците в центъра да го духат" е, сега ви дойде ред и вие да гласувате за ГЕРБ, които ви поднасят внимателно вашата част от лепенката. Пуснахте ГЕРБ, изгонихте СДС, халал да ви са новите места. Общината смърди, но вие продължавате да черпите герб- браво! Продължете напред с евтиния градски транспорт.

И къде отиват тези пари по един лев,къде?Кой ги взима,на кой плаща наем за парко местата които са на всички Софиянци,и какво се правят със тези изкарани пари за улици,тротоари,шахти,ламби и т.н,някой само прибира без да вади кинти,а?Оставка Оставка!!

Направете въздуха платен ... в синята зона.

Хайде, постройте НОВИ паркоместа, а не рисувайте правоъгълничета по улицата.

Честито на Печелившите,от догодина очаквайте и зелена зона във Младост,Дружба,Люлин,Обеля и Надежда.Лакомията край няма,все колкото пари лапаш,все са ти малко,защо??На този свят се живее един живот не 10,така че алчността трябва да се изключи като фактор за забогатяване.

Ама как им се услади да лапкат гадовете гербаджийски.

чист рекет от страна на общината, е за това ще чупя и разбивам де що е общинско , на бунт

До кога общината ще ни рекетира

А колко паркинга се построиха??? АДСКА МОБИЛНОСТ??? Елън Мъск си изтреля колата с ракета към Марс за 90млн а Градска Мобилност не могат да вкарат ел.билет в градския транспорт с бюджет от 40млн...хем дигнаха билета,хем подмятаме хартийки като африканци(сиг и те не са толкова зле) а за паркинги да не говорим...

?!!?!?! Нищо не ти разбирам . Ами нали ЗЕЛЕНАТА И СИНЯ ЗОНА са паркинг !!! ПЛАТЕН ПАРКИНГ , можеби това не ти харесва , защото си свикнал да ползваш и да не плащаш , ама то така вече не става .

не знаех ,че като мацнеш малко боя на асфалта(където има такъв) и си построил паркинг...

направо цяла София маркирайте, какво ви струва, малко боя и знаци