Софиянци готови да подкрепят мерките срещу мръсния въздух

Мнозинството от софиянци оценяват замърсяването на въздуха като един от най-сериозните проблеми на столицата и са готови да подкрепят мерките срещу него.

Обратно в новината

Коментари - Софиянци готови да подкрепят мерките срещу мръсния въздух | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Промиването на мозъци, че колите били основният замърсител в София с фини прахови частици, продължава с пълна сила, за съжаление успешно. Оказа се, че май не са 80%, а повече.

Стрелбата по проблема от страна на правителството е на 180 градуса от целта. Отдавам го на незадоволителната грамотност по тази проблематика.Бях включен в работна група в МИ по аналогични проблеми.Предоставих систематизиран материал с предложения. Ходих 2 пъти на заседания. От 30 души вкл. в работната група, 2-3 осъзнаваха за какво става въпрос. Действията имаха само формата на представителност....

дъждът се лее изведро а някой кара колееееелооооо на минус 20 градуса със силен северен вятър ;д;д

да погледнем от позитивната гледна точка ... поне виждаме какво дишаме :Д

Подкрепям и аз, но като начало, първо, да се забрани упоритото всеобщо търкане със стотинка на талони, че се разпрашават твърди частици и ги вдишваме заедно с въздуха под налягане като няма печалба. Второ, де що приижда като пълчища сутрин навътре да се спре още в подстъпите на цитаделата с противотанкови таралежи и ровове /най-вече откъм дестинацията на бул. "Цар Борис III" и Панорамен път/ и Танковата бригада да ги прихваща още в покрайнините. Трето, мръсните умове и души са по-вредни. Четвърто, за върнати 4 стари автогуми да дават поне една нова безплатно - така ще лишим една част от популацията от средство за огрев и няма да виждаме издигащ се към небето гъст черен дим като след бомбардировка на руснаци в Сирия.Пето, вместо тъпи идеи /както виждате, лесно е/, да въведат ограничение автомобил да излиза само поне с двама пътници, а не на всяка кола - по един шофьор. Въобще, става мамсиджейсънс.

От утре, 'сите софиане', велосипедисти да станат!

Kalin

Да ама НЕ!Софиянци искат чиста София ама от навлеци!!!

И понеже от общината са се замислили,как да се справят с мръсния въздух взеха та изпорязаха част от дърветата в Борисовата!!!??? Да не говорим,колко сгради се построиха в самата Борисова,така че я стесниха още повече,отделно се строи масово покрай Витоша и напредват към самата планина,но затова никой не мисли,важното е пари и такси да има за народа,дране и лапачка да падат!!!

е па кат спрат да си палкат кюмбаците, и възлуа че се изчисти

Дневник, 15:28, 19 яну 18, 8882 Девет държави - членки на Европейския съюз, имат последно предупреждение заради нарушения на нормите за чистота на въздуха. Това съобщи говорителят на Европейската комисия Мина Андреева, цитирана от БНР. Става дума за Чехия, Германия, Испания, Франция, Италия, Унгария, Румъния, Словакия и Великобритания. Комисарят по околната среда Кармену Вела е поканил министрите на околната среда на тези държави, за да им даде възможност да изложат мерките, които ще предприемат за решаването на проблема.

Кои са тези софиянци, които подкрепят глупостите на учителката по руски? Аз съм против тях например. Замърсяването на въздуха е проблем с нисък приоритет. Първо са неравностите по пътищата, включително тротоарите. Замърсяването, което е породено от природни фактори е неизбежно, и да се вълнуваме за него е признак на слабоумие.

По-тъп си от Кон.

Кои са тези софиянци бе? Борисов, Фандъкова и Цачева ли? Тези да си ходят по родните места заедно с родата и шуробаджанаците и ще мога да си дишам чист въздух!

Докато софиянци се борят срещу въздуха, им го натресоха със 70 процента увеличена вода!!! Е - НЯМА ЛИ ДА СЕ ВДИГНЕТЕ НА БУНТ, А???

Стадото не може да се вдигне. Даже единодушно подкрепя затварянето на центъра, нищо че по празниците нямаше движение, а въздуха си остана мръсен. Та колко повече да го затворят този център?

Че го вдигат,го вдигат,ама е с 9%,а не със 70%,това всеки може сам да провери!!! А друг в въпроса,че народа е мухъл,за нищо не ставаме,само чакаме някой от вън да дойде да ни оправи,ама такъв няма да има!

Не е ли със 170%?

Всички софианци като един одобряваме мъдрите решения на Партията!!! Да живей!

всяка сутрин гледам как едни мангалки с метли преминат улицата пред нас!събират прахоляка ,после го остават на тротоара и ил на купчинки на платното до бордюра.След това тези купчинки с боклук се разнасят от колите и вятъра !Упражнението се повтаря всеки ден и от години!независимо какъв е надписът или логото на светлоотразителните жилетки,явно на кмета не му пука!отчита че е изчистено!Колите изхвърляли някакви частици,някакви предприятия работели или някои си горели боклуци! Кметовете/общините/ да се вземат в ръце и да мият и чистят улиците а не да отчитат дейности да взимат комисиони

Засториха малкото зелени площи с нови блокове и заведения, изрязаха дърветата сега искат чист въздух. Всички кметове и архитекти през последните 20 години са за о.б.е.с.в.а.н.е. Другото което трвбва да се въведе със задна дата, ако нямаш гараж нямаш прави да си купиш кола!

Нищо не си разбрал, ама зор да напишеш и ти някоя глупост... Колата не замърсява, когато двигателят ѝ е изключен, а точно това е предназначението на гаража - да съхранява колата от вредните атмосферни условия, докато двигателят не работи, т.е. докато колата е паркирана. А дали ще е паркирана в гараж или на улицата е все едно - и в двата случая двигателят не работи, т.е. не замърсява.

НЕ ви ли прави впечатление, че след като в София (соф. поле) е имало силен вятър през деня, вечер и в малките часове небето е чисто, т.е. въздухът. НЕ са печките основен замърсител, а прахта по улици и тротоари. Която прах автомобилите вдигат във въздуха. Какъв беше този ремонт на Дондуков?! Това си е направо камък в градината на Общината. Този бул. в сегашния си вид се превръща в един от основните замърсители на центъра.

Цялата статия е една изключително нагла, манупулативна лъжа!

TIREX

а защо хората горят квот им падне? дали ако топлото тец,ток газ бяха на нормални цени щяха да се топлят на друго? Извода е че политическата престъпна клика е виновна за мръсният въздух.

И безплатно да стане парното, хората пак ще си горят к'вото им падне, 'щото така са свикнали.

Най-големият проблем е уплътняването със гради на София, лошото управление и унищожаването на зеленината.

Точно така колега. София стана повече от 2 млн. души. В центъра издигнаха кичозни сгради , а улиците са за един файтон широки. За 30 г. ликвидирахме и столица и държава и морал.

Алфа менте с поредни лъжи, също като за избори. Основна причина за мръсотията в София е че просто не се чисти. Колите в Лондон и Париж са 50 пъти повече.

Статията е в стил: "Колко умни идеи са се нароили в главите на общинските съветници" и как същите се приети с неописуем възторг от обитаващите гр. София. По-добре да помислят как би могло да се справят с проблема, а не дайте да спрем колите и въздуха ще се пречисти от самосебе си!!! Важното е че пари има щом метем падналите листа през месец декември... така че помислете с главите си скъпи общинари, а не само с йезуитски изказвания.

Нещата са прости...до гениалност! Общината да започне да мете и мие улици, тротоари и т.н. Къде отиват средствата от данък смет?!

Преди години София гореше на 80% от населението дърва и въглища, но улиците се миеха ежедневно.Нямаше проблеми с боклуците и нямаше хора които за ровят в тях.Цялата работа е в демокрацията, която е експлоатация и капитализъм. Един пенсионер в къща с какво ще се отполява ? С газ пропан-бутан ? С ток ? С нафта ?

Ти на колко си, или си пиян по рождение?! Живея в София от 1969 г. и мога да ти обясня проблемите на града, както малцина могат да го направят. Какво точно си искал да кажеш?

Защо не си карат автомобилите на автоморга, а чакат някой да ги провери и да спре от движение, после да сменят катализатор за 800 лева и пак да не влезат в нормите ...

Абе тАпак твърдите прахови частици които са основен замърсител нямат нищо общо с бензиновите двигатели и съответно с катализаторите. Аман от от разбирачи говорещи на ангро за автомобилите.

А защо според теб в евростандартите има норма и за бензиновите двигатели? За Евро 5 и Евро 6 има изискване към бензиновите двигатели с директно впръскване за прахови частици до 0.005 г/км. - колкото и при дизеловите.

го беше измислил, билетче 6 ст.

Тая патка редакторката е проверила личните карти на всички готови и явно 100процента са родом от София.

Повечето софианци, или повечето селяндури, обитаващи София?

Повечето? Допитали се до 800 души от 2 милиона.

Нищо не прочетох за подобряване на инфраструктурата за велосипеди. 10 месеца в годината ползвам електровелосипед и съм се убедил, че това е най-бързия и екологичен персонален транспорт в града.

Ееееее, не може така. Друго си е един ухилен самодоволен селянин в Народна кола, смърдящ на чесън от 3 метра и надуващ Лепа Брена. ЕЛИТ, бате!