Въвеждат нови правила за градския транспорт в София

Максималната глоба за нередовен пътник в градския транспорт на София пада от 200 на 50 лв. Спират да искат билет за багаж. Ще има карта за нощен транспорт.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат нови правила за градския транспорт в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ли ще се раздават белите билети? Аз като си имам карта мога ли да си взимам и бял билет. И след това ще ме сложат в статистиката "С бял билет -без кола"

"Електронната тикет система ще се случи..." Много ми допада думата случи, когато се използва за нещо което трябва да се направи.

Точно преди една година САС отмени цената на билета от 1,60 и върна старата цена от 1 лв. ОБщинарите веднага обжалваха пред крайната инстанция ВАС. ВАС обаче все още мълчи, а това по всички европейски норми е "ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ"! Софиянци, ще се вдигнем ли на постоянен протест срещу общинарите, които не уважават съда в България, и срещу политическото послушание пред ГЕРБ на ВАС? Нима за една година време ВАС не намери поне половин час да разгледа и потвърди присъдата на САС? Не вярвам!

До всички летища има денонощен транспорт от най-близкаия град. Нима до сега това не е било така? Ако е така Столична община е много интересна организация за управление на град като София?!

zeddd

А кога правилата ще важат и за циганите?

КОй ще се вози в тези градски малко рейсчета? А и - "Сигурно е и, че картата за градски транспорт няма да важи за нощно придвижване, тъй като това е допълнителна услуга, която не е включена в цената й." - е доста реваншистко становище. Със смисъл : вие като сте си взели карта що си мислите, че от тук насетне сте ни приятели?!? Ужас, ефтини карти ама с условности, скъпи билети щото който се лъже се лъже веднъж, току виж се излъже втори билет да си купи за 1,6!

След като прочетох статията разбрах, с какъв билет пътуват мургавите жители от Филиповци и Факултета........ Ами с бял билет! А цензорчетата..... вие си знаете!

В центъра пак започват ремонти, транспорт няма да има!

най-добре би било да затворят центъра за коли и да пуснат безплатни линии само в центъра. така хем ще намалее замърсяването, хем ще се икономиса от гориво, хем хората ще могат да се возят безплатно в центъра

Така...Значи да видим в какво се състоят промените?Хилядите цигани ще продължат да си пътуват гратис.Това се отнася най-вече за крайградските зони,където това е НЕПИСАНАТА СОЦИАЛНА ПРИВИЛЕГИЯ ОТ ГЕРБ,за подкрепата по време на избори.Промяна значи няма.Ще продължи дрането на българите по останалите линии.И тук промяна-йок!Промяната се състои в това,че "братята" с мърляви чували и куки за събиране по кофите вече ще пътуват необезпокоявани.Екстрите за "малцинството" се увеличават...

Щом системата ще е тикетна работата е сериозна!

нама костов - няма транспорт, няма нищо. духаите супата по всички направления.

Кой е луд да ползва градски транспорт като пътуването с кола му е по евтино! А това за глобите важи за българите! Циганите пътуват безплатно и контролъорите не ги закачат защото са нагли и арогантни! А за праховите частици Площадките за спирки с плочки но докато се стигне до тях прах и кал!

кога ще оправят простотията с валидиране на месечните/годишните електронни карти в превоза с устройства за валидиране (тролеи/трамваи) при условие, че там където няма такива (автобуси) той не е задължителен? Или пак ще излязат с оправданието, че той (транспортът - автобуси) не е вързан към жици?

През 1989 г. Цбилет=0.06 лв 2018 г. Цбилет=1.6 лв Nпоскъпване=1.6/0.06=26.67 пъти Заключение ГРАБЕЖЪТ ПРОДЪЛЖАВА ПОД ВСЯКАКВА ФОРМА.

Но пък за сметка на това, тогава се возехме в стари раздрънкани прашни автобуси, метро нямаше, то и сега има доста стари автобуси и трамваи, но има и доста нови.

Да, но тогава беше готово 50 % от метрото , чиято тогавашна строителна цена ни я натресоха по сегашния курс , та метрото затова ни е скъпо !

Дано никога не се връщаме преди 1989

TIREX

не може ли електронна Билетна система а не "тикетна"? а какво стана с незаконната цена от 1,60?

Много ясно, след като е незаконна - купуването на билети и пращането на глоби е престъпление.

Ако утре излезнат от градския транспорт и започнат да ви дават пари на килограм пак ще плачете - няма угодия ей :) Коя от посочените промени е лоша та се оплаквате?

още не са излезнали от градски транспорт и да ми дават пари и то на килограм. амавсе някой се прави на интересен

Как я намалят на 50 лв, като до сега е 40 лв ?!!!! Справка-сайта на градска мобилност ???? То бива бива демагогия, ама хората не са олигофрени ! И изобщо мисля че 1/12 от минималната месена заплата в страната е Твърде Висока глоба!!! Не мислите ли ?

Чукча-писател, ми да беше прочел текста - там пише. Глобата си е 40 и няма да я променят. Променят сумата на акта, ако не си платиш от 200 на 50.

не е нужно да се повтаряш. а и кое точно струва 40 - глобата за пътуване без билет или акта за отказ за плащане на тази глоба?

Някой по-умен да ми обясни как ще вземеш от циганин 50 лв.? Ама от българите - задължително, нали?! А като се повлекат с всякякви денкове, бали, парцали и колички с боклуци - ще трябва да ръкопляскаме и благодарим на Фандъчката, нали!

В новите правила махнете изискването,за да си извадя карта за градски транспорт "за лица над 68 години,трябва да съм жител на София.Аз живея в София 6 месеца,след това съм в провинцията.Трябва ли да си сменявам непрекъснато личната карта,за да мога да си вадя тази карта? Променете го.Няма смисъл.

В новите правила махнете изискването,за да си извадя карта за градски транспорт "за лица над 68 години,трябва да съм жител на София.Аз живея в София 6 месеца,след това съм в провинцията.Трябва ли да си сменявам непрекъснато личната карта,за да мога да си вадя тази карта?

ЦГМ и правила, това е вицът на деня! И в момента правилата им са незаконни, като се почне от цената на билета и се стигне до глобата за малолетни. Всичко там е рекет и мутренска хранилка.

Зеленият билет, вече го видяхме през крив макарон. Представям си белият, дано поне да го има на 29 февруари.

Глупости.

Искам да попитам , на циганите колко ще е глобата и дали ще им я събират с натрупване ????!!! СМЕШНИЦИ !!!!

Все повече ме отдалечавате от това да ви ползвам, мръсния претъпкан и скъпо струващ ГТ. Или пеш или с кола, пък вие си правете каквито искате промени, нещастници...ако има някой умен в общината ще го направи изцяло безплатен и ще спрете да се вайкате

Тоя па кривчо.

болиме фара аз па нема да карам нощем докато неми направят кабина.за данесе оглеждам дали някоя орка нема ме претрепе..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И бозата от 6ст да върнат...

... и рогчетата по 12

Абе кви зелени, бели и бембени билети бе? Като има кофти въздух - БЕЗПЛАТЕН транспорт. Като в белите държави. Ето, в Германия го обмислят точно това. В други вече го правят.

поправете заглавието - селският транспорт в столицата, щото то нема граждани там! както беше оня виц- градският часовник се намира в центъра на селото)))):

Много избирателно е копиран опитът на Прага - само за нощния транспорт. Защо обаче не са копирали и практиката с един билет да се пътува 90 минути след маркирането му (при влизане в първото превозно средство)? Така транспортът ни е поне с 50% по-скъп от този в прага, само че дори англичани в ТВ предавания признават, че с пражкия транспорт можете да си сверявате часовника - редовен и на кратки интервали (дори в почивните е поне два пъти по-начесто от нашия), да не говорим, че голямата част от трамваите са нови Шкоди, които са копирани от най-новите ни полски мотриси (които са около 30 за цяла София).

На мен ми се случи в Прага автобусът, който чаках закъсня с 15 мин(на спирката има разписание). Не разбрах как се случи, че се появи контрол по транспорта и всички чехи на спирката се наредиха на опашка да си изкажат възмущението всеки поотделно. Междувременно се появи закъснелият автобус. Ако беше у нас, всички щяха да се метнат на автобуса, за да седнат и да оставят някой будала да се оплаче за закъснението. Затова на чехите всичко им е наред, а на нас всичко ни е сорочински панаир.

Да сме доволни,че мутрите от общината ще махнат билета за багаж.Е, как да не подскочиш от радост? Имам карта и когато беше замърсяването аз каква компенсация получих? Как ще се разбере кога ще се пътува със зелен билет? Целта е да намалеят колите-ще стане шофьра, ще отида до спирката и ще види на таблото (ако има такова),че днес ще се пътува със зелен билет и ще се откаже от колата си. СМЯХ. Тези общинари съвсем са изпрекали. Те дали ползват градския транспорт? Само се чудят как да тормозят пътниците, които все повече намаляват.

искаш компенсация за това, че си се возил в градският транспорт когато е имало замърсяване?? ти и диш хак паръсъ ще поискаш, ако те гостят пържено пиле!

гьонсурат, сус бе!

Те се возят в джипове и не са се качвали в градския транспорт

Ако имаш карта, компенсация за мръсния въздух няма, но затова пък нощем трябва да си купиш билет, защото картата не важи?

ку.во зарков ку..во смешнииииикоооооо

А що е това 'тикет' система бе илитерати?! морон до фъкинг морон но коммент

Не само че е "тикет"-система, ами и "ще се случи".

А аз си помислих , че най-накрая ще озаптят циганите и ще ги принудят да си плащат . А те само ги улесняват ... Кой луд ще се качи посред нощ в автобус , пълен с орки ?!! На шофьорите задължително трябва да се раздаде автоматично , многозарядно оръжие , иначе няма оцеляване .

Изтрелване на Falcon Heavy с Тесла на борда за Марс - 90млн долара и вече е факт Система за електронно билетче в софийски градски транспорт - 40млн.евро и евентуално след 2-3 години...търсим някой братчед баш с такава фирма

изтрелването да, но до като стигне до там колко са похарчили?

E, поне сега клошарите ще могат да си мъкнат вторичните суровини без да плащат билет. Кеф.

щото досега плащаха

Тя глупостта не щъка из горите, а се е заселила трайно в Софийска община и какво ли не прави да затруднява хорицата, т. н. електорат. Нали няма да забравите, че идват избори?

ми да го направят тогава 100лв/час паркирането, поне няма да могат да лъжат че нямало пари да изграждат обществени паркинги

Паркинги има, но ганьо не желае да плаща. Ако под обществени разбираш "безплатни", не си познал!

Как ти звучи обаче "платен неохраняем паркинг"?

Пълно е с обществени паркинги! Да вземем за пример най-натовареният район в София около пешеходната зона Витошка - ЦУМ. Я да видим, там има май някъде около нула, зеро, обособени обществени паркинги. В западна европейска държава ще е лабиринт от поздемни паркинги, изградени евтино по време на прекарване на метрото!

Не е лоша идеята паркирането да стане 5 лв./час!

"С един билет пътникът ще може да превози багаж колкото е във възможностите му, " Вече вижам как хиталианците берат и мъкнат дървата в трамвай 20, и как се зареждат сергии от автобус 88... батей, немой тръгва, чакай да фърлим и тия кашони у рейса.

каква е тая ненормална глоба от 200лв бе..с 200 лв 3 месеца може да и зарждаш колата....ненормалници

Как я намалят на 50 лв, като до сега е 40 лв ?!!!! Справка-сайта на градска мобилност ???? То бива бива демагогия, ама хората не са олигофрени ! И изобщо мисля че 1/12 от минималната месена заплата в страната е Твърде Висока глоба!!! Не мислите ли ?