Суперкомпютър предупреждава за мръсен въздух в София

Столичната община започва разработването на системата за прогнозиране на атмосферни замърсявания, съобщиха от общината.

Обратно в новината

Коментари - Суперкомпютър предупреждава за мръсен въздух в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и как по точно и конкретно ще действат като компютърът покаже голямото замърсяване. Засега се предвижда само същият трафик да заобикаля бул.Цар Освободител.

когато вкарах данните от суперкомпютъра в моя стар комп. ми излезе следното съобщение :"АЛА БАЛА"

Не разработвайте нищо! Спрете изгнилите и оръфани коли ,които минават на съмнителен преглед и изгарянето на гуми от коли!Разходете се по улиците и ще видите какви коли се движат ! Вечер се разходете по циганските гета и ще вдишате изпаренията от гумите !Стига сте харчили пари за глупости ,ами контролирайте нещата ,че децата ни отровихте с вашата канцелаарска нехайност !

И като Ни предупреди какво, изнасяме се от София ли?

пак работят за статистиката - къде, колко, какво! А кога ще започнат да работят за превенцията! Да не допускат да има и да дишаме мръсен и отровен въздух? Явно там няма далавера!

И какви ще да са тия важни управленски решения, когато СРПто изпищи? Тутакси Дъки ще метне филтър върху всички комини на печки с твърдо гориво и заводи, както и над по-задръстените пътни артерии, плюс включване на един грамаден вентилатор някъде къде Люлин да издърпва смога извън София, а по големите булеварди ще се включват напоителни системи да мият? Или по-добре, знам ли и аз, някакси ей-така внезапно ми хрумна тая сложна идея, ама що вместо да правите предупредителни мерки и да се чудите къв да го клатите, като мерките ви предупредят, да насочите тия мерки към блокиране на предпоставките за безумните нива на фини прахови частици във въздуха? И за откъде-накъде пък в БАН са решили да кръстят система за екологични измервания Авитохол??

Пролетта като спрете да си палите кюмбаците, въздуха ще стане кристално чист!

Суперкомпютъра ще показва ли мръсните градинки, разбитите тротоари и калните улици. Защото именно те са основния замърсител който разнасят гумите на колите. Всичко друго е алабала.

Супер компютърът ще предвижда и колко ще плащаме на топлофикация месечно за да понесем по-леко другите му прогнози! Бааси простотията! Тия от СО хептем изперкаха... Столичният инспекторат да се закрие, защото ползата от неговата дейност е същата като тази на суперкомпюра - НУЛЕВА!!! Кога СО ще си влезе във функцията на стопанин на град София а не като наемодател на град София?

Неа се пуашите! Самоковското селянче казА че мръсният въздух е чист! Следователно сичко е у норма.

Тогава носа ми е най-големият суперкомпютър, усеща смрадта от далече!

ДРОБОВЕТЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ БГ ГРАДОВЕ СА КАТО ФИЛТЪРА НА ФОЛКСВАГЕН ДИЗЕЛ ВТОРА РЪКА :)))

ИСТИНАТА Е ДРУГА, ОБЩИНАТА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОНТРОЛА ВЪРХУ ПОЧИСТВАНЕТО И СТРОИТЕЛНИТЕ ОБЕКТИ. ЗАТВАРЯТ СИ ОЧИТЕ ИЛИ ВЗИМАТ ПО НЯКОЙ ЛЕВ ОТ КОНЦЕСИОНЕРА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЯМА. ИСТИНАТА Е ЕДНА, ЧЕ СОФИЯ Е НАЙ-МРЪСНАТА СТОЛИЦА НА ЕС А ОБЩИНСКАТА УПРАВА НИ УБИВА ПРЕДУМИШЛЕНО.

Трай коньо за зелена трева!! А кога умрелите от този въздух ще ги възкресите и живите все още как ще предпазите и възмездите, или още се нищи проблема с копменсациите, както при парното??!!

ПУШАЧИТЕ КАТО МЕН СА ВИНОВНИ ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ ... ДЕЕЕЕЕЕА.. ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕБИЛИ :)