МС предоставя храма ”Св. Александър Невски” на Църквата

Министерският съвет реши да предостави патриаршеския храм "Св. Александър Невски" на Българската православна църква, съобщи премиерът Георги Близнашки.

Обратно в новината

Коментари - МС предоставя храма ”Св. Александър Невски” на Църквата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Морски, сигурен ли си, че се пише мИсиц. Да не е случайно мейсец? А тез поЛизни неща да не са лизани случайно? Абе, хората когато се учеха да говорят и пишат, ти да не гонеше какичките по плажа? Хайде сега ходи да четеш граматика, а не се опитвай да разсъждаваш, моето момче :)

на българи продажниците Лизашки, Плевела и шайката от проституиращата мрежа около тях, защото много добре си ги познаваме. Естествено че храма е на българската православна църква, колкото и да не я долюбват тези американски и турски мекерета.

Притеснявах се че можеше да го дадат на Главното мюфтийство ...

В момента в БПЦ се краде и злоупотребява като за последно. Явно на някои хора наличното не е било достатъчно,а искат да се докопат и до този паметник на културата /и най-вече мощен символ на руско-българските отношения:-)/.

Я да ни спуснеш малко факти за кражбите, че да знаем кой владика да хванем за брадата...или дрънкаш наизуст...кое от двете?

Последният нашумял случай беше присъдата на попа в Долно Езерово- присвояване на средства за ремонт на храма,забравих колко пари, но десетки хиляди във всеки случай. Относно земите на църквата- имаше скандален случай през пролетта във Варненската митрополия. Не говоря наизуст,знам и за други,може да се поинтересувате и вие-информация не липсва.

И да добавя- всичко доби особено фрапантни размери след събора на БПЦ през 2008-а,когато болшинството духовни лица поискаха да може да се строи в църковни имоти и вдигнаха забраната.

Доколкото е известно, Ал.Невски няма издаден документ за собственост. По закон всичко построено на терен - собственост на лицето А (физическо или юридическо) без узаконяващи документи, е собственост на лицето А. Тъй като Ал. Невски е построен на общинска земя, то църквата е собственост на Софийска община и само последната може да разполага с нея. МС няма право без надлежащ отчуждителен документ в своя полза.

Необходимо е да се добави,че е построен с държавни средства (пари) и дарения от българските граждани. Оказа се,че това, уж служебно правителство на Близашки, прави каквото си иска и то нарушавайки нагло законите!

Тука абсолютната придобивна давност /10 год/ по владеене не може ли да се приложи?!? Какви дарения, какви натегачески истории, какви 5 лв?

Народа е за едно такова решение но на временното ли правителство им е това работата. Какво направиха по събирането на приходите, а се занимават с такива неща. Не..................

Само в безазаконното Бг някой може да предостави на другиго нещо, което не е негово. Така е станало и със злополучните банки - някой властник е предоставил на държавните органи вложителските пари да запушват дупките си. Перверзно. но факт!

Кво значи "предоставя" - продава ли я, дарява ли я, под наем ли я дава? И в качеството на какво правителството я предоставя - то собственик ли е? нотариус ли е, съд ли е?

Правилно решение, за да има справедливост незабавно вакъфските имоти и джамии да се възстановят на мюфтийството, за да се реставрират и придобият приличен изящен вид. С отнемане на имоти няма да се разреши катастрофалния демографски проблем на страната, време е всички да го разберат и да не се инатят напразно унищожавайки нацията.

виж , хамди , държавата е върнала един храм ! един . щото е дошло време за ремонт . когато върне всичките имоти тогава и ти си наред .по надолу четох за собствеността на храмовете , та преди да се пръкне комунизма храмовете са били на енорията и са се управлявали от настоятелство избирано от същата енория . свещеникът е наеман , от настоятелството .

Ти луд ли си, какво? Как ще е наеман свещенника бре? Свещенник се ръкополага за населеното място/храм директно от митрополита. Няма друг начин. Това не са ти някакви избори - говорим за църковни канони, които не подлежат на редакция и промяна току-така...

Едно правилно решение на кабинета Близнашки. Подкрепям!!!

А за храма в Будапеща,койтоСтефчо Мамаков и неговата изгора хубавата Елена си присвоиха кога ще се намери решение?

Добре, че идиотите русофили и комунисти от слузебното правителство не са подарили църквата на господаря си таварищ Путкин. От къде накъде булгарската патриаршеска катедрала носи името на някакъв мужик, който няма нищо общо с България. Крайно време е тази катедрала да бъде преименована на Свети Кирил и Методий или Свети Иван Рилски, а русофилите да емигрират навсегда в матушката си.

Прочети исторята на храма преди да пишеш глупости тук.

Докога неграмотници, които не са прочели и два реда за историята на храма, дават мнение за името му?

църквата е построена от русия.за брацката дружба между двата народа.която българските еврогеици искат да сринат.но няма да им се сбъдне.също така и кубетата са покрити с руско злато.дадено безвъзмездно на българския народ.заснто сега европа също не ни подари толкова злато или да опростят дълга на българия.защото гледат да сринат българия.

"брацкия" руски народ все е гледал да ни такова мамата.За освобождението поискаха 32 тона злато и да се заплати заплата за всеки руски окупатор и неговия кон дажбата и надницата.Тази църква с такова руско има на цар който не е направил нищо за България е срамота да се тачи.Затова в него само русофили атеисти се кръстят.Паметниците на руските окупатори са чалгата в криворазбрания .патриотизъм

демократа, яко си е..ан в главата.

Както винаги бъркате, свободата я получаваме безплатно. Тия 32 тона са за окупационната войска която трябва да стои 9 месеца в България и Източна Румелия докато турците свикнат с новото положение. Императора освободител не си ги иска тия пари, но неговия наследник на трона изявява желание да си ги получи, като в крайна сметка така и не ги изплащаме напълно. Но пък заема изтеглен от Султана покрай освободителната ни война го изплащаме солидарно с останалата част от империята-)

Пожелавам на всички, които ще гласуват за ГРОБ, до месец след изборите, да ги вкарват с краката на пред в Храма!

Кълнеш като циганин.. И акъла ти е толкова.. Дали не си ром, а?

Това е безобразие! Наглата, дебела Църква заграби още един безценен имот!!! Без пари! Но щом няма протестиращи - значи всички сме съгласни!

Скотовете могат ли да ми кажат с какво право комуниста Близнашки подарява храмове?

Кажи си им "гробаджии" то друга дума за националните предатели - няма измислена!

Те така изкупуват греховете.С чуждото.

Това е православен храм и на кого другиго трябва да принадлежи, освен на Българската православна църква. Да, тя е и исторически паметник и паметник на културата. И дано църковните мъже са с народа си. Много предателства има и там.

когато постоиш нещо го кръсти както си искаш,но ако някой е построил и да му режеш лентичка....

Браво най-накрая да се върне храма на истинският и собственик а именно Св.синод. А относно криптата, всички икони показани като музейни експонати също принадлежат на църквата. По време на комунизма, понеже не са могли да ги окрадат и продадат иконите, в опита си да съсипят църквата каквато е била целта, единственото което са успяли е да направят е музейна експозиция.

НЕ НА ЦЪРКВАТА, А НА ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОН, ЛЪЖЕЦО

Крайния, по времето на комунизма, БПЦ се издържаше от държавата. Сега не е така. Разни дебили, считащи че ще си изкупят греховете и с прани пари започнаха да строят черкви, но православни ли са? От къде ще получава средства БПЦ. Оказва се, че "Свидетелите на Йехова" са с много повече средства от БПЦ. Като прибавим към тях и друг извратен "религиозен" култ, финансиран от Шорош и наричан "Отворено общество", символ на който е свит юмрук и сатанински поздрав нещата са плачевни. Можем да причислим към сектите и "Българския Хелзинкски Комитет" който не е нито български нито има нещо общо с интересите на България.

е светия синод, че не разбрах?! Земята, на която е построен ли е негова или българската църква го е строила с парите на миряните?! Айде стига глупости.

Абе малоумник как ще сменяш името на храма!Ей от такива кретени затъваме и още и още и още.......

Вместо да ми лепите (-) ми отговорете :Кой е Невски и какво е направил за България? Редно е този храм да носи името на светите братя Кирил и Методи.Стига сте слугували на Москва ДС-Мутрополити!

E а!

КГБ вербува вече чрез БПЦ!ФАКТ!Всите комуняги с най големите свещи да ги видят колко вярващи лицемери са станали..ха..ха..ха Ама ни си ги знаем кой пращаше вярващите българи в Белене...за да има място комунягите да се черкуват..ха..хаЗатова Църквите са празни.

Който плаща, той поръчва музиката! Прочети историята на храма. И на мен не ми харесва Ал, Невски, ама...

СПОРЕД БПЦ и СПОРЕД българският народ ТОГАВА Александър Невски е донесъл ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ от петвековно турско робство. Всички ние, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТИ, искаш или не искаш, на този свят си СЛУГА НА БОГА. Той решава всичко за теб, независимо колко и какъв "демократ" си. Храмът е съдилище, но НЕ ТИ си съдията в него, а Господ. Като чета такива като теб, в днешно време, турците са по-достойни са уважение, защото са по-честни и имат повече достойнство от такива като теб. Имам предвид, редовите такива, а не политиките на дпс. МИР ЗА БЪЛГАРИЯ и нейните хора. Амин.

"Александър Ярославич Невски е велик княз на Владимирско-Суздалското княжество от 1252 до 1263"..ха..ха Голям майтап заслепен от руска пропаганда.Ами когато Невски е бил на престола Османска империя не е имало...ха..хаКакво освобождение?..ха..ха

Храмът Свети Александър Невски е СОБСТВЕНОСТ на българската православна църква. И НА НИКОЙ ДРУГ. ТЯ, българската православна църква е ПРЕДОСТАВИЛА някога, под натиска на комунистическата власт, пристройката да се ползва за музей. И след 1990 година е редно да се върне на БПЦ ОТНОВО. Но това не се прави. А какво се прави е видно от това съобщение... НЕ Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Колкото до това кой бил и кой не бил служител на ДС и какво е правил, ОСТАВЕТЕ ТОВА НА БОГА, ТОЙ, без разлика дали ви харесва или не, РЕШАВА работите на БПЦ. БЪЛГАРИТЕ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО дават това име на храма, Свети Александър Невски и го ПОСТРОЯВАТ. А вие какво искате днес, съберете си парички, помолете БПЦ за разрешение да построите храм с име каквото на вас ви харесва и ако го одобрят го строете. ХРАМОВЕТЕ НИ НЕ СА ВИ МОЛОВЕ. В тях с пари може само свещ да купите и дарение да направите. И ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗА ГРЕШНИТЕ СИ ДУШИ. БОГ С НАМИ. АМИН!

Онези с " ролексите" сега ще изпокрадат и изнесат всичко ценно от там.

Kalin

как може да се дава нещо което не е твое?

Пак нещо са се объркали-по силата на какво храма е собственост на МС, та той да го дава на когото му скимне?Защото има и един принцип в правото-никой не може да предоставя повече права, отколкото самият той притежава.Анадън му?

По- скоро " Никой не може да даде това, което няма".

По- добре е да стане музей.Как така Близнашки ще раздава държавно имущество.Да не му е бащиния.

Абе тези за какви се взеха,какво е това безочие,какво се правят на редовно правителство,хем служебно без парламент,хем без да има правомощия дарява държавна собственост-паметник на културата,че и сделка подготвят!Това ли е спешно и неотложно?И като "голям "юрист,държавата да учредяла право на строеж на вече построена сграда- криптата,ей за едната предизборна кампания на тиквата и храма ще дадете,само и само гласове да вземете!Едър подкуп преди изборите!

Храмът на Българската Православна Църква трябва да носи името на БЪЛГАРСКИ СВЕТЕЦ, а не на някакъв си руски княз!

Кой е Александър Невски? По добре да се смени името на св.Владимир Путин.Кой не знае Путин? Кой не е чувал за него?

Става! Путин и Невски имат прилика.Но за България какво е направил та има църква в центъра на столицата?Руската историография традиционно придава голямо значение на двете победи на Александър Невски. Въпреки че военният ефект от тях е спорен, те се превръщат в символ на противопоставянето на Русия на Западна Европа и трябва да балансират въздействието върху националното самочувствие на катастрофалните поражения от Монголската империя няколко години по-рано.

Абе ти да не си някакъв пискюл от ДПС, ефенди?

ДА СМЕНИМ И ИМЕТО МУ С НЕЩО ПО - СВЯТО ЗА НАШИЯТ НАРОД!!!

Назначеното от члена на ГЕРБ Плевнелиев временно правителство на Близнашки - ренегат на БСП, за два месеца свърши онова, което тъпака Борисов не успя да довърши предния мандат. Когато между другото беше изгонени от населението заради цените на тока. Днес довършиха делото си против народа с решението на организирата престъпна група ДЕКВР за увеличение на тока /нови кражби на пари/, и връщането на паметника на културата храма "Ал. Невски" на БПЦ. Това връщане се води от десетина години и сега вече поповете ще го усерат, както те си знаят. Въобще реакцията в България се вихри и спря страната по пътя й за Европа. Реакция, родена от номенклатурата, реституткиге и мутрите-охранители. Какво пък, щом искат да си го получат, ще си го получат. Ама после да не реват, че боли...

Какъв е тоя двоен аршин? А имотите на Мюфтийството?Кога?

Утре, в шест без десет.

Браво на МС! Точно сега беше моментът! Не ми е ясно само рушвет ли взехте, или ви дадоха индулгенции за изкупване на безбройните ви грехове?

Старият комунист Близнашки се зае да обнови света... Тая жалка креатура на Офшорко и дебеличкия бат'Бойко май се взема на сериозно!

Когато БПЦ стане синоним на нещо по-различно от доносници на ДС, поквара и морално разложение, тогава заслужава нещо да и бъде подарено.

Това служебно правителство наистина се самозабрави ..Тези тъпаци "работят"все едно са избрани от народа а не са назначени временно от естествения идиот Плевнелиев и то с единствения ангажимент да организират провеждането на предстоящите избори. Егати наглите типове начело с ренегата Близнашки .

абсолютно... вършат мръсната работа за други без да се съобразяват с правомощията си

МС работи като НС?

Нищо не разбрах. До сега чии е бил? За какво се предоставя? Ще се поддържа ли или ще продължи вътре да е мрачна дупка. Е тва ако е статия.

Ами първо се информирай и тогава коментирай