ИД показа взривяването на храма в Палмира

"Ислямска държава" разпространи пропагандни снимки, за които се твърди, че показват как джихадистите взривяват храма на Баалшамин в сирийския град Палмира.

Обратно в новината

Коментари - ИД показа взривяването на храма в Палмира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На снимките от космоса може да се видят номерата на руските самолети по летищата на Сирия, защо няма снимки от космоса на Палмира! Но по принцип не е нужно да има нещо по-старо от 1780 година - годината на сътворението на света!

ЦИганска работа- всичко, което не знаем е богохулно, вредно или не знам си какво ..... а в съчетание с липсата на каквото и да е образование освен корана няма как да очакваме нормални постъпки. Не зная дали имаме някаква връзка с маймуните, но определено някои издънки на човешкия род/ като раждат на 12г и им промиват недоразвитите мозъци/ са решили да докажат, че и обратната теория на Дарвин с вероятна, т.е. от човека да стане маймуна!!!

Абе те американците си взривиха кулите, тоест техните ненормални двойни агенти па за една Палмира ли ще мислят

Що се хабят да показват и без друго никой не му пука. Ако искат повече внимание са се ориентират към пирамидите и Сфинкса, може и Лувъра. Ще има по-голям ефект!

Тия са егати дебилите - абат се да чукат некъв камънак. Представете си що за безработен народ е това. вместо да се хванат да копат, орат и сеят - колят хора, трошат камъни . Тия са просто дебили. От идеологическа гледна точка - да обявиш война не само на живата, но и на неживата природа, каквато са камъните - що за идеология? Явно мечтата им е да има вакуум? Засега той е само в главите им . Бахти загубеняците.

Просто чудесно ! В бъдеще забележителностите ще са: -Взривеният храм в Палмира. -Взривената Петра. -Взривеният Свинкс. -Взривените Пирамиди. -Взривеният Колизеум. -Взривеният Партенон. -Взривеният Стоунхенч. -Взривената Китайска стена. -Взривеният рилски манастир. Да благодариме на тези които ге създадоха и ги финансират,за да си напълнят бюджета за отбрана...

Срамувам се, че съм част от ЕС и Западната цивилизация, ООН и НАТО ... как е възможно, да харчите милиарди за прави краставици, доволни прасета и щастливи кокошки ??? Не ми се мисли за какви трилиони става дума за Военна индустрия ... и как така, при целия този потенциал ... не можете да се справите с някаква шепа ИЗРОДИ !?!?!?

Не е вярно, че не могат - не искат. Много удобно е. И доходно... А хората така или иначе са смъртни.

жужето пу много държи да унищожава историята на съседните народи. това винаги е била главна цел на руската мракобесна политика!!!

,,..Бойци на Ислямска държава внасят експлозиви в храма..,,!!! би трябвало да е ,,терористи,, оt ,,и.д.,, . но нали не е газопровод???

С взрив в бидони се унищожава световно културно наследство! А "културните" велики сили безпомощно гледат. А те ни плашеха с унищожението на света! Какъв фарс и танго на убийци е днешният свят! Тия гащници от ИД можеше отдавна да бъдат минало. Мисля, че предизвиканата вълна от бежанци ще изиграе много лош номер на приемащите държави ако не бъдат държани в строг ред и дисциплина.

ivo10

Това също трябва да тежи на съвестта на американската управляваща сган. Все пак ИДИЛ са тяхно дело.

Ами не са. Провери да видиш. Те са издънка, която се е изплъзнала от контрола на руснаците и американците, което доказва, че теорията за контрола и принадлежността има смисъл.

И до Колизеума ще стигнат, както са тръгнале ....

Жестоката лудост на ИД пропука камъните и дори те започнаха да спасяват хора като с всеки изхарчен взрив ИД не може да убие невинни хора. Ако това ще е възраждането на Кюрдистан, то с такава жестокост не заслужават живот.

не бива да се измества темата (или троловете да се правят на заспали). знае се кои са групировките, които са били или са експети по взривяване на църкви

Имаш в предвид черквите и манастирите в Косово и Сирия?

Взривяват хранове, унищожават безценни исторически артефакти, изнасилват десетки хиляди момичета, обезглавяват християни, Европа е залята от бежанци... Всичко това от 20-30 хиляди наемници. Е питам: за какво е НАТО, за какво са руските войски?!? Всеки от тях, ако иска може да изтрие тая сган за 1 месец. Но не. Вместо това, НАТО и Русия се дървят един на друг и харчат народни пари за глупости, хората страдат.

да, колега, съгласен съм с вас за русия

Кои са по -големи диваци: тези,които убиват или взривяват или то ги дето ги въоръжават и финансират? Когато нямаш история не цениш и тази на другите народи, визирам американците-майка и баща на ИД,талибан , Алкайда и пр. ислямски свине.

придрянето към опорната точка е типично за червения трол

придържането към опорната точка е типично за червения трол

кои са по-големи простаци - ид или червените тролове

червените тролове са наследници на взривилите църквата св. неделя, та затова

Мирната и ТОЛЕРАНТНА "религия" ислям.

Бе хора вие не разбрахте ли, че тоя измислен персонаж не съществува?! И че религията (която и да е тя) е добре измислена система за управляване на хората (че и за цицане на пари) и нищо повече?!

Тези малоумници трябва да ги пратят при създателя им

Лошото е, че и Той не си ги иска...

Присъстваме на спектакъл, в който се показва унищожаването на сградата след като съдържанието ѝ е йизточено и изнесено в близки и далечни страни. 25% от финансирането на ИД е от продажба на антики.

Няма лошо - да взривават! После туристите ще идват у нас :D

Ще дойдат, но ИД и то не като туристи... Типично шопско мислене , ......Вуте да му е зле.....

протестър си нали?

Хилъри Клинтън: Буш-младши е виновен за появата на Ислямска държава По-рано Джеб Буш обвини Барак Обама за дестабилизацията на обстановката в Ирак Кандидат-президентът на САЩ Хилъри Клинтън отхвърли обвиненията на своя конкурент-републиканец Джеб Буш, който по-рано заяви, че тя частично е отговорна за появата на Ислямска държава. В отговор Клинтън прехвърли вината за съществуването на ислямистката групировка върху по-големия брат на Джеб Джордж Буш-младши, който бе президент на САЩ преди Барак Обама, съобщава агенция Ройтерс.

Не се знае кой точно е, следствието трябва да го установи. Но който и да е прав няма съмнение че е г-н Президента от северна америка.

писна ми вече от тия диваци ,няма ли кой да ги спре американците искат да превърнат земята в планетата на маймуните

Какво се шашкате? Назовете ми поне една религия, която да не е унищожавала безцеремонно друга преди нея. Сега тия са наред да унищожават. Докато има религии - така ще бъде.

За религиите си прав, но запомни че християнството не е религия. Каква е разликата? В религията човек търси/си създава измислен Бог и се старае да му угоди. В християнството Бог в лицето на Исус Христос идва при хората и им дава живот. Исус е оставил пример жертвайки живота си за другите. Също е предупредил за много самозванцигани, които ще говорят своето си уж от негаво име. Сравни изгорените/разпънати християни с т.н. кръстоносци например

И с какво се различаваш ти от останалите промити с религия мозъци? Че ти съвсем лицемерно твърдиш, че всички хора са равни, но твоята религия е над всички останали, тя е по-добрата и по-правилната. От къде знаеш, че ти си прав, а другите не, да не би господа ти да ти говори лично на ухо, че ти знаеш по-добре от другите. Докато има такива промити с религия, каквато и религия да е, мозъци като теб, ще има овце за стригане, а в някои случаи и за клане.

Христианството е религия като всяка друга. Религията на робите в римската империя, създадена за да обръщат и другата буза.

Гали ба не е тъй то ?! В Крит има мозайка , датирана 500 г.пр.н.е. където Божият Вестител Ерми Триждивеликият Кръщава с Вода в бъден невръстният ДионИсиус (Божият Син ). За да не тролят днешните безбожници в името на "бог израирев", древният зограф е написал имената на светите персонажи над главите им. Там няма нито данаец, нито арабин....още по-малко юдей. Един български цар е възвеличан през 721г. за победата си над исляма със : Свети Цар Тривелий. Само в България има царски род излъчвал царе и князе - Ерми ( Ерми Ар). В същото време, когато юдействащите наричали българите и царете им еретици. Мистика някаква - за казионната басня :)

Богомилството (руското Староверството и френско Катарство) , което е продължение на Вярата от дълбините на неолита, стигнала до днес като Народни Обичаи и Вярвания. Там няма "бог израилев" и робство. Има Бог Отец, който Люби чадата си и учи да се Прощава. Защото омразата изяжда човека отвътре. Днешните "3 Аврамически религии" превземат Империята на черковен майдан през 383г. Контрасъбор на събора в Сердика през 342г. където Доростолският епископ OYPФIЛА ,на Мизия, разбива тотално юдействащата секта на Атанасий Александрийски в теологични диспути ,на непризнат днес за Вселенски съборът. След 383г в Южните Балкани са разрушени над 1000 първохристиянските черкви от юдействащите талибани. Доказани от изследвания на документи от Ганчо Ценов и реално заснети и изследвани от Асен Чилингиров. В същото време талибани на епископ Кирил Александрийски изгарят Александрийската Библиотека с безценните книги и ръкописи а Хипатия (създателката на Теорията на Медианите в математиката) е публично съблечена гола и убита с камъни от фанатиците. 1600 години по-късно се повтаря сценарият.

Хахах, дооооооооооообре. Християнството не било религия... Абе, от къде ви намират такива? Ти Иисус лично ли го видя да "слиза" при хората? Лично ли си присъствУвал на "самопожертвованието" Му? Разлика между християнството и другите религии няма, менче. Заради измислените ви религии са загинали и продължават да загиват милиони хора, ама видите ли, всички религии били мирни и проповядвали само любоффф между хората. Ако не бяха измислените ви религии, хората отдавна да са стъпили на Марс и сега можеше да подготвят изпращане на сонди до най-близките ни звезди (които сонди няма да пътуват до там милиони години). В заключение искам да кажа, че когато и да забранят ВСИЧКИ религии, все ще е късно.

Бог да ти прости невежеството и простотията

Кой бог, бе? Юпитер, Зевс, Марс, Озирис, Тангра, Шива, Спагетеното чудовище, Анубис??? Ааа, чакай, сетих се. Имаш впредвид този бог, заради който в Средновековието са били изгорени и обезглавени стотици хиляди (а може би и милиони) хора.

Всичко каквото може да се продаде отива в западни колекции. Коалицията срещу ИД ако искаше да ги унищожи досега да го е направила няколко пъти.

На тия животни без мозъци трябва една атомна бомба да им хвърлят и да се забрави за тях! Егати приматите!

Който не помни и не тачи миналото,няма бъдеще!

А тях кога ще ги взривят?

деер

Американските и английските бойскаути да ходят и да на реждат 3д пъзела!

Само малка забележка последната снимка не е храма на Баал ,а колонадата по главната улица.

Свободата, демокрацията и трансатлантическите ценности процъфтяват.

Какъв откровен тъпак си ти :)

Защо не кажеш нещо ,за азиатската,простащина,а?!

Защо не се вдигне цялата цивилизация срещу тези изроди, със всички видове войски и оръжия и да ги изтрепе до крак ?

По-лошото е че сунитите са блисо милярд и постояно има джихадистки групи сред тях, не му се вижда края.

и това ще стане, нали това е идеята. Цялата пропаганда е затова. Малко остана...

Хвърлят една мини атомна бомба в столицата им и всичко ще се орпави!

Не се вдига цивилизацията, защото главнокомандващия е Б. Хюсеин и няма да тръгне срещу дедите си. Напротив.

Американците окрадоха антиките на целия близък изток и сега техните протежета от ИД заличават следите.

Нищо ново за човешката история! В СССР бяха съборени хиляди църкви и храмове, САЩ почти унищожиха индианската култура, в България построихме Партиен дом и ЦУМ върху римското наследство.. Нищо ново! И няма и да спре.

Словесна плява.

"Културните" издевателства в България продължават и сега с пълна сила. "Дострояват" средновековни крепости с итонг само за да окрадат европейски средства. Да си ги крадат парите, ама защо трябва да унищожават и се гаврят с историята ни?

"Кракра" например..

17:22 - За СССР е абсолютно вярно. Но за "индианската" култура е различно. Племената в Северна Америка са били общо взето в каменния век, т.е. били са диваци. Унищожени са били доста по-развитите империи на инките, ацтеките и маите, но не от САЩ, а от испанските конквистадори, сред които имало и голям процент покръстени маври и авантюристи с грабителски манталитет.

Каное, не са маври а марани (на ужким приели християнството юдеи). Дори Тормекада е маран :) Когато Крал Фердинанд и И за Бела освобождават Испания, поставят условието пред мараните: или в Турция голи и боси или оставате но ще финансират кралските експедиции. С еврейски пари се финансират скъпите и за днешните мащаби, тогавашни експедиции.