Не дадоха на Донълд от Барутин да регистрира фирма „Далавериос“

40-годишният Донълд Джеферсън от доспатското село Барутин иска да си кръсти фирмата "Далавериос", но преди броени дни от Търговския регистър в Смолян му отказали регистрация на новото ООД.

Обратно в новината

Коментари - Не дадоха на Донълд от Барутин да регистрира фирма „Далавериос“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Град ДУПНИЦА пък носи позитивни послания.

лоша или добра рекламата си е реклама нали. но не знам дали от този тип може да стане някакив работодател.-или поне честен -много ме самнаява

Значи името на фирмата носело негативно послание към обществеността. Тогава какво да кажем за политиците ни през последните 20 години?!

Какво ги бърка името на фирмата. Хората искат да работят, а те измислили причина за да му попречат. Да ви имам демокрацията, комунистически кратуни. Оставете го човека да си работи. Ако дейността на фирмата е законна, какво значение има как се казва. Стига да не е псувня или обидна дума.

не може да си кръсти фирмата на името на основната дейност на депутати съдии чиновниции пр. далавераджии

Лично аз не мога да разбера какъв е проблема - име като име, по-важна е дейността на фирмата. Ако е легална - ами супер! Нима е по-добре да се казва Доналд Инвестмънт Груп и да върти далавери с незаконна сеч, например?

Браво на съда ! Този очевидно се подиграва със закона, че се и оплаква. Естествено, че името на фирмата се свързва с далавери ОС. Като не е доволен да отиде да си плати съдебната такса в Гърция и да си я регистрира като гръцка фирма. Аман от измамници вече.

Мутрос Далавериос Абсурдистанос

ОПИТАЙ С "ЦВЕТАНОВ "ЕООД ИЛИ "АХМЕД ДОГАН" АД

Не може !!!! Това са регистрирани търговски марки на СИК и Мултигруп !!!!! :))))

Предлагам Гоце Атомикос Далаверос Абевегъзос Русос!

В държава, в която има университет: П.У.Т.К.А. и го открива министър-председателя не виждам никакъв проблем да има фирма Далавериос.

Ал

Помислих че си правиш майтап, но не би... "Пернишки Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура"

Ти остави ПУТКАТА, дори да решат да го променят ще им е доста трудно, защото например: Пернишки Университет по Телекомуникации, Архитектура и Компютри става ПУТАК Пернишки Университет по Компютри, Архитектура и Телекомуникации става ПУКАТ Компютърен, Архитектурен Пернишки Университест с изучаване на Телекомуникации е КАПУТ , а наобратно е ТУПАК.

Я какви имало в този край, който много хора го мислят за много затънтен и изостанал. Какви кандидати за слава и известност има и там. Какви недоволни от държавата има и там, и то за какво. На някои хора все вещо им пречи. Едно време реваха, че им сменят имената с български, сега, когато никой не ги пипа за нищо, сами си сменят имената на каквито им падне. И пак държавата им е виновна. Аз не се съмнявам, че името "Далавериус" най-би подхождало на тази фирма, още повече като гледам кои ще са собствениците и. Аз пък искам тази държава да проверява непрекъснато работата на тази дървообработваща фирма, в този район май се сече, преработва и изнася дървения материал като за световно.

Той пък им стъпи точно на мазола.

Ако се беше кръстил Обама, Папандреос, или Путин, със сигурност щяха да му регистрират фирмата. Пък тъй- някакъв си президент, живял кой знае кога...

Името му за фирмата е много сполучливо - като се има предвид че ще бракониерстват дървен материал на аванта и ще произвеждат някакви консумативи с краден материал..С такива бизнеси в кавички България скоро ще заприлича на Сахара..

ми като само името му пречи да дава на хората по 800 лв. заплата и всичко друго му е на ред да си измисли ново име и да почва

Аз също искам да си кръстя ЕООД -то "Далавера Имп Екс" - по Комунистически - ексим-ЕкспортИмпорт . Всъщност,съм Комунист по убеждения,но като няма,трябва да съм Капитал-ист. Най-добри Комун-ист-и стават най-добрите Капитал-ист-и "

До скоро в магадини "Карфур" се продаваше кашкавал произведен от фирма "Гавра" ООД... дали това има позитивно послание?

ха-ха-ха-ха, леле 10 минути се смях на коментара ти

Тъй де -- я от Джафаровите, я от Аферовите ще да е . И кому точно бе нужно тази ( Очевидно поредна ! ) наглост ( Която едва ли е баш негова идея ! , као и све старе ! ) да влезе в топ новините ?!

Ами,като не му харесва държавата и законите да отиде да живее в Гърция при съдружниците си и там да прави каквото иска.Може да се прекръсти "Онасис от Барутин".Аман от глупаци!

Да не би да е тоя същият Джеферсън с 3-те паспорта(Джафар-турски,Джеферсън-американски и Ганев-български)?

а, не можело далавериос а това?? Фирма "Груев и ЗЛИ" Фирма "ТАРАШ" - почистване на жилища и офиси Частно погребално дружество "Нов живот" Дом за изоставени деца с частична олигофрения "Митко Палаузов" Фирма "Двата щъркела - Цвятко Господинов и син" "16 Партизани" ООД "Аце и Маце" ООД Издателска къща "Той не умира" ООД "Мутров и Тенев" ООД "Пет розови котки" ООД "ППЕППИССА" ООД "Работническо-мениджърско дружество Яйца и птици" АД "Сори Интернешънъл" ЕООД "Тук е тъй" ООД Баничарница "Мечо и синове"

Пропусна - Кафе аперитив - "Пий нИ бойсъ" И сладкарница - "Яж и бегай" Не говоря празни приказки мога да го докажа със снимки.

А до блока ми, като от десет години паркира "служебния автомобил" на погребално бюро "Възкресение Христово", какво да кажа? Да си кръщава фирмата както иска човека! Не стига, че ще го дерат с данъци, ами и ще го учат как да си кръщава бизнеса. Егати демокрацията!

...да си сменя името. -Как се казвате?-пита служителката. -Иван Лайняров. -Верно, неприятно. А как искате да се казвате? -Георги.

Как ли са регистрина и следните фирми: "Мираж" ООД, "Октопод-А", "Ем и Ай Утре"АД, "Микроефект" АД, "Муни"ЕТ, " Охо Бохо и малкия Мук"ЕООД, Траурна агенция "АНУБИС", "Тояга" ООД, "Примат" ООД, Погребална агенция "Румен коня", "Бетонинтелект", На кукуво лято ООД, "Ох, Миро"ЕТ, "Майстор олеле - Милен Тъмнишки" ЕТ.....списъка е безкраен. Но когато са ги регистрирали, къде са гледали чиновниците ?

Просто БГ съд е натоварен с такива негадиви, че думата ДАЛАВЕРА, ГЕШЕФТ или СЪД, СЪДИЯ са си синоними! Иначе по закон тези дето са с имена "Джи енд Пи" и незнам какво си, на коя истина отговарят?

Аз предлагам направо цялата държава да прекръстим на "далавериус". Не сте ли съгласни?

и неин президент ще е доналд джеферсан

Днес президентът на Далавериус, Донълд Джеферсън отряза лентата на нов завод за щайги и кашони.

Ами кръсти си я "Дал Авериос Гранде" да видим как ще ти откажат! :))))))

Да атакува пак ,ще спечели,мотивите на съда са за ДАЛАВЕРА,да пледира,че ДАЛАВЕРИОС си е съвсем друга дума

А защо има регистрирана фирма с име Гавра ООД

Да и аз това искам да попитам. На всичко отгоре правят сирене и други млечни продукти. Да фалират дано!

Ами прав е особено за АПК то така си е.

Те кръстиха цял университет П.У.Т.К.А ...

да я кръсти "Бат Бойко", не вярвам да му забранят, току-виж и премиера му пратил хиликоптер да пият кафе и да го потупа по рамото

По-подходящо ще е "Комплексар" ООД. Как не се е сетил още?

То и значението на думата ГЕШЕФТ сме побългарили

Питам се аз, а дали някой е забелязвал на етикета на сирена и кашкавали името на фирма "Гавра" ООД ??! Това не е ли подигравка? Щом за едни може, трябва да може за всеки! Или някои пак са по-равни пред закона?

Не само съм забелязал но даже имах неблагоразумието да купя един път от нея нещо което го продаваха за кашкавал но се оказа ,че не е и просто го изхвърлих защото не ставаше за ядене и името на фирмата напълно съвпада с производството и.

Щом има фирма, която внася млечни продукти и се нарича "Гавра" ЕООД, защо да няма Далавериос?

Да вземе да я кръсти "ДаподпалимБатакотново", че в името на верската търпимост ще му разрешат...

Естествено , че ще му откажат - то по тази логика някой може да поиска да си регистрира фирмата "Крва" ООД , ЕТ"Хй" или "Пед*фил"ЕАД

Е, аз пък имах един клиент - фирма "ПУТИК". Така че всякакви ги има...

В Търговския регистър има по-фрапиращи имена, например: ЕТ КУРГАЗ-2000 - СЕВДЖАН АХМЕДОВ; Как ще коментираш, това дали не звучи обидно?

Гавра може, а Далавериос не може. link/bg/

Евала! Много точно е казал, че България е като АПК. Така ни управлява и правителството на ГЕРБ, все едно сме стока!

При другарите бяхме електорат и стадо, тъй че къде е разликата...

открий двете разлики....не били компютри ами...(цигани)..и не сме ги изнесли, ами са ни ги върнали

ха ха ха ха.. Поредния селяндур с "оригинално" мислене.. Когато народа се научи да се вглежда в себе си.. в собственото си АЗ, да се научи да се самоиронизира, а не да се присмива някому, тогавва ще има някаква развитие... До тогава- Да живее Бай Ганьовщината на простака... Пък било то от Смолянско, или Силистренско.. Циганизацията на нацията завзема заплашително необратими размери... Както един Ловешки простак се подигра с една велика песен- "Не моа са запра..." Най- малкото за такава гавра, в една нормална държава, тоя идиот, щеше да търка с години пейките из затвора...

А на мен най-симпатичен ми стана онзи човечец от слистренско който се прекръсти на Манчестер Юнайтед..........смял съм се цяла вечер....сега чакам да чуя за кандидат да се кръсти на Локо Мездра:)

айде дай пример в коя нормална страна има лежал в затвора за интентичен случай??? като кажеш а, кажи и б ..иначе и бати знай така.

Защо са му отказали да си сложи първо име "Сър"? Било титла. А "Господин" какво е - обръщение? Нищо, че го има и като обръщение и като първо име.

Ами за позйори като този /бизнесмен / е важно да се вдига колкото се може пожече шум вместо да се вьрши работа. Демокрациата му била виновна ...сложи там някакво име и дай работа на хората като си толкожа загрижен за тиах ,УМНИК!!

Тоя Джеферсъв явно е щастливец. Човек без проблеми и ядове. Затова сам си ги търси и създава.

Най-вероятно отказът е незаконосъобразен. Да съди Търговския регистър за отказа, а след това и за пропуснати ползи от закъснялото регистриране. Тов ще му е първата далавера от фирмата. Преди години ми попадна фактура от фирма с думата далавера в името. Проверихме я в тогавашния регистър БУЛСТАТ, беше си съвсем редовна.

Защо фирма "Пичора" да е морално име, а "Далавериос" да не е?

Разбира се, че е нередно и неморално да си кръсти така фирмата. Защо не опита с по-приемливото "азсъмидиот". Аман от новоразбирачи от демокрация.

ХАХАХАХАХА горкия човечец той не е разбрал че ,ТОВА Е НАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ .......ДЕМОКРАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ .....що му е имала глава да пати !

Този е абсолютен пич! Напълно го подкрепям, не виждам какъв закон нарушава като си кръщава фирмата по този начин.

какав пич човека просто не е добре *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЧОВЕКА СИ Е МНОГО ДОБРЕ! ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ СТАНА ДАЛАВЕРА! И ЗАЩО НЕ ОЩЕ ЕДНА?

ОПРЕДЕЛЕНИЕ Чл. 7. (1) Фирма е наименованието, под което търговецът упражнява занятието си и се подписва. (2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 1993 г.) Всяка фирма освен предписаното от закона необходимо съдържание може да включва означение за предмета на дейност, участвуващите лица, както и свободно избрана добавка. Фирмата трябва да отговаря на истината, да не въвежда в заблуждение и да не накърнява обществения ред и морала.