Бюджетари дължат милиони за ”такса смет”

Държавни ведомства дължат милиони левове за такса смет за имотите си в София, показват данните от информационната система за налозите на Столичната община.

Обратно в новината

Коментари - Бюджетари дължат милиони за ”такса смет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не трябва да преоткриват Америка. Пример;Годищно се събират 10000000 лв такса смет в тч 3000000 от граждани:на броя граждани=такса смет на лице. За предприятия,офиси,болници...... 7000000лвТе би трябвало да се категоризират на малки,средни и голями в зависимост от броя персонал и тези пари съответно да се преразпределят.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЧИСТА КОРУПЦИЯ,КРАЖБА

Не трябва да преоткриват Америка. Пример;Годищно се събират 10000000 лв такса смет в тч 3000000 от граждани:на броя граждани=такса смет на лице. За предприятия,офиси,болници...... 7000000лвТе би трябвало да се категоризират на малки,средни и голями в зависимост от броя персонал и тези пари съответно да се преразпределят.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЧИСТА КОРУПЦИЯ,КРАЖБА

повечето закони си противоречат това е резултат от трезвите* мисли на законотворците ни

Такса смет се дължи от държавните ведомства за имоти държавна публична собственост след изриното именение на ЗМДТ през 2011. Всеки който е обжалвал акта не дължи. Данъчната оценка на имота няма нищо общо със стойността на услугата , но вече няколко правителства и парламенти не правят нищо за именението на закона. Къде в бюджетите на университетите са отрдени пари за такса смет за общините или таксата смет е част от таксата за обучение,т.е. Който плаща за да учи плаща и за смег. цъковните имоти са освободени от такса смет а училищата не. Общините да си търсят парите от държавата защото имотите са нейни а не на университетите иначе те ще плящат за чужди имоти дадени им за образователни цели.

Не трябва да преоткриват Америка. Пример;Годищно се събират 10000000 лв такса смет в тч 3000000 от граждани:на броя граждани=такса смет на лице. За предприятия,офиси,болници...... 7000000лвТе би трябвало да се категоризират на малки,средни и голями в зависимост от броя персонал и тези пари съответно да се преразпределят.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЧИСТА КОРУПЦИЯ,КРАЖБА

Такса смет да се отчита на лице и да се превежда на държавна сметка.В световен мащаб се приема,че 1 лице на ден акумулира 1-1,5 кг смет Държавата да преразпределя средства по общини. Така:1.Всяко лице трябва да заплаща и ако не заплаща не му се издават никакви документи от общините. 2.Едно лице прави 1 боклук независимо колко имота има.Тук също ни крадът. 3.Общинската мафия трябва да бъде ликвидирана като не плащаме.

Знам и едни други "бюджетари" от Факултета, Столипиново и т.н. дето са много по големи длъжници на всички нас, защото СУ сигурно дължи, ама има някаква полза от него . А въпросните "бюджетари" няма никаква полза от тях !

бюджетари и ваканцуване все един ли им е автора аман от такива автори не остана една българска дума

Ректоратът на СУ "Св. Кл. Охридски" беше окупиран в продължение на няколко месеца от интелигентни и симпатични протестиращи, само че за почистването през този период плащаха Университетът, а не окупаторите.

СЪЩНОСТТА НА ВЪПРОСА Е , ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е БЕЗКРАЙНО БЕДНА. БЕДНА ЗАРАДИ ПРОДАЖНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. СЪЩИТЕ, КОИТО СЕГА СА ХВЪРЛИЛИ ОКО НА ИМОТИТЕ НА СУ. НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ!!!! РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ ДАРЯВАТ ИМОТИТЕ, А ТЕЗИ КРАДЛИВИ МУТРИ ЩЕ ГИ ВЗЕМАТ. ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ОТНАСЯ ДО ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ТАКСИ И ДАНЪК СГРАДИ!!!! АКО ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА- ТРЯБВА ИНСТИТУЦИИТЕ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА ДА БЪДАТ ПРЕВИЛЕГИРОВАН РЕЖИМ ПО ДЪРЖАВНИТЕ ВЗЕМАНИЯ!!! ДРУГ Е ВЪПРОСА, ЧЕ ВСЕКИ, КОЙТО Е ЗАВЪРШИЛ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В БЪЛГАРИЯ И ОТИДЕ ДА РАБОТИ В ДРУГА ДЪРЖАВА - ДА СИ ПЛАТИ РАЗХОДИТЕ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО!!! КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА? ИМА ЛИ УПРАВЛЯВАЩИ? ИЛИ ШАЙКА ГРАБИТЕЛИ!

Университетът задължително трябва да плаща за почистването си. Въпрос е на елементарна култура. От такива писаници, че трябва да поддържаме мърлячите, сме и на такова културно дередже. Че като е Университет, трябва ли да е кочина? Трябва ли да има претенции, че чистачите му са с нещо по-низши, та да не им плаща?

В нормалните държави се продават специални торби за смет и чрез тях се събира таксата, други пък съвестно декларират колко хора ползват или дали ползват жилището...тук обаче Ганьо е гявол, и единственият вариант е този, а Алма Матер като не може да поддържа иотите си да ги продава, или да се напъне в търсенето на благодеатели, както е по света, и аз плащам такса смет на паркоместата си, но не съм ревнал да съдя общината, като не ми изнася ги продавам

Много тъпо парче си, а СУ Св. Климент Охридски съвсем основателно съди Столична крадлива община.

Ето ги, изпълзяха от клоаката коферманите, за тях всички са крадци, а да плащат не желаят- и ако може и да се пооткрадне нещо , ще е супер

Основателно, казваш? Защото СУ и всички останали университети не се свенят да прибират наем за общежитията, в която ЖИВЕЯТ студентите, но за свинщината, която правят същите студенти - не щат да плащат, защото не били ЖИЛИЩА... Ех, Ганьо, Ганьоооо, Ганьо...

АМИ,МВР НЯМА ДА УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАТИТЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ,А ДА СИ ПОГАСЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ СТОЛИЧНА ОБЩИНА!!!

МВР НЯМА ДА УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАТИТЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ, ЗА ДА СИ ПОГАСЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ЗА ДА БЪДАТ БЕЗУМНО увеличени заплатите на столичния кмет и общинските съветници! Заплата над 2 бона - може, дори и ако си шофьор на районен кмет. Кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и общинари са взели дори и бонуси от 37 до 41 хиляди лева и то за кратък отрязък от време.

Ако физическо лице не е платило около 1000 лв за няколко години веднага се задейства процедурата за публично събиране. Въпреки ,че не живее в даден имот и съответно не генерира смет. А държавата дължи милиони и общините си траят.

Таксите имат в опредена степен възмезден и доброволен характер. Възмездността се изразява в получената услуга или в предизвиканото действие. Задължението да се плати такса се поражда по волята на гражданина или юридическото лице, което иска да се ползва от дадена услуга (Решение 10/2003 г. по к.д. 12/2003 г.). Таксите се плащат доброволно, защото платецът сам търси услуга или предизвиква действието на държавен орган в свой интерес. Когато физическото или юридическото лице не поиска услугата или не предизвиква действието на държавен орган, то няма да дължи таксата. В съответствие с чл. 60, ал. 1 от Конституцията както данъците, така и таксите, които се плащат от физически и юридически лица, се установяват само със закон съобразно с техните доходи и имущество, както не е направено в настоящия случай. Необходимостта от плащането на такса трябва да е обоснована, обективна и очевидна. Определянето на таксите изисква прозрачност на процедурата, защото несигурността от въвеждането на допълнителни, немотивирани увеличения на допълнителните разходи вредят и представляват финансова тежест в ущърб на гражданския интерес.

От МВР казаха, че в момента са в затруднено положение, имат голям дефицит в бюджета си, но ще се опитат скоро да погасят борча си. Столична крадлива община, и аз в момента съм в затруднено положение, имам голям дефицит в бюджета си, но ще се опитам някога да погася борча си.

Бесхаберните общинари дължат ОСТАВКА заради изядени и сакати, но те си назначили един "Генерал" да се грижи, за кожните им болести ? Защото е човек Герберас!

Искат редовно да си плащаме дължимото...От тук насетне да ме хванат за "достоинството", когато им платя и стотинка!

"за жилищните сгради на граждани тя(таксата смет) е 0,6 промила върху данъчната оценка" В което НЯМА ЗДРАВ СМИСЪЛ ! Таксата трябва да се определя на основа на реалното количество смет (семейна кофа с идентификатор), както и стойността на унищожаване/ депониране/ рециклиране на сметта. Стига сте ни крали !

Двумилионна софия сигурно има 1,5 млн. домакинства (самотноживеещите са отделно домакинство), т.е. предлагаш да наредим 1 млн. кофи някъде (например в Суходол) и всеки да си знае своята, да си я заключва с катинарче и само той да си хвърля в нея? Хитро, спор да няма...

Ме си плащат задълженията,но коледни бонуси взимат!Егати държавата!

Много боклук правел. Както казва долния димо, 200 студенти в аулата серат и мацат колкото 500 красиви портестутки и соросоиди, но тя към тях има нежни "Черешови" чувства и не притеснява да къртят павета, да търчат разголени и да си фърлят хайвера "Подуяна коня", пред НС.

В закона го пише ,таксите трябва да са съразмерни със стойността на извършените услуги.А за бизнес сгради а отскоро и за сгради на физически лица със стопанско и бизнес предназначение промилите са убийствени.Докато не се започне да се отчита справедливо на база изхвърлен боклук,така ще е.Общинските гадини така им изнася да крадат от хората безнаказано,и после да усвояват големи пари и комисионни.Мангалите по двайсет парчета в една стая и серат и хвърлят боклуци за 50 човека а не плащат нищо щото коптора им даже данъчна оценка няма.А ние дето се мъчим с бизнес два лева да изкараме да ни гърбят корумпираните чиновници.Като в Китай трябва да ги разстрелваме по площадите.Само така ще се оправиме!

ще си плащате като нас--моля ви се

МВР с над 1 милиард бюджет нямат 1 милион за да си платят данък смет. Все едно пенсионер с пенсия 200лв да не си плати данък 20стотинки.

Ами БСП и ДПС домъкнаха всякакви лаина- Шатката, Подметката, а и им дават големи заплати, и затова МВР и другите нямат достатъчно пари да си платят сметките.

Ъъъъ... Кой го измисли това заглавие бре, умници мамини златни!

Аз го измислих.Проблем ли е,или да блокна ip-то?

НеСлучаен

Проблем е, да. Неграмотността е ОГРОМЕН проблем, особено когато се явява медийна политика. Блокни ми ip-то, ще го преживея със сигурност ;)