Ердоган мисли и за референдум за смъртно наказание

Турският президент Ердоган заяви, че не всички конституционни промени ще влязат веднага в сила; някои от тях ще бъдат задействани през ноември 2019 г.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган мисли и за референдум за смъртно наказание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно така. Че няма да оставим делото наполовина и колата насред път!

Всичкото Реджеп Иведик гласувало за Реджеп Ердоган

..и сичкото .дедо Йоцо гледа. , па за Бат.Боци.

abasador

ето така, се слага край на демокрацията и се постява начало на един Тоталитарен режим, както направи диктатора Ердоган. Дори султан Абдул Хамид II (Кървавия султан) не е смазвал демокрацията в османската империя толкоз жестоко! Но ... както е казал великият немски философ Хегел "Всеки народ си заслужава управниците ....." Лек ден.

abasador

P.P. Пропуснах да кажа, че основателят на Република Турция великият Кемал Ататюрк със сигурност се е обърнал 3 пъти в гроба си! Лек ден.

Eрдогад султана иде и първо с BG ще се справи по пътя към Eвропа. Kво се радвате както е казала баба Bанга 2040 година цяла Eвропа сте се управлява от чалмите фесове .

Колко му е?той сега си има мнозинство и ще си гласува каквото си иска.Турция е подписала хартата за правата на човека ама кой ще се занимава с това сега?путин ли го учи, друг ли?

Това е краят на светска Турция ,чалми, фереджета и султани от тук нататък ...!Ататюрк се върти в гроба ,а българските политици да се вземат в ръце и да мислят и даже е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го измислят как ще опазят България от тук нататък!

"Ердоган мисли ..." султаните не са известни с мисленето си

Нищо чудно - смъртното наказание е естествено продължение на тоталния контрол, зомбиране и обреченост на турското население. Вече ако не слушкаш - не само че няма да папкаш, а ще умреш. А какъв ще е официалният резултат от референдума - е ясно.

Първата му работа е да узакони гей-браковете за да може да се оженят с Путя и да управляват изтока под надзора на САЩ и Израел! Поздрав за доганистите и путинофилите с: Electric Six - "Gay Bar"

Ей , жертво на инцеста -родителката ли ти сложи плюсче или самичък си го лепна? Опааа , тя ти е на лечение там дето компютри не дават...

дано постепенно запада да се осъзнае, но и това е малко вероятно

така ще стане и в българия ако се въведе мажоритарен модел, постепенно ще се ликвидира опозицията и парламентаризма

Само групости пишете лъжът ви по весниците и вие вярвате. Ние турците подкрепяме Ердоган той не най-великият политик след Ататюрк. Сега Турция е силна и всеки се саобразява а не като България. И аз вземам пет пъти по-голяма заплата от братовчедите в Кърджали.

защо тогава подкрепата е едва 51%

Покажи му с пръсти ,той не може да пише ,а ти го занимаваш с проценти ..... :) :) :)

Какво точно те води в български форум джагал? Нали така ви казват на вас, изселниците в Турция? Джагали.

Нас ни лъжат, а на вас само истината ви говорят? Аз имам колега Турчин в САЩ и той ми каза колко е добре с Ергдоган. Всички образовани искат да се махната от там и да останат само безмозъчните слуги на султана. Само простите и дълбоко религиозните от които не става и чеп за зеле го подкрепят.

За съжаление този мюсюлмански генетичен изрод Ердоган спечели с машинации и натиск върху народа си, но спечели кретена... Тежко и горко на Турция - вижте как е Русия при КГБ-изрода Путин и ще разберете... Нула демокрация, мафиотщина и бандитизъм... Язък за Кемалистка република Турция...

България пада под турско робство защото Иван Александър взима за жена еврейката Сара и тя милозливата по еврейска логика го кара да ни раздели на три царства за тртите си сина-немам думи . За Баязид Светкавицата сме станали лесна плячка. Да ви пикая и на демокрацията.

викаш тоя иван александър е наложил демокрацията още преди да се появи отоманската империя? малеййй, къв мръ..сник е бил! а ти1 ако знаеш къв тъ..пак си, ще се самоубиеш немедленно!

Ако спечели и този референдум за смъртното наказание -Дай Боже, да е първият наказан по този начин.

"Султанат"-много смешно,няма що.Давам ви пример за Испания ,където Краля дава политическа амнистия както за франкистите,така и за комунистите и Испания тръгва нагоре.А колко още монархии има в Европа и все на развити държави.

На Турция честити забрадки,бурки,шалвари и прочие "благинки" като смъртното ,по празници ли ще им го правят Кавото и да е -тяхно си е

когато чергата на съседа гори, неминуемо ще опуши и твоето пране....

Всичко лошо за Турция /а и за масква/ е добро за България!

Кой пъ го измисли, че тропането на тенджери и тигани било протест срещу Ердоган? Ми ако е било подкрепа?

ФИЛОСОФИЯТА НА ЕРДОГАН И НЕГОВИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ ??? .... Сюлейман безумний сочи върха пак и вика: "Търчете! Тамо са раите!" И ордите тръгват с викове сърдити, и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.

Ердоганчо е приготвил с лукавата си усмивка точното лекарство за всички опозиционно настроени партии,отделни граждани и за тези с кюрдски произход.Това лекарство е смъртното наказание.Може да не са извършили нещо нередно, а просто да не го харесват.Това нехаресване обаче ще се наказва строго.ЕС вече не го интересува.За разлика от симулирания от него опит за преврат/миналото лято/ след като започне разправата с горепосочените категории хора, ще усети върху гърба ефекта на истинския/а не симулиран/ преврат.

Интересното е че народа е прост ( не само турския а и нашия) сещам се когато ББ беше кмет, беше забранил протестите, напомняйки ми точно тези неща които сега прави Ердоган.

След време като падне от власт, да мога да му го приложат.

Не е казал Ердоган, не е превзел България за 24 часа. Познава нашите демократични предатели отлично. Служат му перфектно. Кой ще го спре ? НАТО ? Я питайте в Кипър ?Нашите продажници през 1997 г. се съгласиха с предложението на Свет.банка 75% ликвидиране икономиката на България. Виденов отказа ,но Костов подписа. Ето го резултата: 78% импорт САЩ не плаща наеми за базите От 300 самолета имаме 3 От 4000 танка имаме 40 Новите демократични поколения нямат понятие от оръжие. Ще завират пушките в задниците си. Така, че няма кой да спре Ердоган, ако иска да прревземе робската Булгаристан. Ердоган - правя каквото каже народа Борисов-правя каквото заповядат Брюксел и Вашингтон Хайде гит.....

И на ердо и на вова им текат лигите за България ама няма как да стане докато сме в ЕС и НАТО Войните отдавна не се водят само с танкове...

Предпочитам да комуникирам с теб, само че останалите няма да оставят подобен дебат, така са инструктирани.

Без Европейски съюз България ще бъде разкъсана от двамата сатрапи, чугун !!! путлер и ердогад са дружки, на които Европейския съюз им пречи !!!

Браво колега. Точно така е. Какво спечели България от ЕС и НАТО ? 3 турски партии и 99 % от всички останали са продажни, като целия народ. След 50 г. за България и българин вероятно няма да се чуе.

СПОРЕД МЕН ПОЛОВИНАТА ОТ ТУРСКИЯТ НАРОД Е МНОГО,АМА МНОГО ПРОСТ И ОГРАНИЧЕН НАРОД,ЩОМ СИ ИЗБРА ПАЛАЧА ОБРАЗОВАНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ЩЕ ГИ СМАЧКАТ.

Народът не е прост, а зле информиран. Много добре си правете сметката какво се случва и у нас. Няма как хора които говорят "кой не скача е червен" да са на власт и да сме добре.

На власт са били винаги червените тия дето скачаха отдавна не са в България

Стана добре. Ердоган обърка плановете на дебелите западняри. А бяха назначили Турция за тяхно "куче" в Европа. Затова наляха и едни големи пари в икономиката й и я направиха това, което е. И е факт, че Турция просперира от десетилетия насам, а такива държавици като нашата - вълци ги яли. Европейски съюзи тинтири минтири, мизерията ни се задълбочава от ден на ден, а и вероятността изобщо да изчезнем от картата е много голяма.

"Извършваме най-важната реформа в историята на страната ни", добави президентът. Нагледен пример, как разсъждават диктаторите. Те са началото и края. Човекът си е прав за себе си. Най-важната реформа е той да е на власт. Даже може да сложи и мандатност при управлението на президент - 2 мандата по 25 години...

Чета коментарите и направо се чудя на акъла Ви. Основната заплаха за страната ни е повишаването на миграцията, този път и на хора застрашени от смъртно наказание от Анадола. Колко мислите може да поеме страната ни без проблеми.... Той сирийците и арабите ще си ги запази, но представяте ли си 43% заплашени турци какво ще направят.

Задълбочава се мизерията на мързеливите и тъпите, я виж какво пътуване пада по празниците

Трудно се коментира невежеството....

Голямото пътуване. Софиянци се прибраха в родните си села, за съжаление за кратко.

И на турция и на русия основният им проблем е икономиката.Имат огромни дефицити по платежния си баланс.И ги попълват с престъпни дейности-наркотици,кражби/както 4-те милиарда които цветан Василев ги открадна от корпоративна банка и затова го пазят.

пълни глупости.

питай началника си-той ще ти обясни

И много правилно! В България също трябва да се въведе смъртното наказание!

Определено не си в ред пич. Нали се сещаш, че баш бандиите ще са навън, а такива като теб ще гледат как расте тревата отдолу.

Дирчо

Определено, хич не ме интересува!

Кога да очакваме международната общност да осъди диктаторския режим на сатрапа Ердоган и неизменно произтичащото от това демократично бомбардиране на столицата, резиденцията му и телевизиите му??? Допълнителен въпрос: Базата в Авиано действа ли още за целите на демократизирането на диктатори? Втори допълнителен въпрос: Откъм Бялата къща и Недосъборената Вавилонска кула какви санкции ще се приложат спрямо режима на Ердоган?

Искам да да кажа на турците в Германия/а и на всички по света/ - Sieg Heil ,тъй като така ще ме разберат най-добре.За оспорващите референдума ми , както и за кюрдите съм приготвил нещо специално - смъртно наказание ! Това е за тях ,понеже те по друг начин няма да ме разберат ! Вдигам изпъната ръка напред и Ви казвам отново - SIEG HEIL !

Има евразийски съюз????Опасно ще стане за нас,като И ПУТИН И ЕРДУГАН ТОЧАТ ЯТАГАНА. ЩЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА ЕС.ТАЗИ ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ МИ ПРИЛИЧА НА ,,ХИТЛЕРОВОТО ВРЕМЕ.,,БОЖЕ ПОМАГАЙ.

ердоган спечели с малко, но завинаги. :-))). но нека си признаем, че европейските силни сили, водещи европа към погибел все поще нямат смелостта на ердоган да правят референдуми. те не се допитват до народите на европа, защото са самите богове и всичко си могат и знаят още по рождение...:-))) примери - могерини и юнкер :-)))

Следователно тези, които са гласували с "не" щя бягат към Европа независимо дали ги гонят или не!

По ирония на съдбата повечете вече живеещи в Европа турци са гласували "за".

Не съм фен на Ердоган, но не отричам че турците си имат президент, за разлика от нашите политици. Ако,, западните демокрации"оставят Турция на мира, Ердоган ще я направи просперираща държава. Ще има ред и закони, постигнати със силови методи, даже и със смъртни присъди. Но кажете дори в най великата,, демокрация" пфууу Америка няма ли смъртна присъда и железни закони? Има затова аз казвам Ердоган е лидер и ако няма външна намеса Турция ще е О. К.

Не се вълнувам дали Турция ще е ОК.Не съм турчин ,а българин и затова искам България да е ОК.Дали някой ще се меси в Турция не е основния въпрос, а дали Турция с този авторитарен режим ,ще се меси в други държави.Примерът е от съвсем скоро и то във време когато дефинитивно тя беше още демократична държава.А какво ще стане като се изгради авторитарна такава ?

Я си признайте, ако има референдум за смъртното наказание в България, какъв ще е резултатът?

jingiby

Вероятно Ердоган ще преориентира Турция на Изток. Предполагам, че след разрива с ЕС, Турция ще се насочи към Евразийския икономически съюз в който участват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия, а Путин се надяваше да вкара и Украйна, заради които започна и войната там. Много е вероятно страната да напусне де факто и НАТО, и да остане само формален член, както е било с Франция преди години. Най-вероятно ще търси военно сближение с Русия и Китай.

Няма да е само на изток. Парите са на запад. Освен това има милиони мюсюлмани в Европа, което е добре за неговата политика. Лошото е, че и ние сме (отдавна) част от плановете на турците.

От тук нататък бъдещето е пред него. Може да мисли каквото си иска. А, какво ще си мисли 50% от народа, ще видим в най-скоро време.

Най-големи успехи има Турция при диктатора Ататюрк.Това турците го разбраха и поставят на власт диктатора Ердоган. Те разбраха и двуличието на Европа, която е разпердушинила България на 8 части, но булгаристанските роби я възхваляват, както някога султана. Европа е командувала Турция в султанско време, банката Отоман е англо-френска.Маршали, генерали всички са западняци. Така доведоха Отоманската империя до разруха, както и в момента България с 78% импорт.

Само да се премахнат "гюленистите" и всички, които имат някаква мисъл в главите, и всичко ще тече по мед и масло в Турция !!! Трябва да се въведе шериата, инквизицията , аутодафето , да се изгорят някои книги с твърди корици и всички книги с меки корици и всичко ще е наред в Турция !!! Всички турци трябва да са доволни, че султанът ще мисли вместо тях, а освен това ще раздаде златни пендари на всеки и по две на жена си и синовете си !!! Загубена работа !!!

Кемал Ататюрк работи в съвсем различна политическа и геостратегическа среда,друже.Времената са били други,методите и подходите-също. Има съществени разлики.Кемал е етнически българин-мохамеданин.Бил е военно аташе в София.Имал е любовта на живота си с българка. Коренно друго е положението днес-Ердоган съвсем ясно заяви,от къде до къде"по право",ще се вее турският байрак с полумесеца.Като се има предвид и близките му "бизнес"отношения с ИД....Да не ти примомням бавната,но тотална ислямизация на Турция,под негово ръководство.Бащата на турците,диктатор или не,крив или прав,е желал и се е борил за Светска Турция.В която властва Законът,а не Шериятът.Разликите са мноооого съществени и са в пъти повече от приликите.

Този, за предполагаеми деяния ги заключи да гният по занданите,а нашите хайдуци,дето окрадоха държавата още са политици и не спряха 27г.да дават интервюта и да обясняват кой повече крал.

За предпочитане беше Ердоган да победи. И победи. Така се нарежда една много хубава ситуация: 1. Турция - никога в ЕС, даже и дума не може да става. Сега Европа може да каже това направо, а не да се крие досега зад смокинов лист. И УСА няма да бъде в неудобна ситуация: да подкрепя Турция, но да не може да скърши хатъра на Европа. 2. Турция с такъв султан НЕМИНУЕМО ще се сблъска с Русия икономически. Така се режат всякакви потенциални руско-турски проекти. Което е добро за Запада и най-вече за УСА. Така санкциите срещу Русия ще бъдат по-стабилни. 3. Турция ще бъде стабилен член на НАТО. И ще се бори с Асад в Сирия. Каква държава щяла да бъде Турция - на кого му пука. Важното е да подкрепя нашите интереси.

Изобщо не сте прави !!! Турция става еднолично управлявана от султан империя, която ще запада икономически , защото султанът ще гони прогресивните хора, носители на новото !!! Постепенно икономиката ще зазлява, а един султан никога не е виновен !!! Когато свършат "гюленистите", на султанът ще му останат съседите, които да са "виновни" за простотиите му !!! В България има български мюсюлмани, които са удобен повод на султана да спретне някоя идиотия, като си спретна "преврат" !!! Надявам се на разумът на всички сънародници, да не се поддаваме на манипулациите на този психопат !!! Европа трябва да се събуди, защото двамата диктатори в Кремъл и Москва ще докарат огромни беди на собствените си държави, но и на нас, за съжаление !!! Най-лошото е, че вашингтонския шут е напълно непредвидим, а освен това и във вражда с администрацията си :((( Гадни времена ни чакат :(((

Параноята се лекува с 9мм много ефикасно. Нема ремисия.

Целият свят чу думите на Ердоган, че ще прави два референдума: 1. За излизане от ЕС и, 2. За смъртното наказание Само нашите цензурирани от Брюксел медии пишат само за един референдум. Турците показаха, че са господарски народ. Явката на изборите е над 87%. Гласували са над 55 млн. турци.Ние ,които сме вече 5 милиона ще ги критикуваме. На турски кучетата без опашки ги наричат гуджуци. Такива бяхме и такива останахме

Турците ги води за носа побъркан талибан, нас ни води за носа хитър тарикат , разлики има , все пак !!!

Абе не знам какво пере яко, но я пак си провери коментара-Да не би теб да те пере съчмата ? Какво излизане от ЕС пишеш за Турция та и референдум за това тя не е член на ЕС ???!!!

Не знам кое му е доброто.Ясно е едно - като се върне смъртното наказание, гледайте какво ще стане с хората от опозицията и с кюрдите в тази страна.Всички ще ги изкарат престъпници и то по обвинения , които предвиждат смъртни наказания.В края на приложението на смъртните присъди няма да има нито опозиция,нито жив кюрд.Но Ердоган не си дава сметка за едно - така ще предизвика истински преврат срещу себе си, от който жив едва ли ще се измъкне.Не знам дали е вярно и че е болен от рак.Ако е така, не ми е ясно какви дългосрочни планове прави.

Сега вече всички турци ще живеят в Рая, а онези , които не искат, ще живеят в ада :(((

Родните тъпаци, винаги са се кефели, колко по- лошо е, при нашите съседи! Ето, дойде време, Патриотари и Гробари дружно да се хвалят: Ние само ви биеме, а при турците, имат смъртното наказание! А на гърците са им много, малки пенцийте ! Кажете, като кои искате, да ви направиме? Защо мълчите, Цецо знае, какво ни мислите! И взе мерки: На едно боди сложи Пет гавази!

Дир пак изтрепахте рибатата със снимката на султана.Я се огледайте добре какво свети над главата на султана пентаграм ли е ха за другото се сещайте вие !

А пък, когато султан Ердоган реши да "върне" една трета от територията на България към Османската империя, ще си спомните с носталгия за Народната Република и нейната Армия...

не се притеснявай! соломон паси ще вземе аФтомата и ще ги изгони!

Няма нямаааа той нЪл рИва за тях и НАТО ??!!

ердогад го подкрепят талибани като теб, чугун !!! вие, безмозъчните фанатици винаги избирате някой, който да ви блъска по главите, обаче от "любов"!!! вие сте тези, които предизвиквате всякакви психопати да ви яхат и експлоатират "в името на народа" !!! неандерталци с "виШе образование" !!!:(((

Само че нито един човек не е вечен. Един ден и президентът Ердоган ще се изправи пред неговия Аллах, а на земята ще дойде следващият. Дали ердоган или ататюрк - ще реши народът.

Има логика-набира скорост в печеленето на Референдуми. Хора празнуват"ДА"-то в турските градове.Даже и в Истанбул,доводите на ликуващите са-"Да,на Велика Турция,Да на ислямската вяра,шамар за Европа....." Каква всъщност стана тя? 2-те най-големи НАТО армита са в 4 ръце.Зад Океана има един напълно непредсказуем и врътлив Президент,който всеки момент може да натисне бутончето.Особено,ако щерка му го помоли за това.На юго-изток от нас,е др.Суперсила,която видимо затъва в едноличен режим с неясни,проислямистки ориентации и териториални претенции.Смъртно наказание,сделки с Москва.....и над 3 мнл."бежанци".Нещо,като да си седи един диктатор,с детонатор,в центъра на стената на яз.Искър......

азиатска му работа.нищо по различно от руската помия

Нас какво ни интересуват техните азиатщини, нищо, че доскоро дълги години те ни бяха началници... Ама сега сме Европейци, умни, интелигентни, справедливи и независими. Само не знам в този дъжд жената дали е нарязала вестник в тоалетната на двора или пак ще се наложи да пишем запетайки по стените....

Angelina

Не е голяма разликата в % гласували...това значи ли,че недоволните ще си вземат дисагите и я към нас,я по света :)

Не това ще има много по сериозни последствия за съжаление....в т.ч. и за нас.

"смърно"?

Най вече смърфно наказание.... Доживяхме вече и журналистите да пишат неграмотно.