Мъж почина - нямал 170 000 лв. за изкуствено сърце

Мъж почина в очакване на пари от държавата за изкуствено сърце. За операцията били необходими 170 000 лева, които семейството му нямало, предаде bTV

Обратно в новината

Коментари - Мъж почина - нямал 170 000 лв. за изкуствено сърце | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля най-учтиво модераторите да се намесят и да коригират коментара на регистриран потребител снайпер, поради факта, че същия използва вулгарен и циничен начин на изразяване, призовава към физическо насилие над медиците в България, които в конкретния случай нямат вина, за това, че Здравната каса отказва финансиране на лечение.

Мир на праха на горкия човек. Предлагам при следващите избори хората да влизат в изборните секции със следния поздрав от миналото към милите ни родни политици: Аве Цезари, обречените на смърт Ви поздравяват. P.S. Със същия поздрав могат да влизат и в болница, или когато се обаждат на бърза помощ, или когато си получават/плащат поредните сметки за ток, парно, вода, газ, бензин, нафта..., храна, данъци и т.н. и т.н. P.S.S. Всички ни чака това, докато не се събудим като народ и не си потърсим правата и отговорност от тези, които ни доведоха до тук и забогатяха неправомерно на наш гръб.

едно време здравеопазването беше на ниво Сега човешкия живот се е превърнал в бизнес отиваш на доктор гледа 1 колко пари имаш и почват да те разкарват по изследвания операции докато ти изцоцат всиките спестявания и накрая те оставят да умреш като куче и така се и отнасят поне 90 % са такива. чудя се могат ли изобщо да лекуват някоя болест или само те баламосват. Да те е страх да отидеш на лекар в българия

Ами не ходи, лекувай се сам! А статията прочете ли я или видя само заглавието и реши да поплюеш на общо основание всички?

в Бг има толкова пари? Здравеопазването вече си е здраве-съсипване. Здравно осигурени да умират от недостиг на пари и лекарства? Престъпно си е. И нечестно.

Съболезнования на близките. В конкретния случай ще се въздържа да коментирам дали е било "целесъобразно" да се дадат 170000 лева за един случай-аз съм от поколение,което са учили,че човешкият живот няма цена. Ще се задоволя да кажа на либерално мислещите,"пазарно ориентирани" коментиращи следното: Свиквайте с мисълта,че практически няма да има функционираща адекватно държавна болница от януари 2015 година. Сегашните условия на лечение,медикаментозна и апаратурна обезпеченост в държавните болници тогава ще ви се видят недостижима химера. Който има пари или застраховка за частна болница, ще плаща /по цени,които ще изпомпват авоарите или полицата му с умопомрачителни темпове/ за лечение,в което има няколко интересни момента: 1. Частната болница може да реши да не поеме конкретния случай /отказ от лечение/. 2. Ориентирана към печалбата болницата инструктира лекарите да извършват максимален брой изследвания и манипулации /вкл. хирургически интервенции!!/,които са ненужни за лечението,но и носят пари. Двете точки влизат в пряко нарушаване на Хипократовата клетва,но това само между другото. Важното е,че оттук-нататък за пръв път в новата история на България парите в джоба ще са единственото,което ще решава дали ще живееш или ще умреш. Много от пишещите си мислят,че са обезпечени добре финансово.Към тях имам два въпроса: 1. Виждали ли сте пълен ценоразпис на услугите в частна клиника/болница? /ако не сте,наистина ви съветвам да се снабдите с такъв,чисто информативно/ 2. Смятате ли,че доходите ви са "бетон" и притежавате достатъчно активи,за да осигурите финансовата част на лечение на вас и вашите близки при всякакви заболявания по цените от горецитирания списък. Отговор с "да" на двата въпроса ви поставя в 5%-ата група от българското население. Честито,вие сте елит и заслужавате да живеете...сред милионите "гали от остров Ман",заместили с популацията си другите,обречени на измиране 95% от българското /вкл. българомохамеданското/ население на страната ни.

Наистина е много скъпо в частните поликлиники или недай боже да ви се наложи лечение в болница. Обаче не сте прави, че лекуват излишно. Аз ходя в ТОРАКС и винаги са ме излекували и не са лъгали. Проста причина - ако правят това което пишете то бързо ще се разчуе и никой няма да ходи в частните да им дава пари и да не получава насреща.

медицината платена, за да има повече места откъдето да се краде.

За добър живот или трябва да си бил в комсомола или цк на бкп, а най-добре в Западна държава. Но вие продължавайте да ги поддържате и да се мъчите по 10 часа за 600. Помияри такива, още много трябва да страдате, заслужавате си го.

Колкото повече "напредва" медицината, толкова по-често боледуват хората...

А някои се смеят на бедна Куба. Защо ли има хора с доста пари, които отиват да се лекуват точно там? След като здравеопазването е превърнато съзнателно в бизнес, колко дълго лекарите, които приемат професията си като призвание, могат да се борят срещу цялата система?

Прав сте,колега.Като изключим терапиите със стромални и /по спекулации/ стволови клетки бедната социалистическа и доскоро ембаргова Куба осигурява нивото на здравеопазването на свръхразвития и богат капиталистически Израел. А относно втория Ви въпрос-той е от категорията на морала.Последният едва ли не официално е утвърден като фикция в наши дни.Моите уважения обаче,че мислите в такива категории.

Коментарът не е за хейтърите. Изкуствено сърце или присаждане е животоспасяващо(за 1-5 години), при сърдечна недостатъчност 4-та степен. Всяка година умират десетки хиляди от болестни усложнения, сред тях няколко стотин, на които е необходимо да се направи сърдечна, бъбречна, черен дроб и др. трансплантации, струващи над 100х лева. В същото време 600-700 годишно умират от пътни инциденти, голяма част от които е заради лоши пътища, маркировки, контрол. Такъв е живота. За да спасим 100 човека със сърдечна недостатъчност обраната ни здравна каса трябва да плати 17 млн. Това, уви, ще ощети тези, които искат други трансплантации, както и тези, които искат касата да поеме по-голям процент от лекарствата и т.н. Няма да ме разберат тези, които имат претенции за чужда сметка, но : бог да прости починалия, но да съдиш държавата за това е нахалство.

Бог да ви прости вас търговците.

"Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване...." Това е записано в конституцията на РБ. И така господин "реалист" - при положение, че нямаме право на избор дали да се осигуряваме или не, а сме в хипотеза на т.нар. солидарно осигуряване, то очакваме и държавата солидарно да се погрижи за нас. При положение, че не става въпрос за някакъв метод, който е все още в период на изпитване, а за нещо, което се практикува от години, то не е нормално държавата да откаже финансиране... Преди години всички тези скъпоструващи процедури бяха към МЗ, но от известно време вече са в полето на касата и най-лесно е да се оправдаем с липсата на пари. При положение, че не ми се предлага алтернатива - друга каса например, която да избера като вариант, то съм в пълното си право да поискам да бъде спасен един човешки живот - "Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление. Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение..." Това също е от Конституцията на РБ. Къде е правото на живот в описаната ситуация, и не е ли жестоко и безчовечно отношението към този човек, а и към неговите близки... И къде е солидарността към системата на хилядите неосигурени мургави братя, които чакат да свъшат смените на личните лекари и търчат за едни сополи до бърза помощ и след това трупат дългове на болниците... Вярно е, че всеки гледа от собствената си камбанария, но наистина се молете да не ви се налага да изпаднете в подобна ситуация, защото тогава логичните ви расъждения няма да значат нищо.... ще мислите само как има лечение, но някой ви го е отказал... защото за тези година и половина-две с изкуствено сърце може и да се намери донор и да се направи трансплантация, нали...

Не е лошо обаче и да помислим защо изкуственото сърце струва 170 хил. лв, а примерно един компютър стотици пъти по-малко. Защо животоспасяващите операции струват стотици хиляди евро? Защо има лекарства от по няколко хиляди лева? Не е ли, за да могат да си ги позволят съвсем ограничен кръг от богати хора?

Гледах го по ТВ на легло в болницата малко преди да почине. Беше посинял и се зачудих колко ли още ще изкара така. И след това казаха че вече е починал. Бог да го прости. Няма спор, че това е жестоко. Но от друга страна не е ли твърде голяма разликата между тези 170 хил. лв и средните пенсии и заплати у нас. Стандартът ни на живот е твърде нисък за такава обща жертва за един човек. А и да беше само той. Колко още чакат за пари за скъпи и прескъпи операции, с цени за по 2-3 апартамента. Вярно е че какво е материалното спрямо човешкия живот, но просто не можем да си го позволим. Трябва да стигнем Дания по стандарт за да не бъде така.

Ако се отнася за теб, твое дете или близък роднина, едва ли ще мислиш по този начин...

LeGrandTulup

Човек трябва да е реалист. Колко от нас успяват за цял живот да спестят 17 хил, да не говорим за 10 пъти повече? Болницата в Ст. Загора например спира храната за болните, защото няма пари. Но с парите за една единствена такава операция сигурно ще си продължи нормалната работа за поне 2 месеца. Стандартът ни е ужасно нисък, това е проблема.

Бог да прости човека, проклети да са всички политици, които ограбиха държавата и я поставиха в положение, че здравеопазването за нищо да не става, дано изпитат политиците всички мъки, които обикновените хора преживяват, дори и на паловина...дано и Ада да не ви поиска

Човечеството скоро се поклони пред паметта на загиналите, отървали ни от такива "мислители", които "на едро" са разрешавали проблемите с цитираните от вас категории хора. Нима вървим натам?

Това е шибана държава....нямам думи...

Бог да прости човека! Ще плащат за животоспасяващи операции, лекарства и т.н., защото е здравноосигурителна каса за всички здравноосигурени лица, работи на солидарен принцип и не на последно място - щом казваме, че сме европейска държава, значи трябва да работим по европейски!? Естествено няма нищо по-важно от човешкия живот и всякакви малоумни коментари от сорта как човека "сам си е виновен" са меко казано неуместни! Не може да бъде оправдание глупостта "няма пари", защото може да има пари да се пълни гушата на лекарствената мафия, а "няма пари" за спасяването на човешки животи!? Нека смъртта на човека да тежи на съвестта на шефовете на касата и дано близките му намерят справедливост по съдебен път!

Коментирам това което преживях от октомври 2013 и последния един месец откакто близкия постъпи на 06.06.2014 в болница и преживявах всяко страдание на болния.Той беше точно такъв гражданин за който се извиняваш.Плащаше си всички данъци,разделно изхвърляше боклука си,взимаше билетче и за една спирка и т.н невероятен Българин .Пиша дори да си бил примерен данъкоплатец няма кой да те чуе , защото си прикован на легла легло и по служебен път никой не си върши работата както трябва ,дори да има някой който да тича вместо него пак няма кой да те отрази и да ти подаде ръка.

Не обиждай баба, че няма да иде да ти вземе рецептата за безплатните хапчета!!!

Като ви чета коментарите, ясно е защо се случва това. "Скапаната държава" сме всичките ние скапаняци, които лицемерно все на чужд гроб плачем. Някой е виновен за това, което ни се случва, ама не сме ние. На всяко гърне мерудия без да знаеш дори какво точно коментираш... Винаги с някакъв зловещ въображаем враг в главите, който ни "изпива душичките". Да ме извинят малката част от българите, за които коментарът ми не се отнася, а именно - всички онези, които работят (без значение какво, защото срамна работа няма); всички, онези, който се осигуряват на реалните си доходи; всички нези, които издават всеки път/изискват касовите си бележки; всички онези, които не паркират неправилно и спазват правилата за движение; всички, онези които си дупчат билетче в автоуса дори и само за една спирка; всички онези, който си изхвълят боклука разделно и то само в кошчетата; всички онези, които спазват забраната за тютюнопушене на обществени места и не си купуват нелегални цигари; всички онези, които плащат ДДС на реалната цена на делките, които сключват... ще взема да спра, че то хора не останаха....

Когато ДДС-то започне да отива където трябва и се ползва за това, държавата ни да укрепне, от което на плащащият ДДС му олекне животът, когато по пазарите спра да виждам мургавели (видимо поокровителствани от някой мазен търтей),които съвсем открито продават нелегален тютюн, не плащайки акцизи и ДДС, когато след като съм си плащал осигуровки и отида в медицинско заведение и не ми поискат нещо под масата, когато депутатите и прочее "овластени мутри, започнат да паркират на позволените места и когато ако не го направят ги наказават както мен наказават..... Тогава и аз ще кажа ,че живея лошо, понеже съм лош гражданин. А до тогава, умниците като теб нямат думата! Понял ?????

А, да - и ти пък като имаш думата - голям праз. Колкото и да се пениш - все тая.

Много се оплакваме от българската здравна система! Всичко това е инспирирано външно влияние! Завиждат ни! Силни са и скоро ще ликвидират българското здравеопазване - силен ход спомагащ за ускорено ликвидиране на държавата и нацията ни! Ако имат близки, или роднини лекари работещи в Западно европейски страни, еле па в Англия, питайте ги защо когато им е нужна медицинска помощ, долитат за нея в България, независимо, че си плащат там за здравно осигуряване!

Напълно си прав, но то трябва да имаш поглед над нещата, преди да коментираш. Тук идват да се лекувам много чужденци, защото е евтино и става бързо. На запад, освен че е по-скъпо, обикновено си записваш часа за преглед или операция след седмици. За зъболекарските услуги няма да говорим. Има заболявания, които там са по-добре обслужвани, тъй като плащат доста високи вноски и имат пари да си позволят най-модерното лечение (но пак предимно богатите). Това, което се говори по телевизията са абсолютни митове и хората слушат и вярват. Да попитат близките си в чужбина. Моите приятели от години си идват тук да се лекуват и то не защото берат ягоди и не са осигурени там. Просто е евтино и бързо. Ние не знаем какво значи бавно. За нас - или е на секундата, или докторът трябва да се пребие.

Мили граждани на Република България,дори страни които не са членове на Европейския съюз покриват тези разходи.Точно канцеларските мишки и олигарси не позволихада спасим нашия близък.Протакаха и ни обещаваха и излъгаха ни по най-долния начин.Такива министри и управители,които се криеха с охранителни фирми и не ни приемаха дори да си кажем болката ако имат доблест трябва да си подадат оставката,щом не могат да управляват поста който са заели.Тяхната заплата е недостойна и нека господ бъде съдник и да се замислят.Близките имат право да търсят правата на болния ,защото са му дали надежда и са подвели болния,защото самите те са били излъгани и ще има отмъщение за подиграфката и ше си удържат на думата си.Помислете малко днес скърбим ние утре може да е вашето дете.Има сред тези 20 души за България и малки деца.Разсъждавайте трезво и достойно.Системата в здравното министерство не работи.Пари има за заплати , премии и всички ние сме безгласни с една дума нямаме никаква човешка стойност.

Всичко добре, ама защо кълнеш? Кога ще ви излезе това селското от малките душички, които са с претенции да са големи, великодушни души, които могат да поберат съчувствие и съпричастност за целия свят?

Къде видя да кълне човека?

Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак. Къде сте хвърляте на най-модерните достижения на медицината в държавата с най-ниски здравни вноски и като абсолютна стойност и като процент. Не знам дали сте поглеждали, но в статистиката за доходи в САЩ, челните 4 позиции са за лекари, непосредствено следвани от позицията Генерален изпълнителен директор общо за всички сектори. Там където има най-много пари за медицина, там и са и най-съвременните технологии. Тук лекуват предимно с аспирин. Мисля, че това е най-изписвания медикамент у нас.

Ако всички разсъждавахме по този начин, да си бехме седели в каменната ера. Да, в САЩ са "великите", ама примерно кметът на Ню Йорк ходи на работа с метро и има 1 секретарка. И те двамата вършат работа, която в България ще трябва да я вършат стотици души администрация. И знаеш ли какво - щом за кабинетните плъхове има,щом за политическите партии има, щом за безброй комисийки и прочее излишна сган има, защо да няма за един човешки живот? Има, има много, България е богата държава, щом си позволяваме да издържаме толкова с нищо неполезни административни структури.

Айде де, точно пък задминистрацията в хамериката намерил да хвали !! нямаш си представа колко тромава и тежка е, попълнена предимно от чернилки, които цял ден си клатят кракат, а ако решиш да ги поразбуташ почват да реват че си расист !!

Стои й си където си искаш. Като влезеш в магазина, ако имаш пари, си купуваш сирене, ако нямаш - не си купуваш. Другото са празни приказки на безделници, който само си чешат езиците. С отричане на реалността, няма да я променим. Да ги излекуваме хората, ама някой друг да даде парите. Дянов ги откраднал. Змей Горянин ми изпи акъла. Толкова сте зле всички, че няма повече накъде.

+ 2 милиона цигани .....

"Ако едно заболяване не може да се лекува с аспирин,значи е нелечимо."

Немах си работа, по време на една "Пътека", не бех добре, попитах нещо една с-ра Гадурева, появи се след отпуск, но не била отпочинала, и ката рипна, като замуча, като луда крава , нарече ме "КОНФЛИКТЕН" и за по- сигурно ми метна едва възглавница на устата, и Бога ми, опитваше се и да ме яхне ! Съседа по легло се понадигна, та Й предложи първа на него де се качи, но тя отклони поканата му, с извинение, че още не е "В ЧАС"?

"Докато у нас финансирането на животоспасяващия орган е частично, то в останалите страни от ЕС здравните фондове го покриват напълно, обясниха близките на починалия мъж." Да, вярно е, че такива операции, а и доста други лечения, които в България се покриват частично или изобщо не, тук се поемат напълно от касата. Но както ясно е казано, "касата е финансова институция" и е съвсем логично, че в държава, където здравните вноски са 8% и на всичкото отгоре са ограничени и се плащат само за доход до 2400лв, да има ограничение в размера на покритието на лечения от касата. На първо време да махнат тавана на вноските и ще има повече пари за лечение. Иначе е излишно изобщо да се споменават "други" държави като Франция, Германия и т.н., където здравните вноски нямат таван.

Цялата ни държава е сбъркана - у нас всичко е наобратно. За товав България, както си осигурен можеш да умреш, защото касата отказва да изпълни своите задължения. В същото време можеш а не плащаш една стотинка за нищо, но ако си малко мургав, ползваш безплатно здравеопазване. Държавата на абсурдите.

Точно това е най-важното. При нас няма истинска солидарност.

е страхотна новина-мъж починал щото нямал пари за ново сърце- ами какво по естествено от това да почине някой като не му работи сърцето?! какво, да направят 100% здравните вноски за да има ново сърце за всеки, чието не работи!

Какъв глупав коментар. Мъжът е бил на 45 години - твърде млад, за да умира. А куриозът се състои в това, че Здравната каса в България отказва да финансира изкуственото сърце. За справка - в цяла Европа то се заплаща изцяло от касата, ако пациентът е осигурен. И в България нуждаещите се от изкуствено сърце са около 20 души. Не е ли куриозно, че за 20 души няма по 170 000, но има достатъчно пари за Правителствена болница, която няма аналог по белия свят - няма такова животно никъде, освен у нас, правителството да си има собствена болница само за него си!!! Не е ли куриоз, че от джоба си данъкоплатеца плаща десетки милиони държавни субсидии за партиите??? А за един млад човешки живот няма пари? Вие като написахте коментара си, сетихте ли се, че утре може да сте на неговото място и държавата вместо да помогне, да ви превърне в просяк???????

А ако човека е бил пушач и затлъстял, какво трябва да финансира здравната каса? Ако заради такива свършат парите на касата, защото тя не е с безкрайни възможности, кво правиме? Оставаме хора с обикновен апедисит да умрат ли? Има много неизвестни в случая за генерални заключения. Здравните вноски у нас са с таван на ограничението, явно в полза на по заможните.

Ти си изключително глуповат човек,.....извинявай ти не си човек ти си хванат от някое възвишение. Как може да кажеш такова нещо. Недай Боже, да си жив и здрав, да ти се случи нещо такова и на тебе....

Като в саваната сме,СМЪРТ това е естенствено. Само дето би трябвало да сме ЧОВЕЦИ, което се характеризира с емоционално възпитание и съпричастност.

че понякога "човешката душа и под нокът се крие".В този случай нокътят за по-сигурно е бил изваден своевременно.

В хамериката като имаш застраховка и пари те лекуват. Като нямаш - умираш. При капитализма е така !!

Парадокс е, че ако си неосигурен ром ( нарочно пиша ром, защото иначе ще ми изтрият коментара, но много искам да използвам истинската дума), можеш да ползваш всички блага в държавата, а ако си осигурен бял българин - умираш? Защо направо не вземете да ни изпозастреляте, като се разболеем, да не тежим на държавата???

Това изглежда е риторичен въпрос. Ако нас ни няма ....кой ще дава парички на политиците, на циганите и на останалите паразити на обществото.

Смъртността при ромите е доста по висока. Въпреки че се размножават доста бързо, не толкова много доживяват до възраст. И една от причините за това е защото самите роми не търсят медицинска помощ, а се опитват да се самолекуват.

Само където в Америка имаш право на избор дали да се осигуряваш или не, а тук си пращаш задължително... насата система е солидарна, за разлика от "хамериканската", в която осигуровките са само за теб...

Грешиш, обамакеар е задължителна, или плащаш глоба. Вторият ти стейтмънт също не е верен, платените застраховки никъде не ти се водят на някакъв фонд. Стига сте заблуждавали хората !!!

Абе дядка, защо за онкоболните да могат да се дават и повече пари, а за този човек да не може??? Недей да плещиш неподготвено, а мисли малко, ако можеш!!!

защото бабовото ще се отприщи лавина ако започнат да плащат за всякакви лечения. няма как да се получи. парите в системата са ограничени. ако искаш да махнат ваксините за деца например за да му дадат на човека още до 2 години живот? лека му пръст! колкото и да е гадна тази математика, но това са фактите. има пари в системата - има лечение. няма пари - няма лечение.

да ядеш!!! Няма щото много се краде!!! Да вземат да вкарат крадците в затвора , а не болните в гробищата!!!

проклети да са тез които разрушиха работеща здравна система преди 25 години.Проклет да е дянков който открадна парите на здравната каса

Така е в една братска нам страна наричаща се страната на неограничените възможности. Манипулация която тука се прави за 150лв. там се прави за 6-7хил. долара. и се поема от здравната ти осигуровка ако имаш такава и доплащаш 600 долара. В противен случай да те лекува дядо господ безплатно. Та ако искате всички млади се изнасяйте за там, но като ви дойде сметката на края на месеца да не плачете.

а месечната застраховка ти е само някъде около 500 долара... ако искаш ...

Аз плащам годишно към 2000 долара за застраховка, а компанията плаща още 10000 долара, общо 12000 за мед застраховка на година. И пак като влезеш в болница хилядарките от джоба ти хвърчат за здравей- как си !!

Мисля , че такива публикации не са много уместни ---колко хора умират на ден --от обикновени болести, от хора заболели поради неправилно хранене, лоша вода, храни, неправилно здравеопазване --170 хил лева --това са много пари -- Понякога има нещо, пред които сме безсилни --БОГ решава съдбата на хората ! Най важното е да осъзнаем, че трябва да подобрим начина си на мислене и тогава и болести няма да има --нека мсеки един от нас зе замисли върху това ! Всяка болест е в резултата на действия и мисли! А колко въздействия има --върху хората отрицателни ! Върху това трябва да се работи, а не върху парите !

Пипи, Пипи къде ти е Пипето???

Публикацията била неуместна?!?! Нещо от сорта на скорошното "да не се говори нищо лошо за банките", така и ти - зер да не обидим някой в здравната ни система ... неработеща!!! А после се чудете защо се множат с всеки изминал ден съгражданите ни, изпитващи носталгия по времената от преди 1989-та!!!

заболяването е "божа работа",обаче проблемът е,че не са използвани всички възможности за лечвнието му или за подобряване на състоянието на болния.Просто един бюрократ казва кой ще живее.

е то кои ги има!

С 170 000 лева могат да се хранят бездомни деца. Може 10 други да не умрат, защото са дадени в правилната област. Не знам дали има ЕС законодателства, по което държавата да е длъжна да ги даде? Не забравяйте, че тези пари идват от нашият джоб. Ако са стотици с такива искания, сумата няма да е безобидна. А исканията не са само за лечение, а за какво ли не. Освен това държавата дори да поеме тази отговорност, то трябва да е само за лечение в България. А когато искат пари, обикновенно ходят в чужбина и печелят някакви частници. По-добре да се направи възможно лечение в България, отколкото да се дават пари на чужденци. И да не се дават пари, ако е по собствена вина. Не знам този случай - не съм запознат. Но ме издразни на времето, как една осъди държавата на 80000 лева за ненаправено лечение за рак на белите дробове, докато я снимаха пред съда, тя пушеше цигара. Като сама си го причинява, сама да си го плаща. Аз с нищо не съм и виновен за глупостта и наркоманията и, че да взимат от моите пари!

Аз лично не виждам какъв е проблема хем бездомните деца да са добре хем и хората, които имат нужда от трансплантация на орган да получат такъв...... Също така не разбирам как точно тези неща се плащат от твоя джоб?!?! Всички плащаме под фромата на данъци за да може когато един ден ти се разболееш тези пари ще отидат при теб, независимо дали имаш нужда от лечение за 1000 или за 100 000 лева сумата която ще получиш за лечението си е предварително определена още преди, който и да е да се разболее .......... Така че независимо дали днес са направени 20 или 200 трансплантации на други хора - за твоето лечение ще получиш пак толкова колкото предварително е определено! РАЗБИРАШ ЛИ?

Пациента ревна, като му забих иглата и натиснах яко , Затова го обградихме и го ПРЕБИХМЕ с бастуна му ! ПРОКЛЕТИ да са той и тая държава, която мърша ни кара! # Пресно интервю на един "доктор" по бТВ, при слисания Койчо?

Дядката съвсем изперкуляса. Пий си хапчетата, че даваш фира сериозно.

За съжаление е абсолютно прав!

Всъщност не е имал 120 000 лв. Ако имаше някаква медийна кампания можеше да се съберат тези пари.

Защо медиите не дадоха повече гласност на този случай? Снощи случайно попаднах на тази новина по BTV, че човекът си е отишъл, защото семейството му не успява да събере баснословно високата сума за операцията. Цяла седмица медиите излъчваха една през друга наводнението във Варна и Добрич, не че не съм съгласна и не съчувствам на съгражданите си от наводнението, но мисля, че този мъж, който не успя да дочака събирането на средствата не заслужава такава съдба. Дадоха негово интервю няколко дена преди да почине и човека каза следното: в България - ако имаш пари, ще оживееш, ако нямаш пари - просто си умираш! В ТОЗИ СЛУЧАЙ ИСКАМ ДА ОБВИНЯ МЕДИИТЕ, КЪДЕ БЯХТЕ, ЧЕ НЕ ДАДОХТЕ ПОВЕЧЕ ГЛАСНОСТ НА ТОЗИ СЛУЧАЙ. НИЕ СМЕ ТРИЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО, ПРЕХРАНВАЩО СЕ С ЕДНА ЗАПЛАТА И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЩЯХ ДА ОТДЕЛЯ СРЕДСТВА, МАКАР И НЕ МНОГО, ЗА ДА ПОМОГНА НА ТОЗИ ЧОВЕК. Скапана държава сме. Всичко в България е сбъркано...Мир на праха му.

Де билите от здравната каса са спестили 50000 лв и ще ги дадат за лечение на циганите които бият лекарите!

Ако нямаш пари , разчитай само на Господ да те задържи не сериозно болен до пенсия!Който не е преминал и през ада за близките- нищо не знае за здравната каса.

Колкото и неприятно е случилото се ,толкова може да е добре ,че се е спасил от мъките след операцията и не само той ,но и роднините му,защото този човек е с 0% производителност ,ако му дадат някаква пенсия ,те едва ли ще покрие 1/5 част от парите за лекарства и други разходи за здравето му ,да не говорим за храна,облекло,битови сметки ,транспорт и др.

Пожелавам ти и на тебе от сърце на теб или на близките ти да се изправите пред непреодолим здравен проблем и да се "спасите" и "отървете" като този човек,за да не набутвате бюджета..

Не пожелавай такива работи на никой!

Ами, да ти се връща, пак като пожелание....

"неприятно", "0% производителност", "ако му дадат някаква пенсия"... нямам думи!Институциите са пълни с дребни човечета като теб - егоистични, пресметливи и с 0% производителност. Много добре си охарактеризирал сам себе си. За семейството си този човек е някой когото обичат и са искали да задържат до себе си на всяка цена. Като чета приказките ти, едва ли в твоя случай има такива хора; а ако има - жалко за тях, защото са дълбоко излъгани!

На каква сума възлизат годишно платените от Вас здравни осигуровки?

За съжаление "незнайко" е прав. Защото тези близки си го искат, но, а "но-то" е много голямо, после пак няма да имат пари да го поддържат и тогава мъките стават всеобщи, а безсилието смазващо. При мен има такъв случай и знам какво е да си безсилен пред нечия болест, как нямаш пари да гледаш този човек качествено и си го отнасят най-близките му. Държавата ни е абдикирала от нас по всички линии, не е нормално да нямаме дори шанс да живеем прилично, имам предвид, дори тези, които имаме образование, работим уж прилична работа и пак не ни стигат парите за лечение и нормален живот, а какво да кажем за тези с МРЗ или за пенсионерите. За това става дума, за това, че еднократна сума, пряко сили може и да се събере, но вие ли ще поемете след това всичко около обгрижването на един болен - няма, ще го забравите, но с чувство за изпълнен дълг, а на него мъките му тепърва ще започнат.

Вярно си "незнайко" - меко казано.

Имам опит в това,баща ми почина и знам какви пари се плащаха на ден за поддържане,сега шест години тъщата е на легло и също виждам какви разходи имаме,а нейното живот ли е ,почти постоянно на легло,ставане за храна и естествени нужди ,когато може,когато не може,жена ми е санитаря,готвача и каквото се сетите 24 часа в денонощието,отслабна с 15 кг и вече се чудя как издържа ,даже се преселихме на село ,за да може да я гледаме и добре ,че сме пенсионери,че ако бяхме на работа ,нямаше да има кой да я гледа,тъжно е ,но е тежко,а този който ме хули ,може би ще разбере след години ,ако му се случи това

2 милиарда от резерва на НЗОК!

Не ми се живее в тази държава в която институциите не работят за човека.

Не ставайте смешни. Цялото здравеопазване е пред мощен фалит и в никакъв случай не може да си позволи подобни харчове.

Тогава защо имаме здравеопазване? Да закрият здравната каса и да ни оставят да се оправяме сами - и без друго така става! А сега ни прибират парите за мазни заплати на некадърни чиновници и никой не е добре - нито пациентите, нито медицинският персонал (лекари, сестри, санитари)!

Абсолютно точно.

За това пък някои от държавната софра си смениха автопарка!!!!

Изкуственото сърце заема функциите на болното сърце ,подпомага болното сърце докато се намери донор и му се трансплантира истинско сърце удължава се живота му да дочака донор.Ако имаше донор нямаше да има нужда от тези финикийски знаци.

На 06.06.2014 настанихме нашия близък в специализирана клиника за сърдечно - съдови заболявания след като бяхме направили и консултации в други клиники.Нито за миг не сме го оставили без нашите грижи.Той беше прекрасен и достоен българин ,който обичаше скромния и стойностен живот.Първоначално Ни казаха за пейсмеъкър,за подпомагане функциите на сърдечната дейност за което ни искаха 20 000 лева.Така и не ни дадоха протокола,за да внесем сумата.Когато започнахме да питаме какво чакаме казаха ни след ден на следващия ден ще Ви кажем.Така в очакване какво ще се предприеме минаха близо 2 седмици.През това време състоянието от ден на ден се влошаваше в болки и страдание.Направи сърдечна криза и беше на апаратно дишане в интензивно отделение.Едва на 17.06 му е направено изследване дали организма му отговаря за трансплантация на сърце.За дарителска сметка бюрократичните клаузи не позволяват веднага да се открие и това за да стане НЗОК трябва да издаде писмо , че ти разрешава.Имаме молба осте на 19.06 до Министерството на здравеопазването.На 23.03 в НЗОК защото имаше почивни дни и имаше Надзорен съвет и пресите взимаха интервю.Зам.министъра на здравеопазването Ни обеща ,че на следващата сесия ще разгледа нашия случай.Четвъртък на 26.06 такава лъжа НИ сервираха и Ни помолиха да не се занимаваме с медии и ,Ни приеха в заседателната зала и Ни загубиха ценно време.Понеделник намерих следващата инстанция Асоциация за правата на пациента и входирахме 2 молби до Управитела на Надзорния съвет и До Управителя на НЗОК да ги предупредим за спешната реакция.Всяка сутрин съм се събуждала с телефонен разговор с дежурния кардиолог .На 01.07 ми каза ,че в 05.30 бъбреците са му отказали и изчаках сутрешната визитация да мине и на следващото телефонно обаждане ми казаха ,че е починал.Това изкуствено сърце можеше да спаси нашия близък докато се намери донор.Медикаментите явно струват много и съм направила справка .Една такава интервенция се покрива навсякъде от Здравното министерство дори в Турция е обявена цена 400 000 евро и се плаща от здравното Министерство може да си направите справка.Yapay kalbin fiyati. Няма институция на която да не сме се молили дори и сметка му открихме,имаме пълномощно от болния и за личните му сметки Ние ако имахме време щяхме да съберем сумата,но не ни се даде шанс и за това .Трябваше предварително да платим , за да се поръча .Болниците нямат никакъв резерв.Пазете си здравето и не се разболявайте.Няма кой да Ви помогне.Само измислените пътеки за да се точат пари се използват максимално.В България има пари за знамена и плакати за избори.Събудете се ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.За съжаление няма да се върне нашия приятел и трябва да има наказани.Излъгаха ни по най-долния начин защото Ни обещаха.Четвъртък в 9.00 в Пловдивски Централни гробища за последно ще се сбогуваме с нашия скъп приятел когото няма никога да забравим,дали сме му дума приживе и за верността на казаното оставям телефон за връзка 0876557715. Saygilarimla/ С уважение : Gulkibar Uzeir link :link skype: kaprizplovdiv link +359876557715 +905340711850

Сега олигофрените от здравната каса ще обясняват за закони и бюджети... А близките му ще осъдят скапаната държава за пари / и ще са напълно прави/ а споменатите олигофрени няма да им дреме щото не глобяват тях лично!

Припев : - Имаш ли пари...? Ще живееш ти...!

Който е крал ще живее! Който не е научен да краде - да мре !

В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСЕКИ ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА И КОМПЕТЕНТНО СЕ ИЗКАЗВА, ОСОБЕНО ЖУРНАЛИСТИТЕ.