Харитонова: ЧЕЗ нямат вина за смъртта на 10-годишния Ангел

Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова обяви, че енергодружеството ЧЕЗ не е виновно за починалото от токов удар 10-годишно момче в гоцеделчевското село Копривлен.

Обратно в новината

Коментари - Харитонова: ЧЕЗ нямат вина за смъртта на 10-годишния Ангел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"просто става късо съединение..." нямам думи за отношението!

Огън, ако е имало, няма как да засегне кабелите на стълба. Огъня трябва да е 7 метров!!!! За мен виновна за съучастие е самата другарка Харитонова, закриляща истинските виновници ЧЕЗ! В медиите ясно бе споменато, че проблемът е съществувал от МЕСЕЦ и директорката 4 пъти е подавала сигнал, а от ЧЕЗ 4 пъти били идвали да проверяват дали оградата е била "качествено офазена". Харитонова, дето се прави на Съд, веднага да бъде дадена на Съд!

Бог да ги съди виновните от ЧЕЗ!

Аз искам да задам един въпрос: ЧИИ СА КАБЕЛИТЕ? На Чез. Кой е длъжен да си пази собствеността ? Значи, ако аз не си изчистя леда пред къщата и някой падне и си счупи крака съм виновна аз, но че Чез, не си контролират собствеността и състоянието... е виновно дето и родителите му ??? Убеждавам се все повече, че не живеем в държава, а в цирк!

Що се хабите да пишете не знам!Детето е от народа,а монополите,олигарсите,политиците,са от отбора на мафията.Кого се надявате да защити и от кои мислите че е неуважаемата г-жа Харитонова?

Щом това са думи на Харизанова защо не я покажат,да видим на какво мяза по вече,на човек или на шебек?

Харитонова.Ма ти нали беше стара мома и то от остров Лесбос.Ти не знаеш какво е майчина обич.Обичаш само финикийците.

От кога тая дебела свиня стана адвокат на чез по околко и плащат от там.Още прокуратурата не се е произнесла..................... срам

Така ли му викат "късо съединение"? А нещото дето трябваше да сработи от страната на "дългото съединение", кой го е скатал или спестил. Ако в случая беше се случило късо съединение, лапето щеше да е с опърлени вежди, но живо!!! Включили сте го паралелно, като обикновена крушка! Как не ви се е запалила касетата....

е сега и разгледах снимки в интернет. ми това човек ли е? как очаквате нещо човешко от нея?

що не изчакаш прокуратурата ма, ОВЦО?

откога тъпата бабишкера казва кой е виновен и кой не - ОТКАКТО И БУТНАХА НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДАРКИ ЛИ???

ХАРИТОНОВА ОСТАВКА!!!!! Не може да се изказвате толкова неподготвенна госпожо дори по неподготвенна от неграмотен електро инженер. А са Ви поставили на ръководен пост. Има си наредба 3 за ел. мрежи и пр. ! Особенно обърнете внимание на чл 499 който е в сила за нови въздушни кабелни линии, които са ЗАБРАНЕНИ след 2004г. в училища, стадиони, детски лагери и т.н.

Това е поредното безумно твърдение на лице, което следва отговорно и безпристрастно да извършва своите функции. Хаританова, ако твоето дете (недай боже) беше починало при такива обстоятелства, пак ли щеше да твърдиш същия абсурд?

Г-ЖО ХАРИТОНОВА, ОБИЖДАТЕ ИНТЕЛЕКТА НА БЪЛГАРИТЕ С ПОДОБНО ТВЪРДЕНИЕ! ТОЗИ КАБЕЛ ТРЯБВА ДА Е ВИСЯЛ НА 1-2М НАД ЗЕМЯТА ЗА ДА БЪДЕ ПОВРЕДЕН ОТ ОГЪН. А ПОДОБНА СИТУАЦИЯ Е НЕДОПУСТИМА ПРИ КАКВАТО И ДА Е ЕЛЕКТРИЧЕСКА МРЕЖА! ДАНО ГО ПРАВИТЕ ОТ СТРАХА, А НЕ ПОРАДИ ФИНИКИЙСКИ ПРИЧИНИ!

Да, за два месеца три деца загинаха, а ние се чудим как да се оневиним за това. Три от нашите деца вече ги няма, има ли някой който да е се чувства добре!!!! Утре може да е всяко едно дете в България.

Tази стана и съдия вече

Харитонова,гушата ти расте обратно пропорционално на мозъка!

Щом са горили клони и не е имало опасни проводници директорката за какво ги е сигнализирала?Какво ни правят на малоумници?Много хора плачат за затвор в тази скапана държава!

Какво значи не са виновни? Директорката на училището е подавала сигнали ижалби до ЧЕЗ за лоши и паднали кабели, а те не са реагирали!! Няма никакво значение дали е горял огън или не след като монополиста не си е мръднал пръста поне да провери за какво се жалва тази директорка!! г-жо Харитонова дали ако и на вашето дете се случи нещо подобно (да не дава Господ!) пак така ще реагирате!! Едва ли! Тогава ще се вдигне вой до небесата!! И тогава тлъстичкия защитник на "народа" ще се затичка да дава изявления по телевизията!! СРАМ И ПОЗОР СТЕ за народа си! За пари си продавате и съвестта и душата (ако са ви известни знченията на тези думи)!! Трябва да бъдете ИЗМЕТЕНИ с камъни от постовете си продажници! Вие г-жо си оправете бакиите в собствената комисия недейте да ставате разследващ орган! Нито имате познанията, нито опита, нито правото!

Какви радиоточки ви гонят, бре, хора?!?!

Къде е разследването на Прокуратурата на РБ по въпроса? Прокуратурата сезирана ли е? Защо Прокуратурата на РБ мълчи? Къде е г-н Цацаров сега? По време на предизборната кампания Прокуратурата на РБ показа завидно желание да работи, защо сега не реагира?

А бе тая и следовател ли стана? Мисля, че има достатъчно работа и бакии за оправяне за да защитава монопола. На когото е мрежата, той е виновен - най-малкото защото не се грижи за нея.

При късо съединение токът ще спре. Следователно в изказването има в най-добрия случай незнание, в най-лошия - лъжа.

Даа, тоя е луд - сам си говори...па като гледам и още много други тука...

И в какво ЧЕЗ са инвестирали толкова милярди левове, за които твърдят!!!В стълбове като този ли дървен от преди 50 години от който стърчат на всякъде кабели!!! Подигравка!!!А в сметките цената за разпределение на тока е по голяма от самия ток, именно заради инвестициите които уж са направили!!!Пиявици на гърба на народа!!!

Съгласно чл. 125, ал. 3 от Семеен кодекс родителят осигурява постоянен надзор по отношение на малолетното (до 14 годишна възраст) си дете. Надзорът е постоянно физическо присъствие на родителя при детето ИЛИ осигуряване присъствието на друго лице при детето. Този, който, съгласно закона, е трябвало да надзирава детето е виновен за трагичния инцидент.

Ти знаеш ли за каква част от секундата убива ток от 220V+заземяване? Родителя на детето и на 2см да е от него не може да му помогне. А може бе на оградата е имало предупредителна табела че тече ток. Това което си написал е смешно.

Що за глупост?Детето е уведомило баща си, че ще играе в двора на училището, за който се предполага, че е обезопасен, но тъй като това е България, в която е по-важно да оцелееш, отколкото да живееш и всичко е на този принцип-пълно безхаберие и мързел, нещата са различни. Не обвинявайте родителите. Ако детето ви, вървейки плътно до вас, изведнъж пропадне в някоя от десетките разбити шахти в тази перекрасна страна, какво, вие ли ще сте виновен?

Ако не уважаваме и спазваме законите, пустословните коментари са безполезни. Никой не знае какво точно се е случило, но това, че детето е било без надзор от роднина, възпитател, детегледачка или др. п. в нарушение на закона е факт. Ако спазването на този закон е невъзможно поради тоталната мизерия в държавата, там е причината за подобни трагедии.

Много ми е интересно защо директорите на училища не реагират когато пред или в училищата се пали огън от недобросъвестни съседи ,защо не реагират когато същите такива поселата си пасат добитъка в училищата ,нали за това взимат работници от борсата да почистват да косят ,а не да хранят животните след което детето утива да играе на трева с лайна или кърлежи. Директорките присъстват само за заплати и когато стане нещо лошо почват да обвиняват всеки само те не поемат отговорност

19-ти май не е ли неделя? Неделята не е ли неработен ден за директорите на училищата? Та затова не са реагирали предполагам.

Предлагам преди всяко назначение на отговорен пост, лицето да полага изпит по български език-писмен и устен, така като гледам, този за матурите ще отговаря на нивото.Какви са тези ситуации, юнаци, съчки...?А иначе по-страшно съчетание от корупция и безнаказаност няма.

Абе тази кифла в качеството си на каква се изказва по казус, по който мнение трябва да даде разследващ орган, а някаква лелка.

какво ли не правят парите!!!

Евгения Харитонова вече е взела пари от ЧЕЗ и сега им става адвокат. И за цените подхода и е същия.Работи за тези, които и плащат с чували.

Защо и не се учудвам - то кога ли е имало виновен. Нищо чудно де се окаже накрая, че семейството на детето е виновно, защото не е осъществило надзор. Скапана държава и скапани институции. Само, че г-жо Харитонова, не забравяйте, че следващия път това може да бъде ВАШЕТО дете/ внуче. Тогава по същия начин ли ще говорите глупости? Моето мнение е, че като се почне от кмета, мине се през директорката на училището, отдел "Закрила на детето", шефа на полицията и шефа на ПБЗН, трябва да си подадат оставките, а и някой от тях да бъдат осъдени за причиняване на смърт по непредпазливост.

По принцип, семейството си е отговорно, защото няма право да оставя 10 годишно дете да играе без надзор...но, пък всички знаем как по селата масово децата играят вкупом и реално родителите във всеки един момент разчитет, че най-голямото би трябвало да ги следи да не правят глупости...ама, май това са спомени от старите ленти, сега е разпасана работа!

Дари

И според Вас колко години трябва да е майчинството, за да може майката да е постоянно до детето си? И как дете, което е под постоянен контрол ще израсне като личност? Та детето е било в училищен двор, не на дискотека или на улицата! По тази причина да търсим вина у родителите на детенцето от Велико Търново. Нима е нормално в училищните дворове децата ни да не са в безопасност?!

Необратими са само уврежданията в мозъчната ти дейност.

Абе тая няма ли кои да я утрепа само простотий ръси и все е компетентна . А като и гледам мутрата идва ли помни какво е вечеряла снощи .

като прочетох статията си помислих, че интервюираните са малоумни и тази с "някакъв юнак"?!! откъде се е намърдала тая сган по такива постове, бе? има толкова свестни хора без работа . значи сега някакъв юнак е виновника?

Поставят се такива лица за да бъдат лесно контролирани и най-вече някой да бъде"бушон" ако се оакат.

В България за вина се произнася само съдът и неговото мнение е меродавно, така че мнението на госпожата спокойно може да се игнорира!

Както и мненията на всичките всезнайковци от форумите..

Съвсем случайно "всезнайковците по форумите" са и данъкоплатци и от техните пари си получават заплатите неадекватни личности като тази крава Харитонова. Т.е. тяхното мнение ВАЖИ.

На всичко отгоре токаджиите изкараха елтаблата на улиците. Живеем си в блока без да знаем кой кога бърника из тия табла, колко ток ни навърта и кога ще стане късо съединение. Утре мутрите ще изкарат и леглата ни на улицата - всичко да им е в ръцете. Мръсни мутри.

Те взривиха цяла кооперация в Бургас и казаха, че са невинни, вие тука за някакво си дете и външни проводници ...

Аз съм енергетик. Нищо не разбрах. Това са глупости. Ако е изгоряла изолацията и кабела се е скъсал, при падането върху металната ограда щеше да изключи защита. Как така кабела е под напрежение на другия ден. Ако това е вярно ЧЕЗ пак са виновни. Веднъж, че не са отстранили аварията и втори път за неработещата защита.

Жалка държава!

Нещастен жалък народ сме и това е! Просто е важно да има някой виновен! В случая, тоя който не е от нашите! Едно време по соца ни избаваха с нечовешки, малоумни норми, техники, отрови, машини... и всички си траехте! Сега без да имате каквото и да е доказателства и данни съдите ЧЕЗ, защо? Защото са голяма компания и защото сте пропити от омраза! Мира на праха на това нещастно детенце... но още по-страшното е неадекватната омраза в хората! Омраза породена от собствената им некадърност!

1chovek

Не съм адвокат на никой, обаче ми е чудно как така всички коментирате убедено за случай, за който и хал хабер си нямате какви са фактическите обстоятелства? Но всички знаете, че еди кой си е виновен (независимо за какво става въпрос - в случая ЧЕЗ, но в други случаи - който е на мушка)? Малко ми приличате на циганите, които смятат, че докторите са виновни за това, че хората са смъртни, без да ми се обиждате, но острани погледнато така звучите.... В случая може и ЧЕЗ да са виновни, но може и да не са. Затова си има специалисти, служби и тн, които да изследват какво точно е станало. Не се правете на "последна инстанция" за неща, за които наистина не знаете.

Дари

По-горе един специалист го е казал. Може точно в този случай, поради някакви "обективни" причини ЧЕЗ да не са виновни, но че не им пука за клиентите им, които са такива, защото някой друг така е решил, това не можете да оспорите!

Поредното доказателство, че в България за богатите и мощни хора и компании няма закони. Те си правят каквото искат.

таз харитонова адвокан на чез ли е или на кой? изолацията на кабелите не ги държат /от скъсване/ пак ще си напълни гушата тоз председател на измислената организация за защита на МОНОПОЛИТЕ

Хора сега е момента за протести освен 4е ни обират с безумно високите сметки ни и убиват с бездеието си .Протест до дупка

А КОИ Е ВИНОВЕН ?СИГУРНО ДЕТЕТО САМО СИ Е ПУСНАЛО ТОК ПО ЖИЦАТА ??СКАПАНА ДЪРЖАВА ТУК НИКОГА НИКОИ НЕ Е ВИНОВЕ И ДОКОГА ..МАЛКО НИ Е, КАТО НЕ МОЖЕМ ДА СЕ БОРИМ ЗА ПРАВАТА СИ ЗАСПАЛ НАРОД ТАКА 'ЩЕ НИ УМИРАТ ДЕЦАТА И ОЩЕ ПО ЗЛЕ....

Бих я накарал да се хване за оградата , веднага след инцидента .