3 г. затвор за варненски гинеколог за смъртта на бебе

Варненският окръжен съд осъди на 3 години затвор при първоначален общ режим акушер-гинеколог, причинил смъртта на бебе при раждането му.

Обратно в новината

Коментари - 3 г. затвор за варненски гинеколог за смъртта на бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво стана с д-р Атанасов,след обжалването му?

егати докторите, по-добре да нямаме изобщо никакви здравни осигуровки, всичко е платено, всеки иска рушвети. Пияни-заляни докторя ходат да дават дежурства преглеждат пациенти, поставят диагнози. Морят родилки и бебета, старо и младо е проплакало от тях. Да ви е..ба здравната система и здравеопазване...

нещо не ми харесва това решение

Ако пратим всички лекари по затворите, кой ще ни лекува.

Хора, не сте у ред. Жена ми ражда при наш познат, който е един от най-добрите гинеколози в София. Допусна грешка, която се случва по-рядко от 1 на 100 000 раждания. Не от немърливост, не от небрежност, просто понякога се случват такива неща. За щастие всичко завърши добре. Ако пратим всички лекри по затворите, кой ще ни лекува.

ами ако този доктор беше убил бебето или сапругата ти, друга песен щесе да запееш, нали.

жена ти ражда при ваш познат...... ами ти сам си противоречиш, ражда при ваш познат, който ти си намерил специално да е много добър лекар, защото не искаш да попаднеш на некадърник, който може да ти вгорчи живота. А какво да правят нормалните хора, които нямат техен близък познат който да се погрижи съвестно..... да умират ли. Докторята така са се разюздали, така колат бесат и убиват, че нямам думи. А взимат хубави пари, първо заплата, второ бонуси, трето всеки им дава рушвети ако иска да остане жив.... Ти не му ли даде рушвет / бакшиш / подкуп от благодарност на твоят познат.......??? Няма здравеопазване вече в България, всичко е кочина.

Не виждам противоречие. След като познаваме един от най-добрите лекари в София, не е ли нормално при него да идем?

АГ болница Варна е пълен трап. 3 години точно от както я управлява идиота Емил Ковачев. Там се мре перманентно.

Ей голяма новина , а Пешо чорапа, Мишо гащите и тем подобни убийци ги пускат , както пръдня от гащи излиза

То май за първи път ефективна присъда ако не бъркам? Да видим обжалването де.

Д-р Петър Атанасов

Пуснах името му в гугъл и ето какво излезе като първи резултати: "Аз родих преди 4 месеца във ВИП-а на АГ пр д-р Петър Атанасов. Не мога да не изкажа възхищението си към този лекар като човек и професионалист.", "моята бременост я следяха д-р П.Цветкова и д-р Петър Атанасов раждах при Атанасов в АГ със секцио и съм много доволна ", "Познавам единствено д-р Петър Атанасов, който ми беше лекувал яйчници преди години и съм много доволна от него." Сори, ама нито го познавам, нито е възможно тези коментари да съм ги писал аз. Негови пациентки са ги писали.

докторът - в затвора. борисов - на свобода.

Не е за вярване,че под новина за смъртта на родилка и бебето й,доказано причинени от лекар,се изказват хора,твърдящи,че са лекари,за които цената на човешки живот е около 1000, 1500 лева. Къде е държавата?Къде са правозащитните органи?Докога с този откровен цинизъм,с който те дори се гордеят?В нормалните западни държави,за всеки,който плаща осигуровки,здравеопазването е безплатно или почти безплатно.Таксите за лечение са регламентирани и всяко друго искане на заплащане от лекар към пациент се третира като престъпление.Само тук лекарят гледа на пациента като на ходещ банкомат,а най- абсурдното са пътеките по здравна каса,които в повечето случаи водят до нечия банкова сметка.

Продължих с търсенето и стигнах до делото. Лекарят е на пенсонна възрст и изключително опитен. Бебето е починало защото в болницата не е имала анестезиолог на смяна, а той е направил всичко по силите си. Анестезиолози в България се намират трудно, задължение на болницата е да осигури постоянно дежурен.

абе човек, хубави работи разказваш как трябва да бъде в нормална държава..., ама да те питам, ние в нормална държава живеем??? ти чуваш ли се какви ги приказваш, тук няма реално здравоопазване, ако някой те спаси, това е чудо, ако някой ти постави правилна диагноза- това е чудо.. Има много малко свестни доктори , всичко останало иска пари под масата и са неграмотни, некадърни, без морал, не има пука за живота ти, ще те уморат не за 1000 лева , а за 5 лева. Бай бабо да не те срещне мечка в гората или пък да опреш до доктори, това не е държава, това е мафия, територия, протекторат...

абе човек, хубави работи разказваш как трябва да бъде в нормална държава..., ама да те питам, ние в нормална държава живеем??? ти чуваш ли се какви ги приказваш, тук няма реално здравоопазване, ако някой те спаси, това е чудо, ако някой ти постави правилна диагноза- това е чудо.. Има много малко свестни доктори , всичко останало иска пари под масата и са неграмотни, некадърни, без морал, не има пука за живота ти, ще те уморат не за 1000 лева , а за 5 лева. Бай бабо да не те срещне мечка в гората или пък да опреш до доктори, това не е държава, това е мафия, територия, протекторат...

добро начало

Ами естествено, че без пари нищо не става, една лекарска нормална заплата е 3000-4000-5000 лева в момента, ако е по-добър си докарва до 10 000-15 000 лева на месец. Нормално е всеки пациент в знак на добра воля и уважение към лекарската професия да даде дар на колегата някакви финикийски знаци, ако иска да му се свърши добро лечение. Аз съм лекар, но ако се наложи да ходя да ползвам услугите на друг лекар специалист и аз му давам някакви пари и търся връзки за даденият човек, никой няма да откаже едно 1000-1500 лева на ръка, за да свърши една работа. Лошото, че няма много добри специалисти, ако беше само до парите, с мед да ги намажеш.. живота не е безплатен, по-добре го разберете ако искате да живеете..

Няма що да заминавате на Запад. Вие с парите под масата вземате повече, отколкото легално ще печелите в Западна Европа. Само че там ще ви скъсат от работа, атук пишете по форумите в работно време.

Това е заплата сред лекарската аристокрация,иначе нормалната лекарска заплата е далеч по-малка.

В София са високи заплатите, по провинцията може да е по-зле. В София, мой колега (личен лекар ) само от пациентски такси по здравна каса брой пациенти които му се водят, без да ги е виждал, само на книга.. (капитация), взима около 4500, отделно от прегледите , от всеки пациянт по 4-5-10-20-50 лева на пациент, зависи какво ще се прави, за фалшив болничен повече повече пари. Всичко това е пари на ръка, без касови бележки. Отделно всички хирурзи си имат тарифапоне 1000 лева за интервенция, всички анестезиолози си имат тарифа, поне 500 лева на сеанс и т.н.

Е кат не става без пари в затворите места има винаги за алчни и некадърни докторя...

Ако това мнение е мнение на лекар, който се е клел в Хипократовата клетва и иска да си върши съвестно работата, да ни пази Господ.

Той Манго си знай работата, затуй ви префасонира постоянноtypak

Нали се сещаш, че твоето е корупция придружена с изнудване при това с изнудаване на хора, в положение, в което не могат да откажат, защото от това им зависи живота. И двете неща са подсъдни...Може пък да реша да се обърна с парите към някой следовател да вземе да ги бележи.

ами за толкова пари, толкова лечение. Колегата едва ли взима повече от 3000 лева чиста заплата, ако беше отишъл да изражда в чужбина щеше да взима поне 3000 евро. Е ще има и такива случаи, случва се, какво очаквате, отличниците вече заминаха, така че сега тук не са най-добрите лекари останали. Ако искате колега лекар да ви обърне внимание, дайте му подарък, поне 1000 лева за да му привлечете вниманието и съответно той да обърне повече внимание на вас. Иначе си играете с живота и смърта, така стана, такава е системата, държавата, колегите....

А Вие, защо сте още тук, а не сте заминали? Моля да си напишете името, за да знаят хората, като идват при Вас да носят едни 1000 лева 'за да им обърнете внимание'.

Не искам да си пиша името, не е удобно. Да не искате да учим 6 години и после няколко години докато вземем специалност и след това без пари да ви лекуваме, поставяме диагнози, оперираме и съживяваме. Ако искате безплатно медицинско лечение идете в Пирогов, там добре ги лекуват, 50-60 процента ги оставят да умрат, но е без пари и отговаря на изискванията на здравната каса.... Ама не Ви харесва така... Ами тогава, намерете връзки, говорете с колегата предварително, кажете че ще му платите 1000 лева, и о небеса, той ще Ви обърне внимание и ще имате шанс да живеете ( пак не е сигурно ), но ако не платите, почти нямате шансове. Социализма свърши. високият морал също, аз просто Ви давам безплатни съвети и се опитвам да ви помогна да останете живи.

алоооо... малоумииии... в "Чужбина" израждат АКУШЕРКИТЕ, не лекарите. Аман от тъпаци.

Почти. При самото раждане присъства лекар. А отделно ако е с усложнения, присъстват винаги лекари даже.

Твоето не е мислене на лекар - откажи се от тази професия!

аз монтирам климатици, ако направя някаква грешка, ще повреда климатика и ще трябва аз на 100 % да възстановя финансовата щета.... Същото трябва да е при лекарите, ако са некадърни, ако са тъпи, ако не им се чете, ако ги мързи или ако просто са пияни по време на работа трябва да бъдат наказани, да платят за финансовата и за моралната щета, иначе те ще нехаят как си извършват служебните задължения, ако не им пъка за пациентите просто да бъдат осъдени, да им бъдат отнете правата и да си намеря безотговорна работа... това е аман от некадърници с лиценз да убиват ( лекуват)

Няма да лежи, ще му отнемат правата за определено време и после отново...Ако това се случи в UK, завинаги губи права да работи като лекар, даже и санитар, за това се изисква чисто криминално досие за последните 10год. Ще мете паркове, улиици , но с петно в Polic DBS CHECK , който се изисква за почти всяко работно място, ще е трудно да си намери работа. Но това се случва в БГ , а не в ТЪПАТА АНГЛИЯ. Не , че тук няма подобни случаи, но респекта от закона спира изпълняващите работните си задължения да с държат като онбашии в собствен конак.

абе разберете бе хора, не е виновна тази жена.... тя няма никаква подкрепа, нито държавата я подкрепя, нито здравната система я подкрепя, нито съпръгът и я подкрепя, нито майка и я подкрепя, а я тормози.... Тя е изтрещяла от немотия, от изпростялото общяство, от липсата на държава, от корумпираните некадърни лекари, от безхаберните социални работници..... Дали ако действието се развиваше в Швеция, щеше така да се случи, ако имаше висока заплата, ако имаше държава, ако имаше социална сигурност, ако имаше лекари които да следят в коя сугестионна седмица е бебето, ако ходеше на прегледи всяка седмица, та да се види как е бебето, ако и даваха помощи като в Швеция.... това не е държава, това е кочина.. давайте да се махаме и последният да дръпне шалтера.......

Извинете, Вие познавате ли жената? Какво се е случило с нея? Защо всички са против нея, в т.ч. и майка й? Пишете така, сякаш сте запознат/а.....

И какво точно ни казахте , че не ми стана особено ясно ?

Осъден лекар? Не може да бъде! Но пък има горна инстанция...

3 години при първоначално ОБЩ режим...?! Бах ти правосъдието.

за доктора 3г. а за майка убийца 2г.

Обжалване - и с условна ще му измият ръцете ! Айде на бас за 5 лева ... Тук се поощряват убийците и престъпниците , какви присъди сънувате ....

Ами аз ако го убия този пишман докторще ми дадат ли пак само 3 години, ако да е справедливо, ако не и на него да му дадат 10 години. Лекари-некадърници, тройкаджии. Дал е подкуп едно прасе и една дамаджана вино да си вземе държавният изпит.....

Така ще бъде вече, отличниците ги чакат в Германия и САЩ, а тройкаджиите тук се разправят с пияни цигани и няма кой да ги защити дори.

и ти си прав. Дайте предложения, какво да правим. Това да разкараме мутро-калинките от ГЕРБ, ясно, ами после?

защо на жертвите имената винаги се знаят,а на престъпниците се крият,дискриминация...

Веднага се разбира, че "народен враг" е бил осъден

Ако е убил българче и е повредил българка ДА, враг е на народа и без това сме на изчезване. Лошо е ако е от малцинството бебе е- невинно създание, никой няма право да отнема човешки живот!"Немарливост" е недопустима терминология за убийство на бебе , търсете отговорност за убийство -предумишлено или умишлено, за да дойде малко респект в тези доктори към човешкия живот...и ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ !!