Хиляди мигранти са блокирани на Балканите на път за Европа

Над 10 000 мигранти се намират в момента в Сърбия, блокирани от ограниченията по границите, наложени от страните от ЕС, съобщава Агенцията на ООН за бежанците.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди мигранти са блокирани на Балканите на път за Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Раздават им листовките с ''правата'', сигурно, затова ги бавят, понеже задължения нямат. Като диви животни се придвижват азиатците и африканците през Европа, на стада! Ние българите, трябва да вадим поне по 15 документа от вътрешни и външни министерства, полиция, оббщина, свидетелства за съдимост... Всичко да ни е в ред! Над 400 лв. ми излязоха преводи и легализации на всичко, преди да тръгна към Запада, преди 15 години. Тия, пристигат, без паспорти, без дрехи, документи и резервации за хотели... Къде отиват, ами и те не знаят, който плаща повече ''помощи'' ... нарочно топят децата си в локвите, да видим, в какво окаяно състояние са. Е, кое разумно човешко същество така ще си влачи децата, без храна и подслон, без топли дрехи?! И ако това не е добре режисирано от лицемерната Западна Европа, нас ни гонеха и връщаха, тия минават като ''диви прасета'', ... през границата, и кочината е пълна след тях...

Заглавие от вчерашния словенски вестник "Slovenske novice", изказване на кмет на граничен град до Хърватската граница, относно "мигрантите" настанени на реновиран стадион: "Там, където са стояли, там са пикали. Там, където са лежали, там са срали." ...никой не желае да чисти след тези. Това не са бежанци, това са диваци. Бежанци бяха преди време тези от Босна, които бяха благодарни и за най-малкото нещо, направено за тях. Вече нищо не става от стадиона... Няма да превеждам цялата статия, защото е дълга. Всеки сам да си прави изводите.

+10

са нужни за бъдеща война пушечно месо срещу русията.....пък и за работни измекяри ама га се хванат на работа, ще им зъфнат налъмите на меркелите

Я, Русия била в ЕС.

Крайно време е мигрантите да бъдат върнати насилствено по родните им места.Народите на Европа не ги желаят, а Брюкселските политици играят мръсни игри в които заложници са и европейците и нахлуващите.Това няма да завърши добре за никой ако настъплението на арабите продължи.

При това целенасочено унищожаване на на Европа, предприето от Меркел и с-ие,предпочитам да сме "16-та република" отколкото външна граница на ЕС. Там (в Русия)поне се пазят границите, а тук,като най-бедни и коленопреклонни, "външнш"за великите европейци(защо велики?,но те така мислят за себе си) и със сериозен опит от общуване псевдо-мирно с мюсюлмани, пак ние ще оберем негативите на цялата "цивилизована" Европа.Много лесно ще ни пожертват,а нашите дупедавци веднага ще викнат УРА. Благодаря на Европа за "нежното" й отношение към нас.,но България ми е по-скъпа.

Какви са границите на Турция със Сирия и др. арабски страни? Защо ги пуска и препраща в Европа? Това е основният въпрос, защо се заобикаля? Ако Турция не разрешаваше превминаването на мигрантите през нейната територия, нямаше да има този проблем. Означава, че Турция е в центъра на ;цялата тази постановка... Е, Меркел, какви ги вършиш?

Аобяснеие ми че не разбираем тази сган арабска защо трябва да влиза в Европа без паспорти а на всички то от горе и да ги храним и обличаме! На корабите и обратно!!! Мало са ги нашите евроцигани та Тая сган!!!

депортация и то масово с кораби от кадето са там да си останат

евала на Унгария Пичове кефат ме !!!!!!!!! Как пък ни един няма документ или паспорт И това ако не е предварително подготвена маса пък те на .Само наще тъпи политици им се канят Айде товарете на корби и за юса ! Тамда си ги прибират като толкова им налагат "демокрация" на нас ни гледат ЛК през ренген тея маймуни ги прибират като топъл хляб

Да, ако имат акъл, сега е момента да се възстанови кльона както си трябва по протежението на цялата граница!

мъже идващи от места на военни действия на възраст между 20 и 40 години са или дезертьори или главорези. Трябва ли да гласуваме, след като ни готвят изтребление?

Налагат се крайни действия! не може хората без никакви документи, без каквато и да е идентификация да навлизат в която и да е страна от ЕС! Щом няма документи и не може да докаже произход той е никой. Такива направо трябва да се изолират в лагери, там на хляб и вода и никакво мърдане докато не изпеят и майчиното си мляко. А най-добре е на кораби и влакови композици да се връщат в Турция, Либия, Мароко и т.н. Хора без документи нямат място в Европа! Някой от вас ако тръгне без документи към някоя държава какво ще стане? - Ще го върнат да си вземе документите. Ще мине границата ама друг път!

Според мен, всички държави от ЕС, които са външни граници на ЕС, трябва да постъпят като Унгария. Правото на свободно движение на хора, стоки, капитали и услуги в ЕС е предоставено САМО на ЕС гражданите. Всички останали чужденци би следвало да притежават входни визи за влизане и пребиваване в ЕС държава; покана от ЕС гражданин; лични документи за самоличност и други такива "формални" неща...

на нас , които не сме външна граница на ЕС ще ни се Б.М-та!

анонимен

България е външна граница на ЕС, така, че - затварянето на нашите граници зависи САМО от българското правителство- това е обективната юридическа реалност, независимо от оправданията на нашите политици

Какво значи-Да си затвориш границите? Да сложиш тел? Или минни полета и виетнамски капани-замаскирани дупки със заострени колове!

Означава да си държавата да си построи заграждения по протежението на държавната си граница, да не допуска 3000 или 10000 чужденци да нахлуват масово през тези заграждения; да установиш 1-2 ГКПП-та, през които чужденците могат да влязат на територията й, на тези ГКППта да се изнесат пунктове, на които за много кратко време, на място, да се проверяват всички чужденци отговарят или не на условията за предоставяне на статут, тези, които отговарят И ПОИСКАТ статут от държавата, да се продължат процедурата, а другите да се изпращат обратно и да не се допускат изобщо в държавата.

Заграждения? Какво биха представлявали те>? А да не допускаш да преминат през загражденията? Какво би трябвало точно да означава? Да се хванем цялото население на България за ръце и да направим жива верига по границата ли? Струва ми се пъстра,че и хабер си нямаш ,от охрана на държавна граница!

незабавно затваряне на всички външни граници на Европа с огради, вишки и автоматчици. Да се влиза само на КПП след строг контрол и визи. Разбрахте ли европендерасти? Докато не е станало късно за всички ни!!!

Абе комунягите бяха най--големите интернационалисти. Все прегърнати се рисуваха--Бели ,Черни и Жълти. Къде ви отиде интернационализЪма?

Много си прав, затова ти писах плюсче - ама нещо да ти мига сигналната лампичка, че една бивша комсомолка е де факто шефка на ЕС? Те не са противници, г-нчо, просто са членове на една и съща глутница, дето си оспорват плячката - нас, но в крайна сметка са ЕДНА и съща паплач. И комунизма, и капитализма съсредоточават ресурси и власт в ръцете на "правилните хора".

но по границата имаше ограда.

Пишете,че и ние можем да си затворим границите!!!Добре!!!Искам да бъдат затворени още СЕГА , СЛЕД КАТО МОЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Твърдя, че въпросът дали една държава от ЕС да затвори границите си или не, след като не е член на шенгенското пространство, е в правомощието ЕДИНСТВЕНО на самата държава- поради наличието на нейният държавен суверенитет. Никой не може да принуди България да приема чужденци, които НЕ ТЪРСЯТ убежище/ статут на бежанец/ хуманитарен статут/ временна закрила от Р. България, а искат "просто" незаконно да преминат през територията ни! България не е необитаемо пространство, което всеки може да пресича, както си иска, а суверенна държава, с ясно обозначени държавни граници, свои закони, в които е описано как точно става законното влизане на територията й от чужденци и изискванията й, съгласно които се допускат чужденци на българска територия.

в Шенген!Следователно можем да затворим.Затворете границата за мигранти и имигранти СКАКАЛЦИ.

Моите твърдения са: всяка суверенна държава от ЕС и Европа има право да НЕ ДОПУСКА оставането на своя територия- т.е. да експулсира нелегалните имигранти, които: 1. Не са поискали убежище/ статут на бежанец/ временна закрила/хуманитарен статут от същата тази държава 2. Които, дори и да са поискали такава закрила, НЕ ОТГОВАРЯТ НА ПРАВНИТЕ УСЛОВИЯ на самата държава за предоставянето на 1 от 4те вида закрила.

Меркел да си ги пребира в Германия. Тя ги е поканила.

Тя ще ги прЕбере, а пък ти учи граматика. Не ти е проблема Меркел...

Присмял се хърбел на щърбел. Глупак! "Не ти е проблемЪТ Меркел".

Държа да се знае, че мой коментар "пъстър свят ( регистриран ) 19.10.2015 21:36" НЕ Е заяждане. Много държа 1:1, в публичен дебат, да се изяснят най- накрая кой са тези МИТИЧНИ "права" на чужденците, които са икономически нелегални имигранти, не са поискали международно правна закрила от Р. България; пребивават незаконно на територията на Р. България; придвижват се незаконно през територията на Р. България и претендират за "права"!

Това е аргументът на запушената тоалетна: "00 ( нерегистриран ) 19.10.2015 21:45 . тъжно ми е за клиентите ти. хвани прочети ,веднъж в живота си. относно човещината в теб,ще те съди бога не аз."

Да, ще добавим към характеристиката и и нарушение на четвъртата Заповед да не споменава напразно името Божие. Седнала 00, продаваща страната ни, да ни плаши с Бог, а себе си не вижда! Плещи за "човечност", а ни мисли за слепци, че не виждаме какви явни "човечни" бандити нарушават границите ни!

А не е ли по лесно,всички несирийци да ги върнат с обратен полет и малко джобни,след като ЕС вече няма капацитет, нито работа за икономическите!Ако не се намери адекватно решение няма да спрат да идват,нито каналджиите ще спрат,ако няма кой да ги спре, а колкото са повече и няма къде да ги приемат,това ще доведе до бунтове,както сред тях,така и в държавите които ги приемат или неприемат!Време е да се сложи точка!След като могат да влязат в Турция и оттам има каналджии,нищо няма да се промени!Оказа се ,че и нашата граница не е обезопасена,така че трябва да се вземат мерки задължително!

В Германия се опитаха да върнат такива: изобщо не можаха да ги съберат, за да напълнят самолетите. Анархията вече е факт.

европейски шльокатарници...

Tака е. Hяма спор. Hо когато нещо се отлага поради сезонни смущения или друга причина, то нищо не се знае - я камилата, я камиларят. 3а сега виждаме само камилари, ред е на камилите да дойдат при някой от следващите неспирни кервани.

В немската преса коментират ЛИЦЕМЕРИЕТО на Меркел. Не затваря границите на Германия, но плаща милиарди на Турция да затвори нейните!

Hяма нищо по-хубаво от лошото време. помните ли този филм, или, ако сте с по-добро от моето егн, чували ли сте за този филм? по богомил Pайнов, ако не се лъжа. Mоже би, точно то, лошото време да стане обратен фактор в придвижването на нашествениците. Nли поне ми се иска да е така. Tрай конъо за зелена трEва!

Да, ама след зимата идва пролет, лято и пак огромен поток от "бежанци". Кутията на Пандора вече е отворена и няма връщане назад. Елементарни, агресивни, завистливи, необразовани хора, МНОГО БЕДНИ, плащащи околоп 10 000 евро да ги прехвърлят до Германия, за да се възползват до край от социалната система там. Те си мислят, е Европа им е длъжна. Убедени са, че и те заслужават да живеят така. Но Европа е постигнала прогреса си в продължение на СТОТИЦИ години - революцции, въстания, борба, Ренесанс, Просвещение, Класика, Романтизъм, Реализъм, пак борби, войни .... докато стигне дотук. Европа е платила огромна цена за сегашния си стандарт. А те искат наготово, искат да наложат примитивния си начин на живот и религия. И ще успеят.

все пак те са поканени в Европа и са тук за да ни гостуват

А в Саудитска Арабия край Мека палатков лагер за три милиона души пустее празен!

па и кулокранове се клатят самотно.

До "00 ( нерегистриран ) 19.10.2015 21:13" Имам само 1 въпрос към Вас- преди да пишете за "правата" на нелегалните имигранти, наясно ли сте с юридическата страна на нещата? Т.е.- Вие имате ли висше юридическо образование, придобито на територията на която и да е държава от ЕС? Предварително благодаря за отговорът Ви, независимо от неговото съдържание.

очевадно е че отговора е "да". но преди всичко съм човек .

анонимен

Не - не е очевадно. Аз съм български адвокат, но не виждам нищо юридическо в коментарът Ви. Бихте ли написали правното основание за Вашето твърдение в коментар "00 ( нерегистриран )19.10.2015 21:13", за да мога да разпозная по този начин у Вас колега- юрист?

анонимен

Чакам, г-жо/ г-не! Нека всички прочетат Вашите юридически аргументи във вид на правни основания.

Факта, че в огледалото виждате същество с една глава, две ръце и два крака доказва, че сте хуманоидна биологична единица, докато изискванията за човек включват и определени характеристики като ... човечност, честност, морал, уважение, интелект и т.н., управлявани по начин, неопропастяващ ги едни други, нещо което в никакъв случай не можем да признаем на някой/я/е като вас, продаващ покрай задника си и родината си за сребърници-грантове.

тъпото изявление, което съм е че Гърция била виновна. Виновни са САЩ с техните шарени революции и смяна на режими.

На рашите винаги САЩ им е виновен за по лесно,а радикалния ислям и чеченското участие изобщо!

Какво прави СССР 10 г. в Афганистан?Това хуманитарна акция ли беше? Там загинаха 15 000 руски войничета и 73 българи.

Ние ,обезправените ,кво да правим?

емигрантите имат права .не живеем в африка преди двеста години да реагираме с акава кснофобията. емигрантите са по-културни от нас.

Представа си нямате, какво Ви чака в Цивилизована Африка, ако влезете там през границата по подобен начин.

Ще изяде и двете части на поговорката за "Бития бит", а за финиш ще им спретнат нещо като екзекуциите на ИД, освен ако не го продадат за органи или за бяла робиня. Който не вярва да попрочете разкази на хора, които са били там и не само в наши дни, а и в миналото.

хвърлил си око на младите момичета на емигрантите явно и се криеш зад фашизма си.

Надявам се да е сарказъм. Иначе много правилно си се кръстил със знака за тоалетна. Не виждам как ще бъде по-културен от кой да е от нас (с изключение на тебе), един див човек, дето е възпитан в тотално НЕуважение към живота, правата и собствеността на другите и смята жените за животни, а тия, дето го приемат в страните си - за глупаци, чиито собственост, жени и деца да изплюска.

такива като теб стрелят по невинни хора и то в тила. няма да говориш ти,с монголската кръв,за емигрантите от сирия. те минават и не искат да останат тук. няма да оставим страната на такива като теб.

браво!! трябват ни такива гласове

Да, трябват ви такива г*зове, ама проблема ви е, че даже и мършата, дето приема да слиза до "нивото" ви става все по-малко с всеки изминал ден. И причината е, че все повече хора се събуждат и разбират кой какъв е и кое (като вас) какво е.

български обичай е краднат от гърците, да се посреща с хляб и сол и прав му път с ескорт до Берлин. то само с кражба не става..

Разбира се, че за това е виновна Гърция и не знам защо Германия и останалите стари страни членки не повдигнат въпроса за поведението й! 1) Тя е външна граница на ЕС и за Шенген 2) Тя ги превозва с автобуси до границата с Македония. Не си ли дава сметка, че ако не го прави няма и да идват толкова на нейна територия и острови. Да не би в Итаия да не идват, но там не ги превозват до друга граница и затова не прииждат толкова! Абе какво да искаш от глупаци, хитряги и мазници като гърчолята.

Гърция да спре да се държи като държава-каналджия, която доставя арабомангали в Европа - откак са на европейска хранилка опукаха десетки милиарди за въоръжение, а не могат да се овардят от киртаци с гумени лодки...

"Ролята на Турция е все по-голяма". Ами ако балканските страни затворят границите си с Турция, много бързо ще им намалее ролята.

имало недостиг на одеала-да палят огниове и да пеятпесни и танцуват бре!

Кви ги хортуваха ГЛАВСЕКА, ШМАТКАТА МУ, а и самио ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ!! КАК НИЕ ДЕНОНОЩНО И БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ... И днес 50 АФГАНЦИ - в центъра на Бургас и 10 ИРАКЦИ пак там, ДЕСЕТИНА-ПЕТНАДЕСЕТИНА в Созопол па път към Бургас.. МИНАЛИ НА СЪЩОТО МЯСТО, СБИРАНИ ПОД СЪЩИО МОСТ НА ШОСЕТО.. Властниците ни се държат като материал за икебана на Меркел" Хайде, кажете зеле снимаме ви за икебаната!"

ЕВРОБЛЮДОЛИЗЦИ ХРАБРИ, дет мислят, че доят КРАВАРИТЕ... Ама не виждат БИКА дет им го... отзад.....

Дали ще дойде момента в който на "големите" ще им просветне, че Балканите са от изключително важно значение, както за Запада, така и за Изтока?

Отдавна им е просветнало. Изчислили са, че повече им е изгодна политиката на междуособици на Балканите и на тоягата. Щото така се пести морков. На самите Балкански държави пък не им и хрумва да водят координирана политика за общите им интереси.

Прибирайте си талибаните от Балканите , брюкселски зелки и усарски зомбита ! Два пъти сме ви спасявали през вековете от нашествия , с цената на огромни жертви . Сега се оправяйте сами , едноклетъчни лицемери !

Нисък поклон пред Вълкан!

значението "нисък поклон"!Може и да се подиграваш!!!

дядo_star

По принцип не се подигравам. Понякога иронизирам. В случая един човек показа зъби и нормални човешки рефлекси. Каква ирония към този, който с един изстрел подчини над 50 натрапници. Единствено поклон и уважение!

Всеки има право да търси по-добър начин на живот. Европа и САЩ да престанат да крадат ресурсите на Африка и близкия изток, за да може тези държави да се развиват нормално и интегрират. Стига с тези войни включително и икономически. Само тогава ще спрат да бягат хората. Европа и САЩ не им дават възможност да се развият и интегрират.

От старите народи безспорно е, че европейците живеят най-добре. Напредъкът се дължи в голяма степен на християнската религия, която е мирна и съзидателна. След Ренесанса западната цивилизация преживява небивал разцвет и напредва непрекъснато. Други религии държат в подчинение изповядващите ги и не им позволяват и мисъл за някаква духовна свобода. Тази разлика в мисленето се отразява на бита- едни напредват, други силно изостават. Това е основната причина за инвазията към проспериращите държави. Цивилизацията отива към своя упадък.

Ренесанса съвпада с дивия колониализъм и търговията с роби! И въобще не се връзва с миролюбието !

що ни загуби? като Буда гледа у пъба май.

Не мога да разбера пустата западняшка лицемерна логика. Реват, че Балканите удържат ордите шейтански. Защо сте недоволни бре западняри? Ми да вземем да ги отблокираме, а?

цела северна европа е влажна от южната насока на руската армия... ха ха ха ха. не чели са си историята...

Срамно е, че според статистически данни, които току-що чух по телевизията, 60% от децата у нас страдат от бедност. На фона на това съобщение ние каним "гости" и ги издържаме с щедри суми. И се радваме, че "началниците"ни потупват по рамото колко добре се грижим за тях. Българските деца никого не интересуват.

но може би НАТО се подготвя за конфликт в Европа с Русия.Затова са тия младежи и никак не е забавно :(

за оплождане били дошли казват!!!Европа застарявала.Глупости,глупости....Истината е ,че някой иска да види края на Европа.

Марш на всичката пасмина мигранти обратно!

"...Не изключвам възможността за поставяне на ограда по хърватската граница с цел предотвратяване на мигрантската вълна. Това каза хърватският президент Колинда Грабар-Китарович пред американския телевизионен канал CNBC...Около 80% от хората, които видях и срещнах, са икономически мигранти и те не идват от Сирия и Ирак, каза президентът.." 19.10.2015 18:33 Грабар-Китарович: 80% са икономически мигранти, може да вдигнем ограда bgnes.com/sviat/balkani/4379330/

губи ти се коментар. друга май го лапна.

И да ми пишете 1 милиард минуси, това не ме касае- просто си направете добре сметката, защото при следващата партида заловени на българска територия нелегални имигранти, при провеждането на досъдебно производство по чл.279 ал.1 от НК, някой от тях може да пропее кои НПОта са помагачите му да стигне до България, от кое НПО са му указали слабите места на българската държавна граница и как и кога да я пресече! Не ни мислете за имбецили- че едни прости овчари и козари или номади от друг КОНТИНЕНТ могат сами да се оправят- без вашите "съвети" на територията на Европа...

И без W2EU и други подобни наръчници. Моля съответните служби да се поинтересуват, защото един ден като се обърне палачинката, да няма кой не си е свършил работата. Знаем, политиците ги държат грантодаващите, с това и вас, но стига да искате винаги има начини. Ако искате децата - вашите и нашите утре да имат България. Говорим за оцеляване.

при техните братя там

Гениален ход на американската политика и военна мощ. Тихомълком и с минимални силия навряха ЕС в кучи задник и показаха кой командвва влака. По този начин ги отделиха от залитанията на някой политици към джуджето в Масква . Невъзможно е Европа да излезе от патовата ситуация без САЩ и те ще ги държат докато подпишат не тръргосвкото споразмение ами всичко каквото им поискат :) Путиноидите подскачат радостно след всяка пусната бомба над ИД , докато Америка бавно и сигурно си опече питката :)

Обаче който копае гроб другиму...

на разсъждения: Путин действа превантивно. Сирия и Иран са гаранциите за да не навлязат ислямизираните от ЦРУ терористи в Кавказ, Средна Азия и Западен Китай. Затова Китай и Русия извадиха Иран от "Списъкът " и чак тогава започна операцията по прочистването. Целта е пресичане на басмачите към Русия и Китай, спиране дъмпинга на горива от ИД, не засягане по никакъв начин стабилността на китайската икономика зависеща от ирански нефт, венец за Русия като световна сила и миротворец...даващ права да дирижира в собственна полза събитията в Източна Европа. Това е висша дипломация, в която палячовци като Бочко не се канят на обсъжданията. От никоя от противниковите страни. Слугите винаги влизат приз задният вход. :)))