Словакия блокира спасителния фонд за еврозоната

Словашкият парламент не прие плана за разширяване правомощията на европейския спасителен фонд за затруднените страни от еврозоната. Правителство падна, тъй като премиерът Ивета Радичова обвърза гласуването за фонда с вот на доверие.

Обратно в новината

Коментари - Словакия блокира спасителния фонд за еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Блокира, ама не блокира, вече има две статии отричащи тази! Блокира ама друг път!

Прави са. Защо по-бедните страни трябва да плащат дълговете на много богати страни, Италия, например. Тук пенсионерите живеят с по 230 лв., и от тези пенсионери ще бъдат взети пари за подкрепа на банките ....

Истината е, че политиците показват неспособност за справяне с ангажимента си. Не могат да удържат на лобито на банките и изпозлват парите на народите от ЕС, за да ги захранват, като са се налапали и са се издънили. Ако сега се захранят, след точно 3 години всичко ще е забравено и отново ще се развихрят да спекулират, разчитайки че като закъсат, с нови подкупи пак ще получат нашите пари за стабилизиране. Това меко казано е лоша практика. Не смятам, че е редно да се прави, освен в малък размер и на висока за банките цена. Най-малкото намаляване до определена граница на заплатите на мниджмънта, забрана за дивиденти за дълъг срок. Печалбите за 10 години напед да са за връщане на парите заедно с дебелите лихви, които ние плащаме. Тогава може. Която банка не го иска, да си фалира. За това е измислеен фалитът.

Така е! Няма защо да спасяваме банките. Трябва да спасим хората, а те ще имат нужда от нормални банки, нормални лихви... Която банка не може да работи в нормална среда - да фалира така, както фалират фирмите, институциите в резултат на банковия диктат.

И едно малко уточнение: когато побъркаш хората и направиш така, че трудът им се обезсмисля, те няма да имат стимул да работят. Така системата се срива. Малко въпросче: Едно добиче ако не го храниш, не се грижиш за него ще ти работи ли?

Евала на словаците. А нашите са се навели с гъза към Европа и чакат ли чакат............

Селски поет не си играй с името на Ботев, това да не е Румен Петков? Кой дежурен ти пусна ника? Да се подиграваш със символа на България, селянин! Модератори махнете поста на този идиот!

Споко,Пишмане! Един ден и това ще стане - и не Путин, а естественото развитие на процесите извън и вътре в нас ще предизвика това! Но все още сме в зоната на МРАК-о-бесието!

не сме в еврозоната, но участваме в този фонд.

С 300 милиона участваме. Ти добре ли си? 400 милиарда са ввсчиките пари и България да даде 1/20 от тях ли? Стиснете си малко дупетата и спрете да осирате, бе хора! Лъжете като съдрани, не ви ли е срам изобщо?

Когато Бълтария правеше преход всичко държавно беше продадено на безценица и стандарта, сринаха се банки, хиперинфлацията ликвидира спестяванията. Тогава лицемерите от Европа си мълчаха и гледаха сеир.

Тогава нямаха думата. Ако се бяха намесили, щеше да се тълкува като намеса във вътрешните работи. А и българският народ (поне тази, на която е останал грам мозък в главта) трябваше да се научи какво могат да правят комунистите. Сега са първите години, в които те нямат фактически почти пълната власт. Надявам се добре да помним до какво докараха народа и занапред да влезе най-сетне в учебниците по история каквво се е случило. Иначе индеферентността ще се пренесе и върху бъдещите поколения, които не заслужавата такава злокобна участ като предишните.

Аз пък по-голям комунизъм от тоя в Гърция и спасителни акции на ЕС не виждам.Едните назначавали по трима човека да вършат работа колкото за един,давали премии,15 заплати и пр. буквално за нищо,другите сега ще преразпределят парите на работещите ,за да издържат мързеливците.Точно като при комунизма/социализма.Тогава пак бяхме донори-на Ирак,Либия, Ангола и кой ли не.Сега на Гърция ,после и на другите "прасета".Държавното си е държавно,частното-частно. Държавата има други фунции-не да се занимава с фирми и пр.А бъдещите наши поколения не ги мисли-те няма да са тук,тук ще са най-вече циганските.Пардон-евроромите.

Нашите роднини слугуват на гърчолята,сега ще се лишаваме всички от малкото,което имаме,за да им плащаме дълговете.А те ще си я карат все така-траншове и стачки...Да продават,да гладуват като нас.На нас да не би Гърция да ни плаща дълговете.ЕС,ЕС,ама сиренето е с пари.

ЕС все повече заприличва на бившия соц.Същите безсмислени забрани на това и онова,толериране и подпомагане на мързеливите и некадърните.Едно предприятие можеше да работи на загуба,а държавата наливаше пари от печелившите в него,сакън да не фалира.Накрая фалира целия целия соц.Този филм вече сме го гледали.И то на много висока цена.Банките да се спасяват-нали са частни,що реват сега за държавна помощ,да си намаляват заплатите,да фалират-техен проблем.Гърците да затягат коланите и да плащат.Нали безплатни обеди нямаше да има...

Точно това и аз щях да напиша. Комунизъм и социализъм от всякъде.

Браво на Словакия!!!! На мързелуващиге гърци не трябва да се помага. Всеки харчи толкова колкото има. Не бива Евр.съюз за гърците да е дойна крава а за бедна България-майка мащеха.

не са само гърците.. то испанци, португалци, италианци... а също и ирландци.

Браво наистина на словаците, но сега ще образуват едно по сервилно правителствво, което ще гласува за този "спасителен фонд", след което отново всичко ще бъде прегласувано. Така направиха навремето си с Турция, когато трябваще да се даде път на амеликанците към Ирак. На първо гласуване беше срещнат острия отпор на парламента, но на второто американците го подкупиха и всичко мина гладко. По подобен начин ще спасятват и банките. Лошото е, че в банките донори се намират и нашите макар и малко, с честен труд спечелени пари, които ще бъдат наливани във фалиралите на Гърц., Португалия, Испания, Исландия и т.н. А най-неприятното е, че за капиталите вече няма граници.

Браво на словаците! Време беше алчните банкери да гризнат дръвцето.

Браво на словаците! Време беше алчните банкери от ЕС да гризнат дръвцето!

Какви "мислещи" словаци, какви 5 лева. Цялата игра е вътрешно-политическа. Целта - да падне правителството в Братислава, както и стана. Ще ратифицират ли на другото гласуване - да, естествено. Словакия се притежава технически от руската мафия. Изобщо не са на светлинни години напред от България - напротив, в много отношения мизерията е много по-голяма. Относно проблемът - проектът "ЕВРОПА" е много важен за всички на контитента, но вие или поне част от вас не виждате по-далеч от чашката си, за да го разберете.

Щях да се съглася с теб ако не беше дриснал една глупост. Били ми обяснил в кои отношения мизерията в Словакия е много по-голяма?! За да те улесня ще ти кажа, че в Братислава средната работна заплата е 970 €, а за страната 740 €!

Unemployment rate : 13.5% (2010 est.) Population below poverty line: 21% Нека не си мислим, че ние сме най-зле. Доста съм обиколил и мога да заявя, че в доста отношения сме на средно европейско ниво. Единственото, по което със сигурност сме на дъното е по себеуважение, липса на увереност и на пъво място по мързел и завист. Така, че всичко е така, защото каквото си направим сами и господ не може да ни го направи...

Радичова - т.е. Радичева, прабългарско име. Имаше един италиански скиор -св. шампион Фаусто Радичи...Нагледен пример за прабългарския елемент сред средноевропейските народи!

Hяма страшно......още утре ще ги натиснат евробюрократите докато го гласуват, както с референдума в ирландия. да живее европеиския съветски социалистически съюз.Hа всеки грък и испанец според потребностите,от всеки българин и словак според възможностите

+1

аз много хвалим демокрацята.тои цар симо сащо много я хвали. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имаш трънки! Това че някой някъде е направил нещо, изобщо не значи, че ти можеш да направиш нещо подобно на друго място.

Еми самоутешавай се с този си аргумент. Въпрос на ВОЮВАНЕ ЗА СЪЗНАНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО. Ние можем да го правим, но ти не можеш!

Русия навремето продаде Аляска, Франция продаде Луизиана на САЩ. Тези практики са редки, но са реални! Гърците имат достатъчно острови за продан, имат късмет че има достатъчно перкулясали милиардери готови да платят баснословни суми за СОБСТВЕН остров.БРАВО НА СЛОВАЦИТЕ!

Не могат да изкарат 100 милиарда от острови. Но колкото могат, трябва да изкарат от продажби на острови. Така се помни по-добре кога те е управлявало соц. правителство за години наред. Да ги заболи, че иначе се забравя.

Остави тая работа. Че който купи остров пишман ще стане с тия тъпани. Те ще искат хем да го платиш, хем пак да е гръцки, те да ти слагат и прибират данъци и пр. Абе с две думи с тия никой не може се разбра...

Браво словаци!Докога 2 държави ще решават съдбата на Европа , а мързеливите ще бозаят.

Евала мога само да им кажа.. Ако не са те незнам кой може да им налее акъл в главиците на ЕС шефчетата..

Словаците взимат заплати в пъти по-малки от гърците ама ще дават 4.4 млрд. евро за да ги спасяват.Тоя умрял съюз трудно ще просъществува дълго време.

За* словаците, я кажете какво стана с финалната атака на последната крепост на Кадафи :D

"Делът на Словакия е малко под 1 процент и възлиза на 4,4 милиарда евро".Делът на в пъти по бедна България ще е 17млрд.евро...А туко що 22:49 във Варна имаше земетресение.

по-

икономиката на словакия не мърда, а нашата - мърда. какво чудно тогава за дела? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няколко поста споменават "Словения" и "словенци". Словения е една друга държава на северозападния край на бивша Югославия. Тук се говори за Словакия, която беше част от Чехословакия.

Излишно е да уточняваш, споменаващите Словения идея си нямат включително за Чехословакия, Югославия и т.н.

Умнико, има държави в Европа, които са много по-зле от България. Гърция, Испания и Португалия сега реват. Ако не е Дянков и Бойко отдавна да сме се оакали с оная тройна коалиция която беше и ни убеждаваше, че криза нямало и няма да има в България !

аз искам като гърците! или дянков да ходи да оправи тях!ама дали ще го търпят?

Нямаше разбира се. Гробарите ни натикаха. В Полша защо няма?

Защото Полша отдавна обявви като официална позиция, че комунизмът е античовешко явление с фатални за обществата последици. БСП все оше намира за хвалебствено, че има 120 годишна история, включително и убийства и изгонване на интелигенцията от страната, с което е осакатила нацията ни за десетилетия напред. Ето за това Полша е наясно, а българите все още си мислят, че са много образовани, боклуците ни с боклуци! За че Орешарски и Станипев лъгаха, че няма криза, дори само за това тр. да бъдат осъдени - подвеждане на бизнеса и нацията и бездействие при навлизане на странта в дълбока световна криза. За такова нещо други народи биха ги разчекнали. Представете си ко лк оразбира българинът защо в момента Борсов не може да се усмихне, а Станишев се радва, че актьор се е съгласил да кандидатства за вице. Прост народ, неук, безхаберно стадо. Едни крави по-добре могат си избра пастира. Много срамна простотия!

Не е необходимо да демострираш незнание- ние всички го виждаме. Поздрави

Защо са гласували с да нашите слепци и некадърници."Браво" ГЕРБ!Браво Словаци!!Стискам Ви палци,защото инак ще трябва да плащаме всички българи.

България даже няма право да гласува, дядо. Чети малко вестници преди да пишеш глупости.

От какъв зор ние трябва да даваме пари за спасяване на банките и банкерите? Дано Словения да не подкрепи създаване на този фонд.

Ти не я миси Словакия- ТЯ Е ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ПО-НАПРЕД ОТ Бургаристан! :)))

Това че Словакия не е до Турция не я прави по различна от България по мислене. Фактът, че не успяха до сега да родят нова политическа алтернатива, която да измете комунистите им, говори за "един гащи плява"- сиреч-стоят в едни и същи лайна и със същото бъдеще..

И да прибавя един коментар, който пренесох тук бульон трезве ( нерегистриран ) 11.10.2011 21:54 "Когато в едно общество не се предлага нищо , друго освен антикомунизъм, обикновено комунистите идват на власт "

а, цепили се били..просто чакат немеца да плати гяволъка с гърците.

яжте, пиите, бети марзелуваите ако имате някои да ви плаща сметките за това. докато има глупци ще има и тарикати: комунисти, мутри, цигани, гарци, испанци,...дано словакия измие срама на европеиския саюз като гласува против.

Осиновете си ГРЪК срещу само 500 EUR! Той ще прави за вас всичко онова, за което нямате време през деня: - ще спи до 12 наобяд; - ще чете вестници; - ще пие кафенце; - ще говори за спорт и политика; - ще спи след обяда си; - ще стои вместо вас вечерите по барове и ресторанти; - ще танцува И ВИЕ НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ИМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ, ЗА ДА РАБОТИТЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР!

Хехе :-) Жесток коментар, харесва ми!

Това лято. Август. Нарекоха го Евро плюс. Дянков беше против, ама батето подписа и набързо му свиха сърмите на финансовия. По това което е подписано, откакто влезе в еврото, БГ трябва да плаща 7 млрд. евро всяка година и може да получи до 14 млрд. евро помощ. БГ се задължава да приведе в унисон данъците си, т.е. данъка да е 35% от печалбата (дай да видим кой луд ще дойте в наш циганистан с такъв данък). Изобшо всичко става еднакво, освен заплатите. Освен това не е ясно дали няма да дължим по 7 млрд. от момента на подписването. Също така може да бъде съдена при неизпълнение на договора.

Пълни глупости си написал! 7 милиарда всяка година - това от къде го изкопа???

Да им се дадат пари от бюджета, за да имат повече резерв и печалби. Обикновено им се дава пенсионния фонд и се повишава пенсионната възраст. Така не се плащат пенсии, защото повечето умират докато работят. След това банките си разпределят капитала като дивиденти и пак искат да се инжектира капитал. Пример: в Испания банките са раздали 40 млрд. евро като дивиденти и са взели 38 млрд. евро помощ от държавата като "помощи". За да плати помощта към банките Испания повишава пенсионната възраст на 67 години. При втория рунд обикновено се уволняват учители и лекари и образованието и мед. помощ стават платени, защото се правят частни училища и болници. Или пък се взима от всеки който има жилище процент от стойността му, както в Гърция. И така, докато целия народ стане длъжник, продаде каквото има за да живее и трябва да плаща дългове към банките поколения наред.

Ясно, точно и вярно казано! Аферим! (казано на древен арабски, та да не се разсърди Болен Лидеров)

Браво 19:52! Чудесно обрисува неолибералната политика на управляващите ЕС и страните в Европа.

другари!!! обяснете защо тогава неолиберална партия от Словакия е гласувала против тези неолиберални мерки?????

Евала! Точно и кратко обяснение.

Дръжте се словенци! Не позволявайте да плащате на тарикатите дето живеят на заем.

Приятелю никой не говори за словенците, а за словаците. Свери си часовника, или по-добре си лягай вече.

Всички погледи били към Словакия! Да бре , да! Пък моят поглед е в чашката.... Вече взе да свършва и требе ходим до мазата за още! Всеки с неговите проблеми....

Евалата байПешо!

Браво на словаците! Но да удържат фронта докрай! Един да не одобри плана за фонда , той се разпада. Какво представлява "Кризисния фонд" и чия политика е той, ще прочетете в нашия анализ в сайта ни. - "Ябълката на раздора" Помощен пакет за Гърция" и защо скандинавците не искат да помагат на Гърция"

Днес плати ли си за рекламата, или пак гювеч?

Ти някога изказал ли си се по тема, която ти е ясна?! Няма да "удържат словаците". Точно комунистите на Фицо ще подкрепят евровала, само за да дойдат отново на власт и да довършат грабежа от преди две години!

"ми да фалира Гърция" - и аз така бих казала първо, но знаете ли това до какво ще доведе? - до СВЕТОВНА криза, защото дълга им е прекалено голям, ОГРОМЕН и цял свят ще плаща заради тях

Нищо подобно. Ако фалира Гърция (Испания е фалирала 6 пъти) и излезе от Еврото много бързо ще се оправи, защото ще може да сложи монетарна политика съответна на пазара. Няма нищо страшно в фалита, единственото неубоно е за германските банки, които няма да могат да купят толкоз лесно гърция, защото сигурно при фалит ще се намерят и други желаещи да купуват.

притрябвало им е да я купуват Гърция от Франция и Германия истината е, че Германия и Франция са дали най-много заем и облигации Да са мислили!!!! Никой няма да плаща заради тах

там е работата, че ако Гърция фалира в еврозоната ще настъпи страшна криза, която ще повлече Германия и Франция, които при други обстоятелства няма да имат такива проблеми. Затова двете държави ще се опитат всячески да предотвратят това. Гърците са пределно наясно и като гледам се възползват максимално от ситуацията. Интересно ми е обаче докъде ще им позволят да стигнат.

абсолютно са прави да не гласуват

И много добре ще бъде да се спре наливането на пари в банките. Те и без това си печелят добре от лихвите и си раздават големи премии. А онези византиици, да се научат да работят.С какво за длъжни всички да плащат ан бездарните испанци, португалци, италианци и гърци да си живеят разкошнои безгрижно с чуждите пари ?

Като че ли единствено словаците се оказаха здравомислещи и "в час"?! В този случай раздаването на "общи"пари не е възпитателно, не е проява на някакъв хуманизъм или социална отговорност и солидарност! Това е проява на грижа за статуквото и страх пред промените! Само че човечеството постоянно доказва, че не е съгласно със статуквото!!!

Само D.eui и бате Бойко са в час, словаците са колебливи. Всички останали имат пари, ама нямат акъл да разрешат проблема Гърция. Ай, стига бе!