Бедствено положение в Хитрино

Както се очакваше, в Хитрино бе обявено бедствено положение. Оперативно-следствените действия продължават. Всички жители на селото са напуснали домовете си.

Обратно в новината

Коментари - Бедствено положение в Хитрино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е голяма трагедия,съболезнования на всички и на тези които са загубили близки,на хората останали без подслон и предстои да бъдат настанени във фургони защото това ще им бъде домът правителството няма да се погрижи да им осигури по добро.Поне да са като на бежанците от Харманли!

"Тяхното обяснение е, че вероятно са влезли с висока скорост в отклонението", заяви собственикът на Булмаркет за машинистите. Сега ние питаме: Колко ЖП катастрофи станаха в България в последните 3-4 год. ?! Защо държавата абдикира от ЖП транспорта ?! Докога ще се харчат европари по проекти за магистрали и ще гледаме тези трагедии ?! Докога ще се менкат тлъсти пачки с комисионни на разни частни интереси, които загробиха народа ни ?! Взривове в Горни Лом, складове с боеприпаси и какво ли не - много са примерите ! Докога ще се правят само анализи от разрушенията и трагедиите без конкретни мерки ?!

Г-Н БОРИСОВ, Вчера пристигна с бронираните коли и антоража без Министърката която накара да ти купи колите и видя с очите си коливото на което сме подложени тези които останахме в България. Министърката на земеделието която има стотици лични фирми и опоска земите на хората с власта която има.ЗАЩО БЕ ЧОВЕК ЛИ СИ ЧЕ НИ ГОРИШ ВСЕКИ ДЕН НА СЛАБ ОГЪН.СМИЛИ СЕ НАД НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ.

Налиташ с 80км/час в отклонителни стрелки за 40км/час тежки цистерни 1800тона....Съвсем нормално е композицията да се разпокъса и разхвърчи на парчета.. Оцелелите машинисти трябва да дадат обяснение #КОЙ ги подшушква да карат влак така, както турски тираджия бръсне през Хаинбоаза...

интересно ми е как влака е излязал от релсите. това на практика е изключително трудно да се случи. дори при липсващо парче релса с дължина метър и в завой, то пак влака няма да излезе от релсите. звучи странно, но го казвам като човек с 30 години стаж като дефектоскопист (проверявам линиите за шупли с уред наречен дефектоскоп). това при нормална скорост! при висока скорост може да се случи, но очевидец беше казал, че влака бил спрял първо на гарата. така поне съобщиха в началото. каквото и да е едва ли ние простосмъртните ще научим.

Бас ловя, че Борисов има дял от русенската фирма за превоз на товари.

фактите, така излиза... На ред е Цацаратурата! Да видим: ще бави и "замита" следи, или в името на Народа и Справедливостта ще натика виновните Там, където отдавна им е мястото!

Трътлата е пръднала и има обгазяване. Може и да гръмне като атомна бомба.

Бахти и палячовците, не могат да изтеглят две цистерни от едно село, ама иначе ЕС, НАТО, евроценности голем евронапредак.....смешна и жалка работа!

На състезание по изтегляне ли сме ? За къде бързаме ? За още проблеми, за още жертви ? Веществото си има свойства - топлоемкост, възпламенимост, визкозитет. Като дойде в най-безопасно състояние, тогава. Или да жертваме пожарникарите и жп работниците ? А те дали са навити ?

На състезание по тъпотия и простотия сте, и то отдавн, но резултатите тепърва започнаха да се проявяват.

Гледай си жертвите в Русия и не се меси в нашите работи руско зетче.

Щот сте големи специалисти не моете да изтеглите две цистерни, ама иначе са ви се раздули главите от мозък, а за руския зет си в грешка ве тъпел , колко пъти да ти казвам! Като не моеш да се изсериш, не си мъчи пърдялника! Смешени миниевропеецо, заради ткива палячовци като тебе се случат тия неща, самоуверените миниевропейци със самомнение като на гермнския канслер!

Ше ти гледам смшния цирк у евробъгарско, чалгозетче!

Интересно, щеше ли министъра на транспорта да си подаде оставка, ако не беше в оставка ? Кои длъжностни лица ще бъдат привлечени, освен редовните заподозрени - локомотив, машинист, стрелочник, кантонер ?

Бедственото положение е от много години, изгорялата продавачка на хляб робува за 370 лева на месец.

Положението е бедствено за цяла България. Всички да напуснат страната на мутрите !

Гледката от изкланите в Батак е била милиарди пъти по-страшна, описана от Уилям Гладстон.

Това го казваш само защото в Хитрино са турци ли?

Сигурно, но какво са виновни селяните от Хитрино за това ?

Ужасно неуместно е да се споменава друга трагедия, още жива в народната памет. И за да сме точни - извършителите са били помаци от Тамръшката долина, не турци.

По заповед на бея от Татарпазарджик. Да не остане никой!

Смъртта на толкова хора е ежедневие в България, имам пред вид не естесдтвената смърт, а принудителната. Но всеки ден няма траур по този повод. Защо ли има траур за няколкото жертви на тази катастрофа? Защото не сме свикнали. А ежедневно няма траур, защото сме свикнали ниско интелигентни полу човеци да се бъхтят по пътищата на България. Да, брата българи, вече сте облъчени и вече ви държат здраво за носовете. Малко медийна поливка на мозъците и всички са уплашени, държани в информационен стрес, траутрни, държавата е стресирана и прочее чудеса. Хора, подлудиха ви. И вие се оставихте от страх да ви подлудят. Защото се страхувате да кажете, че телевизията е боклук, че образованието е бокйлук, че съдебната система е боклук, че политиката е боклук. Казвате си го на ухо като вицовете за Бай Тошо преди, но ви е страх да го кажете заедно на улицата и пред гишетата на общини и данъчни, през които ви цедят. Страх ви е да го кажете, когато някой богаташ уреди далавера и ви вземе от вашето или вземе от общото. Страх ви е да си помислите дори как Доган ви мачка, камо ли да се противопоставите всички заедно и всеки поотделно. И замествате нормалнот оси мислене с бразилския сериал за Хитрино, зер там можете всички заедно да си повтаряте каква драма е и никой не може да ви вземе това право. Ха кажете на местния вандал каква драма е за вас той, да видим какво ще ви се случи... Като гледам цирка за една взривена цистерна, си давам сметка на какво ниск оинтелектуално и емоционално ниво е вече нацията ни. Подготвена е за война, която да й спретнат или в която да я въвлекат. Извинявайте, ако идеята за война ви идва изведнъж в този контекст, но при такова изглупяване историята показва, че най-често военните концерни си лансират чудесно продукцията в широки райони, където изглупяването е стигнало зрялост за целта. Очаква се! Толкова прости хора не може да ги пропуснат, ще ви вкарат във война. Ако можете, пазете се. Става със смелост и дързост, която обаче липса на мъжете в България.

Искам да напомня за всички скимтящи за россия и комунизЪма, че в россията всяка седмица по един панелен блок се срива на половина от експлозия на държавната газова мрежа, и по няколко души загиват, други остават без домове. Обаче тия новини не стига до българската аудитиория, по разбираеми причини.

и ни "уведомяваш" по разбираеми причини- с лично обработени и манипулирани новини?!... Хората да не би да пасат трева бе! Аман от нагли лъжци соросоиди!

Браво на правителството в оставка за адекватната реакция!

...браво бойко,браво Павлов,браво сикаджийско-комунистическа отрепка...

Браво за кое ? За окаяното положение в БДЖ ли ? Ми да го качим БХ на влак, както се возят обикновените хора, ама май няма да можеш да го накараш щото има много "смъртни" присъди - хахахахаха

Пфу. КОМУНИСТЪТ Борисов напуска пожарната с чин майор, следва СТАЖ при МУТРИТЕ и след това без да завърши Генералщабна академия, с "царски" указ го правят "генерал" Единият се мисли за цар, а другият за генерал!. През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, КОМУНИСТЪТ Бойко защитава дисертация и е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на ДОКТОР Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли...Да си го кажем направо - ДОКТОР Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камЕ, докато ви грабимЕ...

Нищо няма да кажат специалистите, защото Русия никога няма да влезе в ЕС.

горките хора! За кой ли път се заплаща толкова скъпо от обикновените хора за алчността и невежеството на политиците ни. Заприличахме на дълбока индийска провинция - от страна на 21-во място в света по развитие преди.......

Не смеи всички ние виновни с нашето действие или бездействие по разни злободневни неща. Ние обикновените хора избираме политиците по нелогични критерий а после се ядосвам за това ,ние обикновените хора когато сме на работа най малко се концентрираме в/у задълженията ни ,а дори и тази трагедия в голямата си част е причинена от обикновени хора. Ако всеки върши работните си задължения с желание и отговорност в услуга на друтия много по мако негативни неща ще се случват.

Гледах снимки,видео и фотоси от дрон,публикувани в др.медии.Страшно е наистина.Много щети,много разрушения,много трагедия за хората. За съжаление,по болниците все още има хора в много тежко състояние-момиче с 90% изгаряния,т.е.смъртник.

Когато е на едно място, си впечатлен. А когато същото се случи за ден, но ня няколко места из странта, си свикнал, разбирам. Понеже от катастрофи за по ден-два измират даже и повече. Но тук има атракция за простака - сценката е в сбит вид и впечатляваща, а? Сеир, а? За тъпаци, а? Всеки ден се случва, защо тогава блеете, бе писачи сеирджии?! Гумени глави!

...Бедствено положение в Хитрино... --- абе туй Хитрино, изглежда по-зле от Алепо? тука явно по-яко бомбардират!!!? Кой ли бомбардира, а?

От цялото това нещастие поне разбрахме че БЧК раздава парите ни на "бежанците".

Маломната шайка за идиотско развитие на територията с успех заличи едно село на територията. Да се довериш на престъпна власт , е равносилно на смърт. Какво ли още тези малоумници ще поднесът на нещастния народ. Когато има тотално беззаконие и безотговорност, морално разложение , лъжа, кражба , идиотия, тогава идва колапс , тотален колапс .

Сега заличиха Хитрино, а един ден тези престъпно малоумни примати ще заличат цялата територия. Няма да има България. Ще евакуират цяла България. Да разрушиш България-- е станало национален спорт . Превърнаха територията във фронтова , истински ад, физически и психически - война. Народа търпи и мре . Хората са озлобени и разделени, господари и роби, кулаци и ратаи, олигарси и електорат,демократи и контри, честни и с досиета , пълна лудница - хаос, дезорганизация и БЕЗЗАКОНИЕ. България умира ,бавно ,мъчително но сигурно. Ако престъпници ,луди психопати ,прости и необразовани криминалци продължат да управляват , колапса е неизбежен.

Мислил ли си за лоботомия? Да, крайна мярка е, но когато нищо друго не помага...намалява страданията.

В Хитрино може да си прави пиар, но за Консултативния съвет при президента и за Решентиков потопен в нелегалност, другаря Радев Трагедията в Хитрино печално прилича на още десетки - Иганово, Ораново, Аспарухово, Калояновец, София-Кардам, Мизия, Бисер... Не винаги спусъкът е един, но случаите изцяло си приличат по това, че и до днес тънат в съдебна мъгла и чиновническо безхаберие. Попаднали са в съдебно, не в обществено затъмнение, разбира се. Поклон за жертвите и съпричастие към пострадалите - това е единственото, което можем да кажем. Дано да се установят безусловно нечии вини и да има наказани, но вероятно няма да има, както в предходните. Това у нас е традиция.

от идиоти. Какво общо има Радев с нещастието сполетяло Хитрино ?

стои зад всичко! Не е случайност, че вечерта станаха атентатите в Истанбул! Ами те преди няколко дни предупредиха - Европа да очаква коледни подаръци!

Че Боеко и Московския кога минаха към ИДИЛ?И пак няма да поставят ограничения на скоростта за опасни товари!Само за две години в света станаха 5 тежки катастрофи с такива цистерни!Нашите началници са извънземни и ни чули , ни разбрали!Вземи мерки бре Премиера , стига си ходил по погребения!

Работи се по версия, че влакът е влязъл в гарата с превишена скорост. Нямам притеснения за състоянието на железния път,каза Минчев. Според него то е добро и не е причина за катастрофата." Еми, да ама буквално оня ден имаше новина от Европейския Съюз че се обмислят промени в общите правила и закони така щото до 2020 г. да може във всяка страна членка да действат чуждестранни оператори в железопътния транспорт и да има конкуренция, с цел да се подобри състоянието му. И в този ред на мисли обявиха, че в най-лошо състояние е ж.п. транспорта в България, направо в в плачевно състояние. Е, кажете ми сега, как при тази новина да му вярваме на тоя Минчев???

Няма нефтопродукт, който да предизвика такива щети! Ако е в огромно количество - да, но 2 цистерни..... Пък и пропилена е с много висока чистота, защото, ако е замърсен не може да полимеризира. Тази суровина е от най-малко опасните от т. нар. опасни товари. Имам предвид, че е транспортирано нещо друго. Само експлозив може да предизвика подобни разручения, а и отцепват района - чини ми се, че започват да заличават доказателства!

Стига бе, човек. Това го пишеш под всяка статия. Като бай Шиле си. Не трябва да отцепват района, да го остявят да си се нагърми ли? Но вероятно имаш подготвена теза за всяко едно действие - правилно или неправилно. Дано си толкова умен и в работата си. Поздрави,

С въздухът пропиленът образува взривни смеси. А там е имало много, много пропилен, към 300 тона. 1/100 да е взаимодействал с въздуха - ето 3 тона взрив. После пожар. Характерът на разрушенията е точно като за няколко тона взрив, газово-въздушен.

причината - ревливи медии. Причината е ПАРИ.

сега е паднало на телевизиите, особено на Нова да плюят - непрекъснато. Добре де - можем ли да помогнем - лично ще пусна няколко есемеса. Друго не мога. Но няма кой да направи забележка, че това нагнетяване за никого не е добре. Ау-у-, ще кажат правителството дори в оставка бяга от отговорност, крие се. И ще почнат да нищят новата тема. Нещастие за всички освен за елекронните медии. Дойде им дзюшеш.

,,..Хората, които искат да помогнат на хората, пострадали при взрива в Хитрино, могат да го направят с есемес на номер 1466. Обратно обаче ще получат съобщение, в което им се благодари, че помагат на бежанците..,,???

Сами можете да прецените до какво може да доведе циганското "бране на желязо".

моите съблезнования за жена му - от сърце желая да се оправи. Мъка му беше на човека - затова не беше адекватен. Пияни били пожарникарите - абе как така всичките пияни и то в 7 ч сутринта. В 6 ч. са дошли само две пожарни от най-близкото място. Ама не ги видяли селянията - трябвало е да направят тур по селото да ги видят. Този човечец - голяма е мъката му, ама Нова телевизия - хиляда пъти го пусна - срам и позор за нея че нагнетява обстановката.

аз си мисля, че още е рано да се коментира каквото и да е, преди да са изпразнени цистерните и да са ги огледали експерти. ами ако някои мургави съотечественици са помислили, че вътре има нафта? и са решили да си отсипят малко? и все пак, авторите на материала - ей, хора, пише се дерЕйлира, понеже на английски това значи "излиза от релсите", а релса на английски е rail, и се чете "рейл"!

не! Пише се дерАйлира! На български е дерАйлира! Независимо, че на английски е derail.

Няма ли кой да каже на неграмотниците журналисти и на главния секретар, че веществото, което е опасно и се превозва в цистерни се казва ПРОПИЛЕН, а не ПОЛИПРОПИЛЕН!

Атентата гара Буново....атентатори-бившият и действащият агент на Държавна сигурност-ФЕЛИАЛ НА КГБ

Ако е тази следа -защо в Хитрино? Щерев, я заминамай за Ракка, Палмира или Мосул, там те чакат, да обърнеш хода на историята.

за да се предизвика етническо напрежение както Украйна и да дойдат омразните освободители...

Г-н Щерев -След 5 години се откриха изпълнителите на Буново,като не знаете не пишете глупости. Не сте само вия които си позволявате да пишете глупости. Не използвайте трагедията на хората за да пишете нелепости. Засрамете се.

И как работят следоватли като цистеринте не са обезоппасени?!

както се работи при такива условия - в повишена бойна готовност. а как са работили пожарникарите , които охлаждат цистерните, как ще работят хората , които ще ги източват. щом едните могат , ще трябва и другите да могат. това е естеството на тяхната работа. а пък има и много работа далеч от цистерните.

са манипулатори и лицемери! Не им пука за Живота на обикновените хора: не ги интересува имат ли покрив, работа, препитание, пари, хляб, здраве и т.н. Не им пука и за Живота на "Спасителите -Специалисти": пожарникари, полицаи, следователи, военни и пр. И тях жертват в името на личните си интереси, изявявайки показно обществено лицемерна загриженост! Правят всичко това заради пари, власт и личното си благополучие и... защото са си внушили, че са от Богоизбраните господари на света, каквито всъщност- Не Са!!