След спора с "Активни потребители": РИОСВ откри краткотрайно, но неопасно замърсяване в морето в Царево и Китен

През този летен сезон по Южното Черноморие не е установен резултат, изискващ въвеждането на забрани и ограничения

Обратно в новината

Коментари - След спора с "Активни потребители": РИОСВ откри краткотрайно, но неопасно замърсяване в морето в Царево и Китен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Замърсяването всяка година е едно и също. Просто Активни потребители са получили трансфер в банковата сметка.

Кой ми сра в гащите!?

нормално да има ешерихия коли. Българина масово пикае в морето и нашето и гръцкото

ешерихия коли е от лайната, не e от пикнята!

Само за малко, точно тогава е имало замърсяване, но сега пак всичко е точно

Явно някой от екипа е имал зор...

След едно влизане в морето един месец ухото ми не се оправя. Чисто е да, ама не.

Ходи на скенер за главата, че май от там е проблем ти а не в ухото

На мутри и тъпи селяни- хотелиери, джобовете не пълня... Предпочитам да ги давам на гърци или турци...поне услугата им е в пъти по- качествена.

Чалгарите са основният контингент на който се разчита от "хотелиерите" по мръсноморието за да им решат проблемите с мухлясалите стаи и прокисналите манджи.

Е , и нЕкои пенсии /като мен / с голЕЕеемите пенсии !

В Гърция е по-евтино според ония дето не са били там.

Никой не ходи на почивка за да спестява, там се ходи за да се почива! Разликата в цените не е толкова голяма, но съществената разлика е, че там се стриктно се спазва принципа "you get what you pay for!" от който в България няма дори и елементарни зачатъци. Там хотелиерите не работят на принципа, че ден година храни, там с българска здравна осигуровка получаваш безплатно здравно обслужване, а в България медицинската мафия ви казва, че не работи със здравната каса, плажовете са безплатни, но за сметка на това подържани и чисти (има и платени, но те не са преобладаващи), паркингите са много, но за сметка на това са безплатни .... Гърция предлага избор между 3 морета .....разликите са много и винаги не накланят везните към България.

На мен ми изглежда несериозно да си изкарваш парите с труд и да отидеш да ги похарчиш на място където предварително знаеш, че обслужването е отвратително, храната некачествена, стара, лошо приготвена и е сигурно, че ще се осереш от нея, водата и плажовете са мръсни, но за сметка на това платени ... Българска му работа нищо по различно от това да вземеш бърз кредит за да си купиш Айфон, при положение, че не знаеш чужди езици и отлично знаеш, че в него няма меню на български език. За пореден път се убеждавам, че българите сме малък, но за сметка на това много прост народ!!!!

Отдавна имат българско меню бе, олигофрен...

Моят e iPhone 14 Pro Max на AT&T и няма такова меню, а с iPhon съм от iPhon3 когато в България носехте едни големи тухли. Дано да си прав, защото при нас мобилните телефони са безплатни като единствената стръв с която да те принудят да подпишеш договор. Ако не вземеш телефон си свободен от договор.

Значи все пак активните потребители са били прави- има замърсяване, пък нека РИОСв го признава с мъгливата формулировка че било краткотрайно и в никакъв случай опасно;)

А оттатък границата с Гърция всичко е 10 пъти по-чисто, 20% по-евтино, поне 2-3 пъти по-качествено и ви образува поне 5 пъти по-малко нерви. Единственият въпрос, който възниква е: Мазохисти ли сте?

Хасахахааасхахааа...по-евтино било, айде да не се лъжем поне

Щото сух дюнер, завит от циганин на слунчака, е 20 кинта .. Като не си ходил да почиваш в Гърция или Турция, не се изказвай за цените. И аз преди години не вярвах, че може да е по- евтино, ама когато отидеш и видиш започваш да се чудиш тия по нашето море кви цени вадят и защо...

Или само празни приказки... Ню Враснà Бийч Гърция, стая за 4-ма (чиста, просторна, с баня, тоалетна и кухненски бокс) - €65 на ден. На Слънчака подобна стая в частен хотел има ли и колко е? Супермаркет Masoutis - салата "Тсадзики" €1.50. Салата "Снежанка" във Фантастико София, същия грамаж - 4,20 лв. Произволно ресторантче до морето - сметка за 4-ма (салата, вкусна прясна храна, домашна оранжада за децата и бутилка хубаво вино) - €75. По лайноморието как е? За тези пари получаваш пържени картофи със сирене и кетчуп или пица от оня ден...

Взимат проба, добавят Доместос, чакат малко и мерят. 99.99% от познатите бактерии минали офлайн.

Лайна има, но всичко е в границите на нормалното. Не е опасно, ако не се пие вода от морето...

Къде и как вземат пробите за да излезе "чисто" морето? Това е въпроса

с нашите данъци за ни лъжат, че е чисто. Ние очи и нос нямаме, нали? Те са наистина МНОГО нагли за да ни мислят за изключително прости и глупави. Заслужават да пият от чистата вода пред камерата! Да заповядат на Офицерски плаж Варна след 18:30 ч в Петък, и през цялата събота и Неделя. Залива става кафяв от фекалии. Но няма кой да се опре на Хотелиери, строители и В и К Варна-нали!

Ако вземат да напра'ат един тест ноември-декември, когато лайнопроизводствените линии (а.к.а. хотели) са затворени, може да се окаже, че водата е годна и за пиене. И си ядеш рибай-стека на спокойствие!

демек споко, повръщането и разстройството ще са по кратки - две три седмици само

с един Гайгер-Мюлеров брояч и за 2 минути лъсва целият обеднен уран от Украйнна! Лъсва точно като нудистки задник! Нали се сещате, че който каквоти и да ви говори след това, само става смешен и жалък, и заминава у лево и у девета глуха... Пък вие палите возилото към Халкидики или към някое друго по-нормално място.

Ти с Гайгер-Мюлеров брояч ли ходиш на плаж?

Купих си го от китайски сайт за около 20 лв. с доставката. Калибрирах го на стара радиолампа с ториран катод. Но и да не екалибриран, интензивното припукване около водата е достатъчно красноречиво.

Братле, с малоумния ти гайгеров брояч точно нищо няма да откриеш в морската вода. С гама спектрометър за 10 пъти повече пари най-вероятно също няма да откриеш. Дори да имаше обеднен уран от Украйна. Откъде знам? Имам няколко гайгерови брояча. Имам и гама спектрометър. Това ми е работата.

След активни потребители, Дойдоха пасивни проверители! Всичко е точно

Точка! Не е нужно да блеят мисирките 24:7. Мръсно е и смърди.

Краткотрйно прекрасно Българско замърсяване... Странно колко красиво изглежда на снимката Туристите се тълпят да го наблюдават

Добре де, ние на некви чиновници корумпирани ли да вярваме или на очите си, с които сме видели първичната супа по морските ни курорти? За мое щастие, от години не съм поглеждал въпросната "супа". Последния път, когато това се случи, синът ми влезе в инфекциозно отделение с ротавирус, след два часа плаж на Равда.

Това е политика на каляване имунитета на хората

От такива фекални политици, каква друга политика да очакваме - фекална!

1 месец бяхме с брат ми на Царево с 4 деца , прекарахме прекрасно, никакви здравословни проблеми

Само дето от ПСОВ яко понамирисваше, нали. Жокер - знаеш ли кога ПСОВ мирише?

Гърция не може да ми предложи невероятната комбинация на море и Странджански въздух...., но всеки цени различни неща.

тази година сме на гръцкоморието. Пък който иска - да си плацика децата в радиацията и в забранените пестициди... И да си се успокоява с някакви си проверчици, извършени от най-некомпетентните и корумпирани власти от началото на прехода насам...

Ти понеже като ходиш в Гърция си носиш и колбите да тестваш водата и знаеш, че е 100% чиста. Единствената разлика, е че гърците си пазят туризма и такива данни няма да видиш публично, дори и да е мръсно.

Да замерят лайнопада!

То и нашия преход към демокрация е краткотраен-30 години и още продължава„„

Китен Южен, в бистрата вода се виждат фекалии как плават , и се носи една воня на тоалетна.

Това не са фекалии, Кунчев ги нарича морски краставици, имат форма и цвят на кебапче, но ние в "Св. Св Константин и Елена" им викаме лaйнa, понеже повечето там сме придошли от Делиормана където им викаме така.

Разумният гражданин "не приема за коректни данните от направеното изследване на морската вода". Отговорния държавен чиновник нехае за качеството на морската вода, здравето на съгражданите и екологичните норми. Интересува се само от лично облагодеталстване и кариерно развитие. Упадъка е неизбежен и безвъзвратен.

доооооообре и как установи, че ще е краткотрайно замърсяването?

Най-вероятно, защото са взели пробата набързо :)

To РИОСВ e ясно как проверява резултатите - ей тук, на 40 пъти над нормата, пиши, че има леко, неопасно завишение, на другите места, че няма ... Не познавал Кунчев никой, който да не е имал проблеми след ваканция на българското черноморие. Аз пък не познавам хора, които са нямали :D :D :D - на него ли да вярвам, на познатите ли ми да вярвам ... Най-бързия тест е от "Активни потребители като измерят 40 пъти над нормата ешерихия коли, да дадат 10 мл вода на Кунчев да я изпие - доста по-малко, отколкото дете се нагълтва с вода, когато плува ... Да го видим дали ще я изпие или ще измисли евтино оправдание ...

Кунчев е безмилостен идиот и кретен! Колко много хора принуди да се ваксинират с опасните ваксини? И сега няма да има жалост към нашите деца и лайната които попадат е техните уста по цялото ни лайноморие? Да сте чули до сега Кунчев да е затворил мръсен ресторант или такъв в който се предлагат вкиснали, стари манджи или цаца пържена в почерняло от употреба гранясало украинско олио????

Във Варна на офицерският плаж се намира единственият в света говнопад! Морските краставици падат от него, но ние в "Св. Св Константин и Елена" им викаме лaйнa, понеже повечето там сме придошли от Делиормана където им викаме така. Вие можете да му викате говнян поток.

Варненци се къпят в това което изсерат!