Коментари - След ремонт на кръстовище в Плевен тролейбусите се оказаха в насрещното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха - ха - ха - поредната недомислица и ... на ремонта, пак ремонт. Хора, които не справят със задълженията си, трябва да бъдат освободени и да назначат кадърни, знаещи и можещи хора.

И като е проектирано добре кръстовището защо месец след отварянето му тролейбусите все още се движат в насрещното?! И в какъв срок се очаква да бъде "довършено"?

Истината е, че нито един проектант/архитект, след като си узакони проектите, никога не стъпва на обекта в строеж, а пък след завършване може единствено да се яви за награда, ако инвеститорът е кандидатствал. Затова и тези Автори на бита ни тъпчат на едно място, за разлика от колегите си по света. Те никога не са се заинтересували как се изпълнява проектираното от тях - да чуят трудностите на техническия ръководител, на инженера, на работниците, на инвеститора. Затова и нямат развитие, не оптимизират, не улесняват изпълнителите, не си дават сметка за грешките, не ги чистят в следващ проект. Ако дерат инвеститора със стотици хиляди за проектиране, но дори не са го попитали с колко са го оскъпили с проекта -недоносче, създадено от тях. И всичко това на фона на коренно променящото се строителство у нас с нови норми за конструкции, за топло- и хидро-изолиране по съвсем нови технологии и масово навлизане на строителната химия от Европа, както и технологиите им. Една кофа мазилка на западните фирми, покриваща 7-9 кв.м. фасада струва на инвеститора една минимална пенсия. Важното за нашите архитекти и проектанти е да си вземат парите и оттам - да му мислят следващите. А строителството е свързано с мокри процеси, със сезона. Загубата на време за отработване на проектантски недомислия и игнориране на човешкия трудов фактор /основно неграмотен/ изпраща завършването на обекта със закъснение цяла година. А това може да струва десетки и стотици хиляди, даже фалит, ако настъпи пък криза. И най-смешното е, че тези архитекти и проектанти живеят с мнението за себе си, че са творци, интелектуалци ....а бе творчески арт-личности. А всъщност са обикновени сребролюбци, посредствени в професията си, натрисащи малоумията си на всички, специални китки с минало на елементарни и бездарни зубрачи, кариеристи, службогонци и алчници.. Един творец милее за творбата си, тя му е отроче, тя му е душата.... Но ... ......Та затова и този проект е недоносче, грешка. Щото даже преди проектиране Авторът дори не е посетил терена за проектиране. Иначе във въображението и мисленето му щеше да има визуална представа за платната, за тролея, за зелената площ, завоя..... Дори по време на работите не се е вестнал, та да си поправи грешката.

Толкова са некадърни и бездарни, че даже едно кръстовище и пътно платно не могат да плагиатстват от Гугъл Мапс. Едно копче и - булеварди от Токио през Китай, та чак до САЩ и Латинска Америка. Градове, мегаполиси, булеварди, кръстовища, небостъргачи - що ти душа сака. А пък уж проектират с копчета на програми...Голям майтап. Ако не е толкова тъжно, всъщност е страшно смешно ! Повече от виц !

че Изпълнителят, спечелил проекта, е възложил проектирането на студенти. За икономии на средства. Та да има повече парички и за кой требе.

И 50 правителства да дойдат в парламента с по десет премиера и двадесет президента, под тях матриалът си остава калпав и това си е. Можем да смъкваме и качваме всякакви кабинети и личности, но от това няма да станем по-добри. Най-ценно става, когато попаднем в поредният си собствен ад и започваме да дюдюкаме към върха. Няма вода, защото премиерът я изпил, дишаме мръсен въздух защото президентът не го почистил, Мая Манолова постоянно произвеждала задръствания по околовръстното, Фандъкова пък не ловяла снежинките, особено тези, които падат пред входовете ни, заради ГЕРБ морето ни е мръсно и презастроено, а заради БСП не падал дъжд, заради патриотите е такава кочина от боклуци по пътищата ни, а ДПС е единственият виновник за начинът на на шофиране и поведение по пътищата. А не се поздравяваме, не се усмихваме един на друг само и единствено заради десните. Ако тези последните ги нямаше, щяхме да сме далеч по=любени, културни и отзивчиви.

Цялата ни работа такава. Повсеместна некадърност.

"Идиоти без граници" отдавна са се настанили на топли държавни места и фирми! Преди време др,уг член на този клуб бе проектирал и изградил магистрала върху надлез, преминаващ над главите на зрителите от футболен стадион! Има и още примери за професионализма на герберастките калинки и завършилите реформирано образование от министър Москова - майката на Петьо Пръстовия отпечатък!

с подарените живачно наднормени ваксини, причиняващи аутизъм се интересува на коя частна болница да е съдружник, без да фигурира името му.

Като гледам видимите резултати мога да направя обосновано предположение, че Плевен се управлява от ГЕРБ.

А проектантът не е ли един от народа - от нас ? А комисията, разгледала, приела, одобрила и узаконила проекта не се ли състои от едни хорица -съседи в блока, в квартала, в ......от народа ?????? А инженерен и технически състав, ръководил обекта и работниците да не би да са от кралска фамилия или от БСП-олигарсите ? А комисията приела готовия обект и издала Разрешение за ползване да не би да са депутати или партийци ?????

Гошо Цветарката е възпитаник на РБ и е наследник на Найзел Гейски - най-добрата приятелка на Й. Соколов.

Автомобилите от ул. Лозенград се включват в движението по ул. Х. Димитър пресичайки две непрекъснати линии нов абсурд липсват само органите на КАТ да пишат актове

Нема страшно:)))ще обърнат знаците:))))

В белите страни само и единствено държавно акредитирана организация има правото да поставя маркировка, знаци и да затваря улици. Така се знае кой носи отговорност за всичко. Само че България е страната неограничената безотговрност.

"Според тях кръстовището е проектирано добре, но още не е готово." Е като не е готово, защо е пуснато в експлоатация? Горките шофьори на тролеите, всеки път да свалят и слагат тирантите заради някой некадърен чиновник! Че колко трудно е да се преместят линиите? Наскоро минавах по това кръстовище и е безумно направено. То с кола, свивайки наляво по посока на тролея на снимката, много лесно можеш да се объркаш и да влезеш в насрещното, особено ако не минаваш всеки ден оттам. То платното продължава като някаква отбивка. Наистине не обърнах внимание на тролейните линии, но е безумно! Явно някой е спал, докато е проектирано. Като цяло е малоумно направено!

Ах, колко е сложно да се проектира кръстовище, не една, не две а цели четири улици се пресичат на едно място, и Айнщайн не би могъл да се справи. А вариантни решения колкото щеш - например пътниците могат да слязат и да бутат тролея.

затова съм измислил кръговто кръстовище.

lu4ka

Ама тирантите пак са на същото място... и десетоъгълно да е, и елипсоидно или правилен сфероид, тиранти все нЕма.

А смятайте ако трябва да се изпълни нещо по-сложно,тук говорим за едно просто кръстовище и пак всичко е объркано.

Смятайте,какви архитекти,майстори и фирми са строили... Всичко е за едното лапане на пари! Фирми около кметовете и шуробаджанащина,лапане и усвояване на пари.

Много е зле значи работата. По този проект е имало не малко хора и никой, ама НИКОЙ не е забелязал това?!

Добре де, защо трябваше да чакаме да го видим по тв, а не се поставят веднага и незабавно, някакви знаци, осветление или каквото и да е ,за да не се чудим на някоя жестока катастрофа!!!!!

Повсеместна държавно-административна безпомощност, неграмотност, слабоумие и некомпетентност.....вече дори не ми е тъжно за тая територия....

Абе, колко процента са вече дебилите?

Хайде и тия се изучиха като софийската кметица... Проектирано е добре, но още не е готово... Как беше... "Хубаво е, но още е в ремонт" Й.Фандъкова...

Така ще бъде още 20 години. След това ромите ще управляват.

Ха-ха-ха-ха! Всичката ни работа е такава! Назначават се едни калинки, ама "наши"

Хубаво е, но не е готово!

Това е безобразие, за какъв ремонт става въпрос след като най важното не е направено? Това е истинско престъпление да изправиш тролея, срещу автомобила ! И продължават соправданията, чудовищно! Незабавно трябва да се маркира ,светлини или друго, едва ли аз трябва да ги уча!Като слушам оправданията аз се срамувам ,че се случва такава безотговорност ! Ако нещо се случи ще тичаме да търсим виновни,винаги тичаме след станалото!

ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Ето едно нагледно доказателство, че основният проблем на това племе е в главата....

Орешарски е виновен

Управляват ни безхаберни идиоти! Нагли, крадливи и некадърни!

На Гошо Цветарката простотиите. То това не е да садиш маргаритки и да цвъкаш буквички.

Е нема такава страна.

Е добре де, ще свалят тирантите, а тролеят как ще премине през кръстовището ? Пътниците ли ще го бутат или е нанадолнище?

Имат маломощни газови двигатели, които по принцип са предназначени за маневри. Ама те си ги ползват на общо основание.

В Плевен тролеите имат и дизелов двигател за да се предвижват, ако има авраия.

Браво! До сега само асфалтираха и след като го приеме комисията, до две седмици рязане и слагане на тръби и после кърпеж. Но това вече си е на ново ниво. Браво!

Бе той проекта за разширението е дОбър, само дето не можеше да стане към страната на погребалната агенция (щеше да струва едни пари повече от тези за джобни и закуски) заради което я разшириха в дясно, та стълбът остана на островчето

"Според тях кръстовището е проектирано добре, но още не е готово." АХАХАХАХАХАХАХАХА Е за това е такова положението, НЯМА мангал политик (а те всичките са такива по душа) който да е излезнал и да е казал - ОСРАХМЕ СЕ, винаги е едно увъртане, сочене с пръсти по другите и не знам си още какво. Най-обикновенни ЛАЙНА са това, ГРАМ достойнство няма в тази фекална маса в парламента.

В същност оправданията са излишни. Явно проектираната тролейбусна мрежа е предшествала с месеци "ремонта" защото гугъла 2015 година сочи само стълбовете за тролея. Проектиралият кръстовището дори не е знаел че щие има такава. Както се казва лявата ръка да не знае какви ги върши дясната. Май кмета по благоустройството трябва да бръкне в кемерите си и да си плати гяволъка

Kaто се правиш на много компетентен, би трябвало да знаеш, че тролейбусната линия си работеше доста преди ремонта! Някаква друга глупост няма ли да напишеш.

За разлика от тебе, аз съм кореняк Плевналия още от преди Осман паша. Мога да ти разказвам доста неща, но явно трябва да има с какво да го проумееш. Както може би четещ КОЛА на който са жиците на тролея се намира на новосъздаденият остров. И понеже къщата ми е до бившото полицейско (часовника) района го знам като гола поляна, заселЯна с граждани "ОТ ПЛЕВЕН" Прочети внимателно написаното за коловете за жицата видими от Гугъла. Не съм в общината нито в общинският съвет за да знам точната хронология за обществените поръчки и кой е бил по напорист и кой е трябвало да съгласува. Не е мои проблем, нито на форума. Явно си рожба на демокрацията, за да имаш толкова зор да се доказваш като гражданин

Гарантирано от ГРОБ

Като чета имената все са "ОТ ПЛЕВЕН СЪМ"! Вероятно проектиращият и зам кмета са поколения граждани Плевналии. В района даже не са останали и къщите с които тези "ОТ ПЛЕВЕН СЪМ" застроиха района преди 1960 година. По това време преместиха механизираното поделение от Т. Кочев (дивизионна болница) на мястото където днес е ШЗО. Преместиха танкове, преместиха гаубични батареи. На Я. Сакъзов 2 (днес №4) се събирахме с Венко, с Чавдар Джуров ..... Та е нормално де да има и такова кръстовище с насрещно движещи се

англичани

ЕС отчита, че 70 % от активните българи са функциоинално неграмотни. Управленците в държавата без име произхождат точно от тези среди, така че ситуацията е пределно ясна. От тук нататък все по функционално неграмотни ще управляват територията до финала, който няма да се забави - до десетина години и всичко тук на тази територия ще е приключило. Ще дойдат новите собственици на тази красива територия и всичко ще бъде на 6.

Каквато ни е ДЕМОКРАЦИЯТА (ДЕМО КРАТИЯ) такова ни е образованието, инженерите, докторите, администрацията, полицията и т.н. и т.н. ... и "политиците" естествено (не мислете, че съм ги забравил, те са на последно място, защото друго не им се полага).

Какво мрънкате? Нали са взети едни пари,

Проектант на снимка да го видиш, шамар му удари, няма да сбъркаш....

тролейбусните щофьори щели "временно да свалят тирантите" като наближели кръстовището?!?!?! и като го направят ще си останат там на място :) хаха българска картинка

Няма да останат на място. Тролеите в Плевен са нови и имат и дизелови двигатели.