След развода Брекзит: Великобритания проверява под лупа вноса от ЕС

Това ще утежни разходите на компаниите, възможни са закъснения на стока

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Популистът и пълен профан в икономикатаката Джонсън ще набута ОК в калта за нула време. Опитът му да имитира Тръмп ще бъде напълно безуспешен срещу ЕС. Икономиката на ОК няма шанс да издържи търговска война срещу икономиката и 450 милионния пазар на ЕС.

"Трудно е да разбера как няма да има нови митнически проверки, между Ирландия и Северна Ирландия, ако Лондон не се договори според изискванията на ЕС."

"Ние ще се съгласим на гранични проверки, ако ЕС не е съгласен за свободна търговия." Все едно някой ще го пита, дали е съгласен...

Аз

... вЪрти, сУчи... само да не се каже какво става - ЕС започва да гние даже без още да е съвсем умрял... Кака Маринка си го каза тия дни - няма време да се измъкваме един по един, ЕС трябва моментално да бъде разтурен и преговорите да почнат наново от нулата. Иначе ще се разпадне не само ЕС, ами и Европа. Амин, дай боже...

В борбата да разпадне "загнилия" ЕС, се разпада Обединеното кралство.

Аз

Ъхъ. Само дето ЕС почна да се разпада физически. А Обединеното кралство не подава такива признаци. Не че ми пука твърде за Обединеното им кралство, ама... реалността е една, а мокрите сънища на еврастите - съвсем друго.

България до скоро бе извън ЕС и прекалено много българи си спомнят живота тогава. Изчакай едно 40 години и тогава говори за напускане. Пожизнения ви Върховен Вожд може да е още жив тогава.

Аз

Какви 40 години?! ЕС се разпада СЕГА. За какви 40 години въобще си мечтаете?!

Ще се разпада. Нямат си Върховен Жрец.

Ха-ха-ха 45 години ни обясняваха как капитализмът загнивал и аха да умре, накрая се срина системата на социализма. Сега ти ще ми обясняваш как ЕС гниел, гние ти комунистическия мозък щом излъчва такива сигнали. Това руските подлоги се насирате ежедневно да ни обяснявате как ЕС гние, разпада се и утре-вдругиден е умрял. Иска ви се много да угодите на господаря си да види обединена Европа отново разделена. Само, че желаното не е реално троле. Размътил ти си е мозъкът от боярищника и пишеш глупости.

Шотландската Министър Председателка Никола Стърджън заяви, че "Независима Шотландия ще търси пълноправно членство в Европейския Съюз". Ти да видиш!

Аз

Тя вече 100 пъти ги заявява подобни, ама шотландците нещо не ѝ се връзват. Всички анкети показват, че и те не щат в ЕС. Ако беше иначе, отдавна да са повторили референдума за независимост.

Дай линк къмм тези всички анкети? Ако Лондон не позволи на Шотландия нов референдум, ще атакуват резултатите от първия в съда и ще поискат прегласуане. Това Лондон не може да спре. Шотландия е аут от Обеднелото кралство.

Аз

Шотландия била аут... Един тука, може да си бил и ти, преди година ги ръсеше такива: - ВБ няма да напусне ЕС! Запомнете ми думата! Слушайте какво ви говоря, аз много знам! Бащите и дядовците ви - комундета, същите ги ръсеха преди 40 години, даже и в училище ни караха да им изучаваме простотиите, също както се случва и сега. Даже думите и стилистиката не сте променили, от кумовеа срама поне. И резултатът ще е същия...

на.акан смешник

За нас остава да започнем НАД и ОКОЛО лупа! Стига сме им се подлагали!!!!! Най-строг контрол за идващи и купуващи на безценица пияници, развратници и бабички, които си мислят, че тук е бантустан и може всичко, при това евтино!!!!!

Може да не постигнем договор като Канада с ЕС, но ще се стремим да го направим поне като Австралия.

На тия ненормалници желая тотално сриване на икономиката. 47 години лапаха от ЕС, сега се правят на жертви.

лупа целият внос от ЕС . Айде внеси банани или крушки за фенери от Нидерландия например и гледай какво става...

Е па на Борката кво му пука че компании щели да имат разходи и загуби ...човекът го интересува банковата му сметка...я го вижте Камеръчно увеличи си банковата сметка с 1.5 млн паунда а за Тонката Блеър да не говорим...

Нострадамус предсказва, че Британия ще се раздели на пет малки държави, дали няма да стане сега и коя ли е петата.

Никога не е предсказвал таков анещо, НИКОГА!

idio

Дир пикае газ! от как се случи брекзит, има по 10 - 15 материала на ден. "дрмата предстои" .. "празнуват, но са в неизвестност.." дирници? що така ? вявате ли си ?

Ужаса с вноса на Обратни автомобили и бусове от Острова свърши! Не знам кой ги купува,но са опасни за движението. Англичаните настъпиха мотика, ама още не го знаят.

А, вие с теслата, в главата, как сте?!

нищо ми няма, нищо ми няма, нищо ми няма ....

В Кобъм, където живея още празнуват раздялата:))) Много фойерверки, много радост:)

Скоро фейерверките ще са други.

Честито! :)))

и после идва изтрезняването...

Във всеки случай изборът на британците да живеят самостоятелно е по-достоен от нашия - да седим с протегната ръка с надежда някой да ни пусне някое евро под формата на субсидия и това да е основната ни цел и смисъл на живота :)

Избора на британците недвусмислено показва, че на Острова е надделяла човешката простотия. Много скоро ще го усетят. В този глобален свят, е меко казано налудничево да се цепиш и да се правиш на самотен играч. Ще те схрускат големите и няма да им мигне окото. Това е съдбата им в близко бъдеще.

Аз говоря за достойнство. То иначе и ако проституираш със сигурност ще имаш повече пари, отколкото ако работиш нормална работа, но едва ли може да се каже, че е по-достойно ;)

правилното е,че ЕС ще проверява под лупа вноса от Великобритания!

А бе, уж всички проверяват всичко под лупа, пък, мине се не мине седмица, и излизат заглавия от рода на "Внесени са еди-колко си тона пилешко със салмонела"; "Внесени са еди- колко си тона фураж със салмонела", "Внесени са еди-колко си тона боклук вместо пластмаса" и т.н., и т.н. Един бърз поглед сред последните данни в RASFF показва, че салмонела е открита в полско птиче месо, внесено в България; в кучешка храна, произведена в Германия; в храна за коне, внесена в Холандия от Мексико; в пилешки дробчета, внесени в Италия от Румъния; охладено панирано филе от треска, импортирано от Холандия за Германия; в печена соя, произведена в Германия; в охладени пилешки гърди от Полша, които са реекспортирани от Дания във Финландия; в яйца, внесени от Италия във Франция; в черен пипер от Бразилия за Германия; в замразени пилешки гърди от Бразилия за Холандия; в босилек от Египет за Полша... Всички държави гонят печалбата...Парица е царица. И големите пак пак ще се разберат. А малките ще чакат трохите...

Понеже напливът на работещи на острова е огромен..основно мангали и мюсюлмани, на които като му кажеш сложи го в ляво те гледа тъпо и слагат същото нещо....в дясно

След развода Брекзит: Великобритания проверява под лупа вноса от ЕС Хората махат прегради,а Томитата насила направиха изкуствено да слагат такива. Комплексите на бивша империя и егоизма - това са сега англичаните,разбира се и развита икономика.

колко да е развита британската икономика?

А стената между Словения и Хърватия?! ... Навсякъде по света се строят стени: Между България и Турция; между Турция и Гърция; между Сърбия и Унгария; между Естония и Русия; между Латвия и Русия; между Литва и Беларус... Между САЩ и Мексико... Между Турция и Сирия... Вече пишат книги на тема "Защо живеем във времена на стени" Имиграцията наложи темата...

КОИ евродържави махат прегради?!

всички

Аз

САЩ, например, в последно време много са се размахали на прегради. Как поне за цяр едничка преградчица не оставиха, баси... Вчера бае Тръмп ограничил достъпа на още 6 държави до САЩ.

Само като инфо....понеже тези дни се виждах с Мениджъра на фермата ни - българин. Такова драстично увеличение на минималната часовка не е ималогодини от 8.20/час става над 9.00/на час

9.76% не е зле, като имаш впредвид, че по принцип увеличението на заплати е от около 2- 4%

и в същото време инфлацията ги изяде....в същото време общините вдигат местния данък с 5%...тока и газта се увеличиха .и т.н. а и Брекзита сега започва

Интересно дали след някоя и друга година, когато тръгне на зле ще го търсят да го бият този Джонсън, потомъка на турчин, спасителят на Британия или каквото до тогава остане от нея:)

Замислих се за една британска стока без, която не мога. Не се сетих.

пари. Евросубсидиите бяха оттам в по-голямата си част. Като изчезнат, ще ви вдигнат данъците и цените.

Нещо бъркаш тъй като Великобритания бе един от големите вносители в ЕС бюджета бе също и един от големите консуматори на Евро субсидии..цялото им земеделие и животновъдство бе субсидирано от ЕС....90% от средствата които UK е давала в ЕС си ги е връщала като субсидии...с останалите 10% си купуваше достъпа до общия пазар.

Новичок, май само те го произвеждат все още.

Не си прав ,не го произвеждат защото не действа на острова (понеже имат много мъгла) ....така поне обясниха хората.

Британските компании смятали за важно инвестициите в обучението и оборудването. Ми да вземат най- добри практики от нашите , според които обучението на персонала е задължение на самия персонал и понякога на държавата, а инвестициите в оборудване - само ако има далавера от усвояване на европейски пари:)

А ти какво искаш, ние да те изучим и обучим, и после да духнеш при Нейно Величество? Смешник.

време беше крахът на поредната империя, това е отминал строй и се разпада колкото и да се съпротивлява, изграждането на граници, пазарни или каквито и да е било няма да им помогне, най-много да станат като северна корея! според мен ще страдат много в следващите години и ще се молят да се върнат...

Около 1.2 млн. британски граждани живеят в ЕС ; Около 3.5 млн. граждани на ЕС живеят в UK; Закъде е напливът?!

Население на неВЕликобритания - 67,5 млн (1,78% живеят в ЕС). Население на ЕС - 511,6 млн (едва 0,68% живеят в UK) Та накъде бил напливът?!?!

Очаквах някой да ме репликира %-но. :))) Поздравления! Все пак номинално почти 3 пъти повече европейци живеят в UK. Лично аз се учудих :) === Харесва ми имиграционната политика на UK след Брекзита. С цел да намалят източването на соц. система, британците ще наложат 3 вида визи: Експресни за талантливи европейци; За висококвалифицирани с осигурена работа в Кралството; И временни визи за сезонни работници. Със забрана да се получават соц. помощи преди 5-годишен престой в Кралството. Достойно за себеуважаваща се държава.

Можеха и преди това да ограничат нежеланите, но те дават на мързеливите мангали помощи и къщи по-лесно от на техните мързеливци.

Амо щом не са в ЕС тогава английския да се отмени като официален ези за ЕС и да не се допуаска нищо с десен волан в ЕС.

Да, да въведат българския, като официален, виж колко ''компетентни'' са се из-акали, под статията и са против британците.

Английският е международен заради американците.

Хахахахахахахахах ... хахахахаха ... хахахахха ...

Малта, Ирландия и Кипър също говорят английски.

Вие, понеже, много добре живеете, откакто България е в ЕС, та се присмивате на британците?! : ) Виждате трън в окото на британеца - а гредата, в своето - НЕ?! Колко още българи, трябва да напусната ''кло*аката'', в която превърнаха родината ни, шепа алчни зверове, за да усетите, че сте на командно дишане?! Кой има нужда от пирамидални структури на управление, с централизирана власт в Брюксел?! Вие, наясно ли сте, колко сте манипулирани от ЕС политическия чадър, който не ви пази от нищо?! От един съюз в друг, да не е ССР, да е ЕС-СР?! От трън та на глог - че е по висок?! На кого точно се присмивате?! Я, се мръднете от огледалото! : )

а, ти не си даваш сметка, че без ЕС Турция и Русия ще схрускат България за закуска и тези, който агитират за излизане от ЕС са същите, който очакват изгоди единствено за себе си от тази ситуация.

Истината е, че само времето ще покаже колко добро решение е това. Но едно е сигурно - британците се пуснаха по пързалката, да видим до къде ще стигнат.

Умрялото кралство се изнесе, защото ЕС им резнаха пералните по офшорните зони от което се изхранваше лондонското сити, пране на кинти от дрога, трафик на хора, дспекула срещу държави, оръжейни сделки. Нале така кинтите не миришат като минат през офшорките.

Ами той си го каза човека : 'ЕС не отоговаря вече на интересите и на целите ка кралството'.

Остров Ман, Гърнзи, Джерзи... офшорни зони от време оно. Перат пари та се не трае:) ЕС са абсолютно наясно със споменатите tax haven- ни, но толкова години никой не отвори и дума. Защо ли? :)

Британци ли? А, това са онези пакита от онази островна страна, дето преди 100 години и викали Англия, а преди още 100 била някаква империя, дето обичала да краде ресурсите на племенните държави и да поробва тяхното население. Знаете ли кой последно премахва робството? Ингилизите! Знаете ли кой води война за запазване на робството? Ингилизите! И тия робовладелци ще ми говорят за демокрация? В Германия никога не е имало роби! Днешната супер икономическа Commonwealth сила - Malawi

А тези в концлагерите какви са били, свободни.

Британската империя е отговорна за смъртта на около 150 милиона души в Азия, Африка и Европа. Британските империалисти заграбват ресурсите на Индия и пълнят хранителните си запаси с ориз и зърно от своята най-голяма колония. Те също така драстично увеличават данъчното облагане на реколтата, което предизвиква повсеместен глад в Индия, който убива около 29 милиона души. Без никаква подкрепа от империята, гладуващите индийци били принудени да ядат трева и човешка плът, за да оцелеят. В началото на XX век, по времето на Втората бурска война, между въстаналите холандски фермери и империята в днешна Южна Африка, Великобритания въвежда използването на концентрационни лагери. 10% от цялото бурско население са били убити в тях, включително 22 000 деца, които са гладували или бити до смърт. Едно от най-безмилостните завоевания на англичаните обаче става през 1800 г., когато британски колонисти унищожават местното население на Тасмания. Те принуждавали аборигенските съпруги да носят главите на мъртвите си мъже като огърлици.

Всичко е его и тъпота на народа. Основният двигател за развода беше Найджъл Фараж, евродепутат, години наред усмиван в Брюксел заради провинциалния си произход и поведение и просташка усмивка с ред криви зъби. Нещо като селяк в културна Европа. И човекът си го върна. Изтръгна нещастния си, тъповат, впиянчен и гей-ориентиран народ от лапите на зловещия ЕС и го остави да го вее вятърът на немотията в един свят на могъщи обединени международни корпорации, само за да отмъсти за поруганото си селяшко его. Никой не може да си натскочи путурите.

Преди 100 години Индия беше британска колония, днес Великобритания е индийска колония. Как се променят времената...

Индия е член на Британската общност, в която влизат 53 държави, включително Канада и Австралия, а на 16 държави от тази общност , държавен глава е английската кралица , като официален език е английския ! Търговията между тях е опростена, а гражданите им могат свободно и по всяко време да влизат, живеят и да работят в Англия !

Глупости на търкалета. Индиец не може да влезе във Великобритания без виза, да не говорим да работи. Само за медицински персонал има облекчения, но пак не е лесно и трябват визи. Хубаво е човек да си прави лаф мохабет, ама чак да се излага с неграмотност не бива.

И какво викаш, всичките пакита дето задушават Кралството на социалки, все с визи са влезнали?

Апропо , Индийските мангали плащат около 20 000 паунда за да се намърдат в Англия От 30 години живея тук.....

Индиянците ... плащат по 20 000 паунда за виза на вярвай ми...

Велика Британия е велика, защото винаги е защитавала собствените си интереси ! А ние винаги сме били прошковци , защото защитаваме чуждите интереси ! И най-смешното е, че се гордеем с това !

Брекзит говори по-точно обратното, защото техните интереси са свързани с ЕС, а не с неговото напускане...

велика Британия идва от географското название на острова, драги ми смехурко. Не е това което си мислиш.

Борис смело следва стъпките на Милошевич. Оня разби Югославия, при тоя ще си замине Обединеното кралство.

Британците щели да заменят Хонда, BMW, VW, Daimler, PSA, Fiat, и още много, с Great Wall и евтини ТаTа! Но първо трябва да питам САЩ за разрешение, че те пък са във търговска война с Китай и са свикнали да командват парада.

Ягуар и Ланд Ровер са собственост на Тата.

е то понеже 4 години в Англия виждам само Ягуари и Ровери:)

Нямат си пожизнен Върховен Вожд!

Британия бърза да стане перла в короната на индийската империя.

Тоя малоумен идиот знае ли, че една маруля не могат да произведат. Кой ще им бере фалшивите ягоди също не му е ясно.

да произведеш маруля? знаеш ли как се сади, полива, обработва ... комай марулите са ти от китай .. с "коронка" в добавка

Питай студентите дето през лятото работят по фермите, произвеждат и марули, и моркови, и ягоди, и домати, и краставици.

Великобритания свърши добра работа и се измъкна от новия ЕСССР. Останалите гледат тъпо

Ехе, тя Британия та от вчера е аут. Дай да видим след година две, кой ще гледа тъпо

дразни, когато хора, величали до вчера "великия СССР", сега правят подигравателни сравнения с него

Представям си малка Англия в митническа война с 500 милионния пазар и 22-те милиона компании на ЕС! Едновременно с това ще води митнически войни с Китай и САЩ. На какво основание си вярвам толкова много тия ингилизи? Всичките ли са за избягали от психодиспансера? ""Разходите нараства с всяка нова процедура или забавяне - и всяка лира, похарчена за приспособяване към новите изисквания, е една лира по-малко за обучение, оборудване или осигуряване на нови клиенти", коментира генералният директор на камарата Адам Маршал." Кой е виновен? Ако не се занимавате да гоните дивото, нямаше да имате никакви излишни разходи и главоболия.

Гладни, но горди. Винаги с тръмп и путин.

Тяхното не е от гордост, а от тарикатлък. Гладът тепърва предстои

с тръмп, дали с путя ... или само със себе си - нямаш ли Его - ти си НИЩО и никой ... една безименна точка ! А човек е станал такъв, само и единствено защото се е САМООСЪЗНАЛ ... иначе щеше да е просто животно... въпреки че сектантите с черепа ментално са си животни!

Напоследък Макрон и Меркел зачестиха да се срещат с Путин. Още по-често си говорят по телефоните

Даже не са го чували.

Даже на крака му ходят в Москва. Надпреварват се да го канят в Берлин или Париж

Великобритания показа как става. Кой е следващия ?

Ингушетия

Анадола?

Ти

Спасиха Астон Мартин от фалит. Купи я канадец. Наш човек!

На канадския долар не е ли лика на Кралицата ?

Лика си е лик, фирмата - канадска. Колата не е повече британска.

Някакви евромунчовци обсъждат световна империя, която напуска ЕС ...

Абсолютно вярно. За да се присъедини към Тръмпландия.

Британците се отърваха. Да му мислят българите

Прав си. Поне рашките вече няма да ги пръскат с новичок

Почна се. Сега е ред на стоките, които идват от Юкей. Като почнат едни проверки, митнически сборове, закъснения и съответно загуби, поскъпване, и накрая фалити. А това е само първия ден на брекзита. И то в условия на преход. След година, когато тази процедура ще е практика за всички стоки ще настъпи хаоса. Защото няма как да проверяваш всички товари при една интегрирана икономика. Това Борис Джонсън не го знае. Но скоро ще го научи. И ако си мисли, че има алтернатива съ САЩ и Канада, то много греши.

ЕС изнася към Великобритания стоки за 301.2 млрд. евро / към 2018 год....За 2019 данните не са готови /. Новите мита, наложени от Англия, ще ударят евростоки за 47.3 млрд. евро. "Германия ще бъде най-тежко засегната, като на нейни стоки за 18.8 млрд. евро могат да бъдат наложени мита. Автомобилите за 17.5 млрд. евро, които страната е изнесла за Обединеното кралство през 2018 г., ще бъдат обмитени с 10 – 16%. Това ще оскъпи правенето на бизнес с 1.8 млрд. евро." Меркел дали ще допусне Германия да бъде ощетена?! Или ще омекне/клекне?! И дали Меркел няма да се нареди след Макрон на редицата за Лондон?!

Я да видим кой ще клекне, като се изпразнят магазините от де ще вземат стока? Ще си купуват индийски и китайски мерцедеси ли?

Франция или Германия няма да преговаря с Великобритания. Ще преговаря ЕС. Още снощи стана ясна позицията на ЕС - Колкото по-далече от правилата на Съюза, толкова по-труден достъп до пазара му. Точно, кратко и ясно. И Великобритания е външна за ЕС страна. Не може да очаква да я потупват братски по рамото.

смешник, а КОЙ диктува/определя политиката на ЕС, бе?! Нали заради диктата на Германия и Франция Брекзитът е факт.

Ти луд ли си , а какво ще карат англите , и да ти кажа само Фолксваген нямат завод тук в Англия , 70% от колите които се карат са немски , кой ще им произведе и продаде резервни части Бе Тъпак .....Борис ли.....

Англия е сто години пред нас и ми е смешно, когато ние ги оплакваме ! Още на времето, когато им обявихме война, Чърчил възкликна : “Ония, които си честитят банята ли ни обявиха война ?”

В те понеже са се скъсали да се къпят.....Смърдят отваскъде. Мазните им шкембета и пъпове се метляркат по нечистите им Тишърти:)

Почна се с булшита. 40% от износа на британците е за ЕС. Не е нужно да си експерт за да се сетиш че при едни реципрочни мерки британците ще изреват.

Много скоро Борис ще настъпи мотика, произведена в ЕС! :)

Съмнявам се ! В Англия мотики няма !

Има!

Народопатологията е нашето наказание но пък казват: „Campa cavallо che l’erba cresce“ ...

Щом малка Швейцария се справя без правилата на Меркел, решават всичко с референдуми, правят това, което е нужно за народа им, като използват собствени средства, без да им нареждат от Брюксел такива като Калфин и Кунева, дето и в България не ги искат, или Туск за когото поляците не искат да чуят.

Малка? Швейцария има огромни обороти и фирми, като Несле, производител е на корабни двигатели и милиони други стоки и продукти... Великобритания не е Швейцария!

Защо в Швейцария има, а в България не, мислиш ли, че убиец рецидивист като австралиеца щеше да бъде пуснат на свобода преди да е излежал половината от присъдата си, че и лично министърът на правосъдието да го приема и да обсъждат правата на затворниците. Или да нахлуят в дома ти без обвинение и да изземват ценни вещи, или да наричат престъпниците с имена като Кашона, Компира.

Швейцария е във ЕHS.. Значи плащат като редовен член на ЕС.. Спазва всичките правила за стоките и услугите.. Но немат право да определят правилата.. Ако го направи Англия ще плащат повече откакто досега и ще е без права като Швейцария.. затова повече защото тачер преди 50 години договори отстъпка.