След потопа в Каравелово: Поставиха първия жилищен фургон в двора на 92-годишната баба Делка

В рамките на два дни ще бъдат доставени общо 16 фургона в пострадалите карловски села

Обратно в новината

Коментари - След потопа в Каравелово: Поставиха първия жилищен фургон в двора на 92-годишната баба Делка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е ПОМОЩ !А ИЗМИВАНЕ НА РЪЦЕТЕ. ЗА ДА НЕ ЗАГИНЕ БАБАТА ТРЯБВА ВЪВ ВСЯКА СТАЯ, ДА има печка с 2 кв. и да не се ИЗКЛЮЧВА. Изключили се след 15 мин темперитурата се изравнява с външната..

Докато дойдат другите фургони ще стане 2025г.

За укрите олинклузив и спа! Поздравления!

укрите там а пострадалите на хотел

за бабата да де погрижат в старчески дом, а търтеят син да си застрахова имуществата както всички нормални хора?!

Защо да е търтей,той самият е около70г. възрастен може би с малка пенсия,а може би не толкова здрав....Лесно е отстрани да се говори.

тази помощ съразмерна ли е с унищоженото незастраховано имущество?!

То па едни застраховки.... все едно ще платят... Истински случай: Отива човек с желание да си застрахов имота. И се почва: 1. Не може срещу наводнение - живеел близо до река; 2. Не може срещу земетресение - било "земетръсна зона" 3. Не може срещу пожар: жилището било старо, и можело да се запали от ел. инсталацията Срещу какво може? Вероятно - удар от метеорит или нападение от извънземни...

Ще оставите 92 годишна жена във фургон. Браво! А не може ли някой държавник да си напусне общинското жилище, да ходи да живее във фургона и да настаните бабата на негово място?

Това добре, но контейнерът не е точно в двора на бабата, защото двор няма. И огради няма в тази част на Каравелово. То и на снимката се вижда празно простарнство като за площад.

За българите - фургони. За украинците - 5-звездни хотели. Най-важната задача на "новото правителство" била... да е анти-Путин, и да подкрепи Украйна. За българите..... нас кучета ни яли.

За един там дето повтаря едно и също. Значи скоростта на задействане на институциите и тяхната адекватност не ги коментирам-там всички сме на едно мнение. А сега относно контейнерите-защото това не са фургони , а контейнери. Такъв вид контейнери се използват в целия свят за временни жилища включително и при бедствия, като това. А се използват заради възможността им за бързо транспортиране и заради лесното им изграждане. Наричат се контейнери тъй като първите подобни къщи са направени именно в транспортни контейнери и стандартните им размери са точно на един транспортен контейнер. Разполагат с санитарен и кухненски възел, също така отоплението се извършва с климатична инсталация. Ако е качествено изпълнен-изолацията му е достатъчно добра, за да си изкара без проблем зимата.

и за постоянни жилища се ползват ама са бая скъпи

Децата ни живеят в такива,в Англия,когато са на студентска бригада.За временно е добре.

най-ВАЖНО Е 92 ГОДИШНИТЕ ДА СЕ СПАСЯТ ;ДРУГИТЕ ДА УМИРАТ

Предполага се, че ДРУГИТЕ могат да си помогнат в оцеляването. Лично мнение - позицията Ви е меко казано срамна.

Както идва зима, как ще живеят хорицата в тия фургони? Как ще се топлят? Наистина ли нямаше какво друго да им осигурят за живеене? Можеха да ги настанят в хотели с включено изхранване и по 40 лв. на ден джобни пари, а в същото време и без това препълненото с кадри МВР да осигури полиция, която да охранява от мародери това, което е останало от жилищата и дворовете на пострадалите хора.

Я отиди вместо да дращиш коментари един след друг да ги питаш дали тия хора искат да си напуснат имотите и да отидат на хотел???? На тези хора живота им е там-те не желаят да напускат.

То е ясно, че не искат да си напуснат имотите. Стоят си в тях, за да ги пазят от мародери. Нали затова написах, че преспокойно може да се осигури охрана срещу мародерите, тъй като МВР е с раздут щат, т.е. има предостатъчно полицаи, които да бъдат командировани там. Друг е въпросът, че самите полицаи няма да искат, защото няма далавера в пазенето на имоти. По същата причина по малките населени места няма полицаи - защото не искат да работят тям. Няма от кого да взимат подкупи и ще им е скучно да се занимават само с обрани бостани и откраднати кокошки.

Е написал по-горе че тези хора трябва да ги махнат оттам и да ги настанят в хотели по курортите. Или вече си забравил какво си написал? Да трябва да се осигури охрана и да можеше тези контейнери да ги доставят доста по-рано-но пък тъй като не знам какви са щетите точно е напълно възможно досега да са разчиствали за да могат да поставят тези контейнери.

И къде написах каквото и да било за ХОТЕЛИ ПО КУРОРТИТЕ? Написах просто "хотели". В съседните на пострадалите селища по-големи градове също има хотели, не само по курортите. ;) И продължавам да твърдя, че ИМА КАК да се обезпечи сигурността на имотите на хората против мародери, но няма да се направи.

Жалки сте! Жаааалки! Ако съм на ваше място, щеше да ме е срам да го сложа това и да кажа "бабе, е те тука". Не сме народ, а мърш@!

Същите контейнери ги използват в цял свят обаче в целия свят хората не ги е срам. Само ганьо трябвало да го е срам.

Можеха за Коледа да ги изненадат, а то няма 2 месеца сигурно.

За Коледа ще ги изненадат 'отзад" със сметките за ток!

Ако беше да окажем помощ на друга страна при бедствие щяхме да пратим досега сигурно 100 фургона, но за нашето население има няма 20-30 фургона помощ.

Такова световно чудо трябва да се показва по всички световни телевизии и предполагам някой водещ български политик е редно да пререже лентата. Гордейте се, че сте българи!