След 8 години: Двама оправдани и една условна присъда за смъртта на дете след упойка при дентално лечение

ВКС оправда съпругата на зъболекаря и бивш депутат Валентин Павлов за причиняване на смърт по непредпазливост

Обратно в новината

Коментари - След 8 години: Двама оправдани и една условна присъда за смъртта на дете след упойка при дентално лечение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За убито дете 1 година условно. И лекарят не е виновен. Лекарят е водещ в една операция, а анестезиологът помощник. Некадърници зинали с уста на пеликан за пари. И сега ако някой близък на убитото дете ги убие съм сигурен, че ще бъде осъден. И каква е разликата по непредпазливост или умишлено след като резултатът е един, смърт?

Е този антидот за украса ли е ? Какво прави далеч от упойката. След като има критични минути за поставянето му. Разбрахме, че е под особенно наблюдение да не се разпространява, ама какъв е проблема да се изнесе от лечебното заведение дето се пази от отговорен и квалифициран служител до кабинета, ако не влезе в нужда се връща по протокол. Туй все едно да изстрелваш ракета Съюз без спасителната ѝ система.

Далече от EO-Dent!

Не ми режи коментарите! Те са истина!

Температурата му нямаше ли да падне ако го поливаха с чешмяна вода или лед ? Щото доста припаднали хора от горещините включително и аз се оправят докато дойде антидота.

Казусът не е лесен. Трагедия за семейството на починалото дете, НО и да не е човек в кожата на тези лекари. Добре е описан и достъпа до антидот…трагедията е за всички.

Да ги бяха посъветвали да си направят тест за упойката, ако въобще в БГ правят такъв. Разправия ще е, но щеше да му спаси живота. Правят операция с пълна упойка с анестезиолог, който не знае за какво е там, щото нито има антидот, нито дори е успял да вдене какво е станало. То и медсестра може да сложи инжекция с упойка и да чака златния стандарт да си свърши работата. Ако лекарите бяха обяснили всички рискове, тогава щяха да са невинни. Но така може и някой пациент да отиде да го оперират в болница, а не при тях.

Ноември ми правиха рутинна операция, споделих с хирурга, че десетилетия имам алергичен ринит, алергия към пчели, миризми... Прати ме на консулт при алерголог. Срещу 150 кинта преглед и тест цъфнах като майска роза, излязох положителен към 7 от15-те упойки. Така е трябвало да постъпят и родителите.

Баааааааа тоя златен стандарт, да трябва да си правиш генетично изследване за да не пукнеш. Но някой някъде държи един патент и трябва да се продават препаратите.. Медицината е прогнила до неузнаваемост.

Смешна и плачевна работа. Какво толкова се е правило, че делото да се остави да продължи цели 8 години? Сигурно повечето факти са били ясни още в първият месец от разследването, а лабораторните изследвания до година максимум. И въпреки това още 7 години докато не се постанови, че всички са невинни! Една година условна какво е? Нищо не е! Клиника която използва препарат за който се знае, че може да доведе до сериозни проблеми незнайно защо не съхранява необходимият антидот!? Колкото и да прехвърлят топката на анестезиоложката, не се променя факта че и водещият лекар също носи вина, както жена му след като тя трябва да отговаря за безпроблемното протичане на процедурите. Отделно опериращият излъгал за извършваната процедура!? И въпреки това ръководните лица директно са оправдани, а подчинената им за чиито действия отговарят с условна!? Дете умира и никой не е виновен за това!?!?

Едната новина ,е че бивш министър бил лихвар и сина му убива и ще получи условна присъда след няколко години най-вероятно, другата пък ,че някакъв некадърник ,който бил депутат убил дете ,но му дали условна присъда след 8 години дела. Бедните родители на детето. Ще си отсанат с усещането за липса на възмездие и чувството на безсилие. Грозна работа!

Човекът е депутат от ДБ. Тях закон не ги лови ...

Е тва е. Буквата на закона. Никой не е виновен. Колективна безотговорност, е затова сме но това дередже.

Този така наречен зъболекар и работещите в неговите клиники са най- големите некадърници. Избягвайте ги на всяка цена.

Има и такива които са се задавили с хапче и са умрели. Нищо не е рутинно щом ще има пълна упойка. Даже и аз го знам. Като каня гости не им казвам, че може да попаднат в катастрофа и да умрат.

А сега туй си го разпечатайте и другия път като ви кажат рутинна операция, си направете предварително тест за поносимост към избраната упойка. Щото нали туй било много рядко и нищо нямало да стане, и антидот не само че нямало, ами нямало и как да има, анестезиоложката пък и тя за пръв път видяла нестандартен случай и нищо не разбрала. То ако беше само да се използва златния стандарт, всеки може да свърши тая работа.

във всяка дейност има и процент несполуки - тежко и горко на семейството на детето ,а и докторите са преживели шок и мъки,колкото и да са обръгнали!!

Има мал шанс, ама има и непредпазливост и от доктори и от родителите. Такива работи не се правят в няква частна практика, където са един-двама доктори и сестрите им. Като стане нещо такова, ще те уморят. На мен 2 пъти ми вадиха легнали мъдреци опрели хоризонтално в съседния зъб. Това го прави челюстен хирург с операция - режат, разбиват, къртят, накрая те шият, 2 дена плюеш кръв и се надуваш, а боли сякаш те е млатил боксьор. Първият и аз така, в БГ при някъв на частно дето бил добър, без тест за упойка. Той искаше да ми сложи пълна упойка да му е по-лесно, обаче аз не се съгласих. Какво ми стана от локалната упойка само аз си знам. Докторът се развика понеже му нарушавам плана, там чакат още по график да ги реже а моят случай се закучи. Както и да е, това го преживях, но го запомних. Вторият път, вече в Германия отидох да ми направят тест за алергия. Лежи се 24 часа в болница, сложиха ми турникет, много неприятно, но го издържах. Зъболекарят ми беше препоръчал някаква практика с една докторка работела в козметична клиника и една медсестра. Въобще не го послушах и отидох в универистетската клиника.

А като се случи несполука лекар да връща пари заради некадърност чувал ли си ??? Няма и да чуеш ... гьонсуратлъка не го позволява.