След 33 дни: Започна претоварането на азота от "Вера Су" (видео)

Втечненият азотен тор се прехвърля с помпи на три надуваеми баржи. Провлачвани от влекачи, те се претоварват на ферибота "Варна"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо, азотът е газ, а товарът на кораба е азотен тор. Карбамид. Второ, претоварване и прехвърляне са две различни думи, които не са синоними. Трето, журналистите би следвало да са поне грамотни.

Извинете моля, на то кораба ако е продупчен не ли като каца без дъно - има да претоварват! Да не източат морето ме е страх ! А ако се къпя там лятото от тази тор дали няма да вълнясам?

Лошо няма ..... Зимата идва, топлоизолацията ще е на ниво

Ще излязат солено на заетите в туризма и липсващите туристи. Но на Ганю му дай колажи. Дебилл до дебилла. Начело с правителството естествено.

Вие луди ли сте? Я бе отворковци, я вие купете надувни баржи и си ги дръжте, ако някой кораб заседне, веднъж на 100 години!

Алегория за потъващата територия България (бивша държава). След 10 години по статистика населението е -600 000 (вероятно са повече). След демократичните атомни бомби на САЩ над Япония загинаха към 200 000 човека, нас все едно са ни дънили 3 пъти! И фатмича си прави лицеви опорки човеко, щял и още самолети да поръчва....докато т.нар държава няма влакове, гражданска защита, довършени пътища...егати тартюфщината!

Така е! При Тодор Велики имаше всичко!

3-те надуваеми баржи били изпратени от европейската морска администрация .. Аз да му предложа на мунчо да купи поне една НАДУВАЕМА БАРЖА ... така ще има да каже че след него остава нещо. Ако може и да я надуе с всичките си мозъчни пръдни за последната 1 година от мандата си ... като почнеш с пуча, реабилитирането на ДС, назначаването на ДДС измамници начело на НАП, поставянето на марионетки на Черепа в МВР и ДАНС, уволняването на щаба от опитни медици и политическата чистка, никому ненуждното българо-сръбско учение на стрелби по дефектни сръбски мишени с недостатъчен нальот и загубите в хора и техника покрай него, новите ковид рекорди по смъртност ... този път СВЕТОВНИ РЕКОРДИ! И тоталния провал с плана за възстановяване. Спирането на инфраструктурни проекти за които просто трябваше да се осигури финансиране с заем на който никой нямаше да се противопостави в НС. Сега хората вместо да строят с техниката която сме платили седят и псуват. Толкова от мен. Успех с разтоварването на 300 хиляди тона наводнен товар с гумени дюшеци.

Бравос! Дано до Коледа да приключат!

40 часа са направили план да работят нон-стоп ... според мен са открили че след тия 40 часа няма да има смисъл да се разтоварва Остава и ние да разберем защо.

А азота във въздуха до кога ще ни трови? Него няма ли да разтоварят.

Защо е цялото това бързане не мога да разбера. Може да почакат малко и да видят дали проблема ще се разреши от само себе си.

Ха да ви видя как ще снимате сега?? Нощно време се "претоварване" от кораба в морето. Честито на еколозите

Не знаех че азот претоварват. Да отворят трюма и той е излети. То азот или карбамид все тая за журналист. Колко ли химия се учи във факултета по журналистика? А пък общата култура колко да е?

ще пренатоварвате бе? То водата е разтворила всичко за 33 дни и в коритото има само... вода.

Аз само искам да попитам, кой ще плати за цялата тази галимация? . Въпросът е риторичен, не че не знам отговора ...

Всички др теми са отврат Тук ли ще е ...

Ние-суверена искаме да благодарим на другаря Радев за адекватните, навременни и успешни действия на неговото правителство. Той е спасителя. Слава!!! Вечна слава на героя!!!

Освен ниско интелигентния опит за ирония някакви забележки към действията в момента за разрешаване на кризата. ?!

Паметник ще му издигнем ли. Или само плоча с името. И петолъчка от дясно

Претоварвам - натоварвам над допустимото. Пренатоварвам - от един (кораб) на друг. Разбрахте ли неграмотковци? Повтаряте тази простотия цял месец и редактор ни един се не обади. Клета, жалка неграмотност...

азот! Ц ц ц

След 33 дни безидейно мотаене, решиха през ноща да изхвърлят отровата в морето. Уроди.

Гледай сега фашисте (щот си се писал Ото Скорцени) - колко от цитираните дни бездействие бяха с атмосферни условия, непозволяващи каквито и да било действия на терен, ммм кажи де експерте?!!!! И как реши, че през нощта ще се изхвърли товара в морето, а ?!! Ако ти ръководеше действията така ли щеше да постъпиш ?!!! Явно да, келелеш с келеш !!!!

Браво Ганчо!На такива пишман многознайници им викахме "морски ливади". Все злобеят и дават акъл по всички въпроси.Могат да си видят обобщения образ на механика в шедьовъра "Дванадесетте стола",но такива едва ли четат.Истината е,че допреди 30 години България поддържаше 2 спасителни кораба-,после бракуваха Нептун след това Перун ,и при Боко останаха нула.Имаше и предприятие за поддържане на чистотата на морето,фарватерити,пристаниката и т.н.,със съответната техника.Приватизираха го.( т.е. скапаха го).Но по важното е,че Шайката на Боко не прояви никакво желание даже да разгледа проблема с липсата на морско спасяване,въпреки многобройните експертни доклади на компетентни органи.Постепенно и специалистите се разпиляха.И сега морските ливади дават акъл.То друго не остана.

Доказателство какви некадърници, интриганти и мърши ни управляват!

Само 33 дни им трябваха да започнат , да вършат нещо .

Мърда измислена Жив ли си бе

Паметта ти работи Не си толкова прост И не ми се нервирай Познавам те

Един кораб не можем да разтоварим... Пародия

Червените нищо не можете. Изсипвате отровата през ноща в морето. Ето това можете. И да крадете каквото ви попадне.

Радев и правителството ще останат в историята с факта, че за 5 месеца откраднаха 5 милиарда лева без да забият пирон никъде, със хаoса породен от зелените сертификати и с това, че са първото българско правителство станало горд собственик на потънал кораб. Нeкадърни крадливи уроди.

Благодарение на турците,разбрахме 12 години Отговорност и Сигурност, гаранция от ГЕРБ и ДПС

Нека работят само нощрм, за да не пречат на хората….. хахаха

азот хм

След дъжд, качулка както казват старите хора!

Само 33 дни?! Толкова бързо? Рекорд! Молодци!

А Хероина кога го разтоварихте или пак по някое време по плажовете ще намираме чувал чета с друга и хероинова паста от Афганистан