Слави Трифонов: Помислете си за всички деца, избити по пътища ни, за които лятото вече няма да дойде

От всички градове да се опаковат с камери до брутални закони, които да плашат и наказват извършителите на подобни престъпления. Дали това ще помогне, не знам. Опитвам се да правя, каквото мога с моите възможности, пише лидерът на ИТН

Обратно в новината

Коментари - Слави Трифонов: Помислете си за всички деца, избити по пътища ни, за които лятото вече няма да дойде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Славчо като му се даде шанс се н...ра в гащите. Сега пак се прави че разбира от всичко...Дръж си цигулката "Шуте"...

Трифонов пак е започнал да референди. Той, видите ли се ядосвал и сън не го хващал от мислене как да се решат проблемите. А да беше опитал да направи нещо по въпроса когато ИТН победи на изборите? Или тогава нямаше пияни шофьори и убити деца? Защо тогава не се бори и не направи каквото можеше? Или да накара сега своите депутати да направят нещо по въпроса? Не че те стават за нещо друго, освен да се държат просташки и да се заяждат, но поне да опитат? Колкото им стигат силите.

Проблемът на трафика в София е: Че няма оковръстен скоростен пръстен около София - трилентов! Само тогава голяма част от шофьорите и трафика ще се изнесе от идеалният център на София! А сега всички се завират там!

Май по околовръстното обичаше да кара.

Цвете на пешеходната пътека.Стига проповеди.

славчо още ли го возят насам натам в кортеж с три огромни бронирани джипа? които минават през светофарите на червено понеже много бърза човека. Да не говорим да спрат на пешеходна пътека. няма такъв лицемер като тоя

освен това дано махмурлука ти повече и той да не дойде, и дай Боже поне малко косица да ти дойде на главица.

Да оправят закона и за над 0.5 промила 2 години затвор по бърза процедура и ще си помислят пак като сядат.

Всичко е ок..само не знам защо трябва да ни набъват постоянно в главата каква е казал тоя.. Излъга народа като никой до сега..хората ти вярваха, а ти се оказа още една ДПС подлога...така ,че ..ходи си на село и не се обаждай..просто нямаш право!!!

Я пак кажи кой е ДПС .

се замисли за манталитета.

Не само деца,съпругът ми беше изхвърлен от пътя и умря заради един дрифтаджия с БМВ,който избяга от местопроизшествието , копелето,не може да кара а тръгнал да дрифти по шосетата,убиват и не им пука.А че после нанасят кърма за поколения наред да им изкупуват смърта не знаят,затова са виновни само наказателните органи,те им прощават срещу дребни пари.Колко струва един човешки живот разбират когато им се случи на тях.Обчеството има воля и сила за промени но наказващият орган е с големи компромиси.

са тези, които слушат неговата чалга в колите си !!!

кой кой кой. Аз не го правя, явно има дръги неебателници

Мислим г-н Трифонов, мислим, че вие имате персонална вина за случващото се, защото в шоуто си създадохте манталитета и начина на поведение на поколения от българи. Лично носите отговорност за опростачването на нацията и оттам за всички последвали негативни процеси. Това мислим!

Ма ти направо изперка. Не всички сме престъпници и пияници. Всъщност тези са единици и то такива без книжки и документи. Хайде се спрете с тезз платени дебилизми. Има закони, просто заради всс мутрите никой не спазва.

Тази катастрофа е на една пряка от Министерство на вътрешните работи. От нищо се е притеснявал.

Така е Слави!

Мутро-чалга-боклук...простотиите по пътищата са и поради шибаните му т.нар.песни... келеш мръсен...

Помислете за всички деца,които чалгаря унищожи ментално...

Едно Ферари с цвят червен и вътре гадже с бронзов тен, ТОВА МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕКА? Тук е причината Славчо, Тук. Нарича се повсеместно затъпяване. Уроди, които раждат и възпитават уроди

В Западните страни законите са строги и работят, защото доходите са по- високи от България и обществото има мотивация. В България всичко зависи от това колко пари имаш, или се правиш, че имаш. От финансовите възможности в едно общество се определя мотивацията на участниците да следват общите правила. Драконови закони и бедност в страните им е основната причина да виждаме афганистанци и араби готови да си рискуват живота скрити по камиони, гори, и планини само и само да се махнат от онзи ад. Това ли иска Слави?

Този вместо да пише безсмислени постове да вземе с парламентарната си група да инициира законови промени, така че това безумие да спре. Ще дам един пример: Когато се стигне до убийство на пътя, ако шофьорът, който го е причинил е пиян, дрогиран, без книжка или избяга от местопрестъплението, да се счита че убийството е причинено умишлено и да се даде базова минимална ефективна присъда от поне 10 години плюс солидна кръвнина, която ако не се изплати да няма излизане от затвора. Не съм юрист, но ми се струва, че с подобни мерки ще има справедливостта, която всички нормални хора искаме.

Четейки повечето от коментарите тук, мога само да цитирам Йовков-“ Боже, колко мъка има по този свят , Боже”

Убедил съм се от личен опит, че словоплетстването, т.е. реденето на думи, е празна работа. Слави, тези думи, дето сега ги нареди, постигнаха едно НИЩО! Какво целиш с тях? Рейтинг? Да напомняш за себе си периодично по всяка тема, по която имаш достатъчно капацитет да се изкажеш? Да градиш име на стожер на обществената съвест? На морализатор? На гарант за справедливост? Слави, думите ти не струват и пукната пара. Всички ние имаме нужда от промяна, от справедливост, от закрила, от възмездие, от държава! И търсим кой може да ни даде тези блага! Ти не си от тези хора. Много хора ти гласуваха доверие. Оказа се, че успехът изненада (неприятно) дори теб. Защото за всички стана ясно, че ти нямаш хора, нямаш ресурс (от никакъв вид), за да осигуриш на нас тези блага. Та ти дори не се появи публично, да уважиш избирателите си. Сложи своята команда да ходи в парламента, да говори цинизми, да се явява със скъсани дънки, да дрънка популизми, да обижда, да поругава. Толкоз можахте. Толкоз и получихте. Какво искаш сега? Удобното място на критик, от който нищо не зависи и не носи отговорност за нищо? Такива хора вече не търсим! Търсим кой да реши проблемите. А ти показа, че не можеш да го правиш. Не, говорИ си. Ама няма смисъл...

Възпитавайте си децата, учете ги в училище и вкъщи. Законът и правилникът за движение по пътищата е задължителен за всички!

Къде ти е традиционното семейство бе плужек нещастен? Дай пример за традиционни ценности!

Офффф популиста пак къкъниже. На всяка манджа популизане. Лятото нямало да дойде за избитите деца. Думички, пароле, пароле, изтъркаха се сценаристите ти вече. Разбира се че няма да дойде. Няма нужда да го пишеш. За родителите мисли, напиши нещо, за близките им ,за които не лятото, а живота е свършил вече. Те са тук, останали.

Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h: Категории С, D 80-Извън населено място 100 - магистрала Категории В+Е, С+Е, D+Е 70 - Извън населено място 100 - магистрала Кога някой ще пита КАТ, защо не контролира товарните автомобили за превишаване на скоростта им. Примерно карам си с 90 и настигам тир ,който се движи със 70, който без никакъв проблем с леко завишаване на 100 км/ч. ще изпреваря в кратка отсечка 50-100 метра. ако тоя тир се движи с 90 км/ч и на всеки баир свали на 60-70 какво мога да направя, на баир и мойта не ускорява ,чакам удобен момент на равно ,но той дига пак 90 и аз трябва да дигна на 120 за да го изпреваря без видим риск да се появи отсреща кола. Закона прекалено ясно казва-товарни и автобуси извън населено място 80 км/ч. щото са по къси и товарни с ремарке/дълги състави/ скорост 70 км/ч. Пак питам защо не ги контролират тях ???????? Защо не им контролират и санкционират скоростт чрез тахографите???????? ЕТО ВИ КОРУПЦИЯ И ФИНАНСОВО ВЛИЯНИЕ и жертвите заради такива камиони са десетократно повече от употребили алкохол

Що не си гледаш работата пич….

Абе според премиерчето мерките давали резултат. И резултата е ... още едно дете по-малко

се за кво да се захване... иди изпей колко са им бели душите на Трактора.... комсомолецо...

Разбрахме кой е ,,свирил" на трактора !

Не се ли усещаш, че с жалкия си ФАЛШИВ плач ставаш още по гнусен? Абе вярно било, че НЕДЪГАВОТО е и ПРОКЛЕТО!!!

2-3 прости неща Навсякъде се случват подобни инциденти. Без значение дали на изток или запад, дали на север или на юг от нас. И тях за съжаление ще ги има винаги. НО - ние сме изключително разпасани и вече ревем на умряло само когато държавата си помисли да ни следи, санкционира и т.н. Ей това трябва да се изкорени. Трябва, г-н партиец, драконови мерки, но после и бързото им прилагане. От момента, в който се види от масата, че мерките се прилагат ще трябва 2-3 години, за да се озаптят масите и така нещата ще придобият по-нормален вид. Без сериозни наказания и най-вече прилагането им няма да се получи... Сега, този човек трябва да бъде осъден на 20 години затвор за норматив. Но ще видим, че пак едни протакания ще станат и те така.

Слави, децата ги избиха продукти на чалга-културата, от която ти спечели и помогна да разпространиш. Пияни, наркомани, такива като теб с големи коли.

М'то лятото свърши бе каун. Де спа? Гнусно е някак си да ползваш деца, които никога няма да порастнат за политическите си цели. Ама то нали е гьонсурат!

ти май не разбираш смисъла на казаното? ...

Когато едно дете (или тийнейджър) бива възпитавано, има 2 страни: родители и идоли. Родителите са скучни и досадни - те казват какво не трябва да се прави. Докато идолите са "готините". Такива са например певците, които, за да бъдат харесвани от младите, им внушават, че за да си "лош" е много cool. Силикон, патешки човки, скъпи и мощни коли... Слави, вместо да пееш за ферарита, пей песни, в които внушаваш на младите, че тия, дето са "лоши момчета" са тъпи и заслужават презрение, а не възхищение. Това е нещото, което можеш да направиш.

само че като гледам live камери в щатите или канада виждам, че тамошните хора карат доста по-мощни коли, но никой не си помисля да дрифти и да се надбягва по светофарите, защото зане, че като изскочи цивилна полицейска кола ще му се стъжни. малко дълго стана изречението, но който иска ще разбере какво искам да кажа. тукапните рокери изроди мислят, че като форсират моторите си са голяма работа.

Проблемите не са само във водачите на МПС, пешеходците също са участници в движението и е редно да спазват правилата! Все по-често става стъпването на пешеходна пътека без дори да се огледат, ами ако срещу тебе идва пиян, друсан или някой с повреда, който не може да спре?!? Имайки предвид и факта че пешеходците в един момент стават водачи и обратното, то извода е един - възпитанието на ЕСИЧКИ участници в движението липсва и реално това е причината.

Сельо и как ги познаваш пияните и друсаните в МПС-та ?! Да не би на номера на МПС да пише кой какъв е ?!

По тая логика дай да преминаваме с МПС много внимателно на зелено, щото някой може да е пиян и може да мине на червено ... Ти чуваш ли се изобщо? Още малко ще изкараш сгазеното момче за виновно че е пресичало използвайки законното си предимство? В ти що не караш на зиг-заг, да не те удари падащ самолет, щото ... разбираш ли ... може да му откаже двигателя или пилота да е пиян?

Значи според теб ,пиян,друсан и с повреда няма причина да не шофира?

В България трябва да се направи преврат в съда и всички съдебни дела да се преразгледат, както 89 г. отпаднаха политическите дела и една голяма част от престъпниците и мафиотите да влезнат в затвора. Иначе това и всичко останало няма да спре.

Няма как да стане вече това. ЕС припозна новите мутри за евроатлантици. В момента се материализира морален хазард, т.е. утвърждаване на евроценностите в лицето на новите-стари мутри.

Да ,всички тези строги мерки имат резон ,трябва контрол,трябва наказания,но да видим и другата страна на проблема,колко пъти държавата е осъдена за лоши пътища,липса на маркировка,изтрити,неосветени или не на място поставени пешеходни пътеки,недисциплинирани пешеходци,колоездачи,тротинетки.Капан до капан.Тогава жалко и за пострадалите и за тези добросъвестни и дисциплинирани шофьори. на които недай си боже се случи.Бог да прости милото момче.

Децата ги няма защото такива като теб политически боклуци в последните 33 години направихте всичко възможно да господстват /И ПО ПЪТИЩАТА/ наглостта, агресията, безпардонността, безнаказаността, корупцията, липсата на ДЪРЖАВА и РЕД.

СлавчУ, точно ти да даваш морални наставления, след като въведе просташката чалга като норма ... Е все едно вълк да пази стадото! Айде, стига лицемерие! Скрий се някъхде и не се излагай повече!

Активна дейност на КАТ! Не ща камери, а преследване на лампа на джигитите по улиците! И обществено полезен труд за дребни нарушения. За възпитание и дисциплина. Джигити се превъзпитават чрез насилствено пречупване на характера, а не с глоби и галане с перце. Докато не се разбере това, ще има газени, бутани и т.н. хора по пешеходни пътеки. Джигитите нямат уважение към ближния, към слабия. Те са нагли, безочливи , агресивни егоисти.

Стоп, забрави за правилата!

Води ме в някоя квартална чалготееееека!

Славчо Ти ги възпита тия чалгари и мутреси с тях едно ферари за теб едно за мен бясно карай на червено направи за мене нещо откачено сори ама ти си виновен брат

Вероятно най-големият проблем е в това, че на младите се внушава, че да имаш скъпа и мощна кола е символ на престиж. В "закачливите" текстове на песни като "бясно карай, на червено", "едно ферари с цвят червен" и т.н., до безброй многото клипове, в които най-важното е да се покаже някаква луксозна и мощна кола, се корени до голяма степен този начин на мислене. И тъй като голям процент от младите нямат нужния умствен капацитет да осъзнаят, че това всъщност е доста тъпо, се получава така, че разни тъпи комплексарчета решават да впечатляват някакви не по-умни кифли, като се правят на голямата работа. Че какво по-велико от тва да натиснеш до долу педала на газта и да рискуваш да убиеш някого? Нали това е модерно: да си от "лошите". Нали това се възпява от не един и двама певци. Но пък като се случи така, че някой бъде сгазен, и изведнъж всички са много възмутени и ядосани...

Слави не искам да го коментирам, прав е разбира се, но има един друг проблем, доста по-сериозен. Живея в близост до студентски град. Ами там е съвем нормално какви ли не келеши да се изрязват по улицата, по време в което по тротоарите е пълно с народ. Келеште са си келеши, но, хората по тротоарите, те, аз, всички ние подминавме това, някои дори се кефят, ако някой върти гуми. Това кога ще се промени, кога някой ще направи снимка, клип и т.н. за да не може въпросния копелдак да заплашва, трови и шуми на хората, които се прибират от работа, пазаруват или просто се разхождат. Къде сме ние хората да спрем тези идиоти. Нарича се гражданско общество това. Няма го, дори и в столицата, не че в Щутгарт има софиянци и не че аз съм софиянец, няма значение. Всеки има телефон с камера, като се появи тук там един и същи мотор, със снимки, нещо може и да се случи. Използвайте ги тези технологии. Само да си дрънкаме няма да стане, като шофирам, в рамките на около половин час срещам шофьори, които са с телефон в ръка, все повече и жени го правят, което е ужасно.

Нека им взимат колите на пияните и дрогирани чалгари!

Коментарите до тук потвърждават!

Ама, чакай сега. До вчера плюеше управляващите за решението им да конфискуват коли. Днес вече обърна палачинката, трябвало още по-драконовски мерки. Нещо да не се е раздвоил слафчо.

Славчо, виждам вече те псуват тука, бате. Язи нема - само искам да ми кажеш какво направи ТИ и твойта партийка, за да има повече камери по пътищата?

Камери, глоби... Всичко това само вдига мизата за контролиращите, да си затворят очите. Това, което трябва да се прави е изграждане на правилни шофьорски навици. Благодарение на законите за видеозаснемането на автопроизшествия в Русия (Украина, Беларус, Казахстан) и Полша има огромен видео материал точно с манталитета на нашите шофьори. Могат да се набележет повечето тишични ситуации (напр. дете изскача между колите) и да се организира нещо като "игра" - премини маршрута без да сгазиш никого. Дори само като видео да се гледат, ще спомогне за закрешване на подсъзнателни реакции.

Абе стига сте говорили глупости, какви игри, какви 5 лева, тоя се е качил надрусан и пиян, това е убиец

Аре ся игри ще си играем. Точно пък рускиня ми е разказвала как в нейния град - Обнинск - е пълно с камери и никой не си позволява да превиши скоростта, щото знае какво ще му се случи...

В Русия падат самолети .Справка Пригожин И се дъвчат по стълбите .