Хотелиери блокираха път: Искаме министерство и пътища

Близо 600 хотелиери, ресторантьори, жители на Несебър, Равда, Поморие блокираха за 15 минути главния път Бургас-"Слънчев бряг" в района на Ахелой.

Обратно в новината

Коментари - Хотелиери блокираха път: Искаме министерство и пътища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-жо Иванова,вчера като минавах покрай Лъвов мост,мои приятелки от бранша ме помолиха да ВИ напомня старата максима,че е по-важно да се сменят НЕ креватите,а труженичките,начело с главния шеф,който пробута в МС една космата дама от долу до горе като Мис.Явно те имаха предвид Стратегията за развитие на туризма до 2100-та година.

Имате 7% ДДС и него не плащате. Аз в България от две години не ходя на почивка и скоро няма да стъпя. Не знам изобщо кой ходи да почива в тая кочина, наречена българско Черноморие. Гадна храна, намусен персонал, вечно мрънкащи хотелиери, българинът все им е виновен. Ама спокойно, те вече и румънците откриха Гърция и Турция, защо ли?

Много си прав. Напълно подкрепям. За първи път отидох в Гърция на море тази година и повече няма да стъпя на нашето. Искам да попитам господа хотелиерите какво направиха с нашето черноморие. Например Арапя. От перла го превърнаха в бунище. До плажа тръбата с отходните води. Това е само един пример. Вместо да реват да вземат да отидат малко навън и да видят какво се казва обслужване и поддържане на плажовете. Как може в Тасос апартамент да струва 25 евро на вечер? Те ни изгониха от нашето море а сега реват. Нека да реват. Нека да са празни хотелите. Пък дано в празните им глави да се завърти въпроса кой е виновен.

То и аз искам да бъде ,чисто и да потговаря на рекламите и снимките!

А ние искаме да си плащате данъците, да съборите незаконните етажи, да си почистите боклуците, да не превземате тротоарите и улиците, да не слагате туби и бутилки на улицата пред така наречените си хотели и къщи за гости и разни такива.

Криете приходи и печалби и от гърба на народа ли искате да се рещат проблемите Ви. Стига сте си пълнили гушките без да си плащате дължимото. На дтржавата нищо не пада от небето.

Не им е проблема пътя. Те сами си го направиха. Неинвестирането в персонал води до отлив на клиенти във всеки един сектор. Кадърните работници - отдавна избягаха. ако пък има нещо по-сериозно, за 350 - 500 лв. никой не иска да носи материална отговорност за хиляди лева. Практиката - ще взема някой за 300 лв., не върви. Има си специално образование свързано с туристическата дейност.

пенчо, събаряйййййййййййй

А като давахте подкупи да строите в кал и земеделска земя не помислихте ли, че и други ще тръгнат да го правят и в крайна сметка ще се получи едно грозно, евтино и некачествено бетонно гето сред блато? Земеделската земя е да се обработва, не за строежи. Не трябват пътища, а да се съборят постройките и да се върне обратно статута на земята.

И да махнете оня боклук - кмета на Несебър! Искайте си, не ми пречите. Защо не искате и летище в района на Радва

искам да асфалтират квартала, около блока, града. Всички си платихме данъците, за разлика от хотелиерите. И не можем да си купуваме златни поршета ( братя....)

нали асфалт не се ядеше. защото сега такива искания?

Към хотелиерите: 1. Показвайте си истинските обороти и си плащайте данъците върху истинската печалба 2. Осигурявайте си работниците на пълен работен ден, а не на 4 часа 3. Осигурявайте си хората на истинските заплати 4. Обявявайте си всички стаи по хотелите, а не ми водете 10-20% като стаи за персонала. За да получиш, трябва да ти се даде.

ТЪПАКО,не виждаш ли ,че колкото повече се плаща ,толкова повече се вдига СТАНДАРТА ,НА ПОЛИТИЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ . Всички в Бг работим ,само за политици и цигани ---26г. И с всеки изминал мандат ТЕ СИ ГЛСУВАТ ПОРЕДНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ НА ПРАВА И НЕДОСЕГАЕМОСТ ... АЙДЕ ,СЪз ЗДРАВЕ!

От такива като Вас "НАГЛЕЦИ" сме в това състояния.

fixxxer@mail.bg

И продългавате да наглеете. Колко отчети съм прегледал на "фирмаджии" хотелиери. Нищо не внасяте в хазната. Декларирате 10 пъти по-малко приходи. Само знаете да искате!

Да бе, заради мен ли искаха да връщат пушенето или заради вас, че щели сте да "фалирате" . И аз искам да изгоним ЕРП и ВЕИ, ама никой депутат не прегръща идеите ми, така както вашите. Вие сте част от проблема. Вие сте част от олигархията!

Да бе, заради мен ли искаха да връщат пушенето или заради вас, че щели сте да "фалирате" . И аз искам да изгоним ЕРП и ВЕИ, ама никой депутат не прегръща идеите ми, така както вашите. Вие сте част от проблема. Вие сте част от олигархията!

Вие, ако знаехте що искате, нямаше да ни изгоните от курортите!!!

Днес по новините съобщиха за масови нарушения на хотелириери и ресторантиори за наемане персонал. От друга страна наистина България има нужда от Министерство на туризма.

България има нужда от изсветляване на икономиката.

В Бг всички фирми в сивата икономика са на политици,държ.чантаджии,цигани,...но те са ---С ПРАВА И СА НЕДОСЕГАЕМИ.... Светна ли ти?

Хайде "хотелиерите" първо да настояват за нормални условия на труд, пребиваване и заплащане на персонала си. Масово се живее в стаи за по 7-8 човека, 1 баня с тоалетна на етаж (за общо 20-25 човека), смени по 12-16 часа, без почивен ден, без право на отпуск,болнични,нощни надбавки,плащане на официални празници, топла храна и напитки. Колеги бягайте в чужбина - там ще ви уважават, ценят и плащат според способностите. Докато сте при тези псевдо-чорбаджии, ще страдате.

"псевдо-чорбаджии" от шумкарско руски произход.....

В Слънчев бряг все още си е на почит мутренията с пълна сила... Затова и вече за нищо не става..... И за какво протестират тези нещастници и те не знаят...... Няма пречиствателна станция, няма канализация... Има хотел до хотела, буквално.... А преди какво беше хубавооо.... Но след 2001-2002 си е*а майката там.....

Бих добавил и Несебър - там няма държава, има мутри.

Дали някой от избирателите на БСП има достатъчно акъл да рзбере, че асфалтът се яде всъщност. Страните с идеална инфраструктура осигуряват достатъчно храна на гражданите си, много повече от държавите, без достатъчно добра пътна инфраструктура. Оказва се, че асфалтът се яде, но тъпанарите избиратели на БСП нямат неврон да вдянат как така. Те и парите не се ядат, но с тах си купуваш храна. Асфалтът не се яде, но изкарва за бизнеса пари за заплати с които заплати се купува храна. Вижте как двустепенното мислене го постигат комунистическите фенове, т.е. по-умни са от жаба да речем. Но тристепенния извод не им е по силите, т.е. по-прости са някои примати. Иначе казано са на нивото на повечето маймуни. Моля да не приемате това като обида по признак на политически убеждения! Комунистите нямат убеждения, те са подвластни на указания, които в България бяха озаглавени като 'насоки'. Просто визуализирам тяхното умствено ниво, което не само поакзаха на митингите, на които ги изозиха като добитък и ги навикваха със свирки и мегафони, понеже не са по-умни от стадо.Можеш да се обидиш от лъжа, а не от видими факти. Това са факти. Не е обидно. Само е малко нетактично, но не и обидно. Тактични вече не бива да бъдем! Само фактите и да са истинни. Комунистите се подиграват на интелекта, като с това режат клона, на който стоят. Това могат да правят само много прости хора.

В слънчев бряг не съм стъпвал 15г. Ще имат да чакат нормални туристи. Там се е събрала най - голямата сган на България.

ама аз по пътя бургас слънчев бряг обзор варна карам по работа бе хора, не да ходя на плаж на сънито. тези пътища са за хора които работят. никой не ви кара насила да ходите на плаж. ама на мен ми е по-лесно да карам по хубави пътища

Като искате пътища, знаете за кого да гласувате. Ако пък искате повишени социални помощи за малцинствата, пак знаете за кого да гласувате. Имате избор, така че недейте рИва после, че нямало за кого да гласувате, а пък да имате след това претенции.

Хора, отивайте на почивка в Турция, да видите храна внимание и обслужване. Нашите хотелиери не могат изобщо да се мерят с турските. Да ми подаряват почивка в нотел от нашите- никога няма да отида.Можеш да чуеш упреци от рода. пак ли българи, тия какво си придават важности и накрая те хваща ряткото щастие / сюргюна/ и си отиваш доволен.В много редки случаи можеш да си тръгнеш от морето без Сюргюн

Те турските хотелиери къртят тавана. Едва ли има друга държава, в която клиента да е издигнат в такъв култ! Да сравняваш нашите с тях е все едно да сравняваш ангстрьом със светлинна година.

Така наречените "хотелиери", които бетонираха и унищожиха комплекса Слънчев бряг защо не протест и срещу безкрайните сергии, които всяка година стават все повече и повече, от които по крайбрежната улица и не само там, не се вижда морето.Защо държавата позволи да се унищожат дюните, да се строят заведения и хотели върху хубавата ни плажна ивица?! Ако съборят част от огромният бетон, както в някои испански курорти, Слънчев бряг може да стане по-привлекателно място за почивка.По отношение на пътищата съм съгласна - без добра инфраструктура туризъм не може да се прави.Но в БГ всичко се прави обратно:първо се строят хотели,а след това пътище?!

Аз само да попитам - при такова грандиозно застрояване на Черноморието, държава не беше нужна, нали? Държавата, т.е. нашата Светая светих - Народното събрание, и през ум не му мина да предложи (поне!) закони, с които стоителството да се обвързва със задължения към инфраструктурата - пътища, паркове, пречиствателни станции. Тогава може би и нямаше да се строи на принципа - Гошо има хотел, що и Пешо да няма. Тогава мълчахте. Ако всеки беше задължен да инвестира част от печалбата си, щяхме отдавна да се оправим. Но жт министерска рода и селски тариката - толкоз. И от нас толкоз. Абе ей, да поискам и аз едно министерство за моя бизнес,а?

Не е ли Министерството да се казва- М-во на алкохолният туризъм. Така или иначе , точно такъв туризъм се развива ;)

humfry

Държавата не ви е длъжна с нищо, така че ако искате неща, то направете си го сами. Такава е капитало-демократическата пропаганда в България.

Ами тя именно държавата със своята безотговорност и корумпирани служители "забърка" цялата каша със Слънчев град. Така е по социалистически - вся власт на държавата.

съгласен с това,което пишеш. Всичко взеха под масата, земите - заменки, с рушовет. Крият данъци. Искаш от моите данъци на мизерната ми заплата да ти направят пътища, пречиствателни станции - не си познал. Просто пари няма. Не сте само вие и други краднат.

друг ли, все сме алчни и все държавата ни длъжница. А крият данъци до небето.Днес показаха оборотът на една дискотека месечен под 20 лв.Не съм ходил на наше море повече от 10 години. а в Турция и в Гърция - там действително клентът е Бог. Да вземат да се обединят и да си направят пречиствателна станция, а не да плуваме сред фхекалии.

Ей голяма наглост.... Не стига че 70% от хотелите са построени с крадени и недекларирани пари, ами и особено отношение искат от държавата. Малко ли е че ДДС-то е 9%, а те и него не внасят?

ще блокиране?!? Като толкова ви се блокира , блокирайте тези, които наистина ви пречат деба и уличници д*ба се пътищата блокират!!!

Искаме Министерство , пътища и държава скандират хотелиерите . А малоумниците във форума почват да ядът асфалт и да отделят в морето . Бе четете бе хора пък тогава плюйте или никой от вас не иска да има стабилна държава с работещи институции . Защото аз също искам .

Нека да се строят и ремонтират пътища! Но искам да светна хотелиерите - това няма да ди накара да дойдем във вашите хотели. Всъщност, нищо не може да ни накара. Има едно нещо, което като го загубиш, няма как да го намериш. Нарича се доверие.

Не мой така чедо да не одиш в хотелите им.Хотел депутат храни.

Слънчев бряг, Несебър и Равда се пръскаха по шевовете това лято-не пишете глупости.А хотелиерите са прави-пътя е ужасен и стават много катастрофи.

Да бе, да! При 100% заетост на хотелите, на плажовете хората и прави няма да се съберат. Така, че като легнат и 10% заетост изглеждат много.

лош сезон, малко можаха да надуят гушите, и кражбата е малка от скрити данъчни задължения. Искат държава за тях.

Престанете да криете данъци и може и да се получи. Откъде да се вземата тези пари, след като разчитате само на данъците на обикновения човек.

Съгласен съм, че държавата трябва да строи пътища, но ме изумяват претенциите на хотелиерите, че държавата трябва още да се "грижи" за тях при положение, че сигурно сме единствената държава в света, където ДДС-то на хотелиерските услуги е 9% , а за лекарства, основни храни и учебници си е на общо основание!? У нас летния сезон е не повече от 3 месеца, а тази година нямаше и толкова за разлика от нашите южни съседи, където е 5-6 месеца! Максимум 3 м. е и зимния туристически сезоны но все туризма е приоритетен за всяко правителство за сметка на промишлеността!

ДДС-то в туризма е 9% заради някои туристи. Но не е заради ЕС туристите, щото за тях е все едно - дали тука, дали в Германия ще го платят или възстановят, ако вземат фактура. Обаче има едни други туристи, дето техни хора са го измислили ДДС-то и често идват тука, на хазарт, щото у тях е забранен. И много идват, та заради тях е направено. Пък учебниците, лекарствата, те са за българите, да мрат !

ТОЙ СЛЪНЧЕВ БРЯГ КАНАЛИЗАЦИЯ НЯМА, КАТО ВАЛИ ПРЕД ХОТЕЛИТЕ ВОДАТА ДО КОЛЕНЕ ТЕ ПЪТЯ ИМ ПРЕЧИ НА БИЗНЕСА !!! КОЙ ЛИ ПОДКРЕПЯТ И КАКВО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТЕПЪРВА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО.

Ама точно! Искат по широк път, да има повече балъми да се потопят в лайната!!!

Тези търтеи хотелиери разбират туристическия бизнес само в една посока, движение на парите само и единствено към техните джобове. Никаква грижа за инфраструктура, за зелени зони, за избягване на презастрояването, за чистота, ред и организация, в допълнение - криене на данъци. Изградиха огромни бетонни комплекси, заринаха туристите с мръсотия и лайна от скапаната или липсваща канализация, допуснаха развихряне на проституция, дрога и кражби, и сега протестират. Такава наглост, да протестираш срещу това, което сам си сътворил!!!

Лапаницата му е майката. Само че вече и пияниците нещат да ходат у Съни Биичо. Тази годинка як отлив, за сметка на това Гърция е напред

А и между другото пречиствателни станции не ви требат, ей го къде е морето , а то е достатъчно голямо. С тия Станции само на Боко ПИАР праите да реже лентички.

Пътища обече без асфалт. Той се не яде Да се раберем от сега. Питайте Тони Путев, Съслеа и Мая

Ние асфалт не ядем!

ние пък не ядем археологически разкопки, но се съобразяваме със законите и чакаме с години да построят магистралите. бъдете така добри и вие са съобразявайте с реалностите. не може да се кара по тесни и разбити пътища. разберете го

Има ли още кретени които да "почиват" по родното черноморие?

Аз ходих няколко пъти на Черноморието. Бях на КаменБряг, на Карадере, на Корал и на Силистар. Не съм кретен. По-скоро мисля, че ти си кретен.

Ами щом ти харесва да се къпеш в тоалетната на цяла Европа успех. Къмпингите след южната ни граница са на светлинни години пред нашите. На половината път иииии........ Ще се светнете някой ден ;)

И къде ползвахте тоалетна на Карадере например?Става въпрос за елементарна хигиена?Да не говорим за спасители и спешна медицинска помощ, да не дава Господ!

Нали простият българин и комуноиден шизофреник асфалт не яде - за какво ревете сега??? Простият българин и комуноиден шизофреник иска да му се дават социални, да не работи, пари на ръка и всичко да се изяде и изпие. И за това гласува на изборите за този който обещава това!!!

Създайте условия,цени , обслужване и чистота най вече по плажовете и самото море,не канализацията да се изтича в морето и да си идват почиващите болни от там,тогава имайте изисквания.И да има пътища няма да имате клиенти поради тези изброени причини.Ще ходят хората в Турция и Гърция за да се почустват почиващи и обслужени така както трябва.Не се подавайте на провакаций,а вземете мерки за да не ви фалира бизнеса.Ако продължава така хотелите ще затворят.Това е тенденцията.

Късно е либе за китка! След серсемлъците, които вършеха през 90-те, много хора (аз сред тях) няма никога да припарят до нашето черноморие, каквито и да станат условията.

Следващото лято мисля да се организира група да блокира входовете на Слънчев бряг в знак на протест срещу бетонираната кочина в която превърнаха крайбрежието.

Хората са прави - не може да караш 400 км по магистрала и пристигаш в село с път проектиран през 1954 година и то със светофар насред селото Пълен абсурд е..

Другият протест държавата да им осигури туристи и освободи от данъци

Сега протестираме, че искаме пътища, след това, че не ядем асфалт!

Сезона май свърши по-рано от очакваното, а? И като няма работа, хайде на пътя.

ПРЕДИ ЧАС МИНАХ ОТ ТАМ НА ВРЪЩАНЕ ОТ БУРГАС 25-30 ЧОВЕКА СА А ПОЛИЦАЙ 150, И НЕ СА БЛОКИРАЛИ И ЗА МИНУТА ДОРИ КАМЕРИ 10 АКО СА ИЗЛЕЗЛИ САМО ДА ГИ СНИМАТ ПО СРЕДАТА МОЖЕ ДА.ТОВА Е ЕЕЕ...ТИ ЦИРКА Ж ТАЗ ДЪРЖАВА.

Хотелиерите печелят добре и вместо да искат да вземат и да направят и Те нещо за държавата!?

Идеята за 4 лентов път е добра. Има нужда. Нали се хвалим, че туризмът внася милиарди, 100 милиона все ще се намерят. И ще има още повече милиарди ...

Каква държава искате?! Късно се сетихте. Напълнихте морето с отрепки и го превърнахте в евтина кръчма. Прогонени сме от собствените си курорти и трябва да ходим в Гърция.