Зов за помощ: Трябва кръв за 17-годишно момче

Лекарите от УМБАЛ-Бургас и близките на 17-годишния Александър П., пострадал тежко снощи при катастрофа, призовават за кръводарители.

Обратно в новината

Коментари - Зов за помощ: Трябва кръв за 17-годишно момче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

17-годишен се вози с пълнолетен глупак... и НИЕ родителите не знаем .... Нашите съвети са винаги посрещнати с ирония, с упрека, че сме старомодни, незнаещи - това е константа в тази възрастова група. ГОРКИТЕ РОДИТЕЛИ! Разиграват ги в момента. Основните кръводарители срещу заплащане са ... циганите. На моя приятелка от детство, синът ѝ се хвърли от терасата на блока. Като наркоман с ниско тегло от висок етаж оживя. Много познати, уважаващи ги се стекоха на помощ за кръводаряване - тройно повече хора от изисканото. Всички медици гледаха с разширени очи. Сега е жив, но с травми, не е достатъчно подвижен, макар и на 32. Голямо благородство е даряването на кръв! Да са живи и здрави българите, притекли се на помощ! Трагедията за тези родители е С Т Р А Ш Н А !!! Вярвайте ми! Пубертета тотално отхвърля авторитетите, вкл. родителския. Бъдете съпричастни. Дано не ви се случва да го изживеете. БОГ ДА ПАЗИ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ! Подложени на толкова външни и вътрешни унизителни манипулации! Родители, обяснявайте им, че богатите също плачат! Че парите, чупките, стойките, позите НЕ ГИ ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИ, въпреки Признанието на Низшите духом. Давайте им примери! Много са около нас! Нека децата ни НЕ се стремят към материален успех, с който да блеснат и който е временен. Животът изисква друга, съвсем различна устойчивост.

Непише кръвната група.............

Не във всички случаи има значение кръвната група, зависи какви съставки преливат

Не че няма значение, но има хроничен недостиг на кръв, та затова всеки е добре дошъл.

Ами не пише - приема се всякаква кръв. По-долу в коментара на "Комар проклет" е обяснено.

Кръвната група няма значение (твоята).Ти отиваш , даваш кръв , а от кръвната банка му преливат такава, каквато на него му е нужно.Именно за това е важно много хора да даряват, за да е зареден кръвният център с различни кръвни групи и да може да се реагира бързо.Погрешно е схващането, че ти сега като дариш кръв, отиват и му я преливат точно твоята на него.

А това, което пише в статията, че лежи на операционната маса и чака твоята кръв, е за глупаците!

"... спешно се търсят кръводарители, съобщиха от лечебното заведение. В момента Александър е в операционната."!Кръвта се дарява делнични дни в Кръвния център! По- голяма глупост скоро не бях чел! Докато се намерят дарители момчето ще чака на операционната маса. ИМА КРЪВ! Сега трябва да се изцицат родители и близки да попълнят запасите на кръвния център! За това не дарявам кръв- винаги роднините са в унизителното положение да търсят я дарители, я спонсори! Дано оживее пък да се научи с кого и как да се вози!