Германски младежи: Сбогом, Майорка! Здравей, Слънчев бряг!

Сбогом, Майорка! Здравей, Слънчев бряг! Това е мотото на все повече германски младежи, които явно остават доволни от почивката си в България. Доволни от германското присъствие са и българските хотелиери и ресторантьори, съобщава "Дойче Веле".

Обратно в новината

Коментари - Германски младежи: Сбогом, Майорка! Здравей, Слънчев бряг! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета и не вярвам на очите си. Хора, това е нашата къщичка! Вие ще пуснете ли в къщата си за жълти стотинки някой да сере и да повръща, а децата ви да гледат? И да не можете да припарите до двора си? Даваме си къщата под наем на калпави наематели, накрая и джобът ни остава празен, защото парите или не са толкова, колкото сме очаквали, или изобщо не стигат до нас. Те, парите, не миришели на осрано и повърнато, ама къде са? И кой ще е следващият наемател, дето ще дойде в лайнарника и ще ни изсипе торба пари?

Е как иначе- евтин алкохол, женска компания (и нещо друго) когато и където пожелаеш, почти никакъв полицейски контрол- на такива предложения, дори и традиционно сдържания немец не би отказал! НОРМАЛНО Е!

Тия младежи или са като мен или това вицът на седмицата! Да предпочетеш "бетонната клоака" Сл.Бряг пред европейските курорти- това е въпрос на дъмпинг от страна на нашите изнемогващи другари-хотелиери!Те руснаците избягаха, а сега остана да станем център на европейския алкохолен туризъм!

Браво , нека пият , нека папкат . Ако пък и успее държавата да спечели някой лев , браво ! Предложете на германците нещо българско за пиене и ядене , иначе все едно са си в Германия ! Ние тук не ядем ли , не пием ли ?

Остана само испанския министър на икономиката да почерпи българския - Майорка е става още по-спокойна без тези немски шитове, следват английските!

Всичко ще е добре до момент, в който не се появи нова по-модерна дестинация. Лошото е, че след алкохолните туристи други не идват, но пък пияници има доста по света. Важното е на мутрите окупирали бизнеса по морето да им е добре

всичко това е страхотно..!! нека се чувстват добре хората.! не сум хотелиер,но се радвам,че курортите се пулнят..! нека нещата да вурвят.! надявам се това да подобри живота на всеки един от нас. успех на всички..!!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

парите се внасят в сметките на мафията и дори не се плащат данаци.от това полза за народа няма

Значи в Испания може, в България не можело да идват да пият?! И от кога България е по-специална от всяка една друга туристическа държава? И най-вече с КАКВО, че нещо не мога да се сетя. Както каза министър Трайков (перифразирано за случая) - "по-добре алкохолен туризъм, отколкото никакъв туризъм". Оригиналното му изказване беше "по-добре сива икономика, отколкото никаква икономика"

много нихилизъм и мазохизъм тука, защо сами се мислим за боклук, гледах по Евронюз как в Коста Брава алкохолния туризъм е бич за хората с апартаменти там, нашия ряпа да яде, бабите там са пропищели и си продават апартаментите, я по-спокойно, нито ние сме го измислили, нито сме челници

ами да засрали маyорка сега ред на бг

Дано,дано до всяко пияно същество застане още едно,тогава предвиждам голям купон

Идваите германски свободни младежи.Ние освободените българки ви чакаме с разтворени крака!!!!!

нищо не може да замени баллермана на гернаците, нито са обеднели, нито са се наситили на маиорка, някои от екс гдр.то може би..

Чета и съм леко в потрес, преобладавта одобрителните мнения че сме се превърнали в помийнна яма. Е, тогава се радвам за всички вас че ви харесва да живеете като боклуци. Само не се оплаквайте после че "не ни е в ред държавата", държавата я правят хората, така че какъвто народа такава и държавата му!

Естествено,че е супер да си предпочитана дестинация,па макар и за купон.А тези,които са възмутени са собствениците на няколко скъпи хотела на 1-а линия.Ясно е защо. Това е бизнес и този шанс не е за изпускане.А който иска тишина и спокойствие ще трябва да ги потърси на друго място-толкова хотелиери ще са щастливи.Ясно е ,че двата варианта за Сл. Бряг не могат да съществуват паралелно.

като чета коментари тук направо се изненадвам колко неинформирани хора има... истината е, че за всеки хотел/място си има съответните клиенти. ние например когато избираме хотел влизаме в саит за оценки и там четем на какви хора дадено място им харесва и на кои - не. така си правим заключение за нашето семеиство дали ще е добре или не. а за тези които плюят младежите - спомнете си, нали и вие бяхте млади, или не? сега например видях че млади холандци оценяват много високо определени хотели в съни беач...

Хайде, леко с напъните, дядка :-) Още малко и ще изкараш другарите от тогавашната власт мъченици - та те ползваха всички благини на западната икономика, нали така? :-) И по ваше време си беше точно така, както е сега :-) Всъщност, тогава другарките май ще да са били още по-евтинки - за една кока-кола, вносни цигари или тоблеронче. Все пак гледаме стари български филми и знаем :-) Някои неща не могат да се скрият. Абсолютно всеки един българин трябва да ви мрази до края на живота си заради това, което направихте от нашия народ. Идеология.....аре, бегай......

иска ви се ама няма да видите жив немец

Живея в Несебър! Какви 20млн. евро!!!? Повечето са ол-инклузив и пиенето им влиза в цената. А и 90% от оборота се крие и държавата не печели нищо от огромните обороти!!!

Дойдат, изпонапият се, забършат някоя хаховелка, после разправят колко било зер гут и шьо-он!

Не ми дреме колко германци , китайци и тем подобни има в Слънчев Бряг , радвам се даже . Но аз бачкам здраво и плащам здраво всички данъци и осигуровки , иска и тези хотелиери , катаджии , депутати , дигановци , гербери и цялата тази паплач да плаща . Еи , от 1 седмица парите ми за Пенсия се стопиха с 50% в Частните Пенсионни Фондове.

kgb777kgb

Много тъпи парчета в тоя форум бе ?На Слънчев бряг има 400 000 туристи , но от тях не повече от 50 000 са алкохоличета и наркоманчета ! Заради тия боклуци останалите 350 000 догодина няма да дойдат / това според мен е чудесно , но вие с тъпите си глави говорите за бизнес /. Е това ли ви е бизнеса , заради 50 000 боклука да изгониш 350 000 туристи ??? Това че сте тъпи , ясно ама поне да се бяхте научили да смятате - учи се до 4 - ти клас !!!

ти имаш нужда от силни психитропни вещества ... превъзбуден сте .. обиждате и подценявате математиката като наука.. макар и простата математика да не е като висшата, те все пак не е толкова проста... особено ако прелюбодействате с интелектуалната мисъл, господине. откровенно, говорите глупости

Абе кво ти пука, а че повече звезди носят повече пари на легло, това не е за мутренската математика. Важното е на наши хора да се издават разрешения за строеж, само дето не поставиха хотелите един върху друг....

В КГБ бяха доста по-умни, ти си някакъв палячо явно.

кажи ми точно с какво бихме привлекли много богати туристи - 1.Липсващата инфраструктура ? 2. Неквалицирания персонал ? 3. "Културните" обекти - Перперикон и т.н. без достъп до тях и никакъв маркетинг ? 4."Чудесното" име на България на Запад - цигани, джебчии, проститутки, убийства, или по-добрият за нас вариант - България е в Европа, нали ? И още много, много други. То и Узбекистан и Чад може да искат супербогати туристи, обаче ще си останат с исканията. Трябва да сме доволни, ако и догодина всичките пияници от Германия се върнат отново и дойде новата по-млада смяна. Нашите курорти са ПОСТРОЕНИ и ПРИГОДЕНИ само за това, особено Слънчев бряг и Златните. Това пак не е лошо, поне пак оставя някакви пари и храни хората по морето, че докато дочакаме богати туристи в Слънчев бряг, хотелите на Марс ще се препълнени.

Сл.бряг е за млади хора.А вие марш на Шабла да ви е тихо и спокойно пенсий такива.Ама си вземете и по една палатка и10 спрея за комари

ако смяташ че млад човек е синоним на пияница и наркоман иди ти на скалите на Шабла и смело се хвърли

Ееее споко де.Там има и плажна ивица и кални бани за дъртите ви кокали:)

Младите в България сте големи простаци, то е ясно, затова сте и на опашката по грамотност в ЕС. Аман от простачета.

Ами по-добре че са се разкарали лекетата от Майорка. Острова е много красив и до сега само тая му слава спираше много хора да отидат там. Не съм от тия дето стоят в хотела постоянно, като пенсионер, и знам какво е купон, но и не понасям всичките им свинщини на немчетата. В Слънчев Бряг в бетона - да там им е мястото - да къркат да драйфат, да се друсат.... С колкото хора съм говорил за Майорка тук в немско, нито един от тях не знае че освен хотели и дискотеки, на тоя остров има и много места които си струва да се видят. Ако човек иска да прави свинщини няма нужда да ходи толкова далече и да плаща за полет и хотел.... аааа момент май забравих че тук в Германия не смеят да "изпуснат свинята" защото има полиция дето си върши работата. Това което е останало от българското Чероморие е само бетон - хотели, кръчми и дискотеки. Колкото и да не ми е приятно това е истината, а вестниците могат да пишат каквото си искат.

И циганки проститутки, и джебчиики, и чалга, и наркотици.....абе все стойностна почивка!

Ооо, на Майорка колко румънски цигани, проститутки, български престъпници и друга измет има, бедна ви е фантазията!

Майорка никога не е била парти дестинация.. бил съм 4 пъти за последните 5 години. Найстина е немска провинция , но има само пенсионери.... Виж, Ибиза обаче е нещо друго... тя е също част от Балеарските острови... Ако успеем да стигнем с нашия Сл. бряг нейната репитация ... аз лично ще бъда като българин горд.

Станахме ПИЯНСКА туристическа дестинация

каква дестинация си? Какъв ти е проблема, че млади хора идват и се веселят като за последно в Съни... според мен (а аз съм дърта пенсия и гоня 50) - нема никакъв зър с това... аре със здраве и остарявай бавно

Нали знаеш, с какъвто се събереш - такъв ставаш.

Отвратителна история, и цялото безобразие се случва на Слънчев бряг, който беше приличен горе-долу курорт преди 22 години. Какъв смисъл виждат немците в ходене на почивка някъде си, за да си ядат немски манджи, да си слушат тяхната музика и да си пият техните бири?! За какво изобщо се влачат чак тук с пиянските си гнусотии?!

Това да не ти е като едно време ма?Щом им е кеф защо да не си оставят еврото тука,лелеле колко си зле.

Да не идват у вас ве, Авроро, какво си се размучала от сутринта. Това е най-добрата възможна новина - идват туристи, има бизнес, влизат пари в България.

Дошли туристи, дават некое евро - имиджа ни разваляли... аре и имидж дето хората го определят на 15 турски клекала у Брюксел ... и все пак бяха чисти, че в реалната БГ обстановка не са

Разликата за немците Авроро, е че в "Баварско" халбата бира е минимум 8.30 евро, а тук макс две и половина - три. За вурстовете същата работа. И тук колкото и да е евтино, все пак оборота си остава в България. Ама кво да ти обяснявам като ти едва ли си стъпвала на Theresienwiese, а и надали ще стъпиш някога. Ама пак да се изпльокаш неосведомено на поредната статия пффф

Да уточним че това, което е за 8.30 в баварско не е "халба", а 1 (един) литър!

Ей пенсии стойте си по домовете,тук младите хора така се забавляват,и да ви кажа да много са бедни германчетата,идват с по 5000 евро.Стойте си натопло и си пиите домашарката и стига с глупости.

Така е , българина за 5000 евро цялата държава ще продаде заедно с майка си и баща си. Много прпост народ пише във форума ей, затова сме на това дередже, всички са отворили задници за пари. Дано някога да ви стигнат, тъпаци такива.

А за Българи има ли за 300 евро за една седмица Онинклузив? Щот аз изхармих 800ЕUR.

".. имал си бол пари - дал си!" Та те така - както вика пък Гацо Бацовл

Не смятам, че написаното е повод за някаква радост. Това, че в Слънчев бряг идват най-бедните германчета /99% от бившето ГДР/ не може да ни кара да се гордеем. Почивката не е самоядене,пиене, наркотици, проститутки, децибели, бетон и пр. У нас идват най-големите прошляци от цяла Европа. С такива курортисти имиджа на България като евтина, алкохолна дестинация само се затвърждава.

Абе тука май не зацепвате, че проблема не е само за тия, дет трябва да ги търпят и как видиш ли там не живеели хора и ако не ни харесва да не ходим. Проблема е чисто и просто, че все повече и повече се набива в представите на западняците, че в България има само евтини алкохол, наркотици и най-вече проститутки за без пари. Ей тва е проблема. А не тъпотиите дет ги надрънкахте в последните постове. Ква файда, кат наливат НЯКАКВИ пари в бюджета, след като осират и без това поизцапания ни имидж пред света? Че след време и тия ще свършат и ко правим тогава без пари и без някакво що-годе самочувствие пред останалия свят? М?

Имиджът не храни, а сиренето е с пари.

Разбира се че храни, как очакваш нормални улегнали хора, които търсят спокойствие и сигурност за себе си и за семействата си, да изберат дестинация, която се слави с престъпници, евтини проститутки, алкохол на корем че и отгоре, и наркотици.

напиши покъртителна оратория, направи кола, по-добра от Мерцедес, Ауди, Порше .... Престани да вярвяш, че Джон Атанасов е открил компютъра и научи кой е Марфред Зюсе... и тогава ще те приемат като "културна" дестинация! Дотогава - тинейдъри, бира, пот и секс на поразия... и пак добре, че ги има, щото без тях сме хептен за никъде :-)

браво

Само така. Ядене, пиене и сгодни женици! Да го напишем като мото за новата туристическа кампания на България за другия сезон. Пък после може и на герба. А беше време..., когато на нашите курорти идваха само културни и платежоспособни чужденци със семействата си.

Искаше да напишеш "културни и платежоспособни РУСНАЦИ със семействата си" с конвертируеми (разбирай стойностни само на територията на страните от СИВ) рубли. Не че нещо, ама леката подробност малко така некак си изменя смисъла.

Аз пък наистина не разбирам, какъв е проблема с тоя т.нар. "алкохолен" туризъм. Щом има кой да посещава курорта, да плаща за това и двете страни са доволни, значи проблем няма. Има си всякакви курорти по Черноморието - за семейства, за любители на природата, за по-възрастни, за богати, бедни, що да няма и за тийнейджъри. Дори да спрат да ходят пубертетите в Слънчев бряг, там няма да отидат богати и ще бъдат празни хотелите.. така, че наистина ние сами правим проблема толкова голям.

И лудият бяга от пияния,но не и сервитьора-той такива търси... Като няма туристи-ревем,като има -пак ревем-много пиели...Нали си плащат...

ясно, че Майорка изостава от Сънито, а и другите ни планински и крайморски туристически свърталища. Никаква корида не може да ти достави адрененалина от една наша малка дискотека. По нашите пилони висят такива каки, каквито няма да видиш и на сборище на "Плейбой". Къркане за жълти стотинки! Кеф ти се биеш, кеф ти пиеш, кеф ти скачаш от 8 етаж в празен басеин - полицията никога никого не закача! Жега, пясък в ауспуха, абе гот! Я! Я! Сега вие туке протестирате - били пиели!! Ами ще пият бе - почивка им е, да не би да трябва да се борят с нерешими частни диференциални уравнения?? Или да прекарат в пост и молитва? Има си хора и за това - китайците! Те и за това не идват на Сънито.... поне докато не решат по две "нерешими" за европейците частни дифeрeнциални уравнения :-) После... ще видим

пълни глупости.тия по черноморието ако разчитат на германски наркомани.....

Добре е, щом курорта си е намерил ниша и вече има някакъв създаден образ! Много хейтъри в този форум бе! Не злобейте бре, хора!

това са пълни глупости. първо българия изобщо вече не е евтино! за същите пари спокоино може да се замина за испания или италия. второ немските туристи не са доволни от българия. не само, че аз съм срешнала доволен, а и има доста репортажи по немската телевизия свързани с недоволството на туристите. и повечето няма да правят почивка в българия и не го препоръчват на своите познати и приятели, с което става една верижна реакция. наи-късно до 2 години ще има много малко немски туристи в бг. за сметка на това се предпочита хървацка. всички, които са били там се и връщат следващото лято пак. така, че няма страшно българи туризма ще умре скоро и немсците с техните пари, веселби и пиянства няма да притесняват българите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А бе , хейтър(ке), ти не прочете ли какво пише в статията - че им е омръзнало да ходят по Испания и други европейски държави? Не че тук е евтино, но за нас , не за тях. Ама ти си от типа "чукча не читател,чукча писател"..... Тия , които са се оплаквали са хуиляди пъти повече от тия дето са тук. От такива коментари като твоя си личи маталитета " я не сакам на мен да ми е добре , я сакам на вуте да е зле" И следващия път пиши на кирилица ,за да не се налага да четем транслитерираните ти простотии.

преди дни питаха германzи"ако трябва да оzенат престоя си тук по 10-тобалната система ....те отговориха че оzеняват с 14

14 етажа бетон, 14 лайна са видели във водата, 14 пъти са ги обрали, 14 мургави проститутки са минали, или 14 пъти са се напили като прасета. Не че нещо, но Сл.Бряг е точно това.

Ти преди да коментираш нещо се научи да пишеш. Не знам какво гледаш по немската телевизия, аз освен за трагедията с детето в Златни пясъци, не съм видяла, кой знае какви репортажи против България ( с главна буква се пише България), а що се отнася до Хърватска е добре да се запознаеш с цените там, преди да пускаш неграмотни коментари.

А да попитам критиците -Вие какво правите на почивка? Алкохол, храна ... ???

Ходят по музеи, посещават класически концерти и вечер си лягат в 22:30 след бтв новините. Никакво напиване, да не говорим за секс...

Не виждам поводи за гордост. Превърнахме се в алкохолна дестинация 1. Добре че тия германци са толкова пияни, че не им правят впечатление и фекалиите, които плуват в морето

Съсипаха Слънчев бряг. Съсипаха българското черноморие. От разкощните ни плажове ще останат само купища бетон. Затова ние българите ходим по Гърция...макар, че там не сме си у дома...Жалко за бъдещите български поколения, няма да имат Черноморски почивки.

Много точно казано !

ХАХАХАХХАХА нямам думи хахахха "малко, но свръхбогати туристи" Тея простотии само в университета ги говорят и те незнаят защо! Кой ще обслужи тези туристи

добре че е туризма, да държи държавата над водата, че другите индустрии са много зле.

Дават воля на разврата си.

Стига с тези тъпи статии. Това ли възпитавате в читателите? Как е хубаво да се насвиниш по бедно немски за 300 евро за една седмица и какъв купон е. Тук идват бедняците и безработните. До преди 2 години се говореше в Германия как България измества по качество дори Испания и колко е хубаво тук, сега не ни и споменават защото всичко е осрано.