Симеонов за проверките: Държавата в ролята си

В коментар в профила си във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че при проверките в „Слънчев бряг“ държавата влиза в регулаторната си роля.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов за проверките: Държавата в ролята си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Документи: България е излъгала ЕК, че няма държавна помощ за незаконните перки на Калиакра Сметката за потребителите на ток за шестте спорни проекта може да стигне 1 милиард лева ако те оцелеят август 9, 2017Биволъ

Шестте незаконни ветропарка конкретно посочени в решението на Съда на европейските общности за Калиакра са субсидирани от държавата със стотици милиони лева от създаването си до днес. Тези пари са платени от всички потребители на електроенергия по завишени преференциални цени, което представлява схема за държавна помощ. България обаче е излъгала Европейската комисия в нотификация за Подпомагане на производството на енергия от възобновяеми източници в България (виж тук), че държавна помощ за тези проекти не е предоставяна. Напротив, предоставяна е и то за огромни суми, установи проверка на Биволъ. Закъсняла и невярна информация за ЕК Съгласно европейските правила, още при приемането на ЗВАЕИБ от 2007г. и след това ЗЕВИ през 2011 г., държавата ни е била длъжна да уведоми ЕК с нотификация за мярката за преференциалните цени за зелена енергия. Това е направено чак през 2016 г. Прогнозният общ бюджет на схемата за подпомагане, за която е изпратено уведомление, е 13 227 144 000 лвва (6 772 419 550 EUR). До 2016 г. помощта просто е била нерегламентирана. Преференциите са дефинирани в точка 20 от Нотификацията, към която са дадени и преференциалните цени по години за различните съоръжения.

За различните видове съоръжения в рамките на всяка технологична група българските органи са определили конкретни преференциални цени за изкупуване (напр. различни цени за малките вятърни съоръжения и за големите вятърни съоръжения). За всички видове съоръжения за производство на енергия от възобновяеми източници изчислените LCOE са равни на преференциалната цена за изкупуване. Освен това LCOE надвишават средната пазарна цена.

... ДЪРЖАВАТА ?!?! .... КОЯ "държава" Симеонов .... би ли уточнил КОЯ точно "държава" .... ... и ИНТЕРЕСНО .... ДО СЕГА когато е нямало държава в ролята си .... КАКВО са правили ББ1 и ББ2?! ...

Част 2: От бостаните изскачат знакови банки и фирми с имоти за застрояване На Калиакра: Бостан по бостан - олигарх след олигарх Цветелина Бориславова е в основата на санкциите срещу България за Калиакра август 8, 2017Биволъ

Всички тези имоти ще останат незастроени ако се задържи заповедта на МОСВ за защитената зона Калиакра. Тя беше отменена по нареждане на Бойко Борисов, но след разговор с Брюксел и начукване на канчето, остава в сила, засега. Заради рахата на едно ченге от ДС Спасихме голфа и ветропарковете обяви Нено Димов, ясно показвайки на чия страна е правителството в забърканата от предишни и сегашни управляващи каша на Калиакра, довела до присъда от Европейския съд. Както обикновено то взе страната на едрия бизнес, унищожител на природните даденост заради частна изгода. Голфът е игрището Трейшън Клифс на рекламния бос и кадрови офицер на ДС Красимир Гергов (в съсобственост с банкера Георг Цветански). Както споменахне по-горе той беше открит лично от Бойко Борисов през 2011 г. Изграждането на голф комплекса е много добра инвестиция с грижа към природата заяви оттам Борисов, цитиран от Фокус Точно заради това игрище и заради шест ветрогенераторни парка на различни собственици, България беше осъдена от Съдът на Европейските общности в Люксембург на голяма глоба до отстраняването им. Днес обаче премиерът се опитва да прехвърли отговорността изцяло на предишното правителство на Тройната коалиция, въпреки многото възможности да спре строителните безобразия и да анулира заменките, с които бяха придобити терените за голфове и други олигархични инвестиционни проекти. Спомняме си, че по абсолютно същия откровено лъжлив и циничен начин Борисов реагира и по време на първото си правителство, когато в края на 2012 г. избухна скандалът със застрояването на пясъчните дюни около Несебър, Дюнигейт, разкрит от Биволъ.

За лев и осемдесет на квадрат... Държавата продала плажа Тауклиман на ортак на Маджо На Тауклиман и Росенец плажове по документи няма. Държавната граница там е частна собственост. август 11, 2017Биволъ

Хиляда и осемстотин лева на декар! Мутра да плати толкова? Не мога да повярвам!

Положението към момента е, че на Росенец и на Тауклиман държавната ни граница е приватизирана от босове на престъпни групировки и ченгета от ДС, които я охраняват с калашници. Не от чужди нашественици, а от българските граждани. Изглежда, че публично изразеното учудване на министърката на туризма, която констатирала като нарушение достъп до плажа на Тауклиман само по вода е заради лоша комуникация с компетентните служби. Следващия път ченгетата трябва да я привикат на подробен брифинг преди да тръгне по плажни инспекции, за да знае къде са частните плажове на нашите хора и да не привлича вниманието на гражданите и медиите с прибързани изказвания.

При инспекцията плажове по Северното Черноморие е установено, че плажът при залива Тауклиман (Птичия залив известен също като Наневската тузла) е в частен имот и до него няма достъп освен по вода огласи министър Ангелкова преди седмица. Истината е по-сурова. Достъпът до този малък плаж не само е ограничен по пътя, но когато граждани се опитват да стигнат до него, можело да се сблъсква с въоръжена охрана.

От пиарските изявления на министърката не стана ясно дали държавата ще възстанови достъпа, чий е имотът, какви са тези хора с калашници, които спират плажуващите и защо институциите допускат това. За сметка на това вчера Ангелкова атакува с отряд чиновници от МВР, Община Царево и МОСВ къмпингуващите на плажа Корал, който е отворен за всички посетители. Стигна се и до нощни обиски на палатки, незапомнени от времето на развития социализъм. Биволъ проведе собствено разследване за плажа на Тауклиман и от него се вижда като на длан причината за нежеланието на държавата да се занимава с този частен плаж. Собственик на имота е фирмата АСПА ООД, регистрирана във Варна и с предмет на дейност туроператор и туристически услуги. Биволъ се свърза с представителка на фирмата на контактния телефон, която разказа, че имота е закупен преди много време, там нямало нови строежи и не се осъществявала туристическа дейност. Според нея имотът се охранява от трима души, но тя нямала информация, че не пускат хора до плажа. Опитът да се свържем с някой от собствениците не даде резултат до редакционното приключване на статията.

Това ми прилича на рекет Като не си плащат на герб пращат момчето за поръчки

Поредния опит да се спазва закона от време на време! А трябва да е всеки Божи ден! Пълно безсилие на така наречената държава. Принципът в много прост, 2 глоби и на трето нарушение затваряне на заведението. Ама как да го затвориш, като е на някоя мутра перяща пари на някой политик.

Най-сетне някой да се сети, че освен друсане на воля и пиене до безпаметство на алкохол, при ревове на "музика" от 140 db. на море ходят и хора, които искат да почиват. Трябва им почивка да се възстановят. Заведенията на и ревотеките на открито не са по-важни нито за икономиката, нито за обществото от отрудения човек. Не те крепят държавата когато летният сезон свърши.

Първо като знаеш, че Сл. бряг е купон по 24 часа би ли отишъл/ла на почивка там? Аз не бих, защото искам да си почина. Но ако ми се купонясва бих.

Ти си прав, но според мен семейни хора, каквито сме с теб, едва ли ще изберат Слънчев бряг за почивка.

А от утре чакаме другия зам.-премиер да започне да обикаля евроромските сватби, че и там много шум. ... Не, че съм за тия щумни и отвратителни вертепи, ама тоя т.нар патриот евтиничък ПР ли си прави, какво ли, или се опитва да замаже изцепките си, които направи в последно време?! И друго - това ли му е работата?! Не е ли малко смешно като се погледне отстрани? Все едно зам.-иректора на Народния театър да започне да обикаля градинката заедно с полиция и да глобява тези, които си хвърлят фасовете и боклуците по земята... Вместо да ликвидират изцяло това гето Слънчев бряг и да се реши въпоросът кардинално, правят някакви показни ПР акциики, от които и помен няма да има точно след 1 ден. А оФСете се радват ли радват, а не гледат, че това е поредния прах в очите, за да се отклони вниманието от ИСТИНСКИТЕ ОГРОМНИ проблеми и кражби...Живи и здрави.

Типове, които никога не са стъпвали в ТЕАТЪР да не "леят" акъл?

Няма нищо. Тази маймуна Ангелкова след два дена пак ще каже, че не имало нарушения!

Хаха чета тука законите трябвало да се спазват ама какви закони бе рая цвлата дандания е заради някаква общинска наредбичка, която е абсолютно незаконна и приета от десетина корумпирани идиота в общинския съвет на Несебър. Просто една жалба срещу наредбата и филма на Симеонов приключва... а да и трябва да се иска от съда спиране на действието на наредбата за да не се причиняват повече материални щети на бизнеса...

Какви материални щети на мутро -бизнеса?Ти да не би да пиеш и храниш с ушите си!? Освен евентуално по малко клиенти за УШНИЯ доктор!!!

Защо политиката се намесва в работата на полицията, това е въпроса???!!! И кога политиката пречи, и кога помага???!!! "За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно"

Валеркоооо ЩО мъл1иш за твойте хотели БЕ - като змия се плъзгаш - интересчия си ти ИНТЕРЕСЧИЯ ЖАЛНА Е МАЙКА НА ДЪРЖАВАТА га ТАКИВА КАТ ТЕВ СА УПРАВЛЯВАЩИ

Сериозен автогол си вкара валерката много свали рейтинга. В такива битки генералите не отиват на огнееата линия а гледат отзад. Това е административен тормоз от страна на държавата и е регулация на частния бизнес което е забранено със ЗАКОН за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност

Ние държава ли сме? Ако сме, ЗАКОНИТЕ и НАРЕДБИТЕ да важат за всички???

Далавери Семеонов браво на Вас. А Каракачаните и Сирдоците къде са? Нали сте Беднинени идиоти?!

Поздравления г-н Симеонов , продължавайте в същият дух , не се страхувайте. Те ще се опитат да Ви попречат но ние сме с Вас.

В маалите Масуда, Столипиново, Победа и т.н. в де що има български град... Тридневните цигански свадби, кръщенета и безбройни поводи за "тихо" веселие чакат Вашата експертна намеса.. Сбирайте опит и по-скоро излизайте от Слънчев бряг.. Много маали, много работи Ви чака..

След като община Несебър не може да си върши работата, лично вицепремиерин са зафана да и следи наредбата.. Та да та питам - кога ша почнеш да помагаш на Фандъчката.. А и други кметове.. Имай едно наум - засега само бледо копираш Цвинокио Цицерона.. За едни дюни в Несебър и лифта в Банско.. Той поне са бореше срещу ЗАКОНИ, които дупетатите на ПП ГРОБ приемаха преди седмица, а той тръгваше в събота и неделя да са бори срещу законите..

DJ Станчо и DJ Валери ще въртят тавите довечера.

Нинова да влезе в ролята си и да защити дискотечния , наркотичния, бизнеса с плът и т.н дребнички и безпомощни бизнеси от рекета на ГЕРБ. Ей така отначало ги тормозят, а след това им искат по 4 тона спирт уж за Него. Е като не дадеш ти пращат Симеонов, НАП, ХЕИ, БХК и т.н.

Бой до Бога и 300лв глоба. Бой и на малките дрисльовци,които вилнеят по кварталите на градовете! 12-13годишни подлудяват хората/кефят се/,после се чудим защо възрастните хора избиват деца,ами чашата на търпението в един миг прелива... Родители погледнете децата си какви ги вършат ,после да не плачете... Възпитахте ли ги?

Ти пък_чел си Хайтов. Да не повярваш

Тука много хора се възмущават, че действията на Симеонов били самоуправство и т.н. Вярно е , че полицията по места не си върши работата и затова се налага лично вице-премиер да дойде и да ги ръчка, при това с полиция от други градове.. Да ви кажа как е по белите държави. По закон се забранява да се вдига шум на ниво над 50 децибела между 11 вечер и 7 сутрин. Всеки шум на 70 децибела се счита за наднормен независимо по кое време на денонощието, освен ако е породен от разрешено строителство. Така. Аз се хващам на бас че въпросните дискотеки вдигат много над тези нива...бих казал че нивата на шума са над 100...може би клонят към 120 децибела. Това не е нормално.Един реактивен самолет генерира 140 децибела. Но да си на курорт и някой идиот да ти вдига 100-120 децибела е просто идиотско.

Баси цирка, Баси простотията, Баси държавата.

Така е.

браво стига безаконие *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За ТекущКонтрол : В Момента - Всички ЦитираниИзобщо заведения работят FullThrottle. ..ако НяматеТам познати/Приятели - отскочете до уебкамерите. ------ КаквоВсъщност 'направи' 'наш' Винкеуъ ?!

Явно валери се чуди откъде какво да открадне

Симеонов, кога ще събере смелост да направи същото показно изземване на озвучаване в някои ЦК / цигански квартал/ някъде в България. Хайде да те видим г-н Смело сърце.

Въпроса е не дали държавата (с която се олицетворява Валерко) налага закона...въпроса е какво търси вицепремиер подчертавам вицепремиер в акция на полицията....както се вика селянина от село можеш да изкараш, но не и селото от селянина...та същото и с Валерко....Валерко да ти кажем как се прави....Министерство издава заповед за проверки и съответните органи започват проверка, а не вицепремиер, заместник министър и премиер да тичат из нянакъв курорт посред нощ.....ама проста тиква като теб откъде да знае как се работи.

Ялати и тука, ба ! Дъним чалгата яко . И ба Славиту Трифоноф същу .

Нищо и половина. Финансите не отговарят. Затваряш коптора и финансова ревизия 1 месец. За наркотици търсиха ли? Намираш наркотици, запечатваш и лиценза.

Така е.

Браво! бой до дупка

То интересно,щом навън шума е наднормен и има жалби,вътре за какво иде реч!В тези чалгодрогерии млади хора да се друсат с боклуци,не е работа!

Атмосферата в България по клубовете се нагрява до червено с алкохол , дрога и музика с която могат да събудят и умрелите . Такъв е манталитета . Важното е да се печелят пари . На кой му пука , че има нормални хора в България . Ненормалници ! Едно трябва да се знае , че има закон , който трябва да се респектира . Ок . Но в България не се спазват законите , защото живеят диваци !!!

Само така на мутрягите!Бой до дупка!

НЯКОЛКО СБОРИЩА НА ПРОСТИТУТКИ И НАРКОМАНИ НЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ОБЛИКА НА КУРОРТА, КОЙТО Е НАША НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ. ПОКАЗВАЛ СЪМ НА КОЛЕГИ В ЩАТИТЕ НАШИТЕ КУРОРТИ. НЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ НА ОЧИТЕ СИ - ТАКАВА КРАСОТА. А ТЯ СИ ИСКА И СВОЙТЕ ИСТИНСКИ СТОПАНИ. МИСЛЯ, ЧЕ ВАЛЕРИ ПРАВИ ТОЧНО ТОВА. МОЖЕ БИ НАЧИНА, ПО КОЙТО ГО ПРАВИ, БИ ТРЯБВАЛО ЗА БЪДЕ ПО ЕЛЕГАНТЕН.

По елегантен ? За селендури ?

Браво Валери! Точно така. Келешите и техните подли началници ,които никой не вижда ,най после да си намерят майстора

На тъпатамутра като му бръкнеш в мазния пърдялник, полудява.Затова квичаха когато Симеонов им го натърка.Разпускали.Аре бе, как разпускат, с ревове като онодени крави от селския бик.

МЕЖДУНАРОДНАТА ОБСТАНОВКА СЕ ПРОМЕНЯ БЪРЗО И ТОВА НАЛАГА БЪРЗА АДАПТАЦИЯ И АДЕКВАТИ ПРОМЕНИ. ЗА ТОВА ПАТРИОТИТЕ ПОСТАВИХА НА ПЪРВО МЕСТО ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО. ВСЛЕДСТВИЕ НА ТОВА, БОЙКО ИМА СЕГА ДОБРИ ПОМОЩНИЦИ И ВЕРЕН КОРЕКТИВ. И ВОЛЕН, И ВАЛЕРИ, И КРАСИ СА ХОРА С КАЧЕСТВА И ХАРАКТЕР. И ТОВА ЛЕСНО СЕ ЗАБЕЛЯЗВА ОТ ВСИЧКИ. И ТОВА Е НА ДОБРО. НИКОГА ДО СЕГА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ТАКОВА УСПЕШНО ПРАВИТЕЛСТВО. ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА САМИ Я ЗНАЕТЕ. И НА ТРИМАТА ПАТРИОТИ ГЛАВИТЕ СА ДЕБЕЛИ И ПРЕД НИЩО НЕ СЕ СПИРАТ. КАЗВА БАБА МИ.

Какво значи на Валерката не му било в правомощията, бил сталинист и т.н. както някои хора тук пишат? Пълни глупости! Той е представител на изп. власт и като такъв стъпва на врата на полицаите да си вършат работата понеже техните началници са на хранилката на мафията и не свършиха/няма да свършат нищо!

Като лично предвожда организирана полицейска група?!

Точно така! Той е зам. министър-председател. Като такъв, на него му е подчинен министърът на външните работи и т.н. надолу по веригата докато стигнем до редовия полицай! Това е йерархията във властта.

Винкелчето прави циркове, а Господарят Тиквун краде спокойно. Схемата е безотказна.

Тепърва щяло да има законови промени!?!? А тези акции на какво основание са?! Незаконно?! Как, пък, за най-елементарните неща все закони нямаме!? И закони си има, и общински наредби, само дето няма кой да ги прилага. `Щото ние тук като се обадим в полицията да се оплачем от "Какао бийч", ни се подиграват с отговора, че дискотеката имала разрешение от общината. Излиза, че общината хем издава наредба за ограничаване на нощния шум, хем издава разрешения за нарушаването й. Такива ми ти ченгесарски обяснения ... Та, каквито и разпоредби да има, вечно ще ни отговарят, че има разрешение за нарушаването им. Така ще е, докато "държава" и `айдуци са едно цяло.

Крайно време е държавата да си влезе в ролята.

Твоята държава Винкел ли се казва ?!

АЗ СЪМ АПОЛОГЕТ НА КРАЙНИЯТ НАЦИОНАЛИЗЪМ И НА ВОЛЕН. МНОГО СЪЖАЛЯВАХ, КОГАТО СЕ КАРАХА ВАЛЕРИ И ВОЛЕН. СЕГА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА СЕ СМЕНИХА, ТЕ РЕАГИРАХА АДЕКВАТНО И БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИЕДНИ ЕДНИ ДОБРИ ДЪРЖАВНИЦИ. ИЛИ ПЪК НЯКОЙ СМЯТА, ЧЕ ДУМИТЕ БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО НИЩО НЕ ЗНАЧАТ. АЗ ДОБРЕ ЗНАЯ КУСУРИТЕ И НА ДВАМАТА. В МОМЕНТА ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ Е ПОЛЕЗНО ЗА БЪЛГАРИЯ И ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВИЖДА НАЙ НАПРЕД.

Я казвай сега к'во стана с химна на АТАКА , където се пееше за "Гербери крадливи" ??? И КОИ всъщност бяха к.вите на Бойко ???

Че държава има ли бе гном Бургаски?

Така трябва. До кога ще търпим?

Браво, баце! Попилей тъпите мутри! Само така, обърнаха на чалготека цялото Черноморие! Евала!