Картина на Пикасо и скулптура на Джакомети поставиха рекорди

Картина на Пабло Пикасо и скулптура на Алберто Джакомети поставиха "световни рекорди" на търг в аукционната къща "Кристис".

Обратно в новината

Коментари - Картина на Пикасо и скулптура на Джакомети поставиха рекорди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не си разбрал. Става дума, че Л.Живкова сигурно е знаела кой е Пикасо, а не го бърка като безпросветна блондинка или футболист, недей така, не я смъквай на това равнище. Става дума, че в сурата е приличала на картина на Пикасо.

може и да си прав, но това беше много разпространяван по онова време виц. Естествено не е верно, естествено все пак е знаела, след като кой знае защо е учила на запад история на изкуството, но само така хората изразяваха ненавистта си към династичното семейство.. Щото иначе, както сега сте ревнали , не можеше - беше много страшно.

ви кажа един виц от татово време: Людмила Живкова се разхожда из залите на може би същия музей и казва: "Ау-у каква интересна картина на Пикасо!". А уредникът се надвесва над нея и дискретно й казва: "Не госпожо, това е венецианско огледало от 13 век."

Малоумник! Това можеш да го напишеш за някой футболист или блондинка!

не мога да се прехласвам по физиономии, на които едното око е тук, а другото трябва да го търсиш. Да, ама така виждал действителността. Съжалявам го ако е така. Но не е. Просто много хора обичат да казват - елитарно изкуство и се причисляват към елита. Виждал съм картини на Пикасо от ранните му периоди - чудесни са.

разбира се, че всичко е бизнес.Това са най-сигурните инвестиции. Ако търгуваш с акции или имаш инвестициивз производството - голяма беля и главобол е. А тук купуваш кртината и си рахат. Далеч нямам такива пари, но и да имах, не бих купил картина, която и сам мога да нарисувам.

Абе, много сте прости. Това не е от прекалена любов към изкуството. Всичко е бизнес. Ама вие като не сте имали толкова пари, няма как да знаете тези неща.

друг е въпроса ти как ги знаеш или имаш толкова пари пък пишеш във форумите на дира?

Аз нямам толкова пари, но просто съм по-умен от повечето тук.

Според мен, това е перачница на пари. За да се вкарат законно парите в страната.

Бедният човек по някой път като няма какво да каже/напише, злобее. Злобата българска е пословична. Народът е гладен и беден, нещастен и злобен. Резултатът се вижда с просто око. Иначе картината е хубава за онези, които разбират. Пикасо е величие,което е недостижимо. Честито на новия притежател на това изключително произведение на изкуството.

Играчи на карти на Пол Сезан 250 милиона долара, продадена от гърка Ембрикос на Катар. Не знам как тези сто и нещо милиона от статията са повече от 250 милиона на гореспоменатата продажба. Друг е въпорсът дали с еприема платена цената. Понеже покупкат е от емира, а често се пишат големи суми, за да се вкарат едни милиони назад на джоб изън държавните бюджети. Само че емирът на Катар граничи сам със себе си и едва ли има нужда да праи такива еквилибристики. Силно се съмнявам!

Гледам си разбирач,а? Виждал съм на живо "Портрет на д-р Гаше"- ти ми кажи за колко я продадоха навремето,беше най-скъпата за времето си. Цената на портрета беше такава,защото авторът му е бил луд и си е отрязал ухото вероятно в пристъп на яд,че не може да рисува като Моне. с други думи-чист маркетинг.

Понякога си мисля, че е крайно време за една яка и продължителна световна война. С много бомби (атомни разбира се) и с много жертви. Гигантска маламашка, която да замаже безумието по тази планета.

Произведенията на изкуството са идеални за пране на пари. Никога не може да бъде определена конкретна стойност, съответно може да струва 1 лев и 1 млрд. Всичко е бизнес.

Така си е. Навремето в Мюнхен видях в една галерия съдрано бяло платно за рисуване. Три резки с нож,отдолу на табелка надпис "Rage" и още по-отдолу цената със ситен шрифт: 15000 "ойро". У нас селските бекове по чалготеките си дерат потниците и за без пари:-).

При легални покупки нестава защото трябва да ги докажеш!!! При контрабанда и крадени да става!!!

Ебаси бе, вместо да ми ги даде на мен тия пари да си оправя живота.

Ако можешеш да си го оправиш, щеше да ги получиш сигурно. Но понеже не можеш, няма да ги получиш :-) Тези милиони искат упраевление, пич! Това не е шега! Занеш ли в какви геджури могат да те вкарат, ако не си подготвен да ги имаш?! Идея си нямаш!

Какви геджури? Щях да си купя жилище, скъпа кола, щях да обикалям по света, да излизам с красиви жени ...

Мислите ли ,че да платиш такава сума парите са изкарани с работа.

Определено! И то с много и непрекъсната работа. Но не работа дивашка като твоята, а вършена с много ум, находчивост, талант. Тези хора определено са работили десетки пъти повече от теб, като естествено е резултатът от това да е милиони пъти по-висок. Понеже Господ дава много на трудолюбивите. Много повече, отколкото на компромисно трудолюбивите. Освен всичко друго тези хора са работили с мотивация и са работили и без да получават месечна заплата. Почнали са да работят на риск, като са влагали много усилия много време преди да имат плащане за труда си. Ето това се отплаща много, осоебно ако го направиш умно. Докато ти си търсиш заплатат ана края на месеца и риеш като глупаво магаре, ако не я получиш. Друг свят, момче! И други пари! Всичко е от горния етаж. Но не си прави илюзиите дори, че тези хора не работят. Те работят така, че ако ти опиташ само за месец, ще си тръгнеш болен - или физически, или психически, или и двете. Само едно решение от техните да се наложи да вземеш с тежестта на тяхната отговорност, няма да можеш сън да спиш с дни. Капацитет, пич! А на теб ти се струва, че работиш много, нали? Заблуждаваш се.

О,вегетарианеца с уринофобията,гледам,че и тук си взел да обясняваш като от последна инстанция. Звучиш като наскоро прочел книжките на Киосаки или друг гуру,който странно защо заработва като продава фантазиите си на балъци,а не произвежда нищо. Вземи хапни месо и масло,друже,че липсата на креатин и мазнини не се отразяват добре на капацитета на вземане на решения-били те тривиални или съдбоносни.

Пусни на бедните българи такава новина па им гледай сеира . хаха

Най-беден е този,който има само парите си. Навремето чух една хубава иранска народна песен.Не владея фарси,но нещо в мелодията ме грабна. Помолих да ми преведат. Част от текста: "Искандер /Александър Велики/ завладя целия свят, но накрая умря самотен." Историците също така смятат,че е поискал да го погребат с празни ръце,с длани нагоре- да покаже,че нищо не взема със себе си. Да броиш 200 милиона за произведение на изкуството е чист снобизъм и показва колко далече е от човешкото въпросното парвеню.

Това с ръцете извън ковчега не е за Александър, а за един индийски махараджа, който опустошавал Пакистан много пъти, та забогатял неимоверно. А що се отнася до парите... Тезата, че само с пари не си богат, е вярна, но тя по НИКАКЪВ начин не изключва да си богат с любов, с естетика и с много пари. Примитивно е да игнорираш с едното твърдение възможността другото да е вярно. Т.е. купувачът МОЖЕ да е щастлив и богат по всеки начин човек! Просто е примитивизъм твърдението ти, ревизирай го да видиш каква глупост внушаваш. Между другото, ако познаваш много други нации добре, ще знаеш че тези евтинички социалситически номерца не минават в нормалните държави. Дребните мозъчета на българите, минали през комунистическата зараза, бълват такива недоносени мисли. Ако кажа такава глупост, бих се засрамил какъв селянин съм. :-) С последната реплика дадох инерция на барем десетина селяндура да ми измислят и селения, освен че ще щракат минуси от яд. Простият човек се хваща за думата и произвежда всеки нелогизъм от нея. Смешници сте вие, комунистчета недоучени, дето на Станишко изпозлваната мома ви плати да налазихте това прстранство за жълти стотинки. Папагали!

Наследниците на Д. Терпешев, плюят искайки да удавят в простотията си един от най прогресивните художници, П.Пиасо. Пикасо от около 40 г. не е между живите ?!!!

Пабло Пикасо е бил читав човек въпреки ексцентричната грандомания,свойствена на великите. Авторът на "Герника" едва ли би искал творбата му да бъде собственост на богат паразит,оценена на тази безумна сума,докато по света милиони умират от глад.

Тези са големи бълъци. Да продават такива грозотии...! Ако продадат склуптурата на Бойко в цял ръст до магнолите и "Винету" под мишница с автор Веждичка, сумата за която ще бъде купена ще стигне за покриване на половината загуба генерирана от КТБ.

Това са грешни пари.

Кристис или Сотбис? Последно....?

Напоследък често си го мисля, ще го кажа и тук : Няма Господ, ако имаше, нямаше да позволи това безумие, докато хора умират от глад, парче шарена хартия да се продава за такива пари. Знам, че хората на изкуството веднага ще ме опонират, но каквото и да кажат това е безумие и е лудост толкова пари да са съсредоточени в ръцете на безумци. Да не говорим, че едно такова богатство не се натрупва по честен път и се гради върху много нещастни, бедни и болни съдби.

е*ати и грозотията! това е повече клепаница на 3 годишно дете, отколкото рисунка за 180 милки. разни геометрични фицури с голи женски гърди. пълен фарс!!!

Хората 80г.и се възхищават ? Ти за 2 секунди от екрана я оцени!!!

кои хора? Разни "експерти" дето си изкарват хляба с това да казват кое е изкуство и кое не? Моля ви се! Възприемането на изкуството е изключително субективно - това важи за мацаниците на съвременните художници, това важи за 5 *к на Старчев пред НДК.

Всичко в "изкуството" е ПР. Пикасо са го набедили за особено талантлив и хоп картините му струват много милиони. Не защото са по-хубави от другите картини, а защото масовото съзнание е решило, че са супер ценни.

МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ НА БЕЗДОМНОЦИТЕ В ДЕТРОЙТА ИЛИ НА КЛОШАРИТЕ В СОФИЯ ИМ ПУКА ЗА ПИКАСОТО И ХАНЪМИТЕ ? ... КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ПЕРВЕРЗИИ :)

Че той Пикасо не беше ли испански комунист ? -Излага те се вместо да вземете ще Ви, глобят .

Или ти яко се изложи или имаш в предвид някой твой познат със същото име!