Скритите хора в България

Все повече възрастни имат нужда от специални грижи, някои обитават частни хосписи, други - държавни домове

Обратно в новината

Коментари - Скритите хора в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

живея до т.н. хоспис.....на всеки 10 дни катафалката е на посещение......

Точно толква са в недоимък, а половината - и без грижи, национални или роднински. А всички остаряваме. Това ли ни очаква и нас, за това ли цял живот блъскаме за тоя, що.....и т.н.?

Решението е лесно: Личен асистент по желание от близките с добро заолащане и разбира се трудов стаж. Сега ти натрапват чужди лица, безразлични и незаинтересовани от съдбата на болния. Често работят за няколко лица, а и за такива извън системата. Начин за преживяване и печалбарство. При това социалните работници в общините "уреждат" свои хора и за нуждаещи се и за асистенти. Безскрупулно! Никакъв контрол. Безразличие!

Който може да си позволи да плаща сам на личен асистент, няма защо да ползва безплатния държавен. На харизан кон зъбите не се гледат

Предложеното решение е просташко - който има пари да си плаща! Влизал ли си някога в такъв "дом"? Настанявал ли си там свой близък? А знаеш ли колко много самотни старци има изоставени от децата си? А ти ако изпаднеш в такова положение ще се справиш ли сам? Това, което се случва в Бълтария със старите хора, и то не от вчера, може да се опише само с 1 дума - геноцид!

те щото младите не събират със смс-и пари за лечение в чужбина, че дори и в България...Ама за тях DW не пише. По-важни са 90 годишните старци с деменция.

България - държавата труп, която още не осъзнава, че е умряла.

Наистина няма такава държава, като тази тук /пардон територия/, за пари, всичко е пари, имам познат работи с хоспис е чужбина с хора болни от деменция, гледат ги като писани яйца, за да направят последните дни от живота им по-лек, признак за бъдещето на една страна е отношението и към възрастните хора и хора в неравностойно положение, а българите са лоши и злобни, нямат бъдеще!

На социалната министърка точно нов закон и трябва да си свърши работата? За какво е там изобщо, явно и с нея и без нея нещата ще са същите. Хайде като толкова крякат министрите, вместо тях да сложим едни НПО-та да управляват България, като толкова искат нови закони и НПО-та да им вършат работата

ЗАЩО ТИ СИ АНОНИМЕН Анонимните НИКОГА не носят индивидуална отговорност за своите действия, защо тогава по време на "избори" в представителната "демокрация" и "свобода" на теб ти е наложено от тях - ти да си анонимен. Защо на теб е наложено от тях, ти да НЕ си анонимен, но САМО когато НЕ се отнася за "избори" в представителната "демокрация" и "свобода". Избор ли е, ти да си принуден от тях, шепа хора - привилегирован елит и паразит, ти ВИНАГИ да избираш АНОНИМНО друг, за да МОЖЕ той да избира безусловно вместо останалите. Това не е избор, това не е демокрация, това не е свобода, а това е твоето анонимно СЪГЛАСИЕ на двоен стандарт - господар и роб, лидер и останалите. Избор е - ти да имаш възможност да избираш тук и сега - всеки ден, това е избор, ето защо в представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура), там избори, свобода и демокрация НИКОГА не е имало.

И анонимния има право на мнение. Много често по добро от другите. Впрочем като си свободен, защо нямаш име?

Нова година, нов късмет. НПО-тата смениха таргета на социалните услуги от деца към болни старци ли? Нито държавните, нито частните домове полагат грижи, само самоотвержените платени гледачи (доставчици на социални услуги) са решението. Много отблъскваща кампания.

ТЕСТ - РОБ ИЛИ ЧОВЕК СИ ТИ. КОЙ СИ ТИ Има много неща, които ТРЯБВА да се разберат, иначе е МНОГО трудно ти да излезеш от робството на представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Първото нещо, че никой НЕ те държи ТАМ, ти си този, който е РЕШИЛ да си останеш РОБ на представителният политик и/или религиозен лидер. Никой никого НЕ задържа. Този, който е ГОТОВ да излезе от робството, може да излезе още в ТОЗИ момент. Никой друг НЕ е ОТГОВОРЕН за това. Ако човекът е роб, ТОЙ си е отговорен, но поробеният човек НИКОГА не приема отговорността, това е неговият НАЧИН да си ОСТАНЕ роб. Той казва: "Някой друг, представителен политик и/или религиозен лидер, ме прави роб." Естествено, ако някой ДРУГ те прави роб, какво МОЖЕШ да направиш. Ако ти САМ се правиш роб, МОЖЕ нещо да се направи, МОЖЕ веднага да се направи нещо. Тогава това да бъдеш или да не бъдеш роб е в РЪЦЕТЕ ти. И така, хората продължават да ПРЕХВЪРЛЯТ отговорността върху алчни с болни мозъци ШЕПА "хора" - привилегирован елит и паразит, господар и роб, ЛИДЕР и останалите. Човекът става НАИСТИНА човек ТОГАВА, когато ПРИЕМЕ пълната отговорност - демокрация и свобода, че САМО той е отговорен за това, което представлява тук и сега, всеки ден. Това е първата смелост, най-голямата СМЕЛОСТ. Много е ТРУДНО да се приеме, защото умът непрестанно ти КАЗВА: "Щом ти си отговорен за това, защо го създаваш." За да избегнем този въпрос, ние ВИНАГИ казваме, че някой ДРУГ е отговорен. Никой, никаква външна сила, НЕ ти причинява каквото и да било. Това си ти и само ти. Това е ЦЯЛАТА "идеология" на демокрация и свобода (Швейцария, Исландия), че това са САМО твоите действия и индивидуална отговорност. Защото демокрация и свобода е: "ТВОИТЕ действия, ТВОЯТА индивидуална отговорност винаги и постоянно, тук и сега - всеки ден." Ти си го направил и ти можеш да го премахнеш. И няма НУЖДА да ЧАКАШ, да ОТЛАГАШ. Няма НУЖДА от време, ти можеш просто да го НАПРАВИШ, никой НЕ може да те спре, нали.

ЗАЩО "УТРЕ" Е СТРАНАТА НА ГЛУПАЦИТЕ Хората са загубили НАПЪЛНО чувствителността си и са станали ИЗЦЯЛО нечувствителни, те се влачат КАТО насън. Вършат неща, без да знаят ЗАЩО ги вършат. Когато направят нещо, те ТОГАВА се осъзнават и питат: "Какво направих", СЛЕД това се мъчат да НАМЕРЯТ извинение, понеже всичко ИЗГЛЕЖДА толкова глупаво. Без каквото и да е извинение, без каквато и да е причина, ЗАЩО ТИ СИ ГО НАПРАВИЛ. Същото нещо ти си го правил МНОГО пъти в миналото и ОТНОВО го повтаряш. Обикновено човекът е биоробот, биоавтомат, той ПОВТАРЯ едни и същи грешки МНОГО пъти, но той не го осъзнава. Затова ти НИКОГА не чакай и не отлагай. Ти НИКОГА не казвай: "Ще го свърша утре." Утре няма да дойде. Утре не е имало и НЯМА да има. Това е някакъв ОБРАЗ в ума ти. Винаги има днес. Това, което съществува, е ВИНАГИ тук и сега. Съществува САМО настоящият момент. Каквото ТРЯБВА ти да свършиш, свърши го СЕГА. Каквото ТРЯБВА ти да кажеш, кажи го СЕГА. Какъвто ТРЯБВА ти да бъдеш, ти бъди СЕГА. Ти не казвай: "Утре". Утре е страната на ГЛУПАЦИТЕ. Така върви глупостта - с ОТЛАГАНЕ.

... а именно по отношението към тези хора се разбира хуманността на една държава и нейното икономическо развитие...!!!!!! Тук цялата политическа т. н. класа носи отговорност - нали помним как Масларова като министър на МТСП от БСП, най-нагло окраде над 9 милиона лева и я осъдиха на първите инстанции... Но после пребиха уж защитеният свидетел и най-висшата инстанция оправда червената крадла, защото той се отказа от показанията си... А сега на власт са ГЕРБ и Борисов и наред с магистралите и този наболял въпрос трябва да се решава най-спешно...!!!!!!

Не се учудвам, че под тази статия има унизително малко коментари! Къде се скрихте, бе тролове? Ако темата беше роклята на президентшата или новите оръжия на Путин, тук досега щяха да бъдат изплюти стотици "мнения". По отношението към слабите, болните, старите и различните се съди за духовността и ценностната система на една нация, за добротата на един народ. Условията в тези домове и хосписи са огледално отражение на вашара душевност, на българския манталитет! Разтърсвани от перманентна алчност, злоба, завист, низост забравяте, че и вашия път води натам. Щраусовата политика с криене на главата в пясъка няма спре остаряването ви, няма да ви остави вечно млади!!! Повечето от вас ще станат жертва и на деменцията, и, бъдете сигурни няма да получите по-добри грижи. Това ли искате??? Както сега се отнасяте към "скритите" хора, така и след недълго време ще бъдете третирани и вие. Дори по-зле. Защото предадохте вашата пословична лошотия и завист на децата си, следователно идните поколения ще бъдат още по-лоши и комплексирани и от вас. Вие ги възпитахте в неуважание, в краен материализъм, в пренебрежение към другите хора, към възрастните, инвалидите и психичноболните, хората с различна сексуална ориентация. Това всичко ще ви се върне стократно!!! Отвращават ме дебилните, крякащи майки- стожери на "морала", които виеха и крещяха срещу закона за социалните услуги, подведени от хитри политици-манипулатори. Плюете по управляващите, но забравяте, че вие ги избирате! Те са отражение на самите вас, те са от вас! Плюете по държавите ТотЕС, ама знаете ли как са уредени нещата в една Германия например? Знаете ли как изглеждат там домовете за стари хора, каква храна консумират, какви социални и обществени мероприятия имат, каква културна програма? Едва ли ще се промените. Ще си получите на старини всичко, което заслужавате, ще си платите заради собствената си простотия, глупост и духовна мизерия. Би било добре, ако тези българи, които напуснаха БЪлгария, възприемат поне частица от европейската култура, манталитет и поведение. ЗА вас те са толкова далечни! Вие сте като едни свине, на които им е най-добре в мръсната и воняща кочина!!!

СВОБОДАТА, СТРАХЪТ, ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯТА И РАЗУМА Човешките маси нямат собствен ум. Векове наред те са ПОДЛАГАНИ на непрестанно обуславяне, хипнотизиране и промиване на мозъка им от шепа "хора" - привилегирован елит и паразит. Представителната политика е религията на този свят и религията е представителната политика на другия свят, това е единствената разлика между двете. Представителният политик и религиозният лидер са били в дълбока конспирация в продължение на векове. Представителният политик и/или религиозен лидер те представляват теб напълно и безусловно, нали. Защо това е така наложено безусловно върху теб от тях. Ти непрекъснато правиш неща ПОРАДИ страх. Страхът те осакатява, парализира те. Ето защо ти НЕ можеш да станеш, свободен човек, което е твое право по рождение. Човекът, който живее чрез страха, НЕ може да бъде разумен. Как можеш ти да бъдеш разумен, ако ИМА страх в теб. Страхът ти няма да позволява да бъдеш смел, страхът ти няма да позволява да напуснеш стадото, тълпата. Страхът ти НЯМА да позволи да станеш независим и свободен човек, той ще те държи роб (биоробот, предмет, стока) на тях - господар и роб, лидер и останалите. Свободата е целта на живота ти, без свобода, животът няма смисъл изобщо, нали.

В хосоис в София на ден таксата е 100 лв.! Храната е малко и е отвратителна, грижите се свеждат до смяна на памперс!

Винаги, когато коментирате или публикувате подобни жестоки истини за състоянието на хората в съвременното българско общество, обръщайте внимание на движещите сили, определящи развитието на междучовешките отношения в обществото, които са - лична изгода и печалба и сравнявайте със същите приниципи и условия в онова обществено развитие, което с лека ръка премахнахме, за да се наслаждават неколцина на лъскави играчки и лукс, а останалите да не знаят как да оживеят.

Ами вижте какво показа Карбовски снощи.Под носа на властта.Позор и за политиците,позор и за нас ,бездушните

В такива домове работят предимно цигани и стари българи.

КАЗУСЪТ "ОЛИГОФРЕН". КОЙ СИ ТИ Човек е нервно болен. Не само част от хората са нервно болни, а ВСЕКИ човек, сам по себе си, е нервно болен. Въпросът НЕ е в това, да се оправят някои хора, въпросът е да се излекува ВСЕКИ човек. Неврозата е НОРМАЛНО състояние на човека, защото ВСЕКИ един преминава чрез НАСИЛИЕ: физическо, ментално и емоционално през обучение, формиране и НАЛАГАНЕ на правилото - ПОДЧИНЯВАЙ се и ВЯРВАЙ, но ВИНАГИ на някой ДРУГ. Ти ВИНАГИ си представляван чрез постоянно НАСИЛИЕ: физическо, ментално и емоционално от някой ДРУГ пред "ТВОЯТА" държава: представителен политик, религиозен лидер, адвокат, полицай и т.н. Те и само те, ВИНАГИ те, те представляват теб безусловно, нали. Тогава ти реално кой си тук и сега. На човекът НЕ му се дава ВЪЗМОЖНОСТ да БЪДЕ това, КОЕТО е. ВСЕКИ човек ТРЯБВА да бъде ВКАРАН в определен изкуствен и наложен с ИЗМАМА, и НАСИЛИЕ шаблон - ДИКТАТУРА. Този шаблон - диктатура създава осъзнато и УМИШЛЕНО неврозите при човек. Само с една ЦЕЛ, човекът ЛЕСНО да е управляван безусловно ВИНАГИ от някой ДРУГ - привилегирован елит и паразит. С една дума, вече е създаден ИЗКУСТВЕН фалшив и фасаден човек - биоробот (роб). Този ШАБЛОН - диктатура който те създаде теб, робът, е СИСТЕМАТА наречена представителна "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Кой, кога, как, къде и защо, ТЕБ, робът, ВИНАГИ те представлява някой ДРУГ. Ти къде си тогава реално ТУК и СЕГА. Да правилно, причината е проста като теб, робе, ти си физически, ментално и емоционално ЗАРОБЕН от ГРУПА (шепа) алчни с болни мозъци представителни политици и религиозни лидери. Робе, поздрави СИСТЕМАТА.

У България сички сме скрити. ПРАВИТЕЛСТОВОТО УБИВА, ИЗТРЪГВА ТИ ДУШАТА, ПРОДАЛО Е И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА ТИ - И ИСКА ДА СМЕ ЧУСТВИТЕЛНИ, ХУМАННИ, КРАСИВИ, ПОЗИТИВНИ, РОМАНТИЧНИ НАТУРИ? Убивай и ти. Ако не друго, ше заслужиш уважение и ше почнат да те слушат. Таз политпропаганда е отвратителна. Нема откъде да си наемете хора да Ви свършат работата по тез домове. За мизерните пари и малоумните изисквания към тех - САМО ПСИХИЧНОБОЛНИ биха се фанали да ви работът тами и да ви изпълневат. АК47 е по-добрия варянт.