Скритата история зад убийството на Солеймани

Защо успехът на светкавичния удар нямаше нищо общо с разузнавателните служби на САЩ или Израел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забавно е да ги четеш ,но и да се разбере до къде може да стигне пропагандата.

спрете с тези невежи нелепи статии САЩ не искат нито петрола на Иран и Ирак нито пък искат златото на България срете се!!! те само ви дават дават ви демокрация скоро и визите ще ви свалят ако слушате да чистите в макдоналдса из америка и крайпътните из пустинята по затънтените щатове да работите Тираджии и др. е по0умните и амбицьозните ше съ в лемон брадърс и други там ама колко са умните българи па и те поработиха поработиха им дотегна с еприбраха да станат министърчета или Бг висш клас измамници но помнете САЩ не искат нищо от вас !!!

Виж ми окото, дали в него плува подводният кораб "Слава"?!

Типично по краварски!

Абе дир-аджии, какви са тия Приказки от 1001 нощи? Маяма Нолова и Курнелия ряпа да ядат, тоя ги слага в малкия и джоб по измислици.

Четох донякъде и спрях, после стигнах до източника, смешник на свободна практика италианец, фен на Русия и Китай, лошо няма всеки може да си каже мнението, разгледах за какво пише, пълен хахо, борави с инфо, което няма как да получи, рови в Интернет, съчинява и препредава това което му е угодно. Всичко е Ок, но това което му се иска най вероятно е само в болния му мозък. Приятна вечер на всички.

Лайна с боза! Bullshit!

Това звучи като костинбродските афери които руснаците правят в България.

ся ше ви кажа още една скрита история . в България предстоят протести - Бойко е пътник - ските му са намазани - САЩ ше го бутнат за дето подписа за тръба газ да минава през българско , ако не прокара тръбата пък Путин ше го очисти не ми се мисли Боце как ше се оправи тоя път - не е тоз път да си между Маркините и маджо и бай манчо

Това не е никаква скрита история, а реалност! За която между прочем аз доста отдавна писах и предупреждавах, че ще дойде! И Путин, и Тръмп, и Ердоган и западните служби в ЕС прекрасно знаят кой е Борисов и миналото и компроментиращите го факти в тях, както и за огромната корупция на правителствата му, и на българските управници и политици, вкл. с точни суми, данни, сметки и документи... И затова им беше удобен, защото го държаха на къса каишка, а той лавираше между различните интереси предимно за сметка на националните, и опитваше когато и доколкото може да компенсира, предимно с прослужните медии за имиджа и репутацията му! Но тази игра се играе до време и само докато се появи критична маса от населението, което е наясно с нея, тогава играта приключва и Борисов от удобен се превръща в сериозен и нарастващ във времето проблем за всички тези, никой от които не иска публично да го свързват и асоциират с Борисов и всичко това.

Абе какво все още някои тук се правят на още по-тъпи , глупави и неграмотни, и манипулативни отколкото всъщност са, и внушават че написаните ФАКТИ можело и да не бъдат верни! На всички, които все още имат и грам съмнение, на всички, които са наистина толкова прости и тъпи и неграмотни, и не са запознати и не знаят и познават историята и предисторията - вкл. в региона, без да броя, разбира се, троловете и безнадеждните в тази ситуация да им припомня само НЯКОИ СЪВСЕМ БЕЗСПОРНИ ФАКТИ, които всички знаем и никой не оспори, защото не може, защото са безспорни и всеизвестни! Каза ли лично Тръмп публично, че той лично бил разпоредил атаката с дрона на убийството на Сюлеймани или не? Йаза! Бил ли е генерал Сюлеймани на официална - а не тайна!!!, дипломатическа мисия в Ирак за срещи на най-високо ниво? Бил е! Каза ли лично държавният секретар на САЩ и на Тръмп Помпео на шокирания свят, че САЩ изтеглят всичките си войници, защото трябвало да повишат сигурността навсякъде другаде - на американски посолства, сгради, ба американците? Каза! И сега накрая: Заяви ли ПУБЛИЧНО веднага след него, буквално на другия ден Доналд Тръмп, че няма да се съобрази с решението на иракския парламент и да изтегли военните американски части от Ирак? Заяви го! И дори заплаши иракчаните да не настоявали!!! Сега питам всички, които опитват евтино да манипулират, като внушават съмнение в посочените основни факти в статията - вие тези неща знаете ли ги, или не? Или и тях ще отречете - напомням - те идват лично от устата на Тръмп и на държавния му секретар Помпео (да не напомням какво пък каза бившият съветник на Тръмп по национална сигурност зЗ самия Тръмп..., поради което и напусна поста си! Или и за всичко това някои все оше ще се правят на ударени и неразбрали и да манипулират, опитвайки да го поставят под съмнение?!?

аз се чудя що не си го пазиха тоя генерал щом е толкоз умен и важен и водил цялата отбрана срещу Ислямска държава и САЩ и Израел и кой ли не - тея Иранци нямат потенциал да удържът близкият изток пак Путин требва да се намесва , язък дето ги пишат Иран били държава с потенцял служби подготовка незнам си к'во си дрън дрън - САЩ и Израел се задействат - хоп разузнаване дронче и бам !!! великото генералче у въздуха.

Какво толкова има да се чудиш, бе! Те много години много силно го пазеха, той бе легенда за тях още преди много години - и страшилище и вътл опасен враг за онези, с които воюваше! Но враговете му не го убиха тогава, макар че израелските служби няколко пъти са имали тази възможност, но не посмяха с оглед на последствията! Но Тръмп го направи! Забележете - той не бе убит, когато воюваше на фронта и бе военен, а когато с голямата си репутация и като втори по влияние в Иран се зае политически да решава проблеми...! Това ми напомня събития назад във времето, когато например през 90-те години Държавна Сигурност (като подразделение на КГБ) и червени велможи с лидер Луканов създадоха организираната престъпност, мутрите и борците, кататистите и всякаква подобна паплач (и някои от тези не бяха непременно лоши момчета - ТЕ СТАНАХА ТОГАвА ТАКИВА, такива ги направиха престъпниците-рецидивисти от ДС и т.н. кукловоди, и после, когато лидерите им придобиха голяма мощ, активи, стедства и (лостове за) влияние и се поусетиха, з ИЗБИХА повечето от тях, като оставиха живи само най-послушните от тях...) Така на времето например и генерал от ДС и КГБ Бригадир Аспарухов (който между другото точно призна, че той е лансирал Борисов в политиката и праеителството на Сакскобурготски). в качеството си на леф на БРС спретна много долно активно мероприятие и свали “първото демократично избрано праеителство” на СДС и Филип Димитров. И забележете - те не го оклеветиха с открити лъжи (които дори и си признаха!) когато Димитров още се ориентираше и правителството му на практика не работеше (особено), а ... точно когато и зашото то длед мисля около 8 месеца заработи и Димитров съвсем основателно го прочисти от ДС калинки в него, като Луджев и Стоян Ганев...!!! Така че провалът на т.н. демократичен преход в България започна доста отдавна и не бе никак случаен, а предрешен! И всичко това ставаше пред очите и на руските, и на западните и особено на американските служби и шефовете и правителствата и фипломатоте им, които знаеха прекрасно какво и защо (голямото ограбване и стотиците поръчкови убийства и атентати, обирането на банките, външния дълг, предприятоята,...) ставаше и става и накъде отиват нещата!

Някой мислил,друг казал,трети написал .....Всъщност беше ясно още в деня,в който ирански дронове бомбардираха рафинерия,а после и атаката срещу посолството,че предстои американски урок - никой не може да се бъзика с нас.!Думнаха великия пълководец и.......войната се размина,всички заговориха миролюбиво.

Ако някога сте срещали американец,знаете колко арогантни и богоизбрани са те.Да не говорим за президента им-даже и до сега не е показал таксите си за предишните години.Да не споменавам Пез колко банкрупций е минал неговия бизнес в допълнение.Но да се върнем обратно на статията .Тали вярвам че това е така-Абсолютно .Спомнете си снимките на Джон Мскейн в Сирия Пез 2014 с така наречените “бунтовници”които по късно се оказа че са Ал Кайда членове и бъдещи идил терористи.Старата Римска поговорка -разделяй и владей се ползва с пълна сила.Не казвам че руснаците са много цвете за мирисане-но поне не претендират че са богоизбрани.

JUDES

От доста време насам чета статия, която е по-интересна и показателна, отколкото последващите я коментари на разпенили се проправителствени русофоби и опозиционни русофили. Но истината и правдата май клонят към аргументите на вторите. За жалост на този терен (на международната политика) не могат да се провеждат свободни и демократични избори по мирен път. Неопровержим факт е, че най-вече американската външна политика както и американското благоденствие са пропити с кръв, с много кръв!

Още един, готов да клъвне на прав пирон.

В статията безспорно има факти, но анализът бие на графомания.

значи когато Тръмп казал на Зеленски, че ще му спре военната помощ, ако не разследва сина на Байдън, това е истина. А когато Тръмп казал на Абдул-Мехди, че ще му "организира" протести, ако не обещае 50% от петрола и не скъса сделката с Китай, това е лъжа. така ли? Щото аз помня как Тръмчп публично по телевизията каза, че САЩ пазят Германия с армия от Русия, а тя, Германия, дава милиарди на Русия за газ, което не би ло провилно. Вие се сещайте какво намеква. Тоест, не е нуждо нещата да се казват в прав текст и ултимативно, но ти сам се сещаш с какво те заплашват....

и аз помня как Тръмп каза на ББ че ако не даде 50% от производството на краставици ще му се види света крив !

Аз пък помня как бОко в един момент скочи като ужилен им наброи 2млрд. Ужким за самолети, с цени на космически ракети. Както се мотаеха години преди това с "избора" на самолет.

Аз пък носих куфарите с парите.

ИдетеВижте кой Е Ф.Пиерачини. ...ИдетеВижте Къде се появява. ..ИдетеВижте СтриктноОпределените му Насочености. ..И ! - като Се сепнете че или НЕ сте чували за Такива медии, и че Е БясноТиражиран СамоОнлайнски - Си признайте че ДомакинитеТук са Ачик задунайСвинье.

Искаме още мигранти и да е по-залено.

То и индианците са пренебрегвали въпросът с мигрантите и ей ги до къде стигнаха. До резервати

Американците са алчни безскруполни и зли - питайте Винету и поразяващата ръка

Рашките са мили и човеколюбиви. И на чуждото в никакъв случай не посягат.

ами според мен статията е представена непрофесионално,и ДИР хранят семейства,иначе къде ще си изливате мърсолите,ама си е чиста истина

Не се нахраниха бе!

очаквайте скоро протести в България да свалят Бойко за дето подписа за тръбата за газ

и за самолетите....и а амулетитееее

ама как бе - разбира се и за водата и за всичко американците ще го накажат че подписа с Путинягата ,ама има друго Боце е фурнаджийска лопата и може и да се отметне от потока и това пак ще му е краят - забележете колко е напрегнат личи му вече на старата фурнаджийска лопата изморен е много оцелял е при ВиС и СиК със дребни хитрешки номерца и душа на бъзльо нагаждач ама сега пак е приклещен между голями и е объркан щот тея са друг калибър

Вече започнаха протестите в Перник за водата. Протестите няма да им докарат вода, но ще разклатят вярата в непогрешимостта на режима на Бойко.Това е само за да го държат в подчинение и да му напомнят, че ако не слуша, могат да се организират протести и в други градове. За вода, за боклук, за въздух, за корупция, за образование, за медиците и .... А номерът със снайперистите го знаем.

Той абдикира, ама на нас не ни казват.

Да бе, така се отправят директни заплахи в телефонен разговор: та да бъдат записани и след това възпроизведени пред света!.. Тръмп най-тъпанарски подробно обяснил по телефона на иракския премиер как точно ще използва снайперисти за постигането на целите си... Тескт, който откровено обижда интелекта ти; ни видях смисъл да го прочета докрай...

абе те не говорят по обикновенни Джиесеми дето всеки оператор мой да ги запише бе тупане ! те си имат кодирани канали - още през социализъма беше така ползват донякъде същите жици ама има защита - криптиране на разговора казано по модерному а тогава имаше по ефир разговор със една руска машина дет и слагаш перфокарта да работи и картата се сменя всяка седмица и никой немойда подслуша ако я нама същата таблица - порфорирана карта която просто дава указания на машината кака да предава

Извинявай, ама и ти обиждаш интелекта ни (или просто нивото на твоя е такова) - кой не знае какви линии се използват за тези разговори, та трябва да ни го разясняваш?! Разговорът може да бъде записан от провелите го и след това да го използват като доказателство, като средство за манипулация и т.н. Ако иракският премиер беше пуснал запис от разговора, болшинството от коментарите и догадките тук щяха да са излишни - явно, такъв запис няма; тогава, за какво говорим?!

със Зеленски, чийто главен прокурор бил човек на ЗЕ?

Да бе, така се отправят директни заплахи в телефонен разговор: та да бъдат записани и след това възпроизведени пред света!.. Тръмп най-тъпанарски подробно обяснил по телефона на иракския премиер как точно ще използва снайперисти за постигането на целите си... Тескт, който откровено обижда интелекта ти; ни видях смисъл да го прочета докрай...

Без препратка към оригиналния текст, тази статия си е обикновена измислица, Тръмп ми каза еди кво си, бати смешката.

абе не е смешка и разумните го знаят добре , то се подозираше отдавна това ама сефте някой от такова ниво го изрича , това което се случва показва добре че баш тока си стоят нещата

Виждам, ме на доста от вас не им харесва написаното. Виж ако ставаше дума за Русия, е друга работа. Америка е износител на зло и омраза. Това е политиката им от векове.

Ми те на 200 и няколко години бе. Какви векове в недоучилата ти главица?

Ганьо винаги е обичал да вярва в лъжи. Ако сега ви кажа, че събирам фасове в един шведски парк за което ми плащат 3000 евро чисти, 80% ще ми повярват и ще тръгнат към Швеция.

То и затова сме на този ред. "Демократичен".

къде кой град - идвам !? малмьо ли Стокхолм ли !? за 2800 ще събирам

Доналд Тръмп направи Америка отново велика. Човечеството има нужда от силна Америка и Великобритания и затова победата на Тръмп и Брекзит бяха посрещнати с ентусиазъм по всички точки на Земята. Дали Обама щеше да има куража да изтряска Солеймани по главата? По-скоро Иванка Тръмп би го направила, отколкото Обама!

"Велика", за сметка на народите по света и у нас.

Еми ще можем ли да кажем, че някой измежду равните е велик? Великият е над останалите!

"Великият е над останалите, но не за тяхна сметка". Жокер за малоумни - Христос, Левски... Ако можеш нареди до тях тРъмп.

Не говорим за Тръмп че е велик, а че Тръмп направи Америка отново велика!

Така се прави, момчета. Като иранците се окъкат със свалянето на цивилен самолет се пуска някакъв фейк да се разсее протестната енергия.

Бате Гьобелс, ряпа да ядеш. Американците заробиха половината свят, под прикритие на "борба за демокрация и права на човека". Че и дебилите им се радват.

В заробена Европа яко са затънали. Само дето свободните руснаци не го знаят и все натам се натискат. И далеч не само те.

а така! а на обикновенните шматоци им говорят за демокрация!!! къде е тя!? ...ся да ви кажа нейде четох че ще свалят скоро Бойко отначало ми се стри тъпо щот той и без друго угажда за всичко на САЩ ама онзи ден отиде привикан може би при Пути и Ердоган да подпише за тръбата за газ - което е добър ход - ще има газ и печалба някаква ама чак се учудих човека който подмолно възпрепятства Южен Поток сега изведнъж да се навие за Турски ама викам си Путинягата го е навил някакси или изнудил някакси а Боце умее да се нагажда като усети вятъра на промяната и келепира - правил го е много пъти ама тоя път трябва да имаш яки топки да саботираш влиянието на американците а боце чак такива няма - или сам ше се отметне пак от тръбата или ше го свалят янките - очаквайте някакви интервенции скоро в Бъглария - всичко ше почне като обикновен протест - я за безводието в перник я за екологията нещо такова невзрачно и ше има прегазени по протеста ше ескалира цирка докат съборят Боце

Боко може да го свали само Херо.

Тя ще го свали, ама чрез протестите на българите, а и май няма друг вариант!!!

левичарска смешка да не забравяме, китай скоро ще е триест

"Леви" "десни","комунисти" "демократи", това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и демократи.

твоето е дрънкането на безпросветните гнусни комуняги, за които е много полезно всичко да е едно и също айде излез от землянката, протъркан цървул къде ти е глобалния списък, да го видим. джуджето там ли е?

Ако Сюлеймани е бил на дипломатическа мисия в Ирак тогава убийството му е акт на държавен тероризъм. Не може да има оправдание и САЩ наистина ще трябва да си ходят. Иронията в цялата работа е, че Сюлеймани през цялото време се е борил срещу американците макар и подмолно. Има още едно вярно нещо - единствените, които имат интерес войните в региона да продължават са евреите. На всички останали им е омръзнало от войни.Още повече, че и Сирия и Ирак са петролни държави със съвсем приличен жизнен стандарт преди войните.

Няма никакво значение на какво е бил препечения в ирак. Участвал ли е в подготовката и осъществяването на атентати - участвал е. Това е достатъчно да го препекат. И откога убийството на един терорист, макар и облечен във власт е тероризъм.

Е, то по-големи терористи облечени във власт от американците има ли?

Тая новинка си е примитивен фейк, предназначена за примитивни хора. Изобщо съшито с бели конци сигнално жълто. В дипломацията уважаеми нищо не се казва директно

когато един премиер говори такива неща, надали са фейк.

TheBadWolf

И ти си сигурен че ги е говорил, така ли? На основание, щото дир цитирали гласове, които от своя страна са един от разпространителите на фейк. Странна логика. Айде намери си новината в оригинал, там има линкове, които уж водели до туитове, потвърждаващи думите на италианеца, разгледай ги тях и виж колко е истина и дали въобще иракския премиер е казвал такова нещо.

Значи, ако вместо САЩ в статията ставаше въпрос за Русия - нямаше да е "фейк", а руснаците щяха да са лоши.... да, ама когато се казва какви ги вършат сащ - виж, това е друго и задължително е "фейк".

Това допускане е доста произволно и не води до истина.

по-същата схема САЩ свалиха Кадафи. Той не искаше да дава 50% от нефта си.

Освен това имаше план да пусне златен либийски динар, който да измести долара. И веднага най-богатата африканска страна бе превърната в бойно поле и икономическа пустиня, а Кафафи го убиха. Уби го Килъри. "Дойдох, видях и той умря."

Тази статия е негодна даже и за ирацита! Ираците ще се усетят, че ги баламосват, дето въприемат генерал Солеймани като герой!

Целта на тази новина е ясна, да се разводни проблема със свалянето на украинския боинг. Иранците дават доста смешни обяснения, че сбъркали самолета с крилата ракета, което говори за умишлено сваляне, като прекрасно са знаели по какво стрелят. И една такава хибридка измества фокуса. Интересното е обаче, че не идва от иран, а от някакъв италиански писател, които е известен с пропутинската си позиция.

Обаче, навързват се фактите, не мислиш ли. Даже и това как изведнъж Баце скокна и смело заяви, че е лично негово решение да им брои 2млрд., ужким за самолети, след некое време, може би.

TheBadWolf

Проблема не е в това, дали се навръзват фактите, а дали има въобще такива факти. Има още 1001 начина да се навържат тия факти и те са коренно различни от написаното. Тръгва се от изказване на иранския премиер, което не е правил, и се напасват нещата към него, това си е чисто нагласяване на нещата, та да отговорят на интересите на някой.

вече има протести начело с англосакс.

Това по скоро прилича на пропагандна статия,от колкото на истината! Тази статия се чете и от хора близки до посолството на САЩ вече.

А, светлото демократическо настояще на България в партньорство със стожера на демокрацията по света и у нас като как ти изглежда?

Като бъдещето на ираците, не по различно! Враговете на американците имат сходна съдба!

То е верно, че при американците границата между врагове и съюзници е друдно доловима, динамична...

Подценявайте ги американците, те са тъпи! Те не могат да разграничат истинските си приятели от тези, които се правят на такива по конюктурни причини. Погледни сега подкрепата за удара от Израел, Великобритания и България и се постарай да разбереш, дали има нюанси! А уж и българите, и израелците и британците все са им приятели!

Ванга правилно ,че последния президент на САЩ ще е черния Обама.. Този няма да изкара мандата или ще бъде убит .. Ще започне гражданска война и величието на САЩ ще свърши..

Тръмп направи Америка отново велика! На него не му е необходима информация от службите, за да тресне някой по каската. Новите технологични ракети се самонасочват към целта, след като им се зададе ДНК-то, както досега беше по координати.

Не разбирам от толкова сложна политика, но статията ми изглежда достоверно написана.

Навързват се фактите.

Ми то тя е насочена точно към такива като тебе, които приемат за истина това, което им изглежда достоверно, без да си направят труда да проверят доколко отговаря на истината.

"Успехът на удара срещу Солеймани нямаше нищо общо с разузнавателните служби на САЩ или Израел", Земята е плоска, ваксините са вредни и американците не са стъпвали на Луната!!! Имам чувство, че тази статия е поръчана за 80% от населението на една държава! Това си е сериозна публика!

Да ти обясня като за американец. Нямало никаква нужда от разузнаване, щото това е било официално, широко оповестено посещение на Солеймани в Ирак. С предварителни, покани, протоколи, органзации. Или ти си американец с чукченски произход?

Българино, гледаш тъпо! Погледни каква е официалната информация за което и да е посещение, примерно на Бойко Борисов в Турция!

Каквато и да е, не е тайна мисия, та да е въпрос на разузнаване, за да се сдобиеш с нея.

А достатъчна ли е тя, това е въпросът, за поразяването на целта с ракета след натискане на копче от 11 хиляди км?

Иракският премиер Абдул-Мехди направил запис на телефонните заплахи от страна на Тръмп или иракската служба за сигурност е записала телефонните разговори между........и тн това щеше да е новина изобличаваща агресивната външна политика на САЩ и партньорите им в региона и на геополитическите и корпоративните им интереси а ако няма такива записи на телефонните разговори в тая геополитеческа джунгла горяща от войни пълна със канибали крокодили и отровни рептили курбан

Сега разбрахте ли що Баце плати 2млрд. като поп. За самолети ужким.

"Едно нещо е ясно: успехът на удара срещу Солеймани нямаше нищо общо с разузнавателните служби на САЩ или Израел." Това твърдение кърти мивки, може би и в Иран няма хора, които да повярват на това. Американците не са имали информация за плановете на Солеймани и ракетата го е ударила случайно!

Тая хибридка циркулира от няколко часа в интернет пространството. Дирниците хубаво са цитирали Гласове, който е един от разпространителите на фейк, обаче ако провериш там, излиза че статията е от Стратеджик кълчър.орг, и е писана от Федерико Пиерачини, определящ се като писател на свободна практика. Освен че написаното е плод на фантазиите на автора, за достоверност в оригинала са дадени и туитове на арабски. И като ползваш най-елементарното - автоматичен преводач, се оказва че в тях няма нищо, което да подкрепя теорията на автора, а са най-обикновени ежедневни туитове. Такава реч на иракския премиер просто няма, а ако погледнеш сички публикации на въпросния пиерачини, ще видиш че са с антиамериканска, антизападна и протутинска насоченост насоченост. Та въпроса е защо дира публикуват хибридки, без да проверят колко са достоверни, и какво си мислят, че постигат с това.

Този нещастник без да иска отразява американската мощ. Никой няма да бъде впечатлен от обърканите мисли на разните му там иракски ръководители, ако въобще си направи труда да ги чете и да ги разбере. Аз не се напънах чак толкоз! Впечатлителното е, че ирански геренерал е уцелен с натискане на копче от 11 хиляди километра без съдействието на американските или израелски служби!

TheBadWolf

И ти си прав, обаче все пак си направих труда да проверя колко е достоверно това писание и се оказа, че и за пропаганда не става особено, щото при всяка една пропаганда трябва да има и процент истина, за да върши работа, а в случая всичко е съчинение на някакъв или болен, или подплатен с рубли мозък.

Лъжеш. Проверих и си е както е написано в статията. трол нещастен

Вчера козяшките тролове, както и началството им бяха в нокаут но тази заран явно са получили наставления. Това, че тази статия е допусната до българското (а явно и не само) медийно пространство означава, че преломът е настъпил. Убийството на великия ген.Сюлеймани е отчаян, подъл акт на отмъщение.

Има едно учреждение, дето в него един се мисли за наполеон, друг за чингис хан, трети за фикус. Ти да не си от въдворените там и се мислиш за професор. С великия ген. сюлеймани обаче преби коча с лопатата. А това, че дира публикува нещо, не значи че е истина, по нагоре съм написал откъде идва статията и доколко може да и се вярва.

странно , а аз си мислех , че вчера троловете на Посирано и началството им бяха в нокаут , след като Иран си призна за свалянето на украинският самолет. Ти в кой свят живееш , в оня , илюзорният , дето кАмунизма пАбеди , може би ? поредната , мракобесна държава се насра на цената на една ракета "Хелфайър" , ама русоробите се гънете като червеи и обявявате ПОБЕДА :))) червена шизофрения , тъжно........

The Sunday Times Шефът на Министерството на отбраната на Великобритания - САЩ да се оттегли от военното "световно ръководство" ----- Идват данни от много места , че е свършено с краварската империя на злото..

Всички около залива ще се оправят по един или друг начин. Днес излиза една „супер“ новина, утре ще излезе друга. Лично за мен представлява интерес как се стигна до заболяването на овцете, прасетата, източването на язовирите. Това са анализи , които ни засягат пряко, защото ние живеем в този наш малък свят, а задълбочени такива няма. Четеш една статия, в която всичко се повтаря няколко пъти, която няма нищо общо с нашата действителност, само дето отклонява вниманието ни и задълбочава разделението на фили и фоби. Не си мислете, че след тази "скрита" история, утре няма да излезе друга "Още по-скрита".

"че ако не приема исканията му, ще разположи снайперисти от морската пехота по високите сгради, които да стрелят както по протестиращите, така и по полицията, за да ме притисне" Всичко това много ми прилича на М(ай)егдана в Украйна!

Това е историята, ама по Явордачковски..!?!? От тук, от там по нещичко сглобено.....?

Христоматиен пример за руска хибридка!

ПРОСТОТИЯТА НЕ СЕ ЛЕКУВА

Това изказване поне е от личен опит.

посланикът на Великобритания вече е бил на масовка като вдхновител на протести - и е временно задържан. Интересно дали ще има инфо по въпроса?

посланикът е пуснат, а пък Форин офис е възмутен и е окачествил временното задържане като погазване на международното право, същото - Държавния дпартамент. В туитъра си Тръмп се е възхитил от иранския народ и го е нарекъл велик. Протестите са били срещу свалянето на боинга.

посланикът е дирижирал протеста. това влиза ли в служебните му задължения? сигурно да.