Създателят на ”Новичок” обясни оздравяването на Скрипал

Химикът Вил Мирзаянов, който е един от разработчиците на нервно-паралитичното вещество "Новичок" обясни защо Юлия и Сергей Скрипал са успели да оздравеят.

Обратно в новината

Коментари - Създателят на ”Новичок” обясни оздравяването на Скрипал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

голямата лъжа си я сътвориха английските служби,за да разяждат света и най-вече да нападат Русия

Нека Тереза Мей най-сетне да признае грешката и се извини не само на руснаците но и на всички нас за причинените тревоги и икономически наказания

Смятам, че в чест на този отдавна изфирясал "създател" е редно името на "Новичок"-а да бъде променено на "Старчок".

Само че веществото не е Новичок, а BZ.

И Руснаците не знаеха за последствията ,ако има мъгла??? Това само Рептил може да го измисли.

Мъного Конан Дойл и Агата Кристи чете тоа пич бе. И аз така - преди 6-7 години за първи път реално посетих Лондон(а не само Хитроу). С нетърпение очаквах да се срещна с прословутата лондонска мъгла, и да видя в края науличката силуета на полицй с палка в ръка. Е, от тогава всяка година прекарвам там по 10-15 дни(имам много(като качество) близки хора). Ами мъгла и до сега не съм видял, но да влажноста е голяма(все пак е остров) .... та те така с мъглата...

Гъста мъгла е паднала над Великобритания във връзка с този случай. Но това, както и повечето досегашни обяснения вече могат да предизвикат само смях и съжаление. Впрочем интересно защо ОЗХО скри най-важния извод - че отровното вещество е BZ, разработено и на въоръжение в НАТО?

е названието на веществото, на въоръжение в САЩ и грейт британ. И се смята за хуманно, защото процесът е обратим - след 1-4 дни в безсъзнание, следва възстановяване. Както се случи със Скрипалите. Дядката просто бе употребен.

Платете му някой долар на този закъсал човечец и той ще ви намери обяснение на всичко.

Те са били отровени в ресторанта; Не, на пейката; Не, в колата; Не, дръжката на вратата е била намазана с отрова; Не, куфарът е бил заразен с отрова; Не, всичко в къщата е било заразено с отрова; О, дори елдата е била отровена. Точно, там е отровата! Но те не са умрели веднага, а половин ден са се размотавали някъде полумъртви; Но полицаят, който ги намерил, едва не хвърлил топа на секундата; Слава на боговете, веднага било установено каква е отровата; Веднага бил използват антидот, с което геройски били спасени двамата -Скрипал и полицаят; Полицаят бил изписан на втория ден дай петарка, здравеняк! Двамата Скрипал баща и дъщеря, обаче са в кома и вече никога няма да се оправят; О, не, дъщерята дойде на себе си; О, и бащата оживя, направо чудо! И те двамата бързо се оправят, вашата силна и пресилна отрова се оказа лайно! Ресторантът е отцепен от космонавти в скафандри; Паркът е отцепен от космонавти в скафандри; Къщата е отцепена от космонавти в скафандри; Космонавтите събират в шишенца силно токсични улики; Те са в скафандри, защото това е смъртно опасно, но до тях стоят полицаи без никаква защитна екипировка на кого му пука за тях?! Пейката е махната, защото това е такава ужасна отрова, че пейката продължава да бъде отровна и две седмици по-късно! Да, но е отровена не пейката, а дръжката на вратата в къщата т.е. елдата; Котката обаче остана жива в тази отровена къща. Полицаят само пипна Скрипал и едва не умря, а котката остана жива. И морските свинчета също. Но ги забравиха и след две седмици те умряха от глад в къщата; Но веднага ги изгориха, защото са отровени с изключително силна отрова; Цели две седмици са били отровени с изключително силна отрова и са останали живи, но сега умряха от глад и трябва на секундата да бъдат кремирани; Но само свинчетата умряха, котката оживя въпреки отровата, беше просто стресирана и затова трябваше веднага да бъде приспана и изгорена.

Агата Кристи би се червила от срам при такава наскопосана и скалъпена история.

Англетата убиха Скрипалите. Никой не ги е виждал и чувал от 2 месеца.

Както и Георги Марков,сети ли се???

Хамериканците с голям спИциалист са се вдобили! Ха да им е чИститУ!

то нали заради мъглата станаха всички проблеми включително брекзит

оздравяли са защото явно не са отровени с навичок ако изобщо са били тровени

На печелившите честито ! Лавров: според учените от Швейцария в Салсбъри е използвано веществото BZ "Лавров: по данным учёных из Швейцарии, в Солсбери использовалось вещество BZ"

Това още веднъж показва ,че не са руснаци ,защото руснаците това го знаят и ще подберат слънчево време.

Руснаците изобщо нямаше да се занимават с "индийски сапунки". 9мм в челото вършат по-добра работа...

В първото си интервю същият създател на това вещество не спомена нито дума, че действа само в определени атмосферни условия. Освен това, отдавна е доказано, че мъглата там е била характерна пред XIX и първите години на XX век и се е дължала не на времето, а на високата запрашеност на въздуха в резултат на високата индустриализация и използването на въглища. Сега тази мъгла вече я няма, а има такава, каквато навсякъде из Европа. Съвсем се оплетоха.

Тази новина може , ако се вземе сериозно, да е основание за искане на втори проби - ЗАЩОТО, ОЗХО КАЗА - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧИСТО ВЕЩЕСТВО, ПОЧТИ БЕЗ ПРИМЕСИ. А този - било се разложило от мъглата . Едното трудно се съчетава с другото. Лошото е, че този е един самопровъзгласил се за откривател на веществото, а е бил само един от екипа по разработване. Приказките му нямат много стойност.

Този е окончателно откачил,С мъгла против Нервно паралитичен газ!!!! Ако е така неговото откритие е за Нобелова награда!!

Всички разработчици на Новичок са на хранилка в сащ и англия, а той бил произведен в Русия. Странно. Второ, коментарите на тоя пишман специалист все според изгодота на новите му господари и не се свени от това че се излага и приказва глупости.

нема лабаво - тия всеки ден с нова версия , коя от коя по джелезна, даже джелезобетонна - не мойш да се осъмниш и за миг !

Тоя г-н с всичкия си ли е? Или освен, че се е подмокрил от страх, а вероятно и от старческа деменция е забравил за химията и елементарните химически реакции? Мнооого тъпо и дебилно се обяснява, ама какво да прави човечеца - иначе господарите му ще го изгонят от дупката , в която се е сврял или ще му резнат горната глава (долната очевидно не работи, защото отдалече се вижда , че се е усмърдял). А може човекът да има проблеми и с простатата, освен с главата и мора и затова да не задържа? Кой, кой да ти каже ? А не е и интересно- историята е като тъп шпионо-дедективски роман като "спагети Джеймс Бонд", а ма не 007, а за агент 00=WC!

А каже истината, а са му спрели лекарствата и помощите. Американците не си падат по алтруистични настроения, не се трогват за живота на когото и да било! И ако този изкуфял нещастник каже нещо неудобно за ЦРУ няма да има нито пари за ядене, нито пари за лекарства. Те затова го държат там - да имат сигурен лъжесвидетел!

Това е типичния фациес на обществено опасен луд.

създател.....ц, ц, ц... Мъгла в кратуната му... Докога ще ни се натрапва с идиотизма си

Пълно отсъствие на логика и разсъждения при този. Никога не е късно да станеш за резил.

На входната врата ли е имало мъгла.Нещо не разбрах.Ебати простотията

Pesh0

значи в магливо време не работи ... да предположим в дъждовно изчезва ... а как го рзкриха след месец в такова влажно и мокро време :) еи като вземат да ни правят на идиоти ... много се ядосвам и после ще кажат ама на ето той каза .....

хахахаа хем негодни, хем устати. с една дума - русофилистици.

Камерите в Солзбъри не са заснели руските агенти,които намазват дръжката на вратата,защото имало мъгла!А аз мислех,че са били облечени с невидими дрехи,или са я намазали дистанционно с дрон. Една лъжа,ражда нови лъжи!

Според него,причината е в мъглата. Аз пък мисля, че всичко в тази история беше мъгла.От най-гъстата, в която някои се загубиха и не се чуваха какво говореха. Пък нашите тролчета им ръкопляскаха. Абе - мъгла.

Брей ,колко ядосан за употребата на отровата си,че някой "идиот" я използвал в мъгла,а пострадалите живи.Усеща се дълбоко съжаление.Е,да ,живи след подходящо лечение.Но вместо да се радва,че сънародниците му оцеляха, изобретателя се държи като луд за връзване или блъфира.

Абе къв е тоя леймър бе...сега пък действието му намалявало.....да не излезе после че ако запалиш цигара в същото време нищо не ти става.

ами от ЦРУ и МИ5 от де да знаят тоя що не им казал преди?

смешници! Просто водката е неутализирала мозъка на тоя дедо! Па мое са му дали и уиски.

Химикът Вил МИЗЕРянов не обясни че новичок е праднзначен да убива бавно и мъчително по заръка на путин

Истина е. А Алжир пих двеста грама водка и не можех да стана на другия ден.В Мексико жуля текила нон стоп и нищо ми няма.Влагата във въздуха е причината.

Made in Katunica Bulgaria.

Голяма мъгла метнаха ингилизите по случая! Пък и ОЗХО дето се вика молекула по молекула изследваха "веществото" за месец и нещо....!

че отровата е ползвана от някой, който не познава свойствата й!

Абе вие гледайте на Путин да не му писне и наистина да не ви пусне Новичок. Пък после се надявайте мъглата и прехвалените супер лекари от местната поликлиника да ви спаси.

Много плиткоскроена лъжа. Нали е било гел - всмуква се през кожата, не чрез въздуха. Мъглата няма връзка с всмукването на отровата в кръвта в този случай. Е, може да отмие следите и, но и това не е направила, иначе нямаше да я намерят по дръжката. Пък то не мъгла, а пороен дъжд трябва да е било, че да отмие гела от ръката. Пък и БОВ, което се ликвидира от вода звучи смешно. А най-смешното е Скрипал, псуващ пощальона или съседа си, който му е намазал дръжката с паста за зъби - детска забава. И си е бърсал ръката в тази на дъщеря си. Хем се е отровил, хем не е измил ръката си, а е чакал мъглата да го стори, или може би да е използвал котката си?

Странно. Уж беше газ, после стана гел. А сега се оказва че е "вещество". Което е много удобно защото не трябва да се доказват горните две твърдения. И как така се разтваряло за минути във вода? Имало е "гъста" мъгла, значи до час и го няма, нали така? И защо има други поразени ако това е било гел и е бил по дръжката на вратата? Ако е било газ и то в мъгла значи убийците са нямали и най малък шанс за успех. И как така полицията и лекарите веднага за знаели как да третират поразените от това "вещество" създадено в Казахстан и останало там след разпадът на СССР? Щом чуждите служби имат точната формула, значи Руснаците или по точно Казахстан отдавна го е отписал като ефективно и го е унищожил или продал на някой.

Когато ти платят добре започваш да си правиш съчинения по картинка!

Защо не отскочи до ЛондЪн в мъглив ден и не пробва Новичока? Няма страшно,щом при влага не действа. Тъкмо ще докаже версията си.

има в главата Ви, господин Мирзаянов, да!

О, няма съмнение че има мъгла, отдавна е в главата на много хора и пишещи по случая, и сред управляващите в Англия и Европа...при това, много гъста мъгла, много!

Smart "Новичок" бинарен газ във вид на гел, който не действа при мъгла, Скрипал седнали на пейка в парка и се любували на гъстата мъгла. Във вода, след няколко часа няма да има и следа от него, ще горят къщата на Скрипал защото е опасна. Поради гъстата мъгла има още 130 засегнати от Smart "Новичок". Браво на създателя на новата версия!!!